Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből

Origo, Csepel.info lapszemle

Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből6

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a brüsszeli merényletekért – írta a BBC. Ezt a terrorista szervezethez közel álló Aamák hírügynökség jelentette. 

Az Iszlám Állam az elmúlt két hónapban olyan terrortámadásokat tervezett Európában, amelyek célpontjai repülőterek és vasútállomások – mondta az iraki hírszerzés egyik tisztségviselője.

Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből5

Bosszú a merénylet Abdeslam őrizetbe vétele miatt?

A veszélyről az iraki tisztségviselők korábban tájékoztatták az európai országokat,de “akkoriban Brüsszel még nem volt a tervek része”. Az informátor szerint az Iszlám Állam dzsihadistái “Salah Abdeslam őrizetbe vétele miatt” szervezték át Brüsszelbe a kitervelt műveletet.

Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből4

A végzetükbe menekültek

Egy szemtanú arról beszélt a BBC tudósítójának, hogy több áldozat a végzetébe futott a repülőtéren. Amikor ugyanis felrobbant az első bomba, pontosan abba az irányba kezdtek el rohanni, ahol a második pokolgép működésbe lépett.

Csomagba rejtett pokolgép robbanhatott a brüsszeli repülőtéren – állította egy névtelenséget kérő amerikai biztonsági szakértő az AP hírügynökségnek. Az is ezt a verziót erősíti, hogy az áldozatok többsége lábsérülésbe halt bele.

Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből3

Fidesz: A bevándorláspárti politika életeket követel

A terror és a bevándorláspárti politika európai polgárok életét követeli – közölte a Fidesz-frakció. Közleményében a képviselőcsoport tudatta, a brüsszeli terrortámadás-sorozat nem az első jele annak, hogy Európában valami végképp megváltozott.

Az illegális bevándorlás és a bevándorláspárti politika terrort hozott Európába, a bevándorláspárti politika az európai polgárok mindennapi biztonságát fenyegeti, és európai polgárok életét követeli – zárult a közlemény.

Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből2

Juncker szerint Európa a célpont

Őszinte részvétét fejezte ki a brüsszelieknek, a sebesülteknek, és az áldozatok hozzátartozóinak Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A politikus úgy fogalmazott: Brüsszelt érte támadás, ugyanakkor egész Európa célponttá vált.

Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből

Kihaltak a brüsszeli utcák

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője már elhagyta az Európai Parlament épületét. Tájékoztatása szerint nincsen nagy forgalom a városban,a külső részeken teljesen üresek az utak,gyalogosok egyáltalán nincsenek. Úgy tűnik, teljesen komolyan vették a miniszterelnök szavait a városban élők, hogy ne menjenek az utcákra.

Molnár Csaba azt is elmondta az Origónak, hogy míg az Európai Parlament környékén és belvárosban láttak rendőröket, katonákat, addig a külső városrészekben már nem. A repülőtér teljesen le van zárva, így a korábbi terveivel ellentétben biztosan nem tud majd Budapestre repülni a keddi napon.

Szöveg: Origo, képek, videók: Csepel.info-válogatás

2 hozzászólás “Sokkoló képek és felvételek Brüsszelből” bejegyzésre

  1. admin szerint:

    Kiskovi: próbálj meg disztingválni, viselkedni.

  2. bagoly szerint:

    Szia E-Unio ! Még mindig vak vagy ???

Itt lehet hozzászólni !