Bayer Zsolt: Válaszolni kéne…

Magyar Hírlap

…Mármint néhány kérdésre, Bajnai úr. Mert lenne itt néhány kérdés, amelyre még az előtt kellene válaszolni, hogy Ön a legújabb színjáték végeredményeként – ha csak pillanatokra is – miniszterelnök lesz Magyarországon.

Mindaddig, amíg ezekre a kérdésekre nincsen válasz, addig Ön az utóbbi idők egyik legaljasabb gazemberének tekintendő, ami, lássuk be, mégiscsak óriási teljesítmény, erős a mezőny. S nehogy azt gondolja, hogy mindez az Ön ellen folyó “karaktergyilkos” kampány része (Istenem, mennyire remek találmánya ez a baloldali sajtónak, most, húsz évvel a rendszerváltás után rádöbbentek, hogy karaktergyilkos kampány folyik, s ők döbbentek rá, akik végigasszisztálták egy Gyurcsány nevű moral insanity múltidő ez irányú tevékenységét, ők döbbentek rá, akik hónapokig írtak a debreceni főpályaudvar mellett fényes nappal autójában kurvákat fogadó Kósa Lajosról, a baleset után gyermekét a helyszínen felejtő Orbán Viktorról s természetesen a másként gondolkodókat felkötni akaró Kövér Lászlóról. Ez csak a három legkirívóbb eset. S mind-mind hazugság volt, mint az összes többi…). Szóval, nem karaktergyilkos kampány ez, hanem néhány kérdés. Amelyekre előbb-utóbb úgyis muszáj lesz válaszolnia. Vagy így, vagy úgy. Még akkor is, ha az elévülési idő a magukfajták legeslegjobb barátja…

Igen-igen, a Hajdú-Béttel kapcsolatos kérdésekről van szó. Arról a cégről, amely az Ön irányítása alatt tönkrement, s ennek következményeként százak váltak földönfutókká, kilencen pedig belehaltak. Mert nem látván kiutat, megölték magukat.

A dolgok állása szerint Ön kilenc honfitársunk haláláért közvetlenül felelős. Ez a tény mindenképpen megér néhány szót – s leginkább néhány választ. Még mielőtt Ön a Gyurcsány nevű múltidő méltó utódaként elfoglalja a miniszterelnöki széket.

Nos, Bajnai úr, akkor válaszoljon a következőkre:

1. A fizetésképtelen és csőd szélén tántorgó Hajdú-Bét miért adott 305 millió forint hitelt a semmilyen anyagi problémával nem küszködő Wallisnak? S miből adta ezt a 305 millió forintot, s az hová lett ? Jutott belőle a tönkrement gazdáknak?

2. A fizetésképtelen és csőd szélén álló Hajdú-Bét miért mondott le a Bábolna Rt.-vel szemben fennálló 119 millió forintos követeléséről a Wallis Rt. javára? Miképpen lehetséges, hogy a fenti 119 millió forintot a Bábolna egyáltalán nem akarta kifizetni a Hajdú-Bétnek, ellenben a Wallisnak néhány nappal később hiánytalanul kifizette? A befolyó 119 millió forintból mennyit adtak vissza önök a libatenyésztőknek? Semennyit?

3. Miért biztosított a csődbe ment Hajdú-Bét 25 milliárd forintnak megfelelő eurót a Wallis Rt.-nek, hogy az utóbbi kétes tőzsdei tranzakciókon gyakorlatilag eltapsolja ezt a pénzt?

4. Mi célja volt annak, hogy különböző offshore cégek segítségével (amelyekben Ön, illetve Kókáné is jelen van, volt) a Hajdú-Bét 12 milliárdos alaptőkéjét leértékeljék? Az volt a céljuk, hogy a leértékelés után mélyen áron alul juthassanak hozzá a Hajdú-Bét jelentős ingatlanvagyonához?

5. Mi történt a Hajdú-Bét értékesített ingatlanjaiból származó bevétellel? Hová lett a zagyvarékasi gyár és a hozzá tartozó telepek, a törökszentmiklósi hűtőház, a debreceni és a kisvárdai gyár ára? Jutott belőle a libatenyésztőknek?

6. Mit csináltak Önök azzal a több tízezer libával, amelyet még átvettek a tenyésztőktől, ellenben az árukat nem fizették ki? Mennyi ideig zabált libamájat az egész Wallis, Bajnai úr?

Nos, most ennyit. Várjuk a válaszokat. Mindaddig Ön az utóbbi idők egyik legaljasabb gazembere. Nem tudom, említettem-e már, komoly teljesítmény ez. Mert erős a mezőny…

magyarhirlap.hu

17 hozzászólás “Bayer Zsolt: Válaszolni kéne…” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    ” dolgok állása szerint Ön kilenc honfitársunk haláláért közvetlenül felelős. ” Azért ilyet nagy nyilvánosság elôtt leírni – minimum bûncselekmény.
    Függetlenül attól, hogy mennyire igaz.

  2. infósferi szerint:

    Aki sértőnek érzi magára nézve, az majd feljelentést tesz.
    A bíróság meg ítéletet hoz a vádaskodóval szemben.
    Az utóbbi hónapokban számos prominens vezetőre súlyos terhelő nyilatkozatokat olvashattunk, de a válasz legtöbbször a hallgatás volt.
    Miért? Csak nem azért, mert a cikkben szereplő személy is úgy érezte, jobb a lapítás?

  3. Gordon szerint:

    A szólásszabadság, a véleményszabadság, a sajtószabadság az egyik legfontosabb alkotmányos jog – 60.par. (1), (2). A gyakorlat szerint a közszereplőknek többet kell elviselniük, mint egy olyan embernek, aki nem vesz részt a közéletben. Szerintem aki miniszternelnöki székre pályázik az nagyon is részt vesz a közéletben, tehát egyértelműen közszereplő. Te ezt másképp gondolod?

    Lexon, szerintem most nincs igazad. A bírói gyakorlat is az én fenti véleményemet támasztja alá. Ne akard korlátozni az alkotmányos alapjogokat. Konzervatív emberként ezt az álláspontodat elutasítom.

    Egyébként még tartozom neked egy válasszal, amit nem felejtettem el, és küldeni fogok (meg Banikónak is az övét).

  4. lolka szerint:

    Bayer Zsolt ilyeneket ir akkor valószinü, hogy tudja valamilyen formában bizonyitani is, ha nem akkor az elég komojdolog. De nem hiszem , hogy egy ilyen ismert jó nevü ujságiró, média szereplő csak úgy dobálozna a szavakkal és alaptalan vádakkal, lehet hogy már tiz jogász ezen tulórázik, és utána megszólal a gordonka. Hülyeség de, ha meghallom ezt a nevet lelkiszemeim elött megjelenik egy képp-a Nagymama mondja a szomszéd asszonynak-“Na viszlát sitek a menyemhez gordonkázni…De félretéve a viccet a redszerválltástól kezdve számon lehetne kérni az összes politikai vezetőt, mert egyik sem bánt csinján a forintokkal-itt egy idézet a Kuruc Info-ról “A szeme sem rebbent, amikor Varga Mihály elmondta, hogy kb. 1000 milliárd tűnik el évente különböző korrupciós csatornákon a magyar költségvetésből, pedig 20 év alatt ez éppen húszezer milliárd, pontosan annyi, mint a jelenlegi magyar államadósság.

  5. miska72 szerint:

    Lexon lexon?

    Ezt a cikket én is olvastam a magyar hírlapban.
    Miárt nem tesz feljelentést Bajnai Gordon? Talán nem csak azért mert a lelke mélyén ő is bűnösnek érzi magát? hallgatás beleegyezés!
    Szerinted engem miért nem jelent fel senki rágalmazásért? MERT ELVESZÍTENÉ A PERT!
    Én kértem és követeltem, hogy jelentsenek fel, az Önkormányzatnál de nem tették meg!
    Ennyi! 🙂
    Borka-Szász Tamás itt van még? 🙂

  6. miska72 szerint:

    Csak a maffia modszerek mennek és a hatóságokkal való öszejátszás!
    HAMIS adatszolgáltatás!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    Gazemberek vezetik az országot! 🙂
    IGEN IGEN!
    Ma is hirdettem az igémet a lánchíd rádióban!

  7. atlétaa szerint:

    Csak szerényen…………. Hajrá CSEPEL……………

  8. Nagyapó szerint:

    Egy hazudozó, elévült bűntettekkel, csalással hatalomra kerül miniszterelnök után egy másik,

  9. Nagyapó szerint:

    Egy hazudozó, elévült bűntettekkel, csalással hatalomra kerül miniszterelnök után egy másik, ugyancsak elévült bűntettekkel meggazdagodott milliárdos kerülne hatalomba. Az ilyen vezetőktől a baloldalnak el kell határolódni.
    Ha Podolák és Avarkeszi et.-ak baloldaliak, és nem megvehető szocialisták, akkor szavazzanak Bajnai ellen. Így talán még meg tudják tartani ARCUK FÉNYÉT.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. miska72 szerint:

    Nagyapó ezeknek nincs arcuk.
    Ezeknek pofájuk van mindenhez.
    Ez az igazság!
    Ez egy szervezett bűnszervezet!
    MAFFAI az állam! Az összes hivatalnok gazember, elhiheted, nem sok kivétel van közöttük! A 90% korrupt 9% hozzá nem értő, 1 % TISZTESÉGES!
    Ez a magyar valóság.

  11. Tamási Juli szerint:

    Lexon, már miért lenne bûncselekmény leírni az igazat?
    Posztkommunista maradvány ez a struccpolitika, számoljuk már fel!!! Sokkal elõbbre tartanánk, ha – jól megfontolt szándékkal – kimondanánk, amit gondolunk!

    ***

    Száp húsvétot mindenkinek!

  12. zöldfa szerint:

    Persze az imádott fideszetek maga a becsületesség!!!!

    “A Fidesz választmányi elnökének testvére százmilliós köztartozást hagyott hátra

    Egy megszűnő Kövér-nyomda nyomában

    Felszámolás után megszűnt a Magyar Nyomdaügynökség Zrt., amely több mint 100 millió forint köztartozást hagyott hátra.
    A Magyarországon nem ritka hírt az teszi különösen érdekessé, hogy a Zrt. Kövér László fideszes választmányi elnök testvére, Kövér Szilárd családi érdekeltségének része.
    Eközben a jobboldali sajtó minden nap arról cikkezik, hogy a kormányfő-jelölt Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. egykor csődbe vitte a Hajdú-Bét Rt.-t.

    Több mint 100 millió forint köztartozást hátrahagyva, felszámolás után megszűnt a Kövér László fideszes választmányi elnök testvére, Kövér Szilárd családi érdekeltségébe tartozó Magyar Nyomdaügynökség Zrt. – derült ki a HVG múlt heti cikkéből. A felszámolást 2009. március 16-án tették közzé a Cégközlönyben. A Magyar Nyomdaügynökség Zrt. – amely korábban volt Mahir Nyomdaipari Rt., Zenith Nyomdaipari Rt., illetve Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. is – nevét 2007 óta az adóhatóság hatszor tette közzé mint “nagy adósét”. A felszámolást a hetilap információi szerint mégsem az APEH, hanem az egyik beszállító kérte.

    Az 1994-ben a Mahir-csoport nyomdájaként alakult, 1997-1998-ban a későbbi adóhatósági elnök Simicska Lajost felügyelőbizottsági tagként foglalkoztató, utóbb tankönyv-előállítással próbálkozó cég adósa maradt dolgozói egy részének is. A Zenith Rt. egyébként akkor változtatta nevét Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt.-re, miután árverésen megszerezte a felszámolás alatt lévő Egyetemi Nyomda Kft. nyomdagépeit és munkásait. Az Orbán-kormány időszakában az ÁPV Rt. pedig arra utasította az állami tulajdonú Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. vezérigazgatóját, lássa el megrendelésekkel a Kövér-féle nyomdát.

    Felszámolás alatt áll a Magyar Nyomdaügynökség tulajdonában lévő, 1992-ben Fidesz-közeli cégek által alapított Arzenál Kft. is, amely a 90-es évek elején részesült az MDF és a Fidesz közös székháza eladásából befolyt összegből. A történet jól ismert: az MDF és a Fidesz közös székházát, a korábbi Tiszti Kaszinót 1993. január 11-én 1,5 milliárd forintért eladták a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.-nek. A Fidesz 46 százalékos tulajdoni arányának megfelelően 690 millió forinthoz jutott az ügyletből. Mint korábban beszámoltunk róla, a Fidesz vezetői még saját tagságuk előtt sem számoltak el azzal, hogy mire fordították ezt az összeget. Az Élet és Irodalom információi szerint a székházból származó bevételből a Fico Kft. 440 millió forintra tett szert, amit később továbbosztott az Arzenál Kft., a Quality Party Service Kft., a Draft Kft. és a Best Lízing (későbbi Auto-Classic) Kft. között. A Millennium Rt. további 10, míg a Quality Invest Rt. 102 millió forintot kapott.
    E cégek közül utóbb több is Kaya Ibrahim tulajdonába került Schlecht Csaba közvetítésével – adó- és járuléktartozásokkal együtt.

    A nyomdaipari cégekben közös, hogy a tulajdonos Kövér Szilárd családi köre, bár maga a fideszes politikus testvére nem szerepel a cégnyilvántartásban. Ellenben házastársa (Bakos Erika), illetve vélhetően az ő szülei – a jászberényi Bakos-házaspár – által birtokolt MED 21 Ügynöki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. neve feltűnik a jegyzékben.
    A jobboldali összefonódást bizonyítja, hogy a Magyar Nyomdaügynökségben korábban igazgatósági tagságot vállalt Töröcskei László ügyvéd is, aki a jobboldali médiabirodalom (Hír Tv, Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió) egyik meghatározó tulajdonosának, Töröcskei Istvánnak a testvére.
    Ugyancsak felszámolás alatt áll a szintén Kövér-érdekeltség Magyar Egyetemi Kiadó Kft. is, amely 2003-ban megjelentette az Orbán Viktor beszédei alapján készült, A történelem főutcáján című könyvet. E cégben maga Kövér Szilárd is megjelenik tulajdonosként, de a fő birtokos a Brill Európa Kft., amely ugyancsak a Bakos-család érdekeltsége. Az Orbán-könyvet kiadó cég korábbi tulajdonosi köre azonban sokkal illusztrisabb, 2003-ban ugyanis még három birtokosa volt a cégnek: Schmidt Mária, Kövér Szilárd és Várhegyiné Fekete Marianna, a jogerősen elítélt Várhegyi Attila, a Fidesz korábbi pártigazgatójának felesége. További érdekesség, hogy a kötet összeállítója Schmidt Mária – Orbán Viktor egykori tanácsadója, a Terror Háza Múzeum főigazgatója – volt. A volt kormányfő könyvében leginkább a miniszterelnöki beszédek és a kiemelt események szerepeltek. A kötetért Orbán 18 millió forintos honoráriumot kapott, amit fel is tüntetett vagyonnyilatkozatában. Az 5850 forintos könyv kiadóját egyébként polgári körös bírálat érte, mondván: a Magyar Egyetemi Kiadó Kft. a magyar könyvpiac elemi szabályait hagyta figyelmen kívül a kötet terjesztésekor. Orbán könyvét ugyanis klubszerűen terjesztették, mert a nagykereskedők nem tudtak megegyezni a kiadóval, így a boltosok nem juthattak a műhöz. “

  13. miska72 szerint:

    Zöldfa a fidesz nem az imádott becsületesség!
    Ott is vannak gazemberek!
    De kevesebben mint a maszopban!
    Na lahat hogy ezért fog nerni a Jobbik!
    Egyik kutya másk eb!
    A jobbik még nem volt, hát lehet, hogy nekik kellena edni egy esélyt?
    Ennek is megvan a lehetősége. 😉

  14. zöldfa szerint:

    Áldásom rá, kerüljön be a parlamentebe a jobbik, mert sajnos ennél többet nem tud elérni. De akkor legyen rajta a szemük, hogy Orbánék a párt 4-5 milliárdos tartozását honnan fogják összelopni, mert erről a tartozásról olyan csönd van, hogy csak na.

  15. asdf szerint:

    zöldfa rügyezni kezdett a nyárias időben, és ontja a szoci rizsát.

    arról nem akarsz írni, hogy az elmúlt néhány évben a főnökeid mit harácsoltak össze? ne fogd vissza magad, szerintem nincs karakter limit.

  16. Káldi József szerint:

    Kedves Bayer Csita!

    Most is ezt írnád Kóláról és simlicskáról??????????????????????

    A Bajnai része tele van hibákkal, nem számít ugyi, a tábornak meg mindegy… ?

  17. […] tízezer libát, a Wallis még átvett a tenyésztőktől, ellenben az árukat nem fizették ki. http://csepel.info/?p=4786 ) 2) adócsalás : Az egyik ciprusi offshore cég igazgatójaként módja volt arra, hogy […]

Itt lehet hozzászólni !