Közterületi újraélesztés Csepelen

Mr.Gabee, Csepel.info

Friss információk szerint a középkorú hölgy elhunyt…

HÉV-életmentők: jár a dicséret

Mr.Gabee információi szerint hétfő délután 15:30 körül az Ady Endre úton a Dunapacknál egy 50-60 év körüli hölgy rosszul lett. Az egyik járókelő kezdte el a hölgy újraélesztését. Újraélesztés közben értesíttették a mentőszolgálat 104-es központi számát.

Az OMSZ mentésirányítója telefonon keresztül instruálta a bejelentőt mindaddig, ameddig nem értek oda a mentők. A csepeli tűzoltók egy másik helyszínről tartottak hazafelé, amikor látták az esetet, és megálltak segíteni. Információink szerint hatalmas torlódás alakul ki az Ady Endre úton, ebből kifolyólag aki teheti, az egy időre kerülje el. Aki bővebb információval rendelkezik az esettel kapcsolatosan írja meg a fórumban!

5 hozzászólás “Közterületi újraélesztés Csepelen” bejegyzésre

  1. Székely János szerint:

    Van arról információ, hogy a mentők honnan érkeztek a helyszínre?
    Szerintem az időpont megközelítőleg 15 óra lehetett mikor az egyik tömegközlekedési eszközzel a helyszín mellett mentem el. Ekkor 4-5 személy vette körül, de újraélesztésnek ekkor nyomát sem láttam. Inkább tétlenkedés volt a jellemző.
    A közlekedésem kb 15 percre megszakítottam, majd az Ady Endre úti buszmegállóban álltam, és láttam, hogy egy tűzoltó szirénázva halad abba az irányba, ahol az eset történt. Ők előtte épp az Ady Endre út 13-15 címen tevékenykedtek. Vagyis szerintem célirányosan mentek a helyszínre a szirénázásból ítélve feltételezem.
    A Szent Imre tér felé haladva véltem egy mentőautót felfedezni, mely az Ady Endre út és Kossuth Lajos utca sarkán fordult az eset irányába, de az, hogy valóban oda ment nem tudom, csak azt láttam, hogy a mentőautó nem szirénázott, viszont a mentőorvos nagy figyelemmel kereste az utcaneveket, mint nem ismerné a helyszínt, de keres egy címet. Én arra gyanakszom, hogy a már a totálisan lezüllesztett egészségügy egy olyan esete lehetett, ami kibontakozóban van. Persze, ha az a mentő, amit én láttam nem az esethez ment elnézést a rosszalló megjegyzésemért!

  2. Egy Ember szerint:

    János hidd el nem tétlenkedés volt , nem tudtam megvárni mi lett a vége ,de annyit tudok , hogy a gyors beavatkozásnak köszönhetően egyszer visszajött a néni.

    Pontosan ez történt:

    Mentem a megálló felé mikor megláttam az esetet. Elindultam a hölgy felé, akkor futva megérkezett egy fiatalember. Valóbban többen tébláboltak ,de inkább a pánik miatt voltak tehetetlenek. A korábban említett férfi azonnal letérdelt a hölgy mellé , megvizsgálta majd egy mobilt kerített valahonnan vagy valakitől és a mentőknek elmondott egy csomó mindent , amit jó részt nem is értettem. Kitakarította a hölgy száját majd elkezdte az újraélesztést. Tiszta akció film volt , úgy beirányított mindenkit…. látszott nem először csinál ilyet. Mindenkinek adott feladatot, volt aki az időt mérte , volt aki figyelte a forgalmat ,hogy a mentőknek legyen helye és volt akit maga mellé parancsolt ,hogy figyelje mit csinál mert ha nem bírja erővel akkor le kell majd váltani. 10perc volt kb mire jöttek a mentők, gyors eszme csere és átadta az újra élesztést a dokinak, majd megjöttek a tűzoltók.

    Ja és még valami, senki nem írt róla ,de amit hallottam még ott a helyszínen: A férfi aki odafutott egy szabadnapos tűzoltó, ráadásul mikor megjöttek a mentők akkor le kellett vágni a néni ruházatát és ekkor csúnyán megsérült a keze. Ömlött a vér az újából amennyire láttam biztos össze kellett varrni neki. Többen kérdezték a nevét meg ,hogy hol tűzoltó ,de csak annyit válaszolt nem mondhatja meg. Beszélt két szót a tűzoltók főnökével és elrohant az SZTK-ba.
    Remélem majd azért kap legalább egy dicsérő szót mert ha sikerült megmenteni a nénit akkor az csak neki köszönhető, mindenesetre nekem minden Tiszteletem az ilyen fiataloké(kár ,hogy egyre kevesebb az ilyen ember).

  3. Székely János szerint:

    Ezek szerint az eset elején járhattam arra. Minden elismerésem annak az ismeretlen személynek, aki ennyire talpraesetten cselekedett. Igen, (szerencsére) ritkán szembesül az ember ilyen nem hétköznapi problémával. Sokan még sosem kerültek olyan helyzetbe, ahol életet kell menteni. Érthető, hogy az ember csak rémülten kapálózik, és nem tudja mit kell cselekedni. Az ismeretlen személy gondolom nem most került ilyen helyzetbe.
    Másnap néztem a helyszínt és egy mécses volt azon a helyen, ahol a hölgy elhunyt. Elég megrázó az ilyen…

  4. Kolev Anna Mária szerint:

    Kedves Székely János!Semmilyen tétlenkedés nem volt!A hölgy tartotta a kapcsolatot a 112- vel….Kérdésekre válaszolt s mikor a leállt a légzés a maga módján a telefonon irányított segítséggel segített!Jött a szabadnapos tűzoltó ki átvette tőle a nénit és nagy szakértelemmel folytatta a mentő megérkezéséig!Sajnos a nénit visszahozták kétszer is de elment!Isten nyugosztalja!

  5. Kolev Anna Mária szerint:

    Elnézést kérek az utolsó mondat rosszul fogalmazásához!A nénit sikerült visszahozni,de sajnos elment !Isten nyugosztalja!

Itt lehet hozzászólni !