Bajnai csak a nevét adja az MSZP csomagjához

Magyarország a fizetésképtelenség határán

Inforadio.hu

Bárki is lesz a Magyar Köztársaság következő miniszterelnöke, már egy aláírt, az EU felé bevállalt, és április 3-a óta hatályban lévő megszorítási csomag rendelkezései szerint kell irányítania Magyarországot. Veres János pénzügyminiszter március 10-én írta alá a most “Bajnai-csomagként” emlegetett megszorító csomagot, különben az ország nem kapta volna meg az IMF-EU hitel soron következő részletét. Információink szerint az elmúlt hetekben többször is járt a fizetésképtelenség határán az ország.

Az április 2-i Magyar Közlönyben megjelent, így már hatályban van a “Bajnai-csomagként” megismert kormányzati intézkedéssorozat. Bajnai Gordon tehát utólag veheti a nevére a csomagot, amely ezek szerint még a Gyurcsány-kormány alkotása. A kormányrendeletet Gyurcsány Ferenc is ellátta kézjegyével. A rendelkezés szerint a dokumentum kihirdetése után 1 nappal, vagyis április 3-ától hatályos.

Az elmúlt év novemberében aláírt 6,5 milliárd euró uniós hitel harmadik részletét csak akkor kapja meg Magyarország, ha eleget tesz az Egyetértési Megállapodást kiegészítő gazdaságpolitikai kritériumoknak. Az ezeket tartalmazó kormányrendeletet hirdette ki április 2-án a Magyar Közlöny. A kiegészítő megállapodást március 10-én írta alá Veres János pénzügyminiszter és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, és márciusi 11-i brüsszeli keltezéssel látta el kézjegyével Joaquín Almunia, az Európai Unió pénzügyi biztosa.

Az eredeti hitelmegállapodás óta a GDP 2,6 százalékában meghatározott idei deficitcélt 2,9 százalékra emelte Magyarország, emiatt egy kiegészítés került az eredeti megállapodás mellé, amely – mellékletként – a növelt hiány miatti “konkrét gazdaságpolitikai kritériumokat” tartalmazza. Így a költségvetési konszolidáció keretében a harmadik részlet lehívásához teljesíteni kell a következő kritériumokat: a költségvetési fejezetek működési kiadásainak csökkentését; az uniós agrártámogatások nemzeti kiegészítéseinek lefaragását; a rokkantsági nyugdíj jogosultsági kritériumainak érdemi szűkítését.

A pénzügyi szektor szabályozása körében, ha egy bank feltőkésítésre kerül, akkor a feltőkésítés lejárati idejét összhangba kell hozni a garancia szerződés lejárati idejével; meg kell határozni a nehéz helyzetbe került bank részvényeinek állami értékesítésére szóló árat, amelynek tükröznie kell a bank jelenlegi és jövőbeni helyzetét.

A strukturális reformok körében a kiegészítő megállapodás a következő kritériumokat határozza meg a hitel harmadik része folyósításának feltételeként: a nyugdíjak indexálását az inflációhoz kell kötni; illetve az újonnan belépőknél a 13. havi nyugdíj eltörlése, a nyugdíjkorhatár megemelése 3 évvel 2016 és 2025 között is a feltételek között szerepel.

A strukturális reformok körében törvényjavaslatot kell benyújtani az Országgyűlésnek, benne a lakástámogatás jogosultsági kritériumainak szigorításáról, a lakáshitel kamattámogatásának csökkentéséről, valamint megtakarítást kell tartalmaznia a javaslatnak a gyermeknevelés első éveire eső támogatásokban (GYED).

Kritériumok a negyedik részlethez

Végül az uniós hitel negyedik részletének kifizetéséhez rendel új kritériumokat az új melléklet. A költségvetési konszolidáció körében már a jövő évi költségvetésben meg kell kezdeni a szociális kiadások szűkítését, valamint az önkormányzati szektor reformját is. Ennek keretében a helyi önkormányzatoknak közös feladatellátást kell szervezniük, és közös hivatalokat kell működtetniük – idézi a Magyar Közlönyt a Népszabadság cikke.

A strukturális reformok körében pedig megismétli a kiegészítő melléklet azt, amit a nyugdíjakkal, a lakástámogatásokkal és a gyermeknevelés támogatásának csökkentésével korábban – a harmadik részlet kifizetésénél – már meghatározott.

A konkrét gazdaságpolitikai kritériumokat tartalmazó kiegészítő megállapodás szombaton lép hatályba. A benne foglalt intézkedések megtételéről a nemzetközi pénzügyi kapcsolatokért felelős miniszter – jelenleg a pénzügyminiszter – gondoskodik.

A hitel

Az uniós 6,5 milliárd euró hitel funkciója a fizetési mérleg kiegyensúlyozása, és kapcsolódik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ugyancsak az elmúlt év novemberében jóváhagyott 12,5 milliárd eurós készenléti hitel megállapodásához, továbbá a Világbank 1 milliárd eurós hitelnyújtásához. A 6,5 milliárd euró összegű uniós hitel első 2 milliárd eurós részletét december 9-én kapta meg Magyarország. A további részletek folyósítását mindig felülvizsgálat előzi meg. A második 2 milliárd eurós részlet folyósítása előtt az Európai Bizottság az IMF szakértői közösen, február első felében tartottak felülvizsgálatot. Ez az eredeti megállapodásba foglalt kritériumokat teljesítettnek tekintette.

Forrás: Inforadio.hu

16 hozzászólás “Bajnai csak a nevét adja az MSZP csomagjához” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Nem normálisak ezek az EU-us döntéshozók! (Ilyen feltételekkel)
    Tudják egyáltalán, hogy mennyire megnyomorították már a Magyar népet a hitelek.
    Miért jó nekünk az effajta rendszerváltás?
    Vagy ha mégis megtörtént miért tűri meg a rendszer az ilyen pancser kormányt?
    Beigazolódni látszik, hogy igaza van a Viktornak.

  2. infósferi szerint:

    Szétesett, kilátástalan helyzetbe kerülő országtól a döntéshozók azt kérnek, amit akarnak.
    Nem tud az ország olyan kilátástalan helyzetbe jutni, hogy azt mondanák: tolvajok, és dilettánsok felállni, elhúzni.
    Inkább a XXI. századi rabszolgaság újabb részleteivel ismertetik meg a csődbe jutottat.
    Bródy szövege ma is aktuális: ” Miért hagytuk, hogy így legyen?”
    Idáig a seggnyalók és hazaárulók győztek.

  3. csepeliiszap szerint:

    Az én országomat, az én népemet, az én Csepelemet ezek a köztörvényes bűnözők tovább ne vezessék! Szétloptak, tönkretettek mindent, ELÉG VOLT!!!

  4. Öreg halász szerint:

    Borzasztó, hogy bármit mond az MSZP, kiderül, hogy hazugság vagy átverés, és csak a hatalom minél további megtartásáról szól.

    Lemondott a Nagy Böszme, lett volna rá több mint egy hét, hogy elkezdjenek valami mást is tenni, mint hazudozni és félrevezetni az embereket. De nem.

    Nem Gyurcsány volt hazudozó és csaló kérem. Az MSZP (és az SZDSZ) találta meg 2004-ben azt az embert, aki a legjobban tudja képviselni a párt erkölcstelenségét, dilettantizmusát, szervilizmusát, hatalmi arroganciáját.

    Nyugodtan meg lehet nézni a csepeli MSZP-t. Gyurcsánytól ilyenek? Túrót. Maguktól. Gyurcsány előtt is ilyenek voltak. Gyurcsány csak az az ember volt, aki a legjobban képviselte őket, nem véletlen, hogy ennyire oda voltak érte, és ennyit járt Csepelre.

  5. csepeliiszap szerint:

    Elképesztő, hogy az ország – és Csepel – népétől kapott hatalmat csakis kizárólag a saját érdekeik érvényesítésére használták és használják még most is fel. Ha egyszer eltűnnek majd, viszik amit összeloptak, az adósságot meg pofátlanul a nép nyakán hagyják. Ezeknek nincs szégyenérzetük, mert lelkiismeretük sincs!!!!! (Kisrigó)

  6. csepeliiszap szerint:

    Sokáig nem vettem a kezembe a Csepel Újság-nak nevezett szemetet, az utóbbi hetekben is csak az itteni hozzászólások okán. Dupla hányadék az, ami a legutóbbi számban megjelent: két külön cikkben ír a múlt szombati kiserdő-takarításról – igazi nép és nemzetmegosztó megnyilvánulás. A másik: tömjénezik a bukott csepeli rendőrkapitányt. Idióták!!!

  7. büki szerint:

    Nem hittem a szememnek a Csepel Újság olvasásakor.
    Még egyszer megnéztem a dátumot: csak nem egy régi lapszám került a kezembe?
    Oldalas cikk a felmentett rendőrkapitánnyal, tele fényezéssel.
    Inkább arról írjanak, miért mentették fel?
    Igaz-e a pletyka, hogy a törvénytelenségre itt a kerületben, egy nem akárki vezető sodorta bele egy ismerőse(?) védelmében?

  8. Öreg halász szerint:

    Nem tudok napirendre térni. Miközben csődközelben állt az ország, ezek Gyurcsánnyal az élen csak azzal foglalkoztak, hogyan mentsék a hatalmukat!

    Szégyen! Aljasság! Avarkeszi, Podolák, ti is cinkosok vagytok!

  9. lolka szerint:

    Már annyit agyaltam, hogy egy ember állitolag magyar ember, a pártjával eggyütt,hogy tudta idáig juttatni ezt az orzságot…Nekem minden gondolatom a családból indul ki, mert ugye egy ország legkissebb része a család, mint a testünk legkissebb része a sejt ezek sokaságából tevödik össze az egész, családok sokaságából az ország. Na most, ha egy családban a családfő nem a családér tesz- vesz, megette a fene. Tehát nem értem mi vagy ki irányitja ezeket az embereket,hogy mindent forditva csinálnak, mint kéne. Aztán olvastam valamit….Olvasói levelek :: 2009-03-31. 09:53 :: Nyomtatóbarát változat

    Gondolatok az egészségügyi központokat építgető izraeliekről
    Állami népirtás formái a XXI. században – a liberális egészségügy és az Izraeli érdekek véletlen egybeesése Magyarországon.

    Az állami szinten működő népirtásról készítek egy írást, csatolom pár videómat is hozzá, pár napon belül remélhetőleg készen lesz. Addig szeretnék néhány dolgot közölni egy rövidebb írásban, e témában.

    A globális éghajlatváltozás miatt a világon, így Európában is egyre kevesebb az élelmiszer és az ivóvíz. Magyarország geopolitikai szerepe emiatt felértékelődött, bár mi erről nem tudunk idehaza. Csak mi nem tudjuk magunkról, de minden külföldi befektető tisztában van ezzel a ténnyel és ezt titkolják előlünk!

    Az ásványvizeink aranyérmesek a világbajnokságokon, a gyógyvízben lubickolunk, mialatt Görögországban, Spanyolországban és Izraelben (!) tankerhajókkal importálják az ivóvizet!

    Nem gyógyvizet, közönséges ivóvizet! tankerokkal, akár az olajat! Érdekes, nem? Olaj helyett van ezer alternatív energiaforrás, de ivóvíz nélkül nincs se emberi, sem más élet a Föld nevű bolygón… Trianon után hazánk teljesen agrárországgá vált, ez sajnálatos tény.

    Vessük össze a két dolgot! Egy agrárország termékeit, egy globális éghajlati változás közepette nem akarják megvásárolni, vagy, ha megveszik, önköltségi ár alatt teszik meg?! Nem logikus, ugye? Dehogynem… Ebben az évben ez kezdődött a meggyel, folytatódott a gabonákkal, most folyik az almával! Szép lassan mindenki rájön, hogy az élet minden területén a magyar nemzet megsemmisítése zajlik. Nem tíz, húsz, vagy száz év múlva, hanem napjainkban. A folyamat egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlik. …és kik a végrehajtók? A mostani kormány már nem primitív kubikosokból, esztergályosokból áll, hanem főiskolát, egyetemet végzett janicsárokból. Mi egyre többször, egyre többen ellenállunk, mire ők hangosan méltatlankodnak, gyaláznak bennünket! Ők már nagyon jönnének, de a Kárpát-medence lakott! Nekik sürgős a kiirtásunk, belaknák már végre az üresen tátongó lakóparkokat, kellene a magyarok élettere!

    Miért írok ebben a témában?

    Az élet minden terén folyik ez a “nemzetellenes hidegháború! “, illetve állami népirtás. A gazdák csodálkozva mennek tönkre, azt hiszik, csak velük történik mindez! Tévednek. Tehát írnék néhány tényt.

    A Magyar Orvosi Kamara néhány éve élesen tiltakozott az újfajta receptek bevezetése ellen. Azért voltak újak a receptek, mert a BNO-kódot fel kell rajtuk tüntetni.

    A BNO- kód nem más, mint a Betegségek Nemzetközi Osztályozásának jelölése, ami az Orvosi Kamara szerint stratégiai fontosságú nemzetbiztonsági adat – mondták ők – !
    Így van. Azóta pár év eltelt, gyakorlatilag Magyarország egészségügyi állapota feltérképezésre és feldolgozásra került, valakik pontosan tudják a magyar népességre jellemző betegségeket. Többször emelték a gáz , az élelmiszer és általában a megélhetés feltételeit.

    (Borzasztóan elgondolkodtató az is, hogy folyamatosan emelik a gáz árát, és azon töpreng a kormány, melyik vezetéken jöjjön a drága gáz: a Nabuccón, vagy a Kék Áramlaton. Közben csak a Makói-árokban több mint száz évre elég gázt termelnek ki a lábunk alól – a kanadai befektetők!)

    De nem csak ezek drágultak. A tipikusan magyar betegségek gyógyszereit több alkalommal 2-3 szorosára emelték! Több alkalommal, 2-3 szorosára! Ezen gyógyszerek hiánya veszélyezteti az életet, mivel a magyar populáció tipikus betegségeiről van szó, ezért logikusan a magyarok életeit veszélyeztetik…

    Csak egy dolog, a magas koleszterinszint, vagyis a csendes halál gyógyszere igen érdekes dráguláson esett át többször, a támogatásuk lecsökkent … Furcsa? Minden recept közepén rajta van a BNO-kód helye, kötelező kitölteni, és az adat feldolgozásra kerül… Aki nem hiszi, nézze meg!

    Szóval most teszik tönkre a gazdákat végleg, de van egy ördögi csel nálunk, az egészségügyben is. Egyre több munkáért egyre kevesebb pénzt kapunk. Kesztyűs kézzel teszik mindezt! …és hogyan? A rendelőben, az alapellátásban teljesítményfinanszírozás van. Több munka, több beavatkozás – egy pontrendszer alapján – több pénzt jelent. Elvileg. Logikus. Mégis egyre több orvos megy külföldre dolgozni, elegük van. Aki marad, az túlterhelt, fásulttá válik!

    De miért? A magyarázat egyszerű!

    Meg van határozva, hogy egy adott rendelés alatt hány beteget láthatunk el! Kevés az orvos, sok beteget kell ellátnunk, de a finanszírozó meghatározza, egy emberre mennyi időt KELL fordítanunk! Jó sok időt, természetesen! Tehát hiába lát el az ember 25-30 beteget egy nap alatt, a finanszírozó nem veszi figyelembe csak a töredékét, és természetesen NEM fizeti ki a kezelést. Teljesítményfinanszírozás van, de csak néhány beteg ellátását fizetik ki, ami nem fedezi a rendelő fenntartási költségeit! Döbbenetes?

    A rákbetegek várólistán várnak a szívbetegekkel és a többi halálraítélttel. (Olyan ez, mintha a vízben fuldoklóhoz odaeveznének és rászólnának, hogy majd holnap kimentünk a vízből, addig maradj csendben!) Ez az állami népirtás egyik formája. Csak egy módja a sok alkalmazott közül! A súlyos betegek belepusztulnak a liberális reformba, mi, alapellátók “csak ” tönkremegyünk.

    De! A csőd szélén álló alapellátást végző településeket befektetők járják. Rendkívül kedvező az ajánlatuk. Egészségügyi központot építenének minden nagyobb településen, a költségeket ők állják! Micsoda tőkeerősek lehetnek ezek a befektetők, ugye? Semmi mást nem kérnek, csak azt, hogy egy patikát is működtethessenek a központ mellett és az orvosi praxisjog ne lehessen az orvosé, hanem a befektetőé. Az orvosok így egyszerű alkalmazottak.

    Mi ebben az érdekes? A “tőkeerős” befektető egy izraeli cég, természetesen. Viszont van egy apróság! Az egészségügyi központok létesítését az állam támogatja. Az állam ad 90% tőkét a MI pénzünkből, a befektetőnek csupán 10% önerőt kell biztosítani. Az egészségügyi központok építéséhez szükséges 90%-os állami támogatást csak egy pályázó nyerheti meg. Olyan, mintha a pályázatot testre szabták volna.

    Ugye nem kell elmondanom, kire van szabva az egész. Itt a kirakós játék utolsó mozaikja is összeáll! Ez a gépezet, ami ellenünk működik, janicsárokat alkalmaz. Ha egy janicsár tudatosan épített hamis varázsa megkopott, teletömik a zsebét a MI pénzünkkel, és az röhögve félreáll. Jön a következő végrehajtó janicsár, az újabb hamis illúziókkal. Nem a janicsárt kell kiütni, mert azok sohasem fogynak el, hanem azt, aki a küldetéstudattal ellátja és ellenünk beveti.

    Mivel a másik fél szervezetten működik, mi is csak szervezetten, egymással összefogva vehetjük fel a harcot, nincs más megoldás. A tönkretétel szép lassan mindenkit elér, társadalmi, gazdasági helyzettől függetlenül – kivéve a politikusokat és azokat, akik végrehajtják a népirtást .

    Mert egy harchoz két fél kell: a támadó és a védő! A harc kimenetelét valamelyik fél gyengesége dönti el! A magyar sohasem állt gyenge hírében. Akkor mi a gond?
    Dr. Nagy Levente , Kunhegyes
    Hát a mi nagy családunkban nem jó a fater

  10. Jeniszej szerint:

    Idézet:
    “Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt.” (Gyurcsány Ferenc: Elkúrtuk – Az őszödi beszéd)

  11. miska72 szerint:

    Ne feled feri a nép 3 X adja vissza ezt neked! Te vagy a ludas mindenért, de a nép a Mátyás!

  12. Menyhért Péter szerint:

    Tisztelt csepeliek!
    Szeretnék minden érdeklődőt tájékoztatni, hogy a https://www.magyarorszag.hu/kapcsolat/forum/tema.html?topicid=2162
    honlapon új témát indítottam. Véleményüket és hozzászólásukat tisztelettel várom.

    Még kér a nép! – előrehozott választást!

    Demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása.

    Nyílt levél
    a jogrendünket sárba tipró mszp-szdsz pártapparátcsikokhoz.

    Nem tisztelt képviselőink!

    Magyarországon a politikai kérdéseket a nép közvetlenül népszavazáson vagy közvetett módon választott képviselőkön keresztül parlamenti választáson kifejezett többségi döntése alapján határozzák el. Az elv mindenkor a választáson kifejezett népakaratot jelenti, nem csupán a parlamenti létszám felénél eggyel többet!
    „1949. évi XX. törvény I. fejezet 2. § (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja. (3) A társadalom egyetlen szervezetének, egyetlen állami szervnek vagy állampolgárnak a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.”

    A 2006. évi választás óta a nép képviselete formálissá züllött; helyét a képviselők gátlástalan egyéni haszonszerzése váltotta fel.
    Gyurcsány Ferenc a választók tévedésbe ejtésével, illetve tévedésben tartásával; személyes kapcsolati köre részére jelentős anyagi és politikai-hatalmi előny megszerzésével; a szavazópolgároknak ezzel jelentős erkölcsi és anyagi hátrányt okozva jutott hatalomra!
    Amikor az „öszödi beszédéből” kiderült, hogy mindezt tudatosan, előre megfontoltan vitte véghez, hatalmával visszaélve, elkezdte a társadalom egyes rétegeinek módszeres egymás ellen uszítását!
    2009. április márciusára az alkotmányos elvnek meg nem felelő képviselet – a tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező, még a parlamenti „létszám-többséget” is csak politikai korrupcióval fenntartani képes kisebbségi kormány megbukott, s ezt Gyurcsány Ferenc az mszp kongresszusán nyilvánosan is elismerte. Az mszp és az szdsz képviselői egyéni anyagi érdekeiktől vezérelten, az Alkotmány és a vonatkozó jogszabályok betűjének illegitim és erkölcstelen jogi manipulációkkal a társadalom megtévesztésébe kezdtek. Céljuk egyértelműen és nyilvánvalóan az, hogy a magyar népet alkotmányos jogától megfosszák; sorsukról a fejük felett, a joggal visszaélve döntsenek!
    1959. évi IV. törvény 5. § (1) A törvény tiltja a joggal való visszaélést. (2) Joggal való visszaélésnek minősül a jog gyakorlása, ha az a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányul, különösen ha a nemzetgazdaság megkárosítására, a személyek zaklatására, jogaik és törvényes érdekeik csorbítására vagy illetéktelen előnyök szerzésére vezetne.
    A magyar parlament mszp-s, szdsz-es képviselői előre megfontolt szándékkal félrevezetik a magyar polgárok tömegeit, miközben tevékenységük még mélyebb erkölcsi és anyagi válságba sodorja az országot!

    Nem tisztelt képviselőink!
    Felkérem Önöket, hogy távozzanak a magyar közéletből, ne akadályozzák tovább a népfelség elvének gyakorlati érvényesülését!

    Üdvözlettel:
    Menyhért Péter
    csepeli nyugdíjas

    Ps.
    Bajnai-Döbrögi-miniszterelnök úr(??) Remélem, hogy háromszor veri kenden Lúdas Matyi vissza!

  13. Matyi szerint:

    Menyhért GRAT
    HAJRÁ CIVILEK CSEPELI LAKOSOK!!!!!!!!!!

  14. miska72 szerint:

    Jó fej ez a menyus. 😉
    Gratulálok.

  15. miska72 szerint:

    a kép címe: Ki legyen az új miniszterelnök?
    Egy LIBATOLVAJ!

  16. Pistabá szerint:

    Nem kéne a képet lopni, és főleg nem átrajzolni

Itt lehet hozzászólni !