Nem is állami iskolába jár a Kliket szapuló diák

Lokál

Nem is állami iskolába jár

Tulajdonképpen vicces is lehetne, ahogy a balliberális pártcivilek vagdalkoznak

Afféle üstökösként tűnt fel Dávid Gyula Márton a szombati pedagógustüntetésen: a 17 éves fiú néhány tömör mondattal tette helyre a közoktatást. Pedig lett volna még miről beszélnie. Például arról, hogy az amúgy pártpolitika-mentesnek ígért megmozduláson éppen ő büszkélkedhet MSZP-s apukával, vagy hogy az agyonszapult Klikhez neki semmi köze nincs, mivel egyházi iskolába jár.

„Sziasztok, Dávid Gyula Márton vagyok, 17 éves vagyok, és már sok bennem a feszültség” – így köszönt be a Kossuth téri ezreknek a diákságot képviselő kamaszfiú a szombaton megtartott pedagógustüntetésen. Aztán azzal folytatta a felszólalását, hogy elege van. Elege van a napi nyolcórás oktatásból, hogy a tanárai fáradtak és emiatt nincs is kedvük tanítani. Ehelyett ő boldog és motivált tanárokat kér, hogy élvezhesse a tanulást. – Ilyen oktatási rendszert szeretnék, itt az ideje annak, hogy mi, tanulók és a tanárok összekapaszkodjunk – nyomatékosította. Hogy miért? Egy boldog, sikeres és összetartó Magyarországért.

Persze nem biztos, hogy a Dávid Gyula Mártont is tanító pedagógusok pusztán a magyar közoktatásért való aggódásukban váltak motiválatlanná, mint ahogy az sem, hogy az összekapaszkodás egykönnyen tető alá kerülne. Például azért sem, mert míg a pedagógusok most éppen a Klikben (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) látják a fő ellenséget, Dávid Gyula Márton azt se nagyon tudhatja, hogy mi az. Ugyanis jelenleg abban a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban koptatja a padokat, amelyet a Baptista Szeretetszolgálat működtet és semmi köze a Klikhez. Ennek ismeretében talány, hogy a szombati megmozdulás szervezői miért gondolták úgy, hogy az állami fenntartású közoktatás problémáit legjobban egy abban aligha érintett diákkal lehet a legmeggyőzőbben bemutatni.

Rossz nyelvek szerint azért alakulhatott így, mert Dávid Gyula Márton édesapja az a Dávid Gyula, aki 2002 és 2006 között a szocialista parlamenti patkóban jutott ülőhelyhez (országos listáról), sőt, frakcióvezető-helyettesi funkciót is betöltött. Dávid Gyula a Magyar Narancs szerint Puch László egykori MSZP-pénztárnok hátán kapaszkodott fel, úgy hírelve magát az üzleti életben, mint „Puch embere”. A liberális hetilap a kettőjük közötti kapcsolatra példát is hoz: mint írják, az „informálisan Puch pénzügyi irányítása alatt álló Népszava” amúgy Svájcban bejegyzett többségi tulajdonosának magyarországi képviseletét Dávid Gyula vállalta magára, de együtt munkálkodtak a szocialisták sok száz milliós pártalapítványának felügyelőbizottságában is. Ezenfelül Dávid Gyula fénykorában vagy tucatnyi MSZP-közeli vállalkozás jogi ügyeit is eligazgatta.

Ha így, ha úgy, a lényeg, hogy Dávid papa irdatlan vagyonra tett szert, 2003. februári vagyonnyilatkozatában nem kevesebb mint hét, köztük hat budapesti ingatlannal rukkolt elő, de készpénzben is összespórolt úgy 50 millió forintot, a bankszámláin pedig ugyanennyi pihent, csak már devizában. Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, de nem lenne túlságosan meglepő, ha Dávid Gyulának a mai napig lenne annyi ereje a baloldalon, hogy ne lehessen kihagyni a buliból.

Szerettük volna megkérdezni a szervezőket, köztük a Pedagógusok Szakszervezetét is, hogy annak az egyszerűnek tűnő feladatnak, miszerint a mozgalmukhoz csatlakozó majd 800 iskolából a politikától valóban független, a közoktatás problémáiban pedig ízig-vérig érintett diákot válasszanak szószólónak, miért nem sikerült eleget tenni, de egy reggeltől estig megszakítás nélkül tartó értekezlet miatt senki nem tudott nyilatkozni. Kerestük Dávid Gyula Mártont is, hogy megkérdezzük, hogyan keveredett bele a pedagógusi elégedetlenség sűrűjébe, de ő sem állt kötélnek. Viszont legalább az egyik ismerősével üzent: nem ér rá, mert tanulnia kell.

Forrás: Lokál

31 hozzászólás “Nem is állami iskolába jár a Kliket szapuló diák” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    A bátor zugfirkász, nem merte aláírni a cikket. Jellemző, a tartalommal nem tudnak
    mit kezdeni, jön a személyeskedés. Na és persze közpénzen minden postaládába.
    Ritka geci egy társaság!

  2. felix szerint:

    Megint nem a téma igazsága, hanem a közlő személye a fontos.
    Apukája MSZP.-s. Viktorunk apukája meg MSZMP.-és pártitkár volt. Na és akkor mi van?
    Persze a bikák zabálják az ilyet.

  3. nagyapó szerint:

    Megint egy “gyönyörű karcolat” a lumpenproli csecsemő békától!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x-nek fel sem tűnt, hogy egy tanulót használnak föl pártpolitikai célra. Ez ellen visított a csepeli bal, hogy ne vigyék a politikát az iskolákba!!!
    Mindegy mi a téma, csak ellene lehessen írni valamit?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. felix szerint:

    Vén pöcs!
    Nem tűnt fel, hogy civil megmozdulás volt?
    A többi csak kenegetés.

  6. felix szerint:

    Ja és a Kossuth tér mióta iskola.
    Sok volt a noha bor. A tanácsnokiból nem telik legalább kannásra?

  7. ebihal szerint:

    vén barom!
    Mi a gondja? Magára ismert?

  8. Grün Izidor szerint:

    Mszp-s az apukája?!
    A kora miatt neki már nem lehet MSZMP párttitkár apukája! 😛 😀

  9. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó! Mitől civil egy olyan tüntetés, amin az ellenzéki pártok vezető emberei is részt vettek???
    A “Ja és a Kossuth tér mióta iskola.” szöveget nem értem. Honnan vette ezt a marhaságot??
    A röfögés előtt próbáljon gondolkodni!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. felix szerint:

    A politikus jelenléte nem minősíti át a civilek rendezvényét. Attól, hogy Orbán szotyolázik a VIP páholyban a focimeccs mér nem válik fidesz rendezvénnyé. Ugye?
    Nem tudom hogy kiírta
    “Ez ellen visított a csepeli bal, hogy ne vigyék a politikát az iskolákba!!!”
    A két másodperces memóriád is becsődölt?

  11. liberalbolsevik szerint:

    Csak a szokásos mocskolódó-karaktergyilkolászás amit a mostani narancsisztánban megszokhattunk (l. kaméleon bencsik et. esete a Galló Piroskával és az ávóval ), és jellemző a mentalitására ennek a horty-rákosi hibrid rendszernek, hogy nem tudják elképzelni, hogy a választóknak, civileknek, egyéneknek van saját véleményük, kritikájuk bármilyen témában, és még ami még felháborítóbb számukra, el is merik mondani nyilvánosan, tényleg micsoda dolog egy demokráciában tüntetni…………
    Ezt egy átlag fityisz hívő nem tudja tudatával átfogni (copyright eltolcsy : ) ), hogy ne a bölcs-vezír mondja meg mit szabad egyátalán nemhogy mondani, hanem gondolni…sőt az a legkényelmesebb ha a habony művek gondolkodik helyette, ő meg békésen béget hozzá…………ezért tényleg kár volt rendszert váltani 🙁

    Egyébként a barátságot betonba öntő fityiszes et. miért nincs itt a hírek közt…. ?

  12. nagyapó szerint:

    A tüntetés lényege az, hogy emeljék a tanítók bérét 18 %-kal, mert “megérdemlik”, valamint csökkentsek hatalmas túlterheltségüket. Hogy a tanulók tudása egyre kevesebb, az kit érdekel.
    Érdekes, tudom néhány tanító nevét, akik nem a javadalmazással, hanem az oktatással törődtek. Csak említve, Arany János, Jedlik Ányos, Babits Mihály, Móra Ferenc, Öveges József, Vermes Miklós, és még szerencsére sokan mások, napjainkban is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. felix szerint:

    Ekkora hülyét.

  14. Bugi szerint:

    Úgy tűnik most is csak a szokásos kommunista stílusgyakorlat megy. Emelték a fizetést? Még többet kell követelni. A komcsik nem csináltak semmit? Hallgatni kell róla. Nincs aki hazudozzon? Hozni kell “civileket”, akik a párt megbízható emberei, és hazudnak majd a nagyközönségnek.

    Tiszta sor.

  15. felix szerint:

    Bugi !
    Elszoktad olvasni azokat az idétlenségeket amit a nagyapó nevű szerencsétlen itt összehord?
    Bár a tied is ugyanaz.- 🙂

  16. Grün Izidor szerint:

    Öreg Hüje!

    “Nem értik a miniszterelnököt a pedagógusok. Orbán Viktor szerint ugyanis 18 százalékos bérfejlesztést követel a tanárok sztrájkbizottsága, erről azonban ők nem tudnak. Célja lehet-e a kormányfőnek, hogy szembefordítsa a társadalmat a pedagógusokkal?”
    ,
    Naná hogy célja lehet!
    Erre az uszításra épül Vezírünk politikája! Kétmillió bégető birkára van szüksége a kétharmados győzelemhez, a többi mehet a süllyesztőbe! 😀
    http://www.atv.hu/belfold/20160215-ne-novelje-orban-a-tanarok-vernyomasat

  17. Tarjányi László szerint:

    A Klubrádióban ma délután magyarázta a Fidesz egyik politikusa, mit jelent a 18%-os béremelés! Béremelést senki sem kért, de az illetékes fideszes elvtárs szerint a kötelező óraszám 26-ról 22-re csökkentése, miközben a fizetés változatlan marad, AZ SZERINTE 18% BÉREMELÉSNEK FELEL MEG! Igaz hogy azelőtt a 22 óraszám melletti túlórákat viszont nem fizették ki. Mire a Klubrádió műsorvezetője meg arra hívta fel a figyelmét, amikor volt a 36%-os béremelés, az meg nem volt annyi, mert le kell vonni belőle 18%-ot, mert az a 22-ről 26 órára emelt kötelezettség miatt jár a pedagógusoknak!

    Apropó, mit szólnak a fideszes elvtársak ahhoz hogy Hadházy Ákos szerint 25 Milliárdot elloptak a közoktatás fejlesztésére szánt uniós pénzekből különféle pályázatokkal! Például hogy két EXCEL-táblázatkezelés oktatását végző kis cég, amelynek éves árbevétele 3 Millió forint volt, százmilliókat vett fel pedagógiai programok fejlesztésére. Amit aztán kötelezővé is tettek, mert ha x ideig nem használják, akkor vissza kellene a pénzt fizetni az Uniónak!

    Mint ismeretes, őt vádolja a Fidesz feljelentés elmulasztásával, hogy egy szekszárdi óvodát a bekerülési összeg duplájáért újítottak fel! Azok a fránya óvodák, máshol 60 Millió helyett nem is 120 Millióért újultak, hanem 260 Millióért! 😛

  18. ebihal szerint:

    A KLIK a Teleki tanárait basztatja.

  19. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Nem a tanárait, hanem az igazgatót, aki ha jól tudom a Klik kinevezett alkalmazottja!
    .
    http://propeller.hu/itthon/3192678-ha-rakosi-elne-sokan-bajban-lennenek

  20. Tarjányi László szerint:

    Csepelen van mindenre pénz a lakosok adójából, például 240 Millió a Dagi csárdára!

  21. felix szerint:

    “Csak azt nem értem miért van szüksége az önkormányzatnak egy csárdára, amit ráadásul neki kell felújítani 240 millióért, majd tovább milliókért működtetnie. Talán azért, mert

    a csárdától nem messze valósul meg Németh Szilárd álma a birkózócsarnok, és mellé kell egy magyaros éttermet és szállást is biztosítani.”

  22. Tarjányi László szerint:

    “lesz benne: „5-6 darab 4*-os apartman-egység, földszintre étterem, rendezvényterem, alagsori szintre konyhaüzem, és színvonalas borozó/rendezvényterem”.”

    Kb. 200 m-re van a Dagi csárdától a Bogrács étterem, ha fidesznyikék elunták a Pusoma éttermet, járhatnának oda is! Ezért nem kell 240 Milliót kidobni!

    Van egy épület a Kassai utca-Széchényi utca sarkon, ami húsz éve nincs befejezve. Állítólag kupinak épült. Minek akkor a Dagi csárda? 😛

  23. sarolta szerint:

    Ez milyen ciki. Ennyit tud az MSZP?

  24. Tarjányi László szerint:

    240 Millióból két új Dagi csárdát lehetne építeni, nem pedig egyet felújítani!

    Hadházy Ákos mondta a szekszárdi óvodafelújításról, megkereste az önkormányzatot egy cég, neki van uniós kerete, pályázzák meg az uniós pénzt a felújításra, a 60 Milliós bekerülési összeget megnövelik 120 Millióra, abból visszaadnak annyit, amennyiből az önkormányzat ki tudja fizetni az önrészt. A feltétel, ők kapják a munkát! Ha nem felel meg, mennek odébb egy várossal, s ott újítanak fel óvodát!

    Vajon ez a cég újított fel óvodát Csepelen 260 Millióért?

  25. felix szerint:

    sarolta!
    Lehet, hogy többet is tud, de csak ezt tudja bizonyítani. 🙂

  26. Tóth kati szerint:

    Ha jól emlékszem Csepelen legalább öt iskolát zártak be 2002 és 2010 kózött és ennél sokkal többet országosan.Tóbb ezer pedagógus került akkor utcára.Nem láttam akkor Gallónét tüntetni.Pedig 1975 óta szakszervezetis,igazi jól bevált kommunista.Sajna meg kell várni míg ezek amúmiák HELLERLENDVAIGALLÓNÉ kihalnak.Addig meg kevergetik sz..t,másra nem képesek.
    Ja és nem lesz gázáremelés!

  27. TenkA szerint:

    Tóth Kati

    2016 van.

    Egyébként meg:

    “Orvos nélkül orvosi igazolás? A Klik ezt várja a szülőktől”

    http://www.origo.hu/itthon/20160217-oktatas-klik-panasz-tanitas-klebelsberg-esztergom-iskola.html

  28. Tóth kati szerint:

    Ha Dávid Gyulában sok a feszültség,hát vezesse le.Sportoljon,végezzen egy kis fizikai munkát esetleg végezzen karitatív tevékenységet, a baptisták biztos találnak neki valami feszúltség levezetőt.Mindenesetre érdekes,hogy ezeknek a komcsiknak az ivadékaik is ilyen harcos bolsik mint az a Gurmai gyerek is.

  29. felix szerint:

    Nem mindenki megalkuvó.

  30. TenkA szerint:

    Tóth Kati

    Felesleges mérgelődés helyett tessék olvasgatni:

    “Volt, ahol a Klik miatt maradt el tanóra”

    http://www.origo.hu/itthon/20160217-tanora-klik-tuntetes-tanar-pukli-istvan-miskolc-demonstracio-nyilt-level.html

    Egyébként meg a karitatív munka tutti meglesz, mert anélkül nincs érettségi. Ez az ún. közösségi szolgálat.

    Megjegyzem sok tizenéves diák értelmesebben közelíti meg a közéleti kérdéseket, mint mi felnőttek.

  31. fghfjhgkjhk szerint:

    “Tarjányi László szerint:
    2016. február 16., kedd – 21:44
    Csepelen van mindenre pénz a lakosok adójából, például 240 Millió a Dagi csárdára!”

    Miről maradtam le? Nem hallottam felőle.

    Igaz annak inkább dózer kellene, az öreg halála után már senki nem járt oda.

    Amit ír, a “sarki ház”, annak van gazdája.

Itt lehet hozzászólni !