A szegfűt is lecseréli az MSZP?

Nézze meg az új MSZP-logót!

Csepel.info

Magyar Nike, pipa, horgászbot-tartó? – az MSZP új logója újsághirdetésben…

Bár eddig semmilyen hír vagy utalás sem volt rá, hogy a miniszterelnökét és pártelnökét is rekord-gyorsasággal váltó MSZP a “szegfűs” logót is újra cserélné, lapunk információi szerint még ez is elképzelhető. Csepelen ugyanis már a szociáldemokráciát jelképező szegfű nélkül, új formában kampányol a párt helyi képviselőjelöltje.

Csonka “V” betű, magyarosított Nike-szimbólum vagy horgászbot-tartó lehet az MSZP új jelképe? A kérdés nem vicc, Csepelen ugyanis már le is cserélték a párt eddig megszokott szegfűs logóját. Mivel a budapesti kerület az elmúlt években nem egyszer volt a párt kísérleti nyula – rossz nyelvek szerint azért, mert a “Vörös Csepelen” semmivel sem lehet bebukni – könnyen lehet, hogy a párt marketing-gurui itt tesztelik az új logót. Ez a lehetőség már csak azért is elképzelhető, mert egy szimpla helyi képviselőválasztáshoz képest az MSZP kifejezetten drága, inkább országgyűlési kampányokban megszokott marketingeszközöket vet be, még autóbuszokon is reklámozzák jelöltjüket.

…és egy BKV-s autóbuszon

A furcsa jelenség másik oka lehet, hogy miután különös kegyetlenséggel meggyilkolták Takács Józsefet, az MSZP helyi képviselőjét, a gyilkosság felbujtásával vádolt Deme Gábor pedig a képviselő frakciótársa volt, nem akarják “túlzottan égetni” a párt hivatalos szimbólumát.

A választók mindenesetre meglepve nézegetik az MSZP legújabb kampánykiadványait Csepelen. A jól megszokott, egyébként a szociáldemokrata eszméket szimbolizáló vörös szegfű helyett bevezetett új logó a találgatások célpontja lett. Győzelmet szimbolizáló “V” betű? Pipa-jel, magyarosított Nike-márkajel, az MSZP-s jelölt horgászszövetségi vezetőre utaló horgászbot-tartó? – teszik fel a kérdést egyre többen.

Új imázs egy teljes buszon: így korábban parlamenti képviselő-jelölteket vagy polgármester-jelölteket hirdettek a pártjaik

Egy biztos: az, hogy országos vagy helyi akció volt az egyébként is erősen satnyuló vörös szegfű lecserélése, a hét végi kongresszuson el fog dőlni. Gyurcsány Ferenc utódvédharcait vagy a trónkövetelők közötti pengeváltásokat figyelve azonban lehet, hogy a változást senki nem fogja észrevenni.

Csepel.info

Csak csináld, elvtárs!

Aki azt hitte, hogy az MSZP már nem képes ilyen rövid időn belül további óriási meglepetésekre, az most kapaszkodjon bele erősen a mai Pravdába. Az a helyzet, hogy vannak jelek, jelecskék, jelecskinnyók, amelyek arra utalnak, hogy a kommerek kivágáták a szegfűt a szemétbe. Még semmi sem biztos, ismételjük, de a jelek felettébb érdekesek.

Ahogy arra a Csepel.info blog felhívta a figyelmet, az aktuális csepeli önkormányzatiképviselő-választáson az MSZP reklámanyagain sehol sem szerepel a híres szegfű, van viszont helyette ez a jobbra látható furcsaság. A csepeli blog szerint ez a különös izé “csonka ‘V’ betű, magyarosított Nike-szimbólum vagy horgászbot-tartó lehet”. Mi ezt még azzal tudjuk kiegészíteni, hogy az MSZP talán azt szeretné elérni, hogy a csepeli szavazók fejében a párt összekapcsolódjon egy igen népszerű, jobboldali politikussal, akinek a nevében prominens helyen szerepel a V betű.

A blog spekulációja szerint lehet, hogy a szocialisták egy olyan választáson igyekeznek tesztelni az új logót, amelyet – a Vörös Csepel hagyományainak köszönhetően – egészen biztosan meg fognak nyerni. Ez nem rossz magyarázat, bár mi egészen egyszerűen nem tudjuk elhinni, hogy az MSZP csak úgy elhagyja a számtalan európai baloldali párt által használt szegfűt. Meg hát az is gyanús ugye, hogy ilyen igénytelen piktogramnak még egy kommunista szemet is bántania kellene. Érdeklődve várjuk mindenesetre a hétvégi rendkívüli kongresszus díszletét, hátha ott ismét felbukkan a pipa. És hogy akkor vajon az új szlogen a “Just Do It” valami magyaros kifacsarása lesz-e.

Forrás: KépviselőFunky

38 hozzászólás “A szegfűt is lecseréli az MSZP?” bejegyzésre

  1. hugi szerint:

    Szerintem bumerág. Ami visszatért. Egyébként meg most még az sem biztos, hogy az MSZP-s jelölt fog nyerni.

  2. Öreg halász szerint:

    Ha így szavaznak a szocik, biztos, hogy a Fidesz fogy nyerni. Okos ember volt, aki kitalálta, bravó! 😉

  3. Előre szerint:

    Találgassatok csak senkiházi taplók! Veszteteket érzitek! A piros szegfű szebben virágzik, mint valaha! Fintorogjatok csak a győzelmet jelentő Nemzeti pipára, aztán pillogjatok bután, ha győzelemre viszi dicső seregünket a megújúlni tudás, az összetartás öröme!

  4. aloe szerint:

    Úgy látszik bejött a szocik húzása, máris mindenki az új logóval foglalkozik és ezáltal nagyobb figyelmet kap a jelöltjük is..

  5. bandi szerint:

    Az mszp-s jelöltnek annyi eséje van a nyerésre,

    mint szálasinak a fötárgyaláson!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Bubus szerint:

    Imázsépítésre pénz mindig van. Óriásplakátok is lesznek? Most, hogy ekkora válság van, biztos annak is örülnének az emberek!

  7. hugi szerint:

    Elvtársak! Csak a szirmainkat veszíthetjük! 🙂

  8. Gordon szerint:

    Szomorú, hogy Mészáros úr nem meri felvállani a szegfűt. Pedig aki a virágot szereti az rossz ember nem lehet.

    BKV-n hirdetnek? Apám! Mennyi pénzük lehet ezeknek (vagyis: mennyi önkoris pénz megy Mészáros úr kampányába)? Ráadásul jó xar felületet választottak.

    A Volán buszokra és mondjuk a Wizzair járataira nem akarnak rakni pár plakátot? Biztos arra is elő lehetne “teremteni” a forrást.

    Red Bull (Borka-Szász) úr! Önnek mi erről a véleménye?

  9. lolka szerint:

    A lakosság pipa az mszp kipipálva, a pipa kialudt, mert mi már nem szivjuk tovább. Ezt a szimbolumot bármibe belelehet verni és bármit rálehet akasztani, nagyon sok rétű alakzat! De ha bumeráng és eldobjuk remélem nem jőn vissza- tehát nem bumeráng hanem bunkó…
    Szebb jövőt!

  10. kontrolcé + kontrolvé szerint:

    v mint viktor 🙂

  11. hollósi szerint:

    két dolgot is jelenthet:
    – a csőd romjain egy új párt nyiladozik
    – V , mint vége (rolóhúzás előtti állapot)

  12. Bubus szerint:

    Úgy látom, hogy már a Gyurcsány blog fórumán is szörnyűlködnek a helyieken. “Mi lett ebből a pártból? 🙁 “

  13. […] vagy pipajel: Csepelen erre cserélték le a szocialista párt megszokott szegfűs logóját. A Csepel.info értesülései szerint a párt marketing-tanácsadói a budapesti kerületben tesztelik az új […]

  14. miska72 szerint:

    Miért szegfű az mszp jele?
    Mert a fűhöz sarló lell, a szeghez meg kalapács!
    Egyébként mindegy, hogy mi a maszop jele! Így is sz@r úgy is sz@r!
    A végén még ebből a Mészáros ferigyerekből is miniszterelnök jelölt lesz. 🙂

  15. Akos szerint:

    A pipa annyit jelent hogy kipipalva. Tehat le vannak rendezve, nincs rajuk szükseg. Most mar csak a birak fognak foglalkozni velük es elintezhetik hogy visszafollyon minden a nemzeti vagyonba.

  16. atlétaa szerint:

    Jó napot csepeliek, csak szerényen HAJRÁ CSEPEL…………..

  17. miska72 szerint:

    Mi is pipák vagyunk! Nem kicsit! NAGYON! Ott is leszünk a hősök terén 2009. április. 5.-én! 😉

  18. yyyy szerint:

    Ez miért lenne logo?

    Ez csak egy vizuális jelzés a proliknak, hogy hova kell a pipát rakni a választáson.

  19. LB szerint:

    Találós kérdés gyerekek!
    Ki tudja, milyen nap van ma?

  20. kontrolcé + kontrolvé szerint:

    LB: csak neked 😉

    Indulj az útra és vissza ne nézz!
    Múltad a fájó bús ezer év.
    Rád ragyog végre a fényteli nap.
    Boldogan, vígan mondd hát a dalt!

    Április négyről szóljon az ének,
    Felszabadulva zengje a nép.
    Érc torkok harsogva zúgják a szélnek
    Felszabadítók hősi nevét!
    Érc torkok harsogva zúgják a szélnek
    Felszabadítók hősi nevét!

    Dörgött az ágyú és zúgott a gép!
    Vérzett a föld és zengett az ég.
    Győzött a szovjetek hős serege.
    Századok könnyét így mosta le.

  21. LB szerint:

    Rendben, jól felelt, leülhet! 🙂

  22. kontrolcé + kontrolvé szerint:

    🙂

  23. infósferi szerint:

    Az új logónak felvehetnék a birkanyíró szerszámot.

  24. Sam Hawk szerint:

    Nagyon szánalmas ez a kákán is csomót kereső FIDESZ-propaganda. Még szánalmasabb és ijesztőbb az, ahogyan a tömeges agymosás működik és megnyilvánul.

    Ez nem új logó, csak a választások irányítására szolgáló optikai trükk: a választási szelvényen az MSZP-hez tedd a pipát, ahogy a képen is látod.

    Igaza lehet azoknak akik szerint a FIDESZ tudja, hogy a mai helyzethez nincs tényszerű megoldása, megpróbál ezért erőből, minden politikai, szociológiai és pszhológiai trükköt bevetni. Hiába no, egyszer mindennek vége lesz ezen a világon.

  25. Bubus szerint:

    Kedves Sam Hawk, Csapajev, Red Bull vagy akárki!

    Az a helyzet, hogy ez az “optikai trükk”, amiről írsz, olyan jó, hogy ha így szavaznak az MSZP-sek, biztosan nem ők nyernek. Ugyanis érvényesen szavazni akkor lehet, ha két egymást keresztező vonalat húznak a megfelelő karikába.

    Azaz, a pipa érvénytelen szavazat. Akárki találta ki, nagy b@lf@sz volt.

    Csak így tovább!

  26. asdf szerint:

    5 pont Bubusnak 😀

  27. aloe szerint:

    Sam Hawk,
    de szerencsére amit leírtál azt egyre többen látják így..
    Érdekes mód Mészáros Ferenc most pénteken a CsÚ-ban megjelent nyílt levelét nem tették ide fel, pedig ha valamivel kapcsolatban fröcsögni akarnak, akkor a megjelenés után már két perccel fent van.
    Ezek szerint igaza van Mészárosnak, ezért lapítanak, vagyis nem Gárdaynak volt az ötlete a Kiserdő kitakarítása, mégis hetekig azt kiabálták itt, hogy Mészáros ellopta Gárday ötletét…
    (Ezzel a pipával mos jól elterelték a figyelmet a beégésükről és találtak egy újabb nevetséges ügyet, amin keresztül lehet mocskolódni.. )

  28. bandi szerint:

    Bubus:

    Még reménykednek azt gondolják, hogy még van feltámadás.

    Ezért nemtedték oda a KERESZTET.

    Pedig stilusossan pont odaillik.

  29. miska72 szerint:

    Lehet, hogy ezért emelték meg a horgászengedély árát, hogy fussa a kampányra? 🙂

  30. balszélső szerint:

    Aloe! Kik azok az egyre többen?
    Majd az önkormányzati választások eredményének ismeretében értékeljünk!
    Majd eldől. ki ereget továbbra is lufikat!
    Ha leégtek, a gúnyolódásokat nem teszitek zsebre!

  31. Màrkus Gizella szerint:

    Sajnos????!!!!!!

  32. miska72 szerint:

    Szegfű vagy pipa?
    Mindegy!
    Igyis sz@r, úgy is sz@r!
    MSZP! MEGCSINÁLTAD!

  33. kgábor szerint:

    miska állítsad már le magad

  34. miska72 szerint:

    tisztelt kgábor!

    Miért? Nem tetszik?

  35. miska72 szerint:

    Nem a szegfűben van a hiba!
    Nem a szegfűt kell lecserélni, hanem az elvtársakat!

  36. […] a közelmúltban a “pipás horgász” keltett sokmilliós kampányával feltűnést, de a sok pénz is kevésnek bizonyult a […]

Itt lehet hozzászólni !