Tovább fejlesztik az egészségügyi ellátórendszert – Megújult a Dél-pesti Kórház csepeli telephelyének rehabilitációs épülete

Csepel.hu

korhaz5

 

Folytatódik az egészségügyi ellátórendszer továbbfejlesztése, most a fővárosi központi régió kapott uniós és állami támogatást. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet telephelye, a csepeli Weiss Manfréd Kórház megújult A és C épületét február 9-én adták át. A felújítás során kicserélték a nyílászárókat és új hőszigetelő-réteggel vonták be az épületeket. A közel 150 millió forintos beruházás az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával valósult meg. Csepel önkormányzata 15 millió forinttal járul hozzá a további fejlesztésekhez – jelentette be az átadáson Ralovich Zsolt, a Dél-pesti Kórház főigazgatója.

A rendezvényen részt vett Szabó Zsolt, a Fejlesztés- és Klímapolitikáért, kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős államtitkára, Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára, Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Borbély Lénárd Csepel polgármestere, Geiger Ferenc Soroksár polgármestere, Nemes László Pesterzsébet alpolgármestere, valamint a kerületi önkormányzat képviseletében Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester és Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke.

Az átadáson Ralovich Zsolt főigazgató visszautalt arra, hogy a csepeli Weiss Manfréd Kórházat 2003-ban csatolták a Dél-pesti Kórházhoz, amely azóta telephelyként 301 ággyal működik. A rehabilitációs és krónikus ellátást biztosító részlegben évente háromezer fekvőbeteget és kétezer járóbeteget látnak el, országosan érkeznek páciensek a kiváló szakmai munkájáról elismert intézménybe.

A főigazgató megköszönte az érintetteknek a központi régió egészségügyi ellátórendszer fejlesztésébe invesztált uniós és állami finanszírozást, Csepel polgármesterének a telephely további korszerűsítéséért nyújtott anyagi támogatást, és a kórházi dolgozók szakmai munkáját, amelynek köszönhetően a három hónapos felújítás alatt folyamatos volt a betegellátás.

A kormány országos programot indított azokon az egészségügyi területeken, ahol korábban nem volt fejlesztés – közölte a fejlesztésért és klímapolitikáért, valamint a közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Hozzátette: a mostani korszerűsítés egyik fontos eleme, hogy a betegek esztétikusabb és komfortosabb környezetben gyógyulhatnak. A másik előnye csökken a fűtési költség, a hőszigeteléssel közel 30-40 százalék fűtésenergiát lehet megtakarítani.

Ahogy Cserháti Péter beszédében fogalmazott: a felújítás egyrészt üzenet a betegeknek, hogy törődnek velük, másrészt üzenet a dolgozóknak a szebb atmoszférában való munkavégzéshez. A miniszteri biztos szerint a humán ágazatok közül az egészségügy a legnagyobb energiafogyasztással működő terület, ahol éjjel-nappal munka folyik, az energetikai beruházások itt hatványozottan térülnek meg.

A csepeli polgármester a megjelent vendégek mellett kitüntetett tisztelettel köszöntötte a kórház dolgozóit, akik az elmúlt években kitartottak és fenntartották működését. Borbély Lénárd megköszönte az állami vezetőknek a rehabilitációs intézmény fejlesztéséért nyújtott kormánytámogatást, majd utalt arra, hogy a 2010-től átvett városvezetés sikeres együttműködést folytat a Dél-pesti Kórházzal. A csepeli önkormányzat az elmúlt években több orvosi műszert és eszközöket adományozott az intézménynek, kiemelte a Magyarországon egyedülálló negyven millió forint értékű laporoszkópos készülék megvásárlását.

Szólt arról is, hogy tárgyalást folytatnak a rehabilitáció keretében az aktív nappali ellátás bevezetéséről, és az előzetes tervek szerint a leromlott állapotú tüdőgondozót áttelepítenék a csepeli telephelyre.

 

Csepel.hu

25 hozzászólás “Tovább fejlesztik az egészségügyi ellátórendszert – Megújult a Dél-pesti Kórház csepeli telephelyének rehabilitációs épülete” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    “Csak ne vonna annyi pénzt ki a kormány a zegésségügyből!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. felix szerint:

    Hőszigetelést egészségügyi fejlesztésnek eladni, ügyes.

  3. csapajev szerint:

    Vajon mikor javítják meg végre!!! a Tóth Ilona egészségügyi központban a fogászati röntgent??
    Már hetek óta nem működik.

  4. Grün Izidor szerint:

    csapajev!
    Ne légy mohó!
    Most például megújult a Dél-pesti Kórház csepeli telephelyének rehabilitációs épülete! 😀

  5. csapajev szerint:

    Valóban,igazad van.
    A röntgen az egy direkt!!!!dolog.Megfogható,ellenőrizhető.
    Netalán még számon is kérhető.
    Ellentétben a “rehabilitációval”…..
    Hát abba aztán MINDEN!!!!!! belefér…..

  6. felix szerint:

    A komcsik által megszüntetett kórház annyira kiváló, hogy nemléte ellenére ennyit érdemes rá költeni?
    Azért ez nem semmi.

  7. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Örüljenek, az internetszolgáltatás kitűnő!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. felix szerint:

    Az sem nektek köszönhető. Levertük a kezeteket róla. 🙂

  9. Grün Izidor szerint:

    “Egészen elsikkadt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdai bejelentése, hogy 2017 nyarától kibővítik a tao-pénzek felhasználhatóságának körét. ”
    ,
    Nagy kár, hogy vezírünknek nem a zoktatás és a zegésségügy a szíve csücske!
    A kórházakra, iskolákra is ráférne egy kis fenntartási és üzemeltetési támogatás!
    Még akkor is ha azok a”zemmúthatév” és a”zemúttnyócév” előtti időkben épültek! 😀
    .
    http://index.hu/sport/2016/02/11/taoii._szabotunde_stadionfenntartas_uzemeltetes/

  10. Tarjányi László szerint:

    Szívesen látjuk a képen szereplőket egy kis rehabilitációra a felújított intézményben, miután 2018-ban illetve 2019-ben elvesztik a hatalmat! 😉

  11. nagyapó szerint:

    Ígérjük, 2019 után meglátogatjuk Tarjányi Lászlót a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház megfelelő (zárt) osztályán!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. liberalbolsevik szerint:

    Mintha tegnap lett volna egy “egész kicsike” tüntetés, kövér et. rezidenciája előtt, biztos vak vagyok azért nem látom az itteni hírekben. 😉
    (pihillippke mércéje szerint legalább kétmilliós 🙂 )

  13. Grün Izidor szerint:

    Szép lassan, figyelmesen elolvasva kiderül, hogy a mi Lacikánk beborult a zagyába! 😀
    .
    http://kolozsvaros.com/2015/12/24/kover-laszlo-idiotak-kozott/

  14. felix szerint:

    liberalbolsevik!
    Még nem jött meg a felsőbb utasítás.
    Egy független portálnak arra pedig nagy szüksége van, az objektivitás megtartása miatt.

  15. mandaf szerint:

    A Csepeli baliberális balfékek tudós embereknek érzik magukat, értenek az egészségügyhöz, forgalomszervezéshez, oktatáshoz, városgazdálkodáshoz, sporthoz, gazdasághoz, pénzügyhöz, kultúrához “Munkásotthon” és a számlázáshoz de ahhoz nagyon!!!
    Nincs még egy olyan kerület Budapesten ahol ennyi önjelölt tudós baloldali lenne.
    Bár tudatosan, előre megfontoltan rabolták ki Csepelt 16-éven keresztül.

  16. felix szerint:

    mandaf!
    Legyél büszke rájuk és igyekezz felzárkózni.
    A tudás nem szégyen, de ha az lenne akkor sincs szégyellnivalód.

  17. ebihal szerint:

    mandaf!
    A lehetőség előtted is nyitva, cáfold meg a leírtakat, bizonyítsd, hogy te jobban tudod!

  18. Jobban szerint:

    Nem kell cáfolni, sem bizonyítani semmit! Mindannyian akik itt lakunk Csepelen átéltük azt a 16 évet, nem sok pozitív fejlesztés, haladás történt… a negatív dolgokat itt most nem említem. Akik pedig manapság “keseregnek” a mostani fejlődésen, csak nyugodtan keressék a kákán a csomót. A “negatív” bizonyítékaik nem mérhetők a valósággal.
    Köszönjük, hogy minden szempontból nagyot fejlődött a kerület.

  19. ebihal szerint:

    Bizonyíték nélkül bárki beszélhet a levegőbe, de akár te is felsorolhatod azt a k…a
    nagy fejlődést!

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Fejlődés? “Vörös Csepel” megszűnőben van, miután nincsen “hátszél,” iránymutatás híján képtelen vezetni a harcot. S az sincsen már aki “felelne” neki. Ez is visszavezethető az oktatás, nevelés minőségére. Kiket, hogyan neveltek, oktattak? Itt van a kézzelfogható eredménye!

  21. csepelifan szerint:

    Mondja Jobban, maga hibbant? Fejlődött, ugyan miben? Bevándorló a polgármester, haverok ülnek az önkormányzatban és a helyi médiában, külföldre lapátolják a közpénzt, lezüllesztették a csepeli sportot… Soroljam még Jobban? Nyissa már ki a szemét!

  22. nagyapó szerint:

    csepelifan! Egy komcsinak kár bármit mondani. Olyanok, mint a három majom, azaz nem mert pofázni, azt tudnak.
    csepelifan! Énekeljen mát egy kicsit a Csepel SC-ről!! Avagy zengjen a Munkásotthonról!! Viszont közelébe se menjen a Szt. Imre térnek, nehogy vakuljon! Nem is folytatom. Soroljon, de ha nem menjen a …….!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. gyalog szerint:

    Rákosi-féle diliflepni híradó. Gerő Ernő és Goebbel csapata nagy-nagy szégyenben. Ez is rekord a demokratikus Magyarországon.

    Jó néhányan azért nem hülyül/t/ünk még/már el! 🙂 🙂 🙂

  24. Tóth kati szerint:

    Azért Gerő Ernő utódjának Gerő Gábornak sikerült teljesen taccsra vágnia a Délpesti Kórházat 2002és 2010 között.Tóth M. és kis csapata is teljesen taccsra vágta a kerületet 1994 és 2010 között.Kommunisták,ehhez értenek a legjobban.

  25. ebihal szerint:

    Tudsz valami konkrétumot, vagy csak örülsz, hogy kiengedtek?

Itt lehet hozzászólni !