Héraklész Gála – csepeli öttusázókat is díjaztak

Csepel Öttusa

Szegi Csaba - foto: Csepel Öttusa

Szegi Csaba – foto: Csepel Öttusa

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) idén is megrendezte a Héraklész Díjátadó Gálát, ahol a 2015-ös esztendő legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit és az őket felkészítő edzőket köszöntötték. A  Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesületből Simon Sarolta és Szegi Csaba vezetőedző is elismerésben részesült.
Az alábbiakban a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közleményét olvashatják:

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a hagyományos Héraklész Díjátadó Gála alkalmával köszöntötte 2015 legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit és az őket felkészítő edzőket. Az öttusázóknál Simon Saci sportolóként, Szegi Csaba pedig edzőként bizonyult a legjobbnak csepeli színeket képviselve!

A 2016-os Héraklész Gála díjazott utánpótláskorú sportolói (a 2015-ös eredmények alapján) közül Simon Sarolta kapott elismerést, …aki idén a Junior Európa-bajnokságon egyéniben második, csapatban első, mix váltóban második helyezést ért el. Ifi „A” vb-n egyéniben hatodik, csapatban második lett. Klubedzője Szegi Csaba ugyancsak a legjobbnak járó elismerést kapta. Saci személyesen nem tudott jelen lenni a gálán, Szegi Csaba viszont átvette a díjat.

Szegi Csaba és csapata az elmúlt tíz évben teljesen a nulláról kezdve újjáépítette a jelentős hagyományokkal rendelkező Csepeli Öttusa Egyesületet. Versenyzői az elmúlt évek rendszeres résztvevői a korosztályos nemzetközi versenyeknek. Vezetésével kialakult egy klasszikus szakosztály, ahol a legkisebbektől építkezve úgynevezett feladásos rendszerben minden évjárat megtalálható.

A húsz Héraklész-sportág legjobbjai mellett összetett egyéni, legjobb férfi és női kiscsapat, valamint legjobb csapat kategóriákban adtak át elismeréseket péntek este a budapesti Kongresszusi Központban. Az összetett legjobbjának járó díjat a kajakos Kopasz Bálint és a judós Gercsák Szabina vitte haza.

 

Egy hozzászólás “Héraklész Gála – csepeli öttusázókat is díjaztak” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Héraklész?!
    Találó név az öttusához!
    Ötödik tusája Augiász istállójának kitakarítása volt, bár később rájött, hogy a foci jobban jövedelmez, ezért az olümposzi istenek kapusa lett. 😀

Itt lehet hozzászólni !