Csepeli gyermekorvos a TÉNYEK-ben

TÉNYEK
Klikk a képre a videóhoz

Klikk a képre a videóhoz

A mostani influenzavírus főként a gyerekeket és a fiatalokat veszélyezteti, már iskolából, óvodából és bölcsődéből is jelentettek járványt. Az iskolában már biztos, hogy influenza okozta a megbetegedést.

A szakemberek szerint most még nem késő kérni a védőoltást, heteken belül ugyanis valószínűleg járvány lesz, aki tehát még most beoltatja magát, annál időben kialakulhat a védettség. Dr. Pota György gyermekorvos azt mondta a Tényeknek, hogy egyre több az influenzás. A tünetek, mint a hirtelen jövő, hosszan tartó láz, a fejfájás, a végtagfájdalom, a gyengeségérzet és a rossz közérzet megviselhetik a gyerekeket. Ilyenkor nagyon fontos a sok pihenés, a lázcsillapítás és a folyadékpótlás. Szerinte legalább egy hét, mire teljesen meggyógyulnak az influenzások. Védőoltást eddig nem sokan kértek nála, szerinte lehet, hogy ezért van ilyen sok betege most.

A bátonyterenyei Bartók Béla Általános Iskolában sokan megbetegedtek, volt, hogy a diákok csaknem 40%-a beteg volt. Itt kimutatták a járványt, két betegnél influenza B fertőzést igazoltak az elvégzett vizsgálatok.

A budapesti Hétszínvirág Óvodában nagy hangsúlyt fektetnek az az egészséges életmódra, így próbálják elkerülni a betegségeket. Minden nap tartanak foglalkozásokat a gyerekeknek egy sószobában. Az óvoda vezetője szerint amióta a sószoba üzemel, kevesebb a beteg gyerek. Görög Anikó azt is elmondta a Tényeknek, arra is odafigyelnek, hogy a nap nagy részét a levegőn töltsék az óvodások, sok gyümölcsöt egyenek és mindig gyógyteákat vagy tisztított vizet igyanak.

A múlt héten csaknem 11 ezren mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 30 %-kal több, mint egy héttel korábban. Járvány akkor lesz, amikor hetente legalább 15 ezren betegszenek meg.

 

 

Egy hozzászólás “Csepeli gyermekorvos a TÉNYEK-ben” bejegyzésre

  1. Werthan szerint:

    El kellene gondolkodni, hogy vajon miért nem kérik egyre többen az ún. influenza elleni “védő”oltást?

    Talán mert nem véd, csak megbetegít.

    Megfelelő kézhigiéniával ill. vitaminokkal, mozgással és D-vitaminnal sokkal többre megyünk.

Itt lehet hozzászólni !