Andy Vajna: Büszkék vagyunk a Saul fiára

MTI, Mandiner

Andy Vajna2015sfgg

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia Golden Globe-díjat nyert. A filmszakmai kormánybiztos külön kifejezte örömét, hogy a sikerhez a Filmalap is hozzájárulhatott.

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia első magyar filmként Golden Globe-díjat nyert.

A filmszakmai kormánybiztos közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának a sikerhez.„Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a Filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott” – fogalmazott Andy Vajna. A Magyar Nemzeti Filmalap 321,6 millió forinttal segítette a film elkészítését.

„Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra, ez a pillanat örökre megmarad” – idézte fel a kormánybiztos azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Arany Glóbuszt az Evita producereként.

A Saul fia a 73. Golden Globe gálán nyerte el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, melyet az Oscar előszobájának is tartanak. A film jelenleg nyolc másik alkotással van versenyben az Oscar-jelölésért. A tényleges öt jelöltet január 14-én választják majd ki.

Forrás: Mandiner

9 hozzászólás “Andy Vajna: Büszkék vagyunk a Saul fiára” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Sugar Daddy!
    Mi az oka annak, hogy Timcsikéddel nem vettél részt a díjátadón?!
    Nem készült el az új estélyije, esetleg volt valami etyem-petyemed azon a listán?! 😀

  2. Tarjányi László szerint:

    Arra is büszke vagy hogy megvetted a TV2-öt, és a beugrót a magyar kaszinóid adómentességéből teremtetted elő, a többit meg az állami Eximbank hiteléből?

  3. Orsós Rodrigó szerint:

    Mi is büszkék vagyunk a hörcsögképű pénzespapára aki dömperrel hordja az államvagyont kifelé fityeszes segédlettel. Köszönjük!

  4. Tarjányi László szerint:

    Orbán Vajnával, G. Fodorral és Habonnyal alkotja a Liliputi Cirkuszt! Ezért már érdemes pénzzel tömni őket!

  5. Tarjányi László szerint:

    “Orbán nem államférfi, hanem államtörpe! Magasságban és erkölcsben is! Copyright Tarjányi László.”

  6. nagyapó szerint:

    Minden viszonyítás kérdése. Ha Orbán, Vajna törpe, akkor Tarjányi, grün, orsós és a többi eetás még a bolhaszellentésnél is kisebb!
    © (hogy Tarjányinak ne kelljen annyit írni) nagyapó

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Tóth Mária szerint:

    Vajna kórházban van!

  8. Grün Izidor szerint:

    Tóth Mária!
    Nen bírja a házimunkát?! 😛

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Tóth Mária!
    Összerakják, nyugi. Kaliforniában mégsem lehet. 😉

Itt lehet hozzászólni !