Boldog születésnapot – Tabáni István

tabaniistvan.hu

tabani

Tabáni István 1978. január 22-én született Budapesten. Már gyermekkora óta vonzódott a festőművészet iránt, amelyet sokan a környezetében is észrevettek.

Általános iskolai tanulmányai után nem is lehetett kétséges, hogy melyik utat válassza a képességei kifejezése érdekében.
Képzőművészeti szakközépiskolába járt és díszítőfestőként végzett.

István korábban sohasem járt énektanárhoz, autodidakta módon képezte hangját. Kereste a bemutatkozási lehetőséget a korábbi tehetségkutató versenyeken, de a pályája elindulásában a 2009-es év volt a sorsdöntő.
A környezete biztatására jelentkezett a Csillag születik tehetségkutató műsorba, melyet megnyert.

A műsorban előadott dalok magával ragadták a közönséget és szívükbe zárták Istvánt. A közönség szavazataival 2009-ben az év hangjává válhatott.
2010-ben 3 éves lemezszerződést kötött a Universal Music Kft.-vel, így István lemezei a Universal Music kiadó gondozásában jelentek meg.

István mottója:
Szeretném a legjobbat kihozni magamból és a legtöbbet adni az embereknek.

Azt hiszem, ez sikerült neki. István Az első dalok című albuma – melyen 3 dal található – 2010 februárjában jelent meg. A „kislemez” 30.000 példányban kelt el, így joggal várhattuk, hogy a 2010. március 26-án megjelenő Ments meg című nagylemezének is ilyen sikere lesz.
Az albumon található címadó dal István saját szerzeménye, amelyet 2010. március 9-étől már a rádiókban is hallhatunk.
2010 februárjában átvehette a Story díjátadó gálán a Legjobb zenei produkció kategóriában, valamint az Internet sztárja kategóriában a győztesnek járó díjat.

2010. április 22 -én átvehette a Ments meg! albumért járó Aranylemezét. 2010. május 13-án tartotta első lemezbemutató koncertjét a Syma-csarnokban. Ősszel ismét stúdióba vonult és elkészítette második lemezét, Gyönyörű szép címmel.
2010. szeptember 25-én átvehette a Zámbó Jimmy emlékdíjat.

2010. december 2.-án átvette a Ments meg! albumért járó Platinalemezét, pár nappal később pedig a második albumáért járó – második – aranylemezét!
2011. március 2-án István a Gyönyörű szép c. dalával az Év Dala kategóriában elnyerte a Fonogram díjat.

2011. november 3-án jelent meg Érzés címmel harmadik stúdió albuma. Az albumot Máté Péter emlékének ajánlotta. November 17-én egy sajtótájékoztatóval egybekötött lemezbemutató klubkoncertet tartott Máté Péter eredeti késérő zenekarával, a Főnix együttessel.

2013 májusában a Transilvanian Music Awards Zenei Díjkiosztó Gálán Az év férfi hangjának választották Istvánt.

 

Egy hozzászólás “Boldog születésnapot – Tabáni István” bejegyzésre

  1. Szűcs Márta szerint:

    Nagyon kedves, hogy megemlékeztetek Istvánról. szeretném kiegészíteni a cikket napjaink eseményével:
    A 2015. decemberében megjelenő -Szerelem várj! című album személyes érzések, benyomások lenyomata, amely a lélek hangján, őszintén szólal meg. Annyira sajátos hangvételű, hogy Tabáni István dalszerzőként és szövegírónként is részt vett az album megalkotásában, hogy ezáltal még hitelesebben és személyesebben tudja tolmácsolni ezeket az érzéseket. A tíz dalt tartalmazó korongon a mélyebb hangvételű dalok mellett Tabáni Istvánt új oldaláról ismerheti meg a hallgató.

    Az album érett és minden ízében modern hangzásvilágú. A lírai és dinamikusabb dalok mellett a karácsony közeledtével az albumon egy ünnepi hangvételű dal is helyet kapott.
    forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Tab%C3%A1ni_Istv%C3%A1n

Itt lehet hozzászólni !