Lemondott Kiss László úszókapitány

INDEX
Gyárfás Tamás úszóelnök szerint a kapitány, Kiss László mindent elkövetett a megbékélésért Hosszú Katinka ügyében. Miután megalázó helyzetbe hozta őt az úszónő, lemondott. Gyárfás nem fogadja el, harcolni fog a maradásáért. Kiss Egerszegi edzője volt, szakmai tudása megkérdőjelezhetetlen.

Váratlanul lemondott tisztségéről Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. A 75 éves edzőlegenda 1993 óta vezette a női úszócsapatot, 1999-ben vette át a férfiak irányítását is.

 Vezetése alatt olimpiai bajnok lett Czene Attila (1996), Egerszegi Krisztina (1988, 1992, 1996), Kovács Ágnes (2000), Gyurta Dániel (2012), Risztov Éva (2012) és három ezüstérmet Cseh László (2008) Güttler Károly (1988) pedig egyet. Mindannyian világbajnokok, vb-érmesek is lettek mellette.

Javában készült a csapattal a nyári olimpiára, semmi nem utalt csütörtök délutáni bejelentésére, de Hosszú Katinka szerdai botrányos sajtótájékoztatóján méltatlanul bántak vele. Békíteni ment oda, ám az úszónó nem volt hajlandó szóba állni vele. Hosszú sajtósa elküldte, amikor odament hozzá, és beszélni szeretett volna vele.

45 hozzászólás “Lemondott Kiss László úszókapitány” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    Minél több állami pénz ömlik egy-egy területre, annál nagyobb a marakodás érte.
    Már tízmilliók kerülnek – természetesen törvényesen – a kiválasztottak zsebébe.
    Az úszósportban az olimpia mellett a figyelem a 2017. évi úszó VB-re irányul.

    Nagy a konc, ezért nagy csihi- puhi várható. A felső tízezernek semmi nem elég.

  2. nagyapó szerint:

    Valami eltörött az úszóknál. Az utóbbi idők nagy versenyei érmeinek zömét Katinka hozta. Kevesli a hazai felkészülési lehetőséget, nem csak a sajátját, hanem az egész válogatottét. Megpróbálták megvenni 12 millkóval. Nem jött be. Most áll a bál. Kiss az utolsó pillanatban észbekapott – nem sikerült – lemondott. Lemondott miről? A kapitányságról, arról, hogy ő hozza össze az edzők által felkészített úszókból a válogatottat? Erre lehet találni szakembert. Gyárfás meg fogja oldani, remélem hamarosan, hogy legyenek lehetőségeink Rióban!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. szigetország szerint:

    Kiss László legendás kapitány. A szintén legendás, már elhunyt Széchy Tamás kapitány utóda. Széchyt és Kiss Lászlót is hívták volna külföldre, mert a világon a legjobbak.

    Hosszú Katinka nem legendás úszó. Még csak nem is a világ legjobb úszónője. Az amerikai Ledeczky a világ legjobbja. Egerszegi Krisztina legendás úszónő volt.

  4. nagyapó szerint:

    A kapitányt lehet kinevezni legendásnak, de ő csak a “nem legendás” edzők sportolóiból válogathatnak. Kiss kitűnő edző volt, de egy Egerszegi típusú tehetség a mai magyar módszerekkel mit érne el? És ez a lényeg. Hallottak legendás amerikai, ausztrál, holland szövetségi kapitányokról? Katinka megismerte a magyar felkészítést London előtt, köszöni, nem kér belőle. Lehet, hogy téved, remélem nem.
    Londonban aranyérmes úszó Gyurta Dániel, edző Széles Sándor (a “részeges”), Risztov Éva, edző Széles Sándor (a “részeges”)!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. szigetország szerint:

    Egerszegi a korát jóval megelőző edzésmódszerekkel dolgozott, aminek bizonyítéka, hogy a 24 éve felállított csúcsát 200 m háton csak most tudta utolérni Hosszú Katinka. Ezt az edzésmódszert Kiss László dolgozta ki. Kiss László tanítványai 9 olimpiai bajnoki címet szereztek. Kiss Lászlónak csodájára jártak külföldön, Széles Sándor és a többi magyar edző is tőle tanult. A legendás Cseh László vagy a szintén legendás Hargitay András egyaránt nagyra értékelik Kisst. Mit kéne még bizonyítania?

    Kiss László nyakában 9 olimpiai aranyérem lóg, Hosszú Katinkának egy sem. Még ezüst sem. És bronz sem.

  6. robi szerint:

    Félévente 860 millió forint állami pénz áramlik az úszósportba.

    Vannak, akik szerint minden rendben működik, mások szerint ebből a pénzből többet kellene fordítani a versenyzők közvetlen felkészülésére.
    Utóbbiak egyenlőre még nem feszegették ( vagy csak kódoltan tették): mire fordítódik ez az összeg? Az úszótársadalomhoz tartozók eddigi kommentárjai a megosztottságra utalnak.

    Nem Kiss László körül forognak az események (eredményei elvitathatalanok) ,hanem a pénz körül.

  7. Grün Izidor szerint:

    “Az úszószövetségen belüli botránnyal kapcsolatban Orbán úgy mondta el a véleményét, hogy leszögezte a politikát távol kell tartani a sporttól. Orbán felidézte, hogy együtt kampányolt a vizes vébéért Hosszú Katinkával, és ismeri a tisztességben megőszült Kiss Lászlót is, akiről csak kalaplevéve lehet beszélni.”
    .
    A politikát távol kell tartani?!
    Késő Vezírem!
    Most amikor már a zúj seggtisztogatók (Németh Szilárd, Kocsis Máté, Mocsai Lajos stb. a régiek mellé Sitt Palya, Gyárfás Tamás stb.) be lettek suszterolva a sportba beszélsz politika mentességről?! 😀 😀

  8. SOS szerint:

    A szólás és véleményszabadság nyilvánítás lehetőségével élve egyesek saját maguk ledegradálásán, lelki szennyezésén fáradoznak, folyamatosan. Kicsit sem építő, kicsit sem vicces.

  9. Grün Izidor szerint:

    SOS!
    Mondd csak egyszerűen, hogy degradálás! Az is lefokozást jelent!
    Persze a szólásszabadságba még belefér ennyi tudatlanság! 😛 😀

  10. SOS szerint:

    Ez több mint a szimpla degradálás, ez ledegradálás, fokozott degradálás…
    Ha a saját maga lelki szennyezése nem számít, legalább másokra legyen tekintettel, remélem mások még számítanak…
    Attól még a véleményét elmondhatja kulturáltan is.

  11. nagyapó szerint:

    szigetország! Nem tagadom Kiss edzői eredményeit, de szövetségi kapitányként rosszul muzsikált. Most folytathatja sikeres edzőségét!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. szigetország szerint:

    nagyapó! Kiss László tanítványai az elmúlt olimpián, Londonban is két aranyérmest szereztek: név szerint Gyurta Dániel és Risztov Éva. Kiss László szövetségi vezetőként irányítja az egész magyar csapatot, beleértve az edzők munkáját is. Az úszók (Cseh Laci, Gyurta, Hosszú Katinka, Risztov Éva, a Verrasztó testvérek, Kapás Boglárka stb.) az utóbbi években is kiválóan teljesítettek.
    Ezért nehezen értelmezhető az a mondatod, hogy Kiss László “szövetségi kapitányként rosszul muzsikált.”

  13. Tóth Mária szerint:

    100 szónak is egy a vége, Gyárfásnak kellett volna azonnal lemondani.Ő a legnagyobb maffiózó, akit csak a “pénz nyelvén” ért!

  14. nagyapó szerint:

    szigetország! Megismétlem “Londonban aranyérmes úszó Gyurta Dániel, edző Széles Sándor (a “részeges”), Risztov Éva, edző Széles Sándor (a “részeges”)!!”
    Ellenben igyekezzünk, kavarjunk, készítsük ki Katkát, aki jelenleg a világ legjobb úszónője és aranyérem várományos (marad Gyurta), aztán Rió után jöhet az “ugye megmondtam”.
    “A MOB már üzent Egy az úszószövetséghez közel álló origós forrás szerint a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) még Kiss László lemondása előtt megüzenték Gyárfásnak, hogy “mindenképpen oldja meg a problémát”. A MOB aggodalma érthető, a riói magyar szereplés ugyanis a megszerzett és még megszerezhető kvóták száma alapján egyelőre nem ígérkezik fényesnek. Hosszú Katinka az egész magyar csapat legjobb esélyekkel induló aranyvárományosa – ha az ő felkészülését bármi megzavarja, az az olimpián érmekbe kerülhet.”
    És ez a legfontosabb!!!
    (Az egyik legjobb futballedző volt Mezey. És mint kapitány?)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    Szabó Tünde lett az államtitkár, valószínűen Czene Attila lenne a MUSZ elnöke, Kiss Laci egyenlőre áldozat, előre menekül. Nem véletlen, hogy Gy. T. kézzel lábbal akarja őt megtartani, azért volt a 12 milcsi bedobva Katinkának, hogy hallgasson! Megakarta venni, miközben a forró drót már “össze van kötve!”
    Folytatom

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    Óriási beruházás vette kezdetét a 2017-es úszó VB.-t illetően!
    Gy. T. mindig szerette a “nagy pénzt.” A korábbi úszó EB.-t a XI. BEAC pályára tervezte, bele is kezdtek (földtúrás) és közben több milliárd eltűnt. Leállt. Majd áttették a M. Szigetre újból indult az egész, úgy, hogy a fletó dobott be sok milliárdot. Egy EB. kétszeri kts.-gel!!!
    A 2017-es VB. beruházásából Gy.T. már nem részesülhet, a Mór megtette a kötelességét, mehet, mennie kell!!! Ő a fletó embere volt mindig.

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    dr. Hargitay Andrást személyesen ismerem fiaimmal együtt, csak nem minden nap találkozom vele, s láss csodát, szoktunk beszélgetni, emberhez méltóan! Egyébként tisztelem elért eredményei, és emberi kvalitásai miatt is. Most nem volt szerencsés szerintem felvállalnia, a “korteskedést” K. L. mellett. Egerszegit és a több neves sportoló támogatását igyekezvén megszerezni. Ugyanis Ő lesz a riói olimpia után a kapitány!!! Visszaüthet még nála is, mert “azt kapod vissza amit adtál”
    Lásd K. L. sorsát!

  18. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem szabad elfeledni!!!
    Az Úszó Pápa, Szécshy Tamás alapította meg a KSI-t, s az ő módszerével lendítette fel a magyar úszósportot az eredményesség tekintetében. 2004. szept. 13. – Elhunyt Széchy Tamás – Minden idők legeredményesebb magyar úszóedzője öt olimpiai bajnokot – köztük Darnyi Tamást – nevelt fel. Nos az ő módszerével, és a versenyzők elcsábításával lett valaki annak idején K. L. Ezen annyira összekülönböztek, hogy nem is beszéltek egymással. Bele is betegedett az Úszó Pápa (nyugodjék békében). Konklúzió: Tehát utol érte K.L.-t a sorsa!
    Ezért javasoltam H. A.-nak is, hogy maradjon ki a “buliból,” mert……..
    Egyébként “megfordítani” látszik a trend, mert a Katinka mögött sorakoznak fel a neves sportolók zöme!!! Egyfelől érte, értük vannak az igen jól megfizetett sportvezetők, s nem fordítva. Másfelől, Gy. T.-nak mennie kell. Igen, mert az ilyen világhírű sportolókért áldozni kell, a nemzet érdekében. Nem beszélve arról, hogy Katinkának van esélye 2 aranyra, + a kajakosoknak max. 3-ra, a mai eredmények tükrében. Tehát nem fogunk valami fényesen szerepelni, dacára annak, hogy preferálva vannak elég rendesen, de azt a vezetők az ő szintjükön” lenyelik. Innen indulnak a dolgok!
    Robi, gratula, jól látod a lényeget, de annál is több van benne, mint ahogyan gondolod. Itt, csak másodlagos a “juttatott összeg!” BERUHÁZÁS!!!
    Tamásnak mennie kell! K. L. levette a fülest, azért dobta be a töröközőt, miközben az Ő személyén keresztül akar kapaszkodni Gy. T.

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nyugi K.L. még riói olimpiára valószínűen elviszi a csapatot, de Gy. nélkül.
    Katinka, nem magától tette, amit tett, az egy előkészített stratégia része. Megvárták az úszó VB. végét, s már utána kezdődött rögtön a “buli.” Emlékezzetek, pénzek tűntek el, s technikai berendezésekre, öltözőre nem futotta! Vajon a Komjádi befejezése miért csúszik?! Az kinek a kezében van, ki tud benne “kavarni?” Mit mondott H. Gy.? Ne bántsátok Gy.-t, mert……….!!!
    Szerintem az összefüggéseget innentől kezdődően kell keresni.
    Különben azért még rendes volt a Király, mert Gy.-t kitolta a nemzetközi porondra, helyet csinált neki. Menjen minél messzebbre, addig sem kavarog a “körzetemben.” EU biztosok stb. mond valamit?
    Hiszen az úszó világszövetségének koronázatlan királya, szinte bejáratós volt a Parlamentbe is!!! Nem????

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Meddő vitákra nem vagyok vevő.

  21. Grün Izidor szerint:

    Nem értem a görcsölést!
    Legvégső esetben lesz egy magyar származású amerikai úszó-klasszisunk!
    Mint zsidó Nobel díjasaink példája bizonyítja senki sem lehet próféta a saját hazájában! 😀 😛

  22. GONDOLKODÓ! szerint:

    Még mindig nem érted?!
    Nem véletlenül jelentette be Katinka, hogy magyar színekben akar indulni Rióban.

  23. Grün Izidor szerint:

    Miért ne indulhatna magyar színekben mint például a síelő román Miklós Edit?! 😀

  24. szigetország szerint:

    Hosszú Katinka egyelőre csak ígéret, hiszen a legnagyobb versenyeken — az olimpiákon — eddig mindig csődöt mondott. Most lesz a harmadik olimpiája, de még érmet sem szerzett. A hisztizése meg az agyatlan férjének a követelőzése nem hiányzik — egyetlen olimpiai arany sem ér annyit, hogy az emberek hason csússzanak előttük. Legyen már egy kis tartásunk!

    Gyárfásnak viszont mennie kell, mert ritka genyó.

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. szigetország
    Az egészben a lényeg, átszervezés! Folyó és felgyorsuló beruházás!!! 2017. Gy. útban van! Az ő sorsa már Szabó Tünde kinevezése előtt eldőlt, sakktáblán mattot kapott. Mélységben nem kívánom részletezni, mert……Elégedj meg annyival mint az ügetőn: tétre, helyre befutóra.

  26. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    Ha Katinka ebben az életben egyetlen karcsapást sem tesz már úszólegendának tekinthető!
    Nincs attól jobb érzés amikor valaki még életében eléri ezt a szintet!
    vagy Puskás volt olimpiai netán világbajnok?!
    Esetleg Papp Laci világbajnokságával mi a helyzet?! 😀

  27. szigetország szerint:

    grün! Puskás Ferenc olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. És többszörös BEK-győztes a Reállal. Az Aranylabda választásokon többször a legjobb háromban volt.

    Papp Laci háromszoros olimpiai bajnok, profiként Európa-bajnok, veretlenül vonult vissza.

    Nézz utána!

    Hosszú Katinka az utóbbi években egyre jobb eredményeket ért el, nagyszerű úszó, de a legrangosabb versenyeken (az olimpiákon) még nem ért el számottevő sikert.

  28. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    Utána néztem!
    Bocsáss meg de ’52-ben még öt éves voltam így átsiklottam Puskás olimpiai aranyérme felett!
    A zember feje mégsem kalandáriom!
    .
    Csak félve kérdezem, az olimpia mitől a legrangosabb verseny?! 😀

  29. GONDOLKODÓ! szerint:

    Akkor köszönjél “kézcsókkal” Azzal a Patkánnyal együtt.

  30. felix szerint:

    GONDOLKODÓ!
    A helyedben nem patkányoznám le Puskást.

  31. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mert a világ kiemelkedően legnagyobb sport rendezvénye, minden tekintetben. Huberten báró….

  32. Grün Izidor szerint:

    Coubertin báró, Te okostolyás! 😀 😛

  33. szigetország szerint:

    grün! Az olimpia a legrangosabb verseny a sportolók körében, mert csak négy évente rendezik, s azokon a legjobbak mindig részt vesznek. VB-t, EB-t sűrűbben rendeznek (általában kétévente), s rajtuk nem mindig vesznek részt a legjobbak különféle okokból. VB-t gyakrabban lehet nyerni, de olimpiát csak négyévente egyszer.

    Bonyolítja a dolgot, hogy vannak sportágak, ahol a vb a legrangosabb, pl. a foci, de azt is csak négyévente rendezik.

    Vannak sportágak, ahol a profi versenyek a rangosak (tenisz, golf), de az úszás nem tartozik közéjük.

  34. nagyapó szerint:

    Azért kezd megvalósulni a nemzeti egység. Bal és jobb oldalról egyaránt Katinka távozását/bukását kívánják.
    De azért sine ira et studio, harag és elfogultság nélkül. A szövetségi kapitány decemberig “nem is tudott Katinkáról”. Persze, mert csak az eredményeit kellett figyelnie az újságban. Kényelmes álláspont. Azonban amikor Katinka elmondta, hogy mi szükséges az úszók jobb teljesítményének eléréséhez, azonnal ellenség lett. Gyárfás kapcsolt, intézkedett, sajnos Kiss személyes sértésnek fogta fel. (Nem tudott kapcsolatba lépni a Budapesten, a napi 6-8 órát (legalább) edző Katinkával). Lemondott.
    Nem tudom Rió szempontjából ma a fontosabb, Kiss az ő múltjával és egojával, vagy Katinka a várható érmeivel. Én az utóbbira szavazok és remélem Gyárfás igazságot tesz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    Te még nem tévedtél? Megértetted, amit írtam? Lényeg!

  36. Grün Izidor szerint:

    “Kiakadtak az edzők Hosszú Katinka férjére”
    .
    Kiakadtak?!
    Ősi dakota mondás:
    “A siker olyan mint a fing:
    A másoké jobban csípi a szemünket mint a sajátunk!” 😀 😛

  37. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A korábban Franciaországban készülő, manapság testvérével, Dáviddal együtt edző Verrasztó Evelyn úgy véli, Hosszú Katinka a világ legjobb úszója, aki ellen versenyezni megtiszteltetés. „Nincsenek motivációs problémáink, ha ő is ott van a medencében. Katkával jóban vagyunk, ő is ’89-es születésű, mint én. Azt, hogy mit mondott, és abban mennyi az igazság, egyelőre nem szeretném kommentálni”
    ..
    A nemrég egyesületet és edzőt váltó Kapás Boglárkát Erdélyben értük utol, ahol édesapjával tölti a karácsonyt. A legutóbbi rövid pályás Európa-bajnokság ezüst- és bronzérmes gyorsúszója szerint van igazság abban, amit Hosszú Katinka elmondott. „Abszolút megértem Katinka érveit, de most ennél többet nem szeretnék mondani”
    ..
    “Katinka van abban a helyzetben, hogy ezt megtehesse”
    ..
    “Annyira, de annyira szeretnék beszélgetni Hosszú Katinkával! Teljesen átérzem a helyzetét, hasonló cipőben jártam az MPB-ügy (Magyar Paralimpiai Bizottság) kapcsán. Harcol az igazáért, nevét, arcát, sikereit, hitelét adja azért, hogy egy átláthatóbb, fejlődésnek induló rendszerben készülhessen. Egyelőre egyedül van ezzel. Szinte mindenki hallgat, háttérbe húzódik, kivár, reméli, hogy nem kell kivennie a részét a harcból, elég majd csak a végeredményt kiélveznie vagy elszenvednie. [Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszónő]
    ..
    Szabó József (olimpiai bajnok úszó) “kifejtette, olyan problémákra hívta fel a figyelmet az úszónő, amik már nekik is nehezítették a felkészülésüket a 80-as években. Szerinte 30 éves lemaradásban vagyunk. Már Szabó ellenfelei sem akarták elhinni, hogy az ő stábjukban nincs masszőr, terapeuta, biomechanikus, csak az edző: Széchy Tamás.
    ..
    Keményen elkezdődött Katinka lejáratása, már azt is hallottam, hogy doppingvádakat emlegettek ellene. Régóta küzdött a szövetséggel. Már októberben kiborult, amikor sokadszorra azt válaszolták neki, hogy nem tudnak segíteni. Csak most robbant ki az ügy.
    ..
    Szabó zárásként hozzátette: drukkol Katinkának, végig kell csinálnia, amit elkezdett. Ha kell, segítenek neki, és mellé állnak a régi úszóhősök…”

  38. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Miután három évig vele sem nagyon álltak szoba, sőt London után leírta őt a szövetség, más vajon mit tenne a helyében?
    Ez is mutatja, ha a szövetségen múlt volna, Katinka úszóként már sehol nem lenne!!!
    Mikor aztán a férje edzésmódszerei meg a külföldi edzőtáborok felhozták őt annyira, hogy jelenleg Ő a világ egyik legjobb úszója. Hirtelen Ő lett a MUSZ büszkesége.
    Katinka folyamatosan kiabál, hogy halló, senki nem tudja a MUSZ táján, mi kellene jelenleg ahhoz, hogy fejlődhessék, vagy legalább megtarthassam a jelenlegi szintemet. Biztos nem a Kiss László által hangsúlyozott orvosi szoba kulcsára gondolt, amit öltözőként adott át neki :)))
    Most meg dobnak neki olimpiai felkészülésre 12 millát, de cserébe promózd a VB-t is alapon.
    Mi köze a felkészülésre szánt pénznek a VB promójához?
    Ez olyan, mintha akkor kapnám meg a fizetésem, ha “cserében” megjelenek a cégem reklámfilmjében.
    Esélye nem volt a csajnak szabadon eldönteni, részt vesz-e önként a reklámfilmben, mert akkor nem kap pénzt a felkészülésére!
    Ez így sima zsarolás, a MUSZ megzsarolta a saját sportolóját, és nem fordítva történt, ahogy sokan elhittek.
    Na ezért tépte szét a szerződést.
    Kiss László meg hülyét csinált saját magából, enyhén szólva megbukott vezetőként.
    Ha Katinka dec. 22-én sajtótájékoztatót adott, és naponta a Komjádiban úszik, akkor Kiss László miért csak január 4-én csörgette meg, miután saját maga interjút adott az MTI-nek az ügyben?
    Hangsúlyozom, nem az ország Kiss Laci bácsijaként, nem sztáredzőként, hanem vezetőként bukott meg, és jól tette, hogy lemondott!”

  39. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Katinka úszóként már sehol nem lenne!!!
    Mikor aztán a férje edzésmódszerei meg a külföldi edzőtáborok felhozták őt annyira, hogy jelenleg o a világ egyik legjobb uszója,”
    A szövetség saját magát fényezi, miért nincs ott valaki, aki visszakérdezne, hogy hol volt az a nagy tudás, amikor Katinkát hagyták volna elkallódni – erről kellene inkább beszélgetni velük!”

  40. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Sikerült Kiss Lászlóra terelni az érdeklődést.
    Ez a művészet. Egy média patkány művészete. Gyárfás. aki a két másik szemétládával (Havas és Forró) a 90-es években seperc alatt vissza hozta
    Horn Gyulát a hatalomba mint igaz hű balösszekötő (M1 napkelte), most leterelte magáról a csak és kizárólag neki címzett Katinka levelet.
    A 860 milliós szövetségi éves költségvetés elszámoltatása miért nem kerül szóba (hiszen lényegében ennek varázslatos leszámlázása, az úszók segítése helyett, érdekes dolgokat tárhatna fel).
    Szó sem volt a Katinkáék által felvetett ügyben Kissről.
    Miért került hirtelen középpontba, a bíróság előtt a Fenyő gyilkosság ügyben Tasnádi által, megbízóként bevádolt Gy. helyett?
    Ennyire sokat tudna a politikusokról amiért fedezik?
    Mikor lesz végre rendszerváltás a MÚSZ-ban is.
    26 év után talán itt lenne az ideje. Nem de?”

  41. GONDOLKODÓ! szerint:

    Látszólag érdekesnek tűnik a hasonlatosság, Pintér Attila és a mostani eset között. Hetekig “futtatták” a témát, Hagyták a nagyérdeműt kapitányt “jelölni.” Miközben óvatosan bedobták Dárdai nevét. Aztán ment a győzködés, mi lenne, ha mégis ő? Ezen is ment napokig a vita, amely már gyakorlatilag eldöntött tény volt, (a színfalak mögött) csak meg kellett “gyurmázni” a tábort, elfogadtatás tekintetében.
    Kedves barátommal Ruza Józseffel a MÚSZ főtitkárával beszélgettem a minap személyesen (nem az Andrássy úton), akit 32 éve ismerek. Nos az ő korrekt nyilatkozatával lehet egyetérteni, szakmaiság kapcsán.

  42. robi szerint:

    Gondolkodó 17:35 hozzászólásához.
    Amióta megnéztem Perczel Tamás Számvetés sorozatát (3.rész közepétől érdekes az álláspontja), a fantáziám (szinte) határtalan.

  43. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az olimpiai eredményesség eléggé szerénynek ígérkezik, főként annak tükrében, hogy a korábbi olimpiákon általában 210 sportoló vehetett részt. Tegnapig viszont 63 versenyző kvalifikálta magát az olimpiára, tudom még ez néhány fővel lehet több, de a csapatsportágakban alig maradt valami kis reményünk. Érdekes a Vízilabdázók véleménye!!! A VB-n való leszereplésük után azzal magyarázkodtak, hogy majd a 2016-os januári EB-n kiharcolják a részvételüket!
    Tegnapi hír, mondják a pólósok, hogy majd tavasszal az olimpiai kvalikációs tornán, mint utolsó lehetőségként, kiharcolják! Kérdem minek? Nem lesz értelme, hiszen annyi távol vannak az elvártaktól, önmaguktól, hogy felesleges ktg. az utazásuk. Miközben Kemény Dénes és Benedek Tibor egymást dicsérve magyarázzák a nagy semmit.

  44. GONDOLKODÓ! szerint:

    FORDULAT
    K. L. továbbra is vállalja a kapitányságot. A jelenlegi helyzetben így helyes, nem hagyhatja cserben a válogatott.
    A részemről tudott dolog volt.

    “GONDOLKODÓ! szerint:
    2016. január 08., péntek – 17:51
    Nyugi K.L. még riói olimpiára valószínűen elviszi a csapatot, de Gy. nélkül.
    Katinka, nem magától tette, amit tett, az egy előkészített stratégia része.

  45. GONDOLKODÓ! szerint:

    válogatottat

Itt lehet hozzászólni !