Pirotechnikai termékek vásárlása és felhasználása

POLICE
 tuzijatek
 Az év utolsó napjának közeledtével fontos a lakosság tájékoztatása a pirotechnikai termékekre vonatkozó tudnivalókról.

Az állampolgárok pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásárolhatnak. A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is adhat a termék használatáról. Győr-Moson-Sopron megyében 32 helyszínen – általában a nagy forgalmú bevásárló központok közelében – engedélyezte a rendőr-főkapitányság a pirotechnikai termékek év végi tárolását és forgalmazását az ideiglenesen elhelyezett konténerekben.

A rendőrség az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordít az engedély nélkül forgalmazók kiszűrésére. Aki a pirotechnikai termékek előállítására, forgalmára, tárolására, szállítására, felhasználására, megsemmisítésére, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Az eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik. A szabálysértés miatt a rendőrség mellett közterület-felügyelő és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv erre felhatalmazott ügyintézője is szabhat ki helyszíni bírságot.

 A tűzijátékok alkalmazása nem sértheti, illetve nem veszélyeztetheti az emberek és állatok életét, testi épségét, egészségét; az emberek vagyonát, a természeti és az épített környezetet, továbbá nem sértheti a tűzvédelmi szabályokat. A magánszemélyek által szabadon felhasználható és tárolható pirotechnikai termékek más tűzveszélyes anyagokkal együtt nem tárolhatók, lakásban a pirotechnikai termékeket a birtoklásra nem jogosult személyektől elzártan kell tartani.

 

4 hozzászólás “Pirotechnikai termékek vásárlása és felhasználása” bejegyzésre

 1. Letiltatni szerint:

  Napok óta durrogtatnak Csepelen… milyen különleges rendvédelmi terv van érvényben a visszaélések, szabálysértések, bűncselekmények prevenciójának illetve retorziójának érdekében?

 2. Csepelsziget überalles szerint:

  füldugót próbáltad már te nyomorult ?
  a gyerekek szeretik, egy évben egy napot kibírhatnának az ilyen nemzőképtelen balfaszok is.

 3. kerdezo szerint:

  Az öthónapos gyerekem nem élvezi a durrogtatást te nemzőképtelen balfasz :mrgreen:

 4. Dfk szerint:

  Van egy szabály, amire a durrogatók tojnak: mettől meddig lehet pirotechnikázni.

Itt lehet hozzászólni !