A külföldről hazatérőknek is jár a 10+10 millió

 Hirado.hu

A külföldről hazatérőknek is jár a 10+10 millió

A külföldi munkavállalásból hazatérők, valamint olyan házastársak is igénybe vehetik a kormány új családi otthonteremtési kedvezményét, ahol az egyik fél idősebb negyven évnél – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentekre hivatkozva.

A kabinet képviselője az otthonteremtési programhoz kapcsolódó rendeletmódosításokról szólva elmondta, az alapvető támogatásokhoz 180 napig visszamenő belföldi vagy akár külföldi munka- vagy biztosítási viszonyt kell igazolni, a 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatáshoz pedig további két év egészségbiztosítási járulékfizetést kell felmutatni.

Rétvári Bence fontos kedvezményként említette, hogy a támogatást azok a családok is igénybe vehetik, ahol a házastársak egyike már betöltötte a 40. életévét. Az új program szerint a támogatást a szülők a korábbi 16 év helyett a gyerek húszéves koráig vehetik igénybe, s ez a korhatár a felsőoktatásban tanulók esetében további öt évvel kitolható – mondta az államtitkár, aki kiemelte azt is, a támogatást azok is igényelhetik, akik örökbefogadással bővítik családjukat.

Forrás: Hirado.hu

4 hozzászólás “A külföldről hazatérőknek is jár a 10+10 millió” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Az a 10+10 millió nem 10+10+5 milliót jelent?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Grün Izidor szerint:

    “Ha mindenki egyszerre igénybe venné a támogatást, az 4000 milliárd forintnyi összeget jelentene, ami a GDP több mint 10 százalékát jelenti. Ettől persze nem kell félni, hiszen egyelőre elég alkalmas lakás sincs a piacon”
    .
    A külföldről hazatérőknek sem jár, pedig ott is kell valamiben lakni! 😛 😀
    .
    http://index.hu/gazdasag/ingatlan/2015/12/29/kijottek_a_huszmillios_szuperprogram_reszletei/

  3. nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Mit jelent “A külföldről hazatérőknek sem jár, pedig ott is kell valamiben lakni! “? Hol? Itt, vagy ott?? Viszont legalább a zidézett cikket olvassa el „A külföldi munkaviszonyt is elfogadják…”!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Marhák. Hazajön lakni, de éhendöglik? 🙂

Itt lehet hozzászólni !