Gráf József lehet az új kormányfő vagy MSZP-elnök – de nem vállalja

Bokros sem vállalja

Inforadio.hu


szólj hozzá: Tüntetők a Jókai utcában

Az Index információi szerint Gyurcsány Ferenc felajánlotta azonnali lemondását a pártelnöki és a kormányfői posztról az MSZP elnökségi ülésén, önmaga helyett pedig Gráf Józsefet ajánlotta. A Népszabadság ugyanakkor úgy tudja, hogy a földművelésügyi miniszter a pártelnöki poszt várományosa, de zajlik a vita a miniszterelnöki bársonyszék sorsáról is. Az Index.hu legfrissebb információi szerint Gráf sem vállalja.

Gráf Józsefet ajánlotta maga helyett és azonnali hatállyal lemondott a kormányfői vagy a pártelnöki posztról Gyurcsány Ferenc az MSZP elnökségi ülésén – értesült az Index. A párt megyei elnökeit szombat délután négy órára a fővárosba rendelték. A Népszabadság Online úgy tudja: az elnökségi ülésről kiszivárgott hírek szerint az MSZP már saját politikust állítana miniszterelnök-jelöltnek. Állítólag a zárt ajtók mögött felmerült Bajnai Gordon és Molnár Csaba neve is.

Gráf József egyelőre nem hallott arról, hogy a neve bármilyen módon felmerült volna a szombat délelőtti MSZP elnökségi ülésen – adta hírül az MTI. A tárcavezetőt meglepte az, hogy lehetséges pártvezetőként szóba került a neve, hiszen a legutóbbi tisztújításon már nem indult el elnökségi helyért sem, hogy jobban az agráriumra, miniszteri munkájára tudjon koncentrálni. Emlékeztetett: egy héttel korábban már felmerült a neve lehetséges miniszterelnök-jelöltként, de ő akkor is közölte, más típusú személyben gondolkodik erre a posztra.

Elfogadnák?

Az SZDSZ ügyvivői még nem tárgyaltak arról, hogy Gráf József alkalmas lenne-e a miniszterelnöki posztra – mondta az MTI-nek Horn Gábor. A szabad demokrata ügyvivő egyúttal cáfolta a Népszabadság Online-on megjelent hírt, amely szerint pártja vezetősége számára elfogadhatatlan lenne kormányfőnek a jelenlegi földművelésügyi miniszter. Korábban Horn Gábor az Indexnek úgy nyilatkozott: “Az SZDSZ tegnap tett egy javaslatot, mi ezzel az ügyet a magunk részéről lezártuk. Nem foglalkozunk ezzel érdemben, nem akarunk belemenni találgatásokba meg nem erősített hírek, kiszivárgott információk és kóbor sms-ek alapján.” Pénteken Fodor Gábor, a párt elnöke bejelentette: elfogadhatónak tartják Bokros Lajos jelölését a kormányfői posztra.

Korábban a Fidesz alelnöke – pártjának szombati konferenciáján – arról beszélt: bárki kerül a miniszterelnöki székbe, csak gyenge kormány alakulhat, mert nem választotta meg őket senki. Varga Mihály szerint emiatt alapvető felhatalmazási, legitimációs problémával küzdhetnek tovább, amelynek az elhúzódó válság eredőjeként az egész nemzet láthatja kárát.

Forrás: Inforadio.hu

Bokros sem vállalja

Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be az MDF kampánynyitó rendezvényén.

Szóba sem kerül még annak a megfontolása sem, hogy én ezt az ajánlatot elfogadjam – mondta Bokros Lajos, hozzátéve: “sértő még a gondolata is annak, hogy a hírnevemet, hitelességemet odaadjam egy olyan programhoz, amelynek a sikerében nem bízom”.

Márpedig a szocialista párt mereven elzárkózik az én programomtól – állapította meg.

Forrás: Inforadio.hu

8 hozzászólás “Gráf József lehet az új kormányfő vagy MSZP-elnök – de nem vállalja” bejegyzésre

  1. LB szerint:

    Gyurcsány lemondott a pártelnökségről

    A megyei MSZP-elnökök lemondatták Gyurcsány Ferencet. Az április 5-i kongresszuson választanak a szocialisták új pártelnököt.

  2. LB szerint:

    Benyújtotta lemondását Gyurcsány Ferenc a pártelnökségről az MTI szerint. Az [origo] szocialista forrásból úgy tudja, a párt Bajnai Gordont jelöli miniszterelnöknek. Véget ért az MSZP elnökségének ülése és a megyei elnökök meghallgatása, a párt hamarosan közleményt ad ki a helyzetről. Megy a találgatás, hogy mi lesz ezután. Durvul a kormányválság.

  3. LB szerint:

    Színjáték és teljes bukás – Megegyeztek Bajnairól?

    A pártelnöki posztról is lemond Gyurcsány Ferenc, akit az elnökségi ülésről kiszivárgott hírek szerint a megyei elnökök mondattak le. Utódja Szekeres Imre lehet az MSZP élén. Információink szerint az SZDSZ az MSZP már korábban megállapodott Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségéről.

    (HírTV)

    Az SZDSZ a hétvégén nem tervez semmilyen testületi ülést – közölték az [origo] érdeklődésére -, vezetőik a tervek szerint leghamarabb hétfőn, a parlamenti frakció ülésén tanácskoznak.

    A jubileum fontosabb

    Fodor Gábor a Gödörben ünnepli az Ellenzéki Kerekasztal megalakulásának huszadik évfordulóját. A kormányválságról nem kívánt szót ejteni. „Most más rendezvényre érkeztem” – mondta.

    Gyurcsány: Tempós, jó időszak jön

    A kormányfő az MSZP elnökségi üléséről távozóban megerősítette lemondásának hírét: „Meg tudom erősíteni, benyújtottam a lemondásomat, jövő hét végén új elnököt fog választani a Magyar Szocialista Párt.”

    Gyurcsány szerint elkezdődik „egy nagyon tempós, jó időszak. Remélem, hogy sikeres is lesz”. A miniszterelnök arról nem nyilatkozott, hogy Bajnai Gordon lesz-e a kormányfőjelölt, de azt mondta, hogy biztosítani tudják a többséget az új jelöltnek, de konzultálniuk kell még másokkal, egymással. A következő tizenkét órában ki fog derülni, ki a jelölt.

    ————————————————————————————–

    Gyurcsány vajon most is blöfföl, vagy már tényleg megegyezett az SZDSZ-szel?

  4. Gordon szerint:

    Borka-Szász (Red Bull) Úr! Ön vállalná he felkérnék?

  5. Kovács Ernő szerint:

    Új baloldali pártot kell alakítani Gyurcsánynak! Az MSZP meg kapja be!

  6. LB szerint:

    A Gyurcsány-rajongók új pártot akarnak

    A kapcsolat.hu-n, Gyurcsány Ferenc blogja mellett a pártelnöki lemondás hallatán megindult az állandó kommentelők és fórumozók között a találgatás, hogy miért történt mindez „Ferivel”. Az egyik frissen indított fórum „Kedves Feri! Lépj, követünk!” címmel indult, és arra próbálja sarkallni az expártelnököt, hogy hagyja ott a hálátlan MSZP-t, és alapítson új pártot. A topikindító Gyurcsány blogjának kommentjeiből szedte össze a hasonló javaslatokat.
    „Tisztelt Miniszterelnök Úr! Elég volt ebből az MSZP -ből! Maradjanak magukra Ön nélkül. Ezt a pártot nem lehet tovább támogatni. Csatlakozom ahhoz, ÚJ BALOLOLDALI PÁRTRA VAN SZÜKSÉG! Nagyon sokan vagyunk ,akik csak Ön miatt szavazott az MSZP-re és a továbbiakban nem fog. Merjen nagyot tenni, alakítson új pártot.”
    „Tisztelt Miniszterelnök Úr, még inkább: kedves Feri: talán itt lenne az ideje egy új pártot létrehozni, nem? Az ország érdekében, amit eddig is a szemed előtt tartottál. A hűség mit sem ér itt már.”
    „Igazad van az MSZP nem érdemli meg Gyurcsány Ferencet!”

  7. nagyapó szerint:

    A komcsik riogatnak, hogy előrehozott választások esetén fél év kormányzati kiesés lenne. Megint hazudnak. Október óta nincs kormányzás. Fletó mikor tartott kormányülést, ahol lényegi döntés született?
    Most hetek óta keresgélnek valakit, aki elvállalná (szakértelem már nem számít), majd alakítana kormányt (kikből?), ami hónapok múlva tudna gúzsbakötve valamit tenni. Ebben az esetben az erodált MSZP egy része is szembefordul vele.
    Az MSZP-s polgármestereknek érdeke az előrehozott választás, mert csak így van reményük székük megtartására a másfél év múlva következő önkormányzati választásokon.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. Gordon szerint:

    “Több internetes hozzászólást is olvastam azóta, amely Sanyit követeli miniszterelnöknek, s ez legalább annyira a töretlen népszerűségű csatár kulcsfontosságú pillanatokban szerzett válogatott góljainak szól, mint annak a komikus kormányfő-keresésnek, amihez hasonlót korábban mindig akkor éltünk át, amikor szövetségi kapitányt keresett az MLSZ a magyar válogatott kispadjára: aki épeszű és ad magára, nem vállalja, aki meg vállalja, az vállalhatatlan…”

    http://fanzone.blogzona.hu/mindenamifoci/archives/2009/03/29/Torghellet_miniszterelnoknek/

Itt lehet hozzászólni !