Leszakadt a felsővezeték – nem jár a csepeli HÉV

Csepel.info, FKI, 24, Mr.Gabee, Csepel HOL-MI

12434570_1104978172847631_881766573_n

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Oszlopnak ütközött egy kisbusz a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc úton, a Karácsony Sándor utca és az Ábel Jenő utca közötti szakaszon 2015 december 28-án 19:20 körül. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy sérültet kiemeltek a járműből és átadták a mentőknek, akik információink szerint a Merényi Gusztáv kórházba vitték. Elsődleges információk szerint a balesetben a HÉV felsővezetéke leszakadt, emiatt lezárták az utat és mindkét irányban leállt a HÉV közlekedés. 

Az MTI úgy tudja, hogy a kisbusz vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az autót az oszlop megdobta, az megpördült kétszer magával rántva és húzva a vezetékeket, majd egy másik oszlopot érintve megállt a suli sarkánál visszafordulva a Pláza felé. Meg nem erősített információk szerint a sofőr alkohol befolyása alatt állt. Elmondások szerint A HÉV nem is tudott elindulni miatta, mert már a HÉV végállomásnál keresztbe fordult az átjáróban, aztán elindult padlógázzal végig nyargalt. A sétáló utcai megállónál sem lassított, sem a zebránál, ami a csövön kifért. Még kb. 50 méterre jutott. Puffanás, tűzijáték.

Az eset után írt olvasónk, aki az alábbiakat mondta el: “Barátnőmet kisértem haza a II. Rákóczi Ferenc úton mikor kerék csikorgásra lettünk figyelmes egy Mercedes Vito kék színű kisbusz volt az. A Csepel Pláza melletti út felé tartott a Rákócziról. Mikor átért a kereszteződésen nem húzta vissza a kormányt, a bal elsö kerék be is csúszott a sinekhez. Én oda rohamtam addigra a sofőr is kuszált. Kérdeztem, hogy tudok-e segíteni? Erre felelte, hogy igen! Kitolni az autót. Láttam rajta, hogy részeg ezért feltettem a kérdést: jól vagy? Mondta, hogy igen csak nagyon be van rúgva (ezt nem ilyen szépen fogalmazta meg). Mondta, hogy Abszintot ivott.. Ekozben megemeltem az autót és kitettem a kereket. Gondoltam én, hogy megáll és hívhatok mentőt, rendőrt mert a HÉV már úton volt felénk. De ő bepattant az autóba és az ablakon kiordította, hogy köszi és padlógázzal elindult. Nem tudtam utána szólni.. Ezért leolvastam a rendszámát és hívtam a rendőrséget. Elindultunk a sétáló fele és közben elmondtam a diszpécser hölgynek a történetet.. Közben hallottam a pukkanást és láttama villanásokat. Mire odaértünk a srác már a földön feküdt stabil oldal fekvésben. Később megtudtam, hogy a “koccanás” után a fiatalember kiszált az autóból és elkezdett futni a szent imre tér felé. De addigra a rendőrök oda értek és elkapták hozzá csapták egy autóhoz. Nem kellett megbilincselni. A Merényibd vitték és olcsón megúszta.”

4 hozzászólás “Leszakadt a felsővezeték – nem jár a csepeli HÉV” bejegyzésre

  1. nopls szerint:

    Ez meg hogy sikerült, 30-as sebesség korlátozás + egyirányú kbszt széles egyirányú úton?
    A BKV meg mért nem használja a kbszt hangszóróit, ott állunk a lágymányosinál 50-en semmi infó, telefonon, sem elérhetők. hogy a kbszt k a-kat.

  2. Mr.Gabee szerint:

    Csepel.info próbálja rövid idő alatt tájékoztatni az embereket. Ma már nem hiszem hogy lesz HÉV

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Megint tanultam. Az iskola mögötti járdának is neve van és utca is.

  4. EddaWorks szerint:

    Én az előzményét láttam!

    A srác aki leírta a történést, bizonyára ő volt akkor ott a Pláza mögötti részen, közel a hév-zebrához, mert én is ott voltam! Ez 18:55kor volt, mert az órámra is ránéztem akkor.
    Arra lettem figyelmes, hogy tőlem 15méterre egy kék kis furgon próbál jobbra-balra menni, először azt hittem hogy a kocsival van a gond, aztán majdnem belehajtott a sínekbe, aztán kitolatott, aztán meg jobbra akart menni, azt hittem hogy le is fog parkolni, csak nehézkesen megy neki mert egyik kereke beszart. Aztán szegény kiskutyát is majdnem elütötte, mert a srác barátnőjével volt de szerencsére ő is megúszta, de tényleg nagyon közel volt hogy nekimenjen… Aztán jó hangosan el is hajtott, jó gyorsan, gondoltam nem lesz gond… Aztán amikor én végigsétáltam a Teller Ede úton és elértem a zebrához (a reál felöli oldalán) akkor láttam hírtelen nagyobb villanást, de nem törődtem vele, aztán amikor a parkolóból keresztül láttam na akkor láttam hogy valami történt ott, sok ember és mentő autók. Amikor visszafelé sétáltam akkor már azon az oldalon jöttem végig, és akkor láttam mi történt, és hát megláttam azt a kocsit amit induláskor láttam… Szóval totál seggrészeg volt a sofőr…

Itt lehet hozzászólni !