Suttyó parkolás a piacnál

Csepel.info

sutyipiac

Csepelen is leáldozóban van a legősibb közlekedési mód, a gyaloglás használata. Ahogy csökkentek az üzemanyagárak, úgy növekedett a gépkocsihasználat és a parkolók kihasználtsága, ezzel együtt pedig a suttyó parkolás. Erre küldtek egy “szép” példát lapunknak a Csepeli Piacról, a szombati nagybevásárlás egyik jellegzetes pillanatáról.

Az ódivatú lábhasználat visszaszorulásával a reggeli és délutáni órákban egyre nehezebb a közlekedés az iskolák és óvodák környékén. Ilyenkor közelharc folyik minden egyes méterért, amellyel csökkenteni lehet a gyermekek és szüleik megalázó és ciki fizikai erőfeszítéseit, az evolúció által mozgásra kifejlesztett lábak használatát. Hasonló a helyzet a bevásárlások során is, különösen ünnepek idején. Nem csoda hát, hogy kreatív megoldások sokasága születik a gyaloglás kiküszöbölése érdekében. Ilyenkor kerül ki a vészvillogó, állítják le egy-egy utca közlekedését “csak egy percre”, vagy állnak be úgy parkolni, ahogy normális ember biztosan nem tenné.

Itt a piacra való be- és kihajtást akadályozta egy – információink szerint – nagyon kényelmes és leleményes úr, aki nyugodtan letehette volna az autóját ötven méterrel odébb is, ahol tucatnyi üres parkolóhely volt. Bár a közlekedést a gyakrabban vezető sofőrök elől ezzel sem állította le teljesen – ez tény – a szabályokat mégsem azért találták ki, hogy azokat kényelmi okokból ne tartsák be.

Csepel.info

13 hozzászólás “Suttyó parkolás a piacnál” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Hol vannak ilyenkor a csepeli rendőrök, akik állítólag megerősített létszámban vannak jelen a közterületeken?

  2. Geri szerint:

    Itt folyamatosan látok ilyen hülyéket akik nem képesek egy parkolót keresni maguknak inkább oda teszi a fostalicskáját az útra

  3. Megmondó kapitány szerint:

    Ez nem feltétlenül kíván rendőri intézkedést. Inkább azt kérdezném, hogy hol vannak a közterületesek, ha már közterületről van szó. Vannak páran szerintem. Elég nagy az állományuk…

  4. Megmondó kapitány szerint:

    Amúgy meg a Csepal Pláza parkolója tök üres. De való igaz, hogy sok egészséges, de dermesztően lusta paraszt a pultig hajtana kocsival.

  5. kerdezo szerint:

    Nemcsak az a suttyo aki igy parkol,de az cikkiro is suttyo, aki szerint olcso az uzemanyag. Nekem meg erosen el az emlekemben, hogy a Fidesz habzo szajjal orditotta a parlamentben, higy a rohadt komcsik nem csokkentik az uzemanyag jovedeki adojat. Bezzeg, azemut ot evnen jelentosen csokkent az afa es a jovedeki ado is….

  6. krapulax szerint:

    a hülyéje tíz percig bolyong hogy találjon egy helyet, ahova 2 óra piaci/auchan/tesco bóklászás után 3 perccel előbb ér a fostalicska kocsijához.

  7. v39 szerint:

    Megmondó kapitány !
    Szégyelld magad ! A paraszt a dolgos magyar falusi ember. Ne tévesszed össze magaddal !

  8. nagyapó szerint:

    Érdekes a kitörő gyűlölet a “paraszt” iránt, de árulja már el valaki, hogy a rendőr, vagy a közterület felügyelő mit írjon a bírságoló cédulára?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. felix szerint:

    Csak hosszas gondolkodás után olvasd el a megfejtést!
    / a rendszámot/

  10. Megmondó kapitány szerint:

    v39!
    Teljesen igazad van, rosszul fogalmaztam. Tehát bocsánat minden dolgos falusi embertől.
    Amúgy meg miért is személyeskedsz? A te szádon soha nem csúszott ki a szóban forgó jelző eme értelmében? Tudod az vesse az első követ…

  11. Grün Izidor szerint:

    Megmondó kapitány!
    Azt hittem Te legalább ismered a “paraszt” két (főnévi és melléknévi) jelentését, ha már már egy helytörténész úr nem!
    Segítségül https://hu.wikipedia.org/wiki/Paraszt
    Feltételezem, hogy ebben a prosztó jobban fedné a valóságot! 😀 😛

  12. Megmondó kapitány szerint:

    Grün Izidor!
    Köszönöm! 🙂

  13. fghfjhgkjhk szerint:

    A Királymajorban egy “slideshow”-ra való fotósorozatot lehetne készíteni most. A közterületes meg ki sem jön…

Itt lehet hozzászólni !