A kötelező betelepítési kvóta veszélye továbbra is fennáll

Fidesz.hu

A kötelező betelepítési kvóta veszélye továbbra is fennáll

A Juncker-képlet él, Brüsszel továbbra is erőlteti az eddig beérkezett bevándorlók kötelező szétosztását és a kényszerbetelepítést az unión belül – hívta fel a figyelmet Rogán Antal napirend előtti felszólalásában.

A hétvégén Brüsszelben sor került az unió vezetőinek, illetve a tagállamok kormány- és államfőinek, valamint Törökország vezetőinek csúcstalálkozójára.

Rogán Antal felidézte, a csúcstalálkozó előtt Orbán Viktor találkozott a magyar parlamenti pártok frakcióvezetőivel, és sajnálatát fejezte ki, hogy az MSZP nem képviseltette magát a kongresszusuk miatt.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter emlékeztetett, a magyar miniszterelnök világossá tette, hogy a tervezet mely pontjait tudja hazánk támogatni, melyeket nem.

Elmondta, a magyar célkitűzéssel találkozik az az elképzelés, hogy az unió pénzügyileg támogassa Törökországot az ottani menekülttáborokban levők ellátásában. Ezért Magyarország is támogatja a 3 milliárd eurós uniós segítségnyújtást, melyből Magyarországra 18 millió euró hárul a következő két évben – fűzte hozzá.

Rogán Antal kiemelte azt is, hazánk támogatja az unió és Törökország kapcsolatának a szorosabbá fűzését, hiszen a törökök Magyarország számára az elmúlt években is fontos partnerek voltak.

A tárcavezető szerint azonban felsejlett egy komoly veszély is; a kötelező betelepítési kvóta kiegészítése egy új, a Törökországból betelepítésre kerülők szétosztásának a bevezetésével.

Rogán Antal közölte, a visegrádi négyek Magyarországgal együtt intenzíven lobbiztak azért, hogy ne szülessen döntés újabb kényszerbetelepítésről, melyet sikerült is elérni.

Az egyezmény szövegét sikerült úgy alakítani, hogy belekerült egy olyan mondat, mely világosan rögzíti, hogy a megállapodásnak nem része, hogy a Törökországból áthozott migránsokat kötelező erővel szét lehet osztani az uniós országok között, így természetesen Magyarországra sem lehet küldeni őket – tette hozzá.

A tárcavezető ezt komoly eredménynek tartja, de felhívta a figyelmet arra, hogy ez csak a török kvótára vonatkozik, az unióba eddig beérkezett bevándorlókra és az illegálisan továbbra is beáramlókra nem.

A kötelező betelepítési kvóta veszélye továbbra is fennáll, a Junker-képlet él, Brüsszel továbbra is erőlteti az eddig beérkezett bevándorlók kötelező szétosztását és a kényszerbetelepítést az unión belül – szögezte le.

Rogán Antal közölte, több mint 1 millió ember áramlott be a határokon keresztül az idén Európába, és ha alkalmazzák a Juncker-képletet, akkor ez hazánk számára 15 ezer embert, plusz a családtagjait jelenti. Hozzátette, a bevándorlók ellenőrizetlen beáramlása viszont folytatódik, mert a határok védelméről továbbra sincs megállapodás.

Rogán Antal leszögezte, a kormány továbbra is folytatja a kvóta elleni küzdelmet, december 14-éig megtámadja a kötelező betelepítési kvótát az Európai Unió Bíróságán, mert erre kötelezi a nemzeti konzultáció eredménye, a magyar emberek kvótát elutasító véleménye és az Országgyűlés döntése.

Németh Zsolt reagálásában elmondta, az illegális migráció csökkentésének fontos lehetősége rejlik a megállapodásban, ha Törökország betartja az általa vállalt feltételeket.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese aláhúzta, továbbra is komoly hangsúlyt kell fektetni az uniós külső határok védelmére, mert felettébb bizonytalan, hogy Törökország képes lesz-e lezárni határait.

A politikus szerint a 3 milliárd euróból a Magyarországra háruló 18 millió euró összhangban van hazánk teherbíró képességével.

Németh Zsolt az új betelepítési kvóta elmaradásával kapcsolatban aláhúzta, van értelme a magyar álláspont képviseletének, a szövetségépítésnek, és az aláírások további gyűjtésének. Van remény arra, hogy a kvóta kérdésében sikerül a magyar álláspontot uniós állásponttá tenni – tette hozzá.

Forrás: Fidesz.hu

16 hozzászólás “A kötelező betelepítési kvóta veszélye továbbra is fennáll” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Kitűnő üzletet kötött az EU a törökökkel. Fizetünk 3 milliárd €-t a törököknek és biztosítjuk szabad közlekedésüket az EU-ba. Továbbra is eltartjuk a migránsokat.
    Brávó Merkel-Hollande, brávó Szocialista Internacionálé!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Tarjányi László szerint:

    Mi is kitűnő üzletet kötöttünk, húsz évre a saját nyakunkra ültettük a Fideszt. Mindent zsebrevágnak és még a szeretetünket is kívánják! Bravó, a képmutatást a KDNP-től tanulták!

  3. Méhszáj Gizi szerint:

    “..magyar emberek kvótát elutasító véleménye..” Összejött állítólag 900 ezer aláírás.Ha 10 miilióan írják alá, az se oszt nem szoroz. Kiderült, hogy van 900 ezer lehetséges választójuk, van legalább 900 ezer naív felnőtt ember az országban. A férfiak 40 év munka utáni nyugdíjba vonulását gyorsan elmeszelték Orbán sameszei. Ennyit a magyar emberek véleményéről.

  4. felix szerint:

    Hogy mondta a vezér?
    “Sikerült érvényesíteni a magyar szempontokat”
    Akkor mi a baj?

  5. Grün Izidor szerint:

    “Attól tartanak, hogy más országokra is átterjed „az a fajta politizálás, ahogyan a magyar kormány eltávolodik az európai alapértékektől.”
    .
    Azért az nem semmi, hogy ezer év után újra félik Európában a magyar nevet!
    Húzd ki magad Vezírem! 😀 😛

  6. felix szerint:

    Grün Izidor!
    A végén még kiderül, hogy van olyan migráns csoport, melynek több mint 1000 év is kevés az integrálódáshoz.

  7. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Ne célozgass a bevándorlásunkra, mert még valakik, (akik eddig honfoglalásnak nevezték) félreértik! 😀 😛

  8. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Vagy megértik.

  9. Tarjányi László szerint:

    Ti bevándorlók leszármazottjai vagytok, az őseitek egy-egy batyuval jöttek! A honfoglaló magyarok az összes vagyonukkal, méneseikkel, gulyáikkal, nyájaikkal, kondáikkal, stb. jöttek. Hont foglaltak, mert fegyverrel szereztek hazát! S meg is védték azt, rá 12 évvel a németek százezer fős sereggel jöttek kipusztítani a magyarságot ((IV. Lajos keleti frank király “Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak. ”). A magyarok harmincezer fős seregükkel Pozsony környékén megsemmisítették a támadó seregeket, hírmondó is alig maradt belőlük! 130 évig a németek nem mertek Magyarországra támadni!

  10. felix szerint:

    Még az sincs kizárva, hogy Árpád is zsidó volt.

  11. Tarjányi László szerint:

    Még az sincs kizárva, hogy Jézus pártus magyar volt!

  12. felix szerint:

    Ja. Magyar zsidó.

  13. Tarjányi László szerint:

    Olyanok is lehettek! A szkíta hükszoszok Egyiptomba menet (ie. 1600 körül), meg a szintén szkíta pártusok átmentek Kánaán földjén, s bizonyára kiürítették a zacskóikat! 😉

  14. felix szerint:

    Szemben a nem keverék magyarokkal akikbe sem a török sem a német sem a tatár nem nem ürített.
    Kac kac, 🙂 🙂 🙂 meg muhaha

  15. Tarjányi László szerint:

    Harcias népek génjei csak tovább javították az amúgyis harcias magyar nemzet génjeit! Csak szatócsnépek génjeivel szégyen higítani egy büszke nemzet génkészletét! 😛

  16. felix szerint:

    Minden csak magyarázat kérdése.
    Szegénykém.

Itt lehet hozzászólni !