Határostrom, tömegverekedés, újabb terrorista – ez történt a hétvégén

Csepel.info-összefoglaló

Macedonia_b01

Szombaton délután ismét összetűztek a migránsok a macedón rohamrendőrökkel a görög-macedón határnál, Macedóniában pedig elfogtak egy újabb terroristát. Szombaton egy menekültszálláson tömegverekedés robbant ki, de Merkel újabb 400 ezer migránst szeretne befogadni. Az Együtt és a DK továbbra is kinyitná a muszlim bevándorlók előtt az országot. 

Az M1 aktuális beszámolója szerint mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába szombaton délután, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket. A támadásban több rendőr is megsérült. A migránsok folyamatosan próbálnak a zöldhatáron át Macedóniába jutni, de amikor a befogadó központokba érkeznek, akkor a rendőrök őket visszaviszik Görögországba. A hatóságok már egy öt kilométeres szakaszon építettek három méter magas drótkerítést, de arról egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást, hogy mekkora szakaszon épülhet tovább a műszaki határzár.

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba, a többieket gazdasági bevándorlónak tekintik, és elutasítják továbbhaladásukat. Ezért már mintegy kétezren rekedtek a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében.

Tömegverekedés Berlinben

Tömegverekedés robbant ki szombat este Berlinben egy menekültszálláson, a német rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A tűzoltóság szóvivője vasárnap hajnalban közölte, hogy hét embert kellett kórházba vinni. A verekedés szombat este kezdődött. Egyelőre nem tudni, mitől szabadultak el az indulatok. A helyzet gyorsan elmérgesedett, a rendőrség tájékoztatása szerint az emberek egyebek között kézi tűzoltó készülékekkel estek egymásnak. A nagy robaj és a habfelhők pánikot keltettek, sokan kimenekültek a szabadba. A mintegy ezer menekült fele a spandaui épület előtt a hidegben várt a késő éjszakai órákig, amíg a kedélyek lecsillapultak.

Négyszázezer migránst vehet át a „menekültkontingens”

Német lapértesülések szerint Angela Merkel német kancellár kezdeményezésére külön tanácskozást tartanak vasárnap Brüsszelben az EU-Törökország csúcstalálkozó előtt mindazon országok képviselői, amelyek hajlandóak egy menekültkontingens átvételére Törökországtól.

A találkozót a német kancellár és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szervezte meg. A 14 órakor kezdődő megbeszélésen Németország mellett Ausztria, a Benelux-államok, Svédország, Finnország és Görögország képviselői vesznek részt – közölte a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). Franciaország is csatlakozott a kezdeményezéshez, de Francois Hollande francia elnök csak 16 órára, az EU-Törökország kezdetére ér Brüsszelbe.

A terv szerint ezek az uniós tagországok befogadnak egy előre meghatározott létszámú menekültcsoportot Törökországtól, ha az ankarai vezetés leállítja a menekülteknek az Európai Unióba irányuló tömeges, illegális bevándorlását. A vasárnap délutáni találkozón ennek a csoportnak – menekültkontingensnek – a nagyságáról és elosztásáról lesz szó.

Az eddigi megbeszéléseken egy négyszázezer fős nagyságrendű kontingensről volt szó. Ez nagyjából az egyharmada a balkáni migrációs útvonalon az idén az Európai Unióba érkező menedékkérők számának.

A kontingens legnagyobb részét Németország fogadná be, de vannak arra utaló jelek, hogy Franciaország is számottevő részt vállalhat. Konkrét számokat valószínűleg egyelőre nem neveznek meg nyilvánosan, tekintettel egyebek között a közelgő franciaországi regionális választásokra.

Az Iszlám Állam egyik terroristáját foghatták el

A rendőrség Macedóniában, Szkopjéban fogta el a szervezet feltételezett terroristáját. A belügyminisztérium azt mondta, hogy a Cella fedőnevű akcióban elfogták azt a 21 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy tagja az Iszlám Államnak. A férfi többször is volt Szíriában. Először 2013 elején, majd tavaly ősszel is.

Az MTI szerint a rendőrségi akció augusztusban kezdődött. Azóta gyűjtöttek adatokat azokról, akik külföldi harcokban vehettek részt, vagy harcokra toboroztak embereket, illetve szélsőséges nézeteket terjesztettek az országban.

Hullarabló volt a körözött párizsi terrorista testvére

Nem igaz, hogy példamutató mintapolgár Salah Abdeslam testvére, Mohamed. Salah Abdeslam Európa legkeresettebb terroristája, a párizsi öngyilkos merényletsorozat életben maradt szereplője. Valószínűleg nem merte magát felrobbantani, most bujkál.

A terrorakciók után a belga rendőrség letartóztatta Salah Abdeslam testvérét is, de két nap után elengedték, mert kiderült, hogy a merényletekhez nincs köze. Ezután a testvér, Mohamed Abdeslam ráérzett a szereplés ízére, egyik televíziós stúdióból a másikba vándorolt, mindenütt szívesen locsogott életéről, családjáról, tömeggyilkos testvéréről, és mindenütt elmondta, hogy ő példás életet élt mindig is, egyfajta mintapolgárként beszélt saját magáról.

A belga DH nevű újság viszont kiderítette, hogy Mohamed Abdeslam hazudott. Tíz évvel ezelőtt egy olyan bandának volt a tagja, amelyet több újság hiéna mentősöknek, hullarablóknak nevezett.

A rendőrség szerint segédmentősök legalább 30 halottat kiraboltak, elvették az ékszerüket, pénzüket Belgiumban. Az egyik segédmentős-hiéna Mohamed Abdeslam volt. Akkor még csak 18 éves – végül felfüggesztett börtönnel megúszta. Az elmúlt napokban a médiasztárság után epekedő Mohamed Abdeslam most nem szólalt meg, csak az ügyvédje. Azt mondta, hogy Mohamedet annak idején ártatlanul ítélték el, szerinte bírói tévedés áldozata.

Magyarországra és Csepelre is hoznának belőlük

Nem csak kiállnak a migránsok tömeges betelepítése mellett, de aláírásgyűjtést is indított az Együtt és a Demokratikus Koalíció a betelepítések kötelezővé tételéért. Az Együtt kezdetben svéd mobil házakat vásároltatna a kormánnyal 10.000 bevándorlónak, a DK pedig a rászorulóknak szánt önkormányzati bérlakásokat adná oda nekik.

Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli parlamenti képviselője elsőként állt pártja mellé, amikor azt javasolták, hogy Magyarország önként telepítsen le 15 ezer muszlim bevándorlót. A párt ebből 10 ezer embernek még 2015-ben adott volna otthont Magyarországon, ötezret pedig később telepítettek volna le. Csepel szempontjából különösen érdekes lehet, hogy Szabó a párt egyetlen egyéni parlamenti képviselője, a javaslatuk tehát Csepelt kiemelten, gyaníthatóan mintaprojektként érintené.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke levélben is követeléseket fogalmazott meg a kormány felé. A politikus ebben azt javasolta, hogy a kormány „állapodjon meg a UNHCR-en keresztül az IKEA Alapítvánnyal, és rendeljenek hazánkba legalább 10 ezer fő befogadására elegendő Better Shelter mobilházat, természetesen a megfelelő kiegészítő felszerelésekkel (például ágyak) együtt. A magyar kormány így emberi körülmények között, tisztességesen és biztonságosan el tudná szállásolni a várhatóan hazánkba érkező menekülteket.” Szigetvári később azt is kijelentette, hogy az Együtt folytatja a menekültügyben indított aláírásgyűjtését, “egy az Európai Unióhoz, Európához tartozó Magyarország érdekében.”

Az Együtt nincs egyedül a kötelező betelepítések követelésével. Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció is hasonló programmal állt elő, és szintén aláírásgyűjtést indítottak ennek elérésére. A DK azonban nem IKEA-tól venne sok ezer faházat, inkább azokat az önkormányzati bérlakásokat osztaná ki a bevándorlóknak, amelyeket eddig a rászorulóknak adtak ki az önkormányzatok.

Csepel.info-összefoglaló

10 hozzászólás “Határostrom, tömegverekedés, újabb terrorista – ez történt a hétvégén” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    A házak árából, amit az adófizetők állnának, vegyenek lélegeztetőgépet és adjanak a műcigánynak zsíros kenyérre valót.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. felix szerint:

    Szemétláda!
    Abból amit a tieid eddig elloptak mindenkinek lehetne lélegeztető és egy defibrillátora.
    A maradékból meg nyaralhatnának egy jót.

  3. felix szerint:

    lélegeztetőgépe….

  4. Vazul néni szerint szerint:

    A magyar kormány így emberi körülmények között, tisztességesen és biztonságosan el tudná szállásolni a várhatóan hazánkba érkező menekülteket.” A magyar kormány semmilyen körülmények között (emberi vagy nem emberi) ne támogassa a nem magyar nemzetiségű bevándorlókat .Ez nem vita téma ,ez létkérdés ideológiáktól és pártoktól függetlenül különben nem lesz kitől lopni ,……csak az orráig látó Felix

  5. felix szerint:

    Igazad van Vazul néni.
    Mindenki dögöljön meg ott ahol van.
    És mind ezt úgy Jézusilag.
    Semmi közötök a keresztény Európához.
    Már csak európaiak vagytok.

  6. szigetország szerint:

    Félix!
    Jézus semmi olyasmit nem mondott, hogy hülyék legyünk. Sőt azt javallotta, hogy álljunk ellen a gonosznak. És a kísértésnek, hogy palira vegyenek bennünket… Jézus kizavarta a templomból a csürhét, akik nem odavalók. A szeretet nem arról szól, hogy egyben hülyének is kell lennünk.

  7. felix szerint:

    Az Ószövetség istenfogalmával szemben tanítja, hogy Isten mindenkinek Atyja, az emberek pedig különbség nélkül mind az ő gyermekei, egymásnak testvérei. ő a mindenség Istene, de a mi Atyánk is.(2) Az Atyaság és a testvériség gondolatában benne van az Istenre és emberre vonatkozó egész tanítása.

  8. Vazul néni szerint szerint:

    felix félrebeszélsz ,hagyjuk az Urat békében, sem döglődésről ,sem Jézusról nem beszéltem inkább erről http://mandiner.hu/cikk/20151201_zarug_peter_farkas_kvotazzuk_inkabb_a_liberalisokat

  9. felix szerint:

    Vazul néni !
    Igazad van. Valóban hagyjuk, hiszen egy szavát sem érted.

  10. Vazul néni szerint szerint:

    Jó szándékkal van a pokolba vezető út kikövezve https://www.youtube.com/watch?v=TKp6GV69MT4

Itt lehet hozzászólni !