Európa kapui záródnak

„A helyzet tarthatatlan”

Origo, Mandiner

Európa kapui záródnak

Az Európai Uniónak ki kell mondania, hogy nincs mód további migránsok fogadására, és megoldást kell találnia arra, hogy a Szíriából távozókról a szomszédos országokban gondoskodjanak – jelentette ki Manuel Valls francia miniszterelnök. A svéd szociáldemokrata miniszterelnök bejelentette, hogy nagyon megszigorítják a menekülteljárást, mivel az ország nem bírja tovább a menedékkérők áradatát.

A francia kormányfő szerintaz EU-nak meg kell állítania a közel-keleti menekültek beáramlását. A francia kormányfő utalt arra, hogy a november 13-i párizsi merényletek legalább két elkövetője Görögországon és Szerbián át menekültként érkezett Nyugat-Európába.

Európa sorsát a határellenőrzés dönti el

“Nem tudunk befogadni Európába több menekültet, ez nem lehetséges” – idézte a Süddeutsche Zeitung Manuel Valls szavait. A francia szocialista politikus szerint az Európai Unió sorsát az európai határok ellenőrzése dönti el. Ha az európai határokat nem ellenőrzik, akkor “az emberek azt fogják mondani, Európának vége” – vélekedett Valls a külföldi újságírókkal folytatott beszélgetésén, amelyet hivatalában, a párizsi Matignon-palotában tartottak.

A Közel-Keleten kell megoldást találni

Manuel Valls úgy látja, az EU-nak – ahelyett, hogy ellenőrizetlenül engedi be a migránsok ezreit – inkább a Szíriával szomszédos országokkal, Törökországgal, Libanonnal és Jordániával kell megoldást találnia a menekültek ottani befogadására és visszatartására. “Egyébként Európa megkérdőjelezi azt a képességét, hogy hatékonyan tudja ellenőrizni a határait” – mondta a francia miniszterelnök.

Forrás: Origo

„A helyzet tarthatatlan” – óriási fordulat a svéd menekültpolitikában

A svéd szociáldemokrata miniszterelnök bejelentette, hogy nagyon megszigorítják a menekülteljárást, mivel az ország nem bírja tovább a menedékkérők áradatát. Stefan Löfven többek közt a családegyesítés jelentős korlátozásáról és a kiskorúak életkorának orvosi ellenőrzéséről beszélt. Helyettese elsírta magát a sajtótájékoztatón.

Stefan Löfven, Svédország szociáldemokrata miniszterelnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy radikálisan szigorítják, és három évre az Európai Unió minimális szintjéhez igazítják a menekültügyi szabályokat, mivel az ország nem bír a menedékkérők áradatával – számol be a The Local svéd kiadása. „Fájdalommal tölt el, de Svédország nem képes a továbbiakban olyan mennyiségű menedékkérőt fogadni, mint ma. (…) A helyzet tarthatatlan.” – fogalmazott Löfven.

A svéd kormány ezért a következő módosítási javaslatokat terjeszti a parlament elé:

  • jelentősen korlátozzák a családegyesítéshez való jogot;
  • orvosilag ellenőrzik a kísérők nélkül érkező gyerekek valódi életkorát;
  • csak ideiglenes tartózkodási engedélyt kap minden menedékkérő (ez alól kivételt képeznek azok a gyerekek és családok, akik már az új szabályok életbe lépése előtt regisztráltak);
  • minden tömegközlekedési eszközön ellenőrizni fogják a Svédországba érkezők személyazonosságát.

Az elmúlt két hónapban a 9,8 milliós ország, a migránsok egyik fő célpontja, 80 ezer menekültet fogadott be, ami uniós szinten 25 millió menekültnek felelne meg – tette hozzá Löfven. A baloldali kormány október óta igyekszik csökkenteni az ország vonzerejét: kevésbé nagylelkű szabályokat és határellenőrzéseket vezetett be. A svéd bevándorlási hivatal adatai szerint 30 százalékkal csökkent az érkező új menedékkérők száma november 12. óta, amióta ismét bevezették a határellenőrzést.

A sajtótájékoztatón a zöldek miniszterelnök-helyettese, Åsa Romson szörnyű döntésnek nevezte a változtatásokat, és elsírta magát a pódiumon (az erről készült videót itt láthatja). A Zöld Párt Svédország leginkább menekültpárti politikai erejeként határozza meg magát.

Forrás: Mandiner

 

12 hozzászólás “Európa kapui záródnak” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    felix!
    “Hát Bástya Elvtársat már senki nem akarja megölni?! Hát Bástya Elvtárs már szart sem ér?!”
    .
    De rossz érzés a mellőzöttség! 😀 😛

  2. királyerdei szerint:

    Tényleg érdekes.Megtalálnak náluk egy nagy halom terrorista dolgot,és
    szabadlábon vannak.Tudják az elvtársak,hogy miért?

    http://hvg.hu/itthon/20151125_tek?s=hk

  3. felix szerint:

    Későn tudta meg a TEK., hogy melyik maffiának dolgoznak. 🙂

  4. felix szerint:

    Szép nap ez a mai.

    “Kishantos a Kúria előtt is győzött a Földművelésügyi Minisztérium ellen.”

    “Háromévnyi pereskedés után – a Miniszterelnökség minden igyekezete ellenére – mégiscsak kiderülhet, mi áll azokban a 4 milliárd forintért rendelt tanulmányokban, amelyeket még előző ciklusában, 2011 végén kért az Orbán-kormány a Századvég Politikai Iskola, a Századvég Gazdaságkutató és a Strategopolis konzorciumától.”

  5. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Fokozzuk még az örömöt!
    “Felmentette a volt moszkvai nagykövetet és hat társát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet eladása kapcsán hűtlen kezelés, illetve bűnpártolás és okirat-hamisítás miatt emelt vádak alól a Budapest Környéki Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében.”.
    .
    http://mno.hu/bunugy_baleset/moszkvai-ingatlanugy-felmento-itelet-szuletett-1315780

  6. nagyapó szerint:

    Az elsőfokú ítélet kimondta, hogy a hűtlen kezelés nem bizonyítható, azaz nem loptak, csak hülyék voltak, ami minden szocinak alapvető emberi joga. Így aztán 22 milliárd Ft-tal károsodott államunk.
    Brávó MSZP! Persze még jön a másodfok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Grün Izidor szerint:

    “Magyarország nem tudná ellátni, eltartani a kötelező uniós kvótarendszer alapján ide küldött migránsokat – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a szerda este a Heves megyei Lőrinciben tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.”
    .
    Az ukrán válság kezdetekor még 170 000 menekült elhelyezésére is késznek érezte magát a kormány?! 😀 😛

  8. felix szerint:

    Szemétláda!
    “Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz a lehetőséggel!”
    Már megint öngólt rúgtál.

  9. felix szerint:

    Nemzetközi terrorista=felvidéki magyar
    /a TEK szerint?/

  10. Grün Izidor szerint:

    felix!
    “Egészen elképesztő, hogy egy elvileg a biztonságunkat és nyugalmunkat szolgáló, közpénzből fenntartott terrorellenes szervezet politikai megrendelésre riogatja a magyar állampolgárokat. Ha van olyan súlyú ügy ma Európában, amiben nem szabad farkast kiáltani, akkor az a terrorizmus.” Gy. F.
    .
    Beronthattak volna egy apácazárdába is ahol a fekete ruhás nővéreket bombagyártó iszlám terroristáknak nézve szétlövik az egész télre való savanyúságot, amit éppen befőttes üvegekbe pakoltak! 😀 😛

Itt lehet hozzászólni !