A fővárosi tankerületi-igazgatók értekezlete a Fasangban

Csepel.hu

A fővárosi tankerületi-igazgatók értekezlete a Fasangban

A főváros minden szegletéből érkeztek tankerületi igazgatók november 9-én a Fasang Árpád Zeneiskolába azért, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szervezeti átalakításáról tárgyaljanak.

A munkaértekezletet Kovács-Vass Erzsébet vezette, aki a KLIK fővárosi tankerületének az igazgatója. A szeptember 11-én létrejött szervezeti egység célja, hogy Budapest is rendelkezzen megyei szintű koordináló tankerülettel, biztosítva az egységes működést.

Kovács-Vass Erzsébet a csepel.hu kérdésére elmondta, hogy a fővárosi tankerület kéthetente mindig más kerületben tart értekezletet, ezáltal az egyes tankerületi igazgatók megismerkedhetnek a többi fővárosi kerület intézményeinek működésével, megismerhetik a kerületekre jellemző intézményszerkezetet, illetve speciális nehézségeket.

A hétfői találkozón tehát megismerhették a Csepelen működő intézményszerkezetet, és rácsodálkozhattak a sokszínűségére.

A tizenöt általános iskola mellett művészeti iskola, gimnázium és különféle szakképzési centrumok állnak a gyerekek rendelkezésére kerületünkben.

A munkaértekezleten a – napi operatív teendőkön kívül – KLIK Szervezeti és Működési Szabályzata által előírt – 2016. január 1-jétől bevezetésre kerülő működés szerinti – feladat- és hatáskörök újraértelmezéséről is szó volt. A kerületi tankerületek, melyek határai megegyeznek a fővárosi kerülethatárokkal, továbbra is ellátják a szakmai fenntartói feladatokat, a fővárosi tankerületre a szervezet középszintjén a működés optimalizálása miatt van szükség – alapvetően pénzügyi területen vesz le sok terhet a kerületi igazgatóságok válláról.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !