Birkózás: már dobogósok a csepeliek

Csepel.hu

csb4

A Kruj Iván sportcsarnokban, az ESMTK birkózó komplexumában rendezték meg november 4-én az NB I-es birkozó csapatbajnokság odavágó mérkőzéseit, amelyet az „A”, „B” és „C” csoport győztesei vívtak egymással. Az itt induló három csapat – a Csepeli BC, az ESMTK és a Vasas – már biztos dobogósok, ám a végső sorrend november 18-án, a Nemzeti Sportcsarnokban megrendezésre kerülő visszavágón dől majd el. 

A november 4-ei odavágó eredményei:

  • Vasas SC – Csepeli BC   10:22
  • ESMTK – Vasas  29:1
  • Csepeli BC – ESMTK  14:16

Bár a csepeliek az erzsébetiekkel vívott szoros, de végül verséggel záruló meccs miatt két pont hátránnyal vágnak neki a visszavágónak, de nagyon bíznak abban, hogy ez különbség behozható. A kiélezett küzdelemben nagy jelentősége volt, hogy Gulyás Zsombor, és a most nehézsúlyban birkózó Szmik Attila is az ESMTK által igazolt ukrán ellenfeleiket győzték le. Ennek a két meccsnek, valamint Szabó Martin győzelmének köszönhetően sikerült lépést tartani az ESMTK-val. A Csepeli BC idegenlégiósai – akik közvetlenül a verseny előtt érkeztek Magyarországra – Orkhan Ahmadov junior világbajnok és Adil Huseynov azeri bajnok voltak, akik november 18-án is szőnyegre lépnek.

A versenyre kilátogatott – többek között – Ritter Árpád, a szabadfogású, Sike András, a kötöttfogású birkózó-válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István, a női szakág vezetője, Növényi Norbert és Kocsis Ferenc olimpia bajnokok, valamint Kruj Iván, a csarnok névadója.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Birkózás: már dobogósok a csepeliek” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Ez micsoda felfedezés! Már akkor dobogósok voltak, amikor belefogtak a hárms döntőnek! Igazi sporthoz értő lehet, aki a címet adta! Gratulálok neki (testnevelésből biztosan felmentették) 🙂

Itt lehet hozzászólni !