Bíróság elé kerülnek a biciklitolvajok rémei

Origo, Csepel.info

tomcat

Csoportosan elkövetett önbíráskodás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Bíróság négy férfival, köztük a Tomcatként ismert Polgár Tamással szemben, akik egy kerékpártolvajt bántalmaztak és számoltattak el Budakeszin. Az egyik férfi a vád szerint acélbetétes bakanccsal rúgta arcon a bűnözőt.

Tomcat a politikában tűnt először fel provokátorként, a kerékpártolvajok elleni akciója azonban igen népszerűnek – és hatásosnak – bizonyult. A “Tolvajkergetőkként” ismertté és népszerűvé vált csoportról a Csepel.info is írt korábban: itt, a kerületünkben is kaptak el biciklitolvajt. A csoport módszere általában az volt, hogy nagy értékű, de GPS-jeladóval ellátott, úgynevezett „csalikerékpárokat” helyeztek ki Budapest kerékpárlopással leggyakrabban érintett területein, hogy azokat a tolvajok elvigyék. Az egyesület tagjai a jeladó segítségével rátaláltak az elkövetőre, és értesítették a rendőrséget.

Áprilisban a Széna téren szintén lezárva hagytak egy kerékpárt, amit a délutáni órákra már el is loptak. A vádlottak a GPS-jelzés alapján Budakeszire, egy ház elé mentek, és értesítették a rendőrséget, azonban a rendőrség kiérkezése előtt faggatni kezdték a házban lakó férfit a lopásról és a kerékpár sorsáról.

Acélbetétes bakanccsal rúgta arcon

A sértett nem árulta el, hogy mit tud az esetről, és azt sem, hogy hol van a kerékpár, ezért a vádlottak előbb fenyegették, majd bántalmazták: fejét, testét ütlegelték, nyakánál fogva a földre rántották, majd az egyik vádlott egy acélbetétes cipővel a sértett arcába rúgott.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el. A kerékpár akkor nem került elő, az Index információi szerint ugyanis addigra eladta azt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a férfiakat.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője még áprilisban azt mondta, hogy Tomcat ellen hasonlókért két másik vizsgálat is zajlik.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Bíróság elé kerülnek a biciklitolvajok rémei” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Mindenről Pintér Két Hét Sándor tehet! Ha igérete szerint két hét alatt rendet tett volna, nem történnének ilyenek! Két ciklus alatt sem fog rendet teremteni, mert akkor a nép téma híján azzal foglalkozna, mennyit lopnak a felül levők!

  2. kerdezo szerint:

    Azért az nem semmi, hogy a rohadt mocskos szemét bünözőnek több joga van, mint annak, aki becsületesen él.

  3. nagyapó szerint:

    És még szidták a Lenin fiukat, pedig ők is csak önbíráskodtak! A Gárda nem jutott el ilyen szintre.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. ebihal szerint:

    Valami nem gömbölyű.
    A GPS alapján egy házhoz mennek, ahol nincs a bicaj?

Itt lehet hozzászólni !