Menekülttáborok felgyújtását tervezték embercsempészek

 Magyar Idők
 Menekülttáborok felgyújtását tervezték embercsempészek
Arab személyek magyar menekülttáborok felgyújtását tervezték még akkor, amikor a Keleti pályaudvart elfoglalták a bevándorlók és ott táboroztak. A gyújtogatásokat a titkosszolgálatok akadályozták meg – értesült a Blikk.

Ebben az időszakban a magyar hatóságoknak az volt a tervük, hogy a Keletiből különböző magyarországi menekültszállásokra szállítják a menekülteket. A szolgálatok azonban telefonlehallgatások alapján jelezték: információik szerint a menekültek között lévő arab személyek felhívták a már táborokban lévő kapcsolataikat, és azt az utasítást adták nekik, hogy gyújtsák fel a táborokat. Ennek az volt az oka, hogy a migránsok táborokba utaztatása rontotta volna egyes embercsempészek üzletét, ők ugyanis csak akkor kaptak pénzt, ha az általuk utaztatott emberek átérnek a határon. A bűnözők úgy számoltak, ha a táborok megsemmisülnek, a menekülteket nincs hová vinni, így gyorsabban átjutnak majd a határon. A tervezett gyújtogatásokat a magyar hatóságoknak sikerült megakadályozniuk.

Zákányba tegnap délelőtt egy újabb, mintegy ezres migránscsoport érkezett Horvátországból a zöldhatáron át, az őket továbbszállító vonatról két, 20-30 év körüli férfit a rendőrök leszállítottak, megbilincseltek és elvittek – számolt be az M1 aktuális csatorna. Azt, hogy az ajtózárás után jó tíz perccel miért szállították le a két férfit a vonatról, az M1 tudósítójának nem sikerült megtudnia.

Ismert: az M1 Híradó szerdán számolt be arról, az egyik önkéntes segítő csoport, a Migration Aid aktivistái aggasztónak tartották, hogy a bevándorlókkal együtt tisztázatlan hátterű személyek is Magyarországra érkezhettek. A szervezet két volt tagja azonosított egy terroristagyanús férfit, aki egy képen lőfegyverrel pózol, egy másikon pedig a Keleti pályaudvaron segítő önkéntesek társaságában látható, karján egy hárommilliós órával. Ő volt az, aki a pályaudvaron tüntetésre tüzelte a menekülteket, ám végül nem tartott velük.

– Igen, előfordulhatott, hogy kerültek olyan személyek a Keleti pályaudvar elé, akik adott esetben készítettek magukról fényképet fegyverrel. Én úgy tudom, ez azért nem egy ritka dolog annál, aki fegyvert fog a kezébe. Ezek az emberek két-három évet polgárháborúban éltek, nekik a mindennapjaikhoz tartozott – magyarázta az M1 Híradójának a Migration Aid szóvivője, Zsohár Zsuzsanna. Ő korábban lapunknak és a Klubrádió­nak is azt állította, hogy semmiféle támogatást nem kaptak a Soros Alapítványtól, illetve a Soros Györggyel összefüggő egyik szervezettől sem. Az M1 Híradó viszont kiderítette, hogy egy ideig Budapesten, az Arany János utca 32. szám alatt volt a Migration Aid egyik adománygyűjtő pontja. Ebben az ingatlanban a Soros Alapítvány által működtetett Nyílt Társadalom Archívum budapesti központja található.

– Amennyiben úgy tekintjük, igen, ez valóban egy infrastrukturális támogatás volt. Szerintem az, hogy egy helyiség üresen áll, és adott esetben a legnagyobbat fogadjuk el közülük, szerintem ebben kivetnivaló nincs – ismerte el a csatornának Zsohár.

Mint megírtuk, a magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezőknek.

Forrás: Magyar Idők

3 hozzászólás “Menekülttáborok felgyújtását tervezték embercsempészek” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !