Már nem kérdés, hogy jöttek-e terroristák

Több ezer újabb menekült ért partot Görögországban

M1

Már nem kérdés hogy jöttek-e terroristák

A videóhoz kattintson a képre!

Már rég itt vannak, és elsődleges feladatuk a hálózatépítés, a kapcsolatok kialakítása, az itt élő másod-, harmadgenerációs bevándorlók beszervezése – mondta a titkosszolgálati szakértő az M1 reggeli műsorában.

Elemzések szerint az Európába – például hazánkon keresztül is – érkező muzulmánok között a múltjukat eltitkoló terroristák is vannak, akik miatt indokolt volna a menekültek hátterének sokkal alaposabb vizsgálata. Az EU határőrizeti szervének 2015-ös jelentése elismeri: nem tudják kiszűrni sem a migránsok közé rejtőzött terroristákat, sem a szíriai-iraki műveletekből a nyugati országokba visszatérőket.

Ami most folyik, például a Keleti pályaudvarnál, már egyfajta „terroreljárás”, hiszen egy tömeg terrorizálja a normális, nyugodt életet azzal, hogy törvénytelenül gyülekezik, és próbál ott cirkuszt csinálni – jelentette ki Földi László titkosszolgálati szakértő az M1 reggeli műsorában. A közvélemény elsősorban nem is ettől fél, hanem attól, hogy olyanok érkeznek, akik terrorcselekményt hajtanak végre, ezen azonban már régen túl vagyunk, ilyen emberek már rég úton vannak, vagy már ide is érkeztek – jelentette ki a szakember. Ezeknek a terroristáknak az elsődleges feladatuk nem robbantások elkövetése, hanem a hálózatépítés, a kapcsolatok kialakítása, az itt élő másod-, harmadgenerációs bevándorlók beszervezése – tette hozzá.

Kiszűrni őket pedig nagyon nehéz, hiszen egyelőre a meglévő törvényeinknek, szabályainknak sem tudunk érvényt szerezni, a kerítéssel jelzett országhatáron vígan átlépő migránsokat a rendőr egyszerűen felsegíti a buszra, és Brüsszeltől is csak teszetosza megoldásokat látunk, miközben a hozzánk érkezők, úgy tűnik, bármire rávehetők, és nincsenek számukra sem törvények, sem szokásjogok Európában – jellemezte a helyzetet a titkosszolgálati szakértő a Ma reggelben.

Forrás: M1

Több ezer újabb menekült ért partot Görögországban

Több mint négyezer menekültet szállító hajó kötött ki Pireusznál, a görög partoknál. A bevándorlási helyzet súlyosságát mutatja, hogy ezen a héten több mint 50 százalékkal több migráns érkezett Görögországba, mint a múlt héten. 

Az uniós határrendészeti ügynökség, a Frontex tájékoztatása szerint ezen a héten 23 ezer bevándorló érkezett Görögországba – írja a BBC. Idén 160 ezer ember kötött ki a dél-európai államban, ami megegyezik az egész tavalyi éves adattal.

Több ezer újabb menekült ért partot Görögországban

A bevándorlóknak az utazás során hatalmas veszélyekkel kell szembenézniük, szerdán például 11 ember fulladt a Földközi-tengerbe azt követően, hogy hajójuk elsüllyedt.

Több pénz kellene

A görög kormányzat szerint sokkal több forrásra lenne szükségük, hogy vigyázzanak a bevándorlókra, ám aktivisták szerint többet is tehetne a kabinet. Kedden Prokopis Pavlopoulos görög elnök telefonon tárgyalt Francois Hollande francia elnökkel, a beszélgetés során pedig azt javasolta, hogy a legfelsőbb európai szinten tárgyaljanak a bevándorlás kérdéséről.

Nagyon sok bevándorló érkezik Lesbosz szigetére, ahol a helyi lapok szerint csak múlthéten több mint 17 ezer embert regisztráltak. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozott egy szíriai tanár, aki azt üzente:

Kötelességetek segíteni, emberek vagyunk!

A BBC elemzője szerint az európai vezetőknek nincs terve a migránshelyzet megoldásával kapcsolatban, pedig érzékeny területeken kellene döntéseket hozniuk. Angela Merkel korábban úgy fogalmazott, hogy mostani helyzet

nagyobb kihívás lesz, mint a görög gazdasági- és az euróválság volt. A lap beszámol a tegnapi Kelet pályaudvarnál történt eseményekről is, miszerint a bevándorlók miatt lezárták a vonatállomást. A német kormányzat ugyanis félreérthetően azt állította, hogy várnak minden szíriai állampolgárt, akik elmenekültek hazájukból. Ez azonban nem azt jelentette, hogy felfüggesztették a dublini szerződést, azaz ugyanúgy abban az uniós államban kell regisztrálni és dönteni a menekültekről, amelyik területére először beléptek.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Már nem kérdés, hogy jöttek-e terroristák” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Már nem kérdés, hogy jöttek-e terroristák”
    Legalább lesz alkalom élesben is kipróbálni az évekkel ezelőtt összegründolt és azóta tízmilliárdokba kerülő Terror Elhárító Központunkat és kemény harcosait!
    Eddig is jól ellátták a Cinege utcai sasfészek védelmét, de most “Itt az idő!”
    Nem Líbiából, Etiópiából, Szíriából kell hazamenekíteni túszokat.
    Azt a Baptista Szeretetszolgálat is megteszi mint Tóásó Előd példája is mutatta!
    Itt már “face to face” megy a küzdelem! 😀

  2. én szerint:

    Kétségtelenül szakértő, a Nyírfa ügyben is ügyes volt.

  3. ebihal szerint:

    Egy héttel ezelőtt az Echo TV-ben már elmondta, akkor nem volt hír?
    Egyébként terroristák korábban is voltak, lásd a merényleteket!

  4. Tarjányi László szerint:

    Majd befejezik a munkát, amit mások félbehagytak! 😉

Itt lehet hozzászólni !