Újabb 25 vadonatúj alacsonypadlós busz áll forgalomba Csepelen

BKK

Társadalmi egyeztetés - A Csepeli Fürdő autóbuszos kiszolgálásának módosítása

2015. szeptember 1-jétől újabb 25 vadonatúj Mercedes Conecto G típusú csuklós, légkondicionált, akadálymentes autóbusz áll forgalomba Dél-Budapest utcáin. A járművek a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében a 151-es és a 148-as vonalakon közlekednek majd. Jövő tavaszig összesen 195 vadonatúj autóbusszal fiatalodik a fővárosi járműflotta, így további vonalakra terjesztjük ki az alacsonypadlós szolgáltatást és lehetőség nyílik a régi, környezetszennyező, magaspadlós buszok selejtezésére.

Idén májustól 2016 tavaszáig ütemezetten összesen 195 új, klimatizált autóbusszal bővül a fővárosi buszflotta a Fővárosi Önkormányzat megbízásából lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként. Idén májusban és júliusban 25-25 szóló MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz,  júniusban pedig 25 csuklós Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusz már forgalomba állt. Ez utóbbiból most további 25 példány kezdi meg a munkát Budapest déli kerületeiben.

Az új Mercedes Conecto G típusú autóbuszok szeptember 1-jétől, keddtől a 151-es és a 148-as járaton közlekednek. A beszerzésnek köszönhetően – részben vonalak közötti átcsoportosítással – több vonalon is nőni fog az akadálymentes autóbuszok száma. Az új buszok az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők. A forró nyári hónapokban légkondicionált utastér teszi komfortosabbá a buszokon való utazást. Beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért olyan rendszerrel látták el a járműveket, amely megakadályozza, hogy az utast vagy annak táskáját, kabátját odacsukja a záródó ajtó. Emellett természetesen biztonsági kamerarendszer is működik a buszokon, ami biztosítja a utastérre való rálátást.

A teljes flotta 2016 tavaszáig ütemezetten érkezik Budapestre, idén novemberig 75 szóló és 75 csuklós, jövőre pedig további 45 csuklós új autóbusz áll majd munkába a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében. Az új buszok üzembe helyezésével a budapesti autóbuszvonalakon közlekedő alacsonypadlós járművek aránya várhatóan 70 százalék körüli lesz, ami nagy segítség a kerekesszékkel közlekedőknek, a babakocsisoknak, az idős utasoknak és a mozgásukban korlátozottaknak.

A VT-ARRIVA Kft. a közel 20 milliárd forint értékű beruházásával a forgalomban lévő járműállományának átlagéletkorát 2 év alá csökkentette, amely nemcsak hazai, hanem európai szinten is kimagaslóan fiatal, alacsonypadlós flotta. Az új autóbusz-üzemeltetési rendszer lényege, hogy a szolgáltatást megrendelő BKK Zrt. a BKV Zrt.-n kívül – pályáztatás útján – más magántársaságokat is megbíz egy-egy vonal vagy vonalcsoport üzemeltetésével, amelyeknek ehhez biztosítaniuk kell a szükséges új és környezetkímélő járműveket.

 

Budapest, 2015. szeptember 1.

 

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala

Budapesti Közlekedési Központ

VT-ARRIVA Kft.

 

9 hozzászólás “Újabb 25 vadonatúj alacsonypadlós busz áll forgalomba Csepelen” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Eetásak segítek! “Persze akkor hozzák a légkondicionált buszokat, amikor elmúlt a kánikula. Bezzeg Felcsútra nyáron is klímás buszok jártak!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. felix szerint:

    Nem kell segítened, mert azt a klímát sem üzemeltették ami eddig a meglévő buszokban volt.

  3. ebihal szerint:

    vén barom!
    Felcsútra légkondis vonat fog járni!

  4. Orsós Rodrigó szerint:

    ebihal! Meg helyi èrdekű, a kiskirályságban.

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Komolyan kérdezem, hogyha a VT-Arriva vette a buszokat, akkor miért döngetik a mellüket?

  6. nagyapó szerint:

    Sőt! A VT-Arriva se verje a mellét, mert a buszokat a Mercedes gyártotta, de neki meg a zacélt a Krupp adta. Szép logikus okfejtés ugye?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. nagyapó szerint:

    Látom a komcsik ráharaptak a csalira. Sorban megosztják velünk emeletes marhaságaikat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ma már ne igyon többet!
    A kannás boros okfejtése már a megfelelő szintet jelzi.

  9. ebihal szerint:

    vén barom!
    Csak ennyire futotta? Akkor tényleg ne igyon többet!

Itt lehet hozzászólni !