MMA: Feljebb lépett a legkeményebb magyar amazon

Totaldamage Blog, Csepel.info

Perjés Dóra - egy korábbi grafikán

Perjés Dóra (balra) egy korábbi mérkőzését megelőző bemutató grafikán

A csepeli Perjés Dóra kétségtelenül a magyar női MMA kiemelkedő alakja, aki nem csupán magyar rendezvényeken, de a brazil XFCi rendezvényeit is megjárva tanúbizonyságot tett arról, hogy egy ízig-vérig amazon, harcos lelkű hölgyet tisztelhetünk benne. A Totaldamage Blog cikket szentelt a hírnek és egyben interjút készített a sportolóval, melyet szerkesztve az alábbiakban olvashatnak.

Az XFCi már önmagában nagy lépés volt mind a csepeli kötődésű lány, mind pedig a magyar MMA számára, viszont az igazi bomba a múlt héten robbant, ugyanis magyar állampolgárságú küzdősportoló még sosem került olyan magasan jegyzett szervezethez, mint az Invicta FC (az fc jelentése itt “fighting championship”). Az Invicta FC 2012-ben alakult és kizárólagosan wmma (értsd: női MMA) meccseket szervez. A szervezetek kalandos történetéről a Totaldamage Blog eredeti bejegyzésében olvashatnak bővebben. 

Perjés Dóra3

Ide érkezik Perjés Dóra, előre láthatólag a jövő év elején, méghozzá az atom súlycsoportban, melynek 47.6 kg a felső határa. Ez már csak azért is lelkesítő, mert Dóra eddig jóval a súlya feletti bunyósokkal kényszerült küzdeni itthon és külföldön egyaránt, most viszont egyenlőbb esélyekkel mérettetheti meg magát. A sajtókapcsolatok tekintetében az körvonalazódik, hogy a közvélemény a Totaldamage Blogtól kap meg minden információt a magyar lány Invicta FC-be tartó útjáról és a későbbi mérkőzéseiről. Térdremegős ez a buli már most, noha még bő fél év áll előttünk az esetleges első valódi küzdelem előtt. Egy rövid beszélgetés kivonata alább olvasható Dórával és menedzsmentjével, akit a magyar oldalról Nika Dávid képvisel.

TD: Igazi bomba hír volt, hogy az Invicta FC-vel kötöttél szerződést. Hogy jött ez a lehetőség?

Perjés Dóra (Dóri): Az MMAU Management Nika Dávidon keresztül keresett meg engem, az eddig mutatott teljesítményem alapján figyeltek fel rám.

TD: Az MMAU Management is új csapat/személy a karrieredben. Mit lehet erről tudni és segítségükről az Invicta szerződés kapcsán?

Dóri: Sokat nem tudunk róluk, csak annyit, hogy sok harcost képviselnek az Invicta FC-ben, illetve más nagyobb szervezetekben.

TD: Az “Atom” súlycsoportba érkezel majd a szervezetnél, ami 47.6 kilós súlyhatárt jelent, vagyis végre nem óriásokkal kell küzdened. Gondolom örülsz ennek a lehetőségnek?

Dóri: Nagyon boldog vagyok, hogy végre a saját súlyomba harcolhatok. Eddig 52.2 kilóban bunyóztam, de 48 kilóval mértem be szinte mindig, így minden ellenfelem nehezebb volt. Szuper lesz hasonló gilisztákkal bunyózni, mint én.

TD: Van már esetleg infód arról, hogy mikor és ki ellen mutatkozol be a szervezetnél?

Dóri: Egyelőre még nincsen semmilyen információ a birtokomban.

TD: Milyen csapatban és kikkel folytatod majd a felkészülést a bemutatkozó mérkőzésedre?

Dóri: Ami az elejétől fogva állandó az életemben, az a Carlson Gracie brazil jiu jitsu csapat és Sztraka Mihály mesterem. A másik fronton pedig álló bunyóban Rácz László csiszolja a tudásomat már egy éve lassan az Érdi Lac K.O. csapatban. Mind a két helyen imádok lenni és edzeni, mert rengeteg segítséget kapok, mind technikailag , mind mentálisan.

TD: Esetlegesen szponzort is keres/biztosít az MMAU Management számodra?

Dóri: Amerikában igen, itthon viszont magamra vagyok utalva.

TD: XFCi mérkőzésen gondolom így nem indulsz párhuzamosan. Velük van még szerződésed?

Dóri: Nincsen! Az Invictával kötött szerződés miatt meg kellett szüntetni az XFC-set.

TD: Mik a célok az Invicta szervezetnél? Hülye kérdés… Ayaka Hamasaki a bajnok, ő esetleg célkeresztben?

Dóri: A cél jól teljesíteni és nyerni. Ayaka Hamasakira még korai gondolni. Jelenleg a fejemben az első mérkőzés jár. Utána meg majd a második fog! Lépésről lépésre haladunk. 

totaldamage.blog.hu

4 hozzászólás “MMA: Feljebb lépett a legkeményebb magyar amazon” bejegyzésre

  1. Pákozdi József szerint:

    Gratulálok Dóri! Végre a helyi médiában is írnak rólad! Sok sikert!

  2. Bercsik Károly szerint:

    Hajrá!

  3. helyi szerint:

    Ez minden, de nem sport!

  4. Kovács Attila szerint:

    A legjobb nem olimpiai küzdősport ahol általában nem a bíró dönt! Szerencsére egy csepeli a világ egyik legjobbja! Közel 50 nem olimpiai, szinte értéktelen küzdősport van, tehát meg kellene becsülni ezt a csinos lányt!

Itt lehet hozzászólni !