Falat épít a határára Törökország

Index

Falat épít a határára Törökország

Falat épít a szíriai határának egy részére Törökország, illetve felújítja a már kihelyezett drótkerítést és néhány új árkot is ásnak a határszakaszon, hogy ezzel megakadályozzák a szélsőséges iszlamisták bejutását az országba. A török kormányzat azután döntött a határ megerősítése mellett, hogy hétfőn az Iszlám Állam (ISIS) öngyilkos merénylője 32 diákot megölt egy szír határ menti városban, írja a Business Insider.

Törökország NATo szövetségesei már többször kifejezték az aggodalmukat a részben az Iszlám Állam uralta területek mellett futó török-szír határral kapcsolatban, a merénylet pedig tovább erősítette azokat a félelmeket, amelyek szerint a szíriai konfliktus Törökországra is átterjedhet.

Barack Obama amerikai elnök szerdán este fel is hívta Recep Tayyip Erdogan török elnököt,  hogy megbeszéljék ezeket az aggodalmakat, és a beszélgetés végén megállapodtak, hogy együtt fognak dolgozni a szélsőségesek beáramlásának megállításán. Az elmúlt években több ezer külföldi szélsőséges csatlakozott az Iszlám Államhoz Törökországon keresztül, részben az iszlamistákkal szimpatizáló török csempészhálózatok segítségével.

“Már megállapítottuk, hogy melyek a határ legkritikusabb pontjai, és először ezeket a szakaszokat fogjuk megerősíteni minden rendelkezésünkre álló technológiával” – mondta újságíróknak a török kormányfőhelyettes, Bulent Arinc. Az egyik megoldás egy 150 kilométer hosszú, különálló elemekből álló fal lesz.

Fotó: AFP

Forrás: Index

10 hozzászólás “Falat épít a határára Törökország” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Persze Obama tárcsázta 0090 faxom
    Aztán a török elnök meg visszahívta 001 hívójellel.
    Megbeszélték,ja…Orbán Viktort még nem hívta fel pedig itt is lesz drótkerítés…ja a 0036 hívójel drágább…

  2. Tarjányi László szerint:

    Embercsempészek útja mindig rögös, egy szerb taxis például két év börtönt kapott, négy évre felfüggesztve, az autóját meg elkobozták.

  3. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Ez a kép is bizonyíték arra hogy nem mi Magyarok találtuk ki ezt a védekezési módszert és valószínűnek tartom azt is hogy az “öreg kontinensünk” más országai is erre kényszerülnek. Mert ezt az áradatot már másképpen fékezni, ellenőrizni nem lehet. Szomorú valósággá vált az ami a levegőben lógott. Csak a süket fülű és felelősséget vállalni képtelen megélhetési politikusok nem hajlandók a vészharang hangját meghallani.A kerítés nem megoldás és nem elegendő, ezt minden józanul gondolkodó tudja. Azonban a probléma és a jelenség gyökereinek feltárásához politikusi felelősség és bátorság szükségeltetik.ORBÁN Viktor erről a bátorságról adott mintát. Sokan fogják bírálni, s uszítanak majd ellene. Európa liberális sajtó hadserege újabb és újabb offenzívát indít majd ellene, de a gondolkodók fel fognak ébredni, mert a hideg zuhany megcsapta arcukat is.

  4. felix szerint:

    A gyűlöletkeltés nem megoldás.
    Amit meg tenni kéne ahhoz Európa gyenge.
    Amerikát meg utálni kell.
    Aki a kirekesztésben / jobb, bal/ keresi a megoldást az olyan szerencsétlen mint Orbán.
    Aki komolyan gondolkodik az nem számolhat vele, mert Ő nem a megoldás felé megy.
    A vége egy “halálos” elszigetelődés lesz.
    A gyűlöletkeltés kétélű fegyver. A vége a nacionalisták “háborúja” lesz.

  5. Tarjányi László szerint:

    Felix, örülj csak a kannibálok jöttének, a te fajtádat eszik meg legelőször!

  6. felix szerint:

    Tarjáni László.
    Nekem nem ember az akinek a fekete emberevő.
    Az ilyet sajnálom, mert ember is lehetett volna.
    Ez van öreg.

  7. fghfjhgkjhk szerint:

    felix!
    Esetleg, ha Isten létezik, akkor az ilyen “embert” egy “néger” mentse meg!

  8. Tarjányi László szerint:

    Felix, emberevő bárki lehet, pápua-újguineai, maori, de Dél-Koreában is ettek nem több mint tíz éve gazdag gyártulajdonosokat. Sőt a Szovjetunióban a 30-as évekbeli nagy éhínségben is ettek embereket, főleg gyerekeket. Kínában az abortumokat előszeretettel eszik ma is! Az agy egyenesen csemege!

    Én nem írtam feketékről, azt csak te hiszed hogy ők szeretnék elsősorban Ábrahám fiait megenni. Persze törleszthetnének azért hogy a rabszolgahajók nagy részének zsidó tulajdonosa volt, Amerika leggazdagabb családjai a gazdagságukat a rabszolgakereskedelemnek köszönhetik. A legnagyobbat ezek szakították, nem a gyapotültetvény-tulajdonosok!

    Amúgy meg tartom a jóslatomat, hogy 2050-ben Európában emberevés lesz, és mindig a másszínűekkel kezdik!

  9. felix szerint:

    Ne mosakodj.
    Arra a fürdőszoba való.

  10. Tarjányi László szerint:

    Az ölésnek csak egyetlen etikus formája van, a táplálkozási célú! A természetben is ez történik, a szerves anyagok más szervezetekbe építődnek be.

Itt lehet hozzászólni !