Megnyílt a Csepeli Alkotó Fórum éves kiállítása

Csepel.hu

galeria

A Csepeli Alkotó Fórum és barátai éves kiállításának a Nagy Imre Általános Művelődési Központ Galériája adott otthont. A június 26-án Erdei Kvasznay Éva és Hollné Farkas Enikő rendezésében megnyílt Anno Domini MMXV tárlatot 15 éve rendezik meg a kerületben.

A megjelent vendégeket Erdei Kvasznay Éva művészetszervező-képzőművész köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta: a másfél évtizede útjára indult alkotó fórum kiállítás sorozat Csepelen egy alkotó közösség, amelyik szisztematikusan építkezik, és barátok sokaságától körülvéve évente felvonultatja az értékeket, amit teremtett.

A kiállított képekről zömében a természetszeretet sugárzik – emelte ki megnyitójában Sipos Endre festőművész, művészeti író. Ahogy beszédében fogalmazott: az alkotó kör érdeme, hogy mindenki a maga útját járja, mely jól tükröződik a képekről a változatos anyaghasználatban és a hagyományos esztétikai értékrendben.

A festőművész egyenként értékelte és zsűrizte az alkotásokat, majd az alkotó fórum elnökével közösen adtak át az oklevelet kiemelkedő munkájukért Varga Sándornak, Sz. Varga Irénnek, Bálint Ágnesnek, Végh Péternek és Kőszeghy Gabriellának.

A kiállításon közreműködött dr. Szűcs Lajos zongoraművész.

A tárlat megtekinthető július 24-ig hétfőtől péntekig, 10-18 óráig.

Itt lehet hozzászólni !