Döbbenetes videók láttak napvilágot

A baloldali szavazók józanabbak pártjaiknál

Napi Gazdaság, Youtube

A második világháború óta nem

A török határon is elképesztő jelenetek alakultak ki

Világszerte 50 millió menekült keres magának jobb életet, miközben az EU képtelen a válságra megoldást találni. A most nyilvánosságra került videók szerint sáskaként támadták meg a menekültek a kamionokat Calais-ban, amit a rendőrség és az utazók tehetetlenül bámultak. Magyarországon eközben csak a balliberális pártok vezetői nyitnának kaput az illegális bevándorlók tízmillióinak, a szavazóik már nem – derült ki egy kutatásból.

„Szent isten”, „Ilyet a tévében láttunk” – kommentálják a látványt a felvételen az utasok. Mintha a World War Z film elevenedett volna meg. “Semmi pánik, minden ajtót bezártunk.” – Ezzel nyugtatgatja a turistákat az idegenvezető, amikor elhaladnak a tipikus calais-i látvány mellett: migránsok tucatjai próbálnak feljutni az Angliába tartó kamionokra. A múlt héten feltett videót már több mint félmillióan nézték meg a Youtube-on:

.

A baloldali szavazók józanabbak pártjaiknál

A magukat baloldalinak valló szavazók többsége is egyetért a bevándorlásról szóló kormányzati plakátkampány főbb üzeneteivel – derül ki a Századvég legfrissebb kutatásából. Egyedül a magyarok munkájának veszélyeztetéséről szóló üzenetet utasítják el a baloldal hívei. Az Európai Szocialisták Pártjának hét végi kongresszusán ezzel szemben azt hangsúlyozták: minden menekülttel szolidárisnak kell lenni, és gondoskodni kell róluk. A kijelentéssel összecsengenek a kisebb baloldali politikai szervezetek (DK, Együtt, PM, Liberálisok) megszólalásai is.

A baloldal agresszív ellenkampányt is hirdetett, a rasszizmus emlegetésétől a plakátrongálásig. A Századvég kutatása azt célozza, hogy vajon valóban közfelháborodást eredményeztek-e ezek a plakátok, vagy csak hecckampány indult ellenük, mert azokon inkább közmegegyezést kifejező állítások szerepelnek. A felmérés az utóbbit igazolja, ugyanis a magyar társadalom többsége egyetért a nemzeti konzultációs hirdetéseken megjelent mindhárom üzenettel. Még a nyilvánosságban leginkább vitatott állítást is támogatja a munkahelyek védelméről a megkérdezettek 59 százaléka.

Az utóbbi évek egyik leghevesebb politikai vitáját váltották ki azok a plakátok, amelyeket a kormány a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban való részvételre buzdítás szándékával helyezett ki. A három változatban megjelenő fő üzenet arra hívja fel a figyelmet, hogy aki (az Európai Unión kívülről) Magyarországra érkezik, annak „tiszteletben kell tartania a kultúránkat”, „be kell tartania a törvényeinket” és „nem veheti el a magyarok munkáját”. A Századvég kutatásából azonban kiderül, hogy a lakosság többsége egyetért a plakátokon megfogalmazott üzenetekkel. Az első két üzenet támogatottsága lényegében független a válaszadók politikai nézeteitől, a magyarok munkáját érintő kérdésben pedig csupán a magukat baloldalinak valló válaszadók körében tapasztalható elutasítás. A magukat jobboldalinak vagy mérsékelt, középen állónak definiálók körében a munkahelyekkel kapcsolatos állítás is elnyerte a többség egyetértését.

A kutatás reprezentatív. A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2015. június 10. és 14. között, amelynek során ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán a napokban arról is beszámolt, hogy eddig 610 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló kérdőívet. Hozzátette, volt olyan nap, amikor több mint 45 ezer kérdőívet küldtek vissza az emberek. Elmondta azt is: felgyorsították a feldolgozást,  hogy az Európai Tanács június végi ülésén legyenek olyan támpontok, amelyek alapján a miniszterelnök el tudja mondani, mit gondolnak a magyarok ezekről a kérdésekről. Kovács Zoltán közölte azt is: az arányok nem nagyon változnak; az eddigi feldolgozottság alapján az emberek elsöprő többsége, több mint 80 százaléka szerint keményebb, határozottabb fellépésre van szükség. Szerinte beszédes, hogy több ország is lezárta az olasz határt a bevándorlóáradat miatt. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a baloldal felelőtlen, Magyarország-ellenes propagandát folytat, amikor meg akarja akadályozni, hogy a kormány megvédje a magyar embereket a kontroll nélküli bevándorlók tömegétől. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a parlamentben arról beszélt, hogy keresztény emberként tudja, hogy segíteni kell a bajba jutott embereken, de nem feltétlenül Magyarország határain belül kell ezt megtenni.

Forrás: Napi Gazdaság

20 hozzászólás “Döbbenetes videók láttak napvilágot” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Elfogna a röhej, ha nem lenne tragikus. A magukat baloldalinak nevezők várják tárt karokkal az illegális bevándorlókat, hogy vegyék el a munkahelyeket. Látszik, hogy más, hátszó szándékuk van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. ebihal szerint:

    vén barom!
    Ritka szar anyagból gyúrták magát!

  3. vazul néni szerint:

    Ebihal védjük meg a menekülteket a rettenetes orbándiktaturától ne engedjük be őket az országba. 🙂 Ezen képekből ismét kiderül vezetőnk bölcs előrelátása .

  4. Tarjányi László szerint:

    Egy magyar kamionsofőrt letartóztattak Angliában embercsempészetért, holott lehet hogy az ő kamionjára is így kapaszkodtak fel, mint látható volt a videón!

    Itt a csepelinfón két ízben is elismerte “szabadságharcosok útja mindig rögös”, hogy két szíriait ő szállított Bécsbe! Márpedig ez bűncselekmény, embercsempészés!

  5. felix szerint:

    Hú de várod, hogy valaki feljelentse.

  6. Tarjányi László szerint:

    Nem várom hogy valaki feljelentse! Maga ismerte el, menjen be a rendőrségre és ott is jelentse be, persze ha van vér a pucájában!

  7. Orsós Rodrigó szerint:

    A miniszterelnök szülőfalujába tervezett kisvasút bevallottan többe kerül, mint amennyit hazánk idén például a menekültekre költ.

  8. ebihal szerint:

    vazul néni!
    Örvendek, hogy ennyi együttérzés szorult beléd. Nem volt annyira régen, hogy Magyar-
    országról is tömegesen menekültek, “kitántorgott Amerikába …..”, 1945 és 1956 után.
    Ismerős?
    Mellesleg, senki sem az mellett kardoskodott, hogy be kell fogadni /bár akkor nem értem
    korábban Orbán miért akarta/ őket, hanem azt gondoljuk, hogy ez a plakátosdi egy
    baromság! Ez nem a menekülteknek, nem az embercsempészeknek, hanem a hazai
    birkanyájnak szól.

  9. Csalódott szerint:

    Itt is van pár rongy ember, aki ebben a stratégiai kérdésben IS TERMÉSZETESEN az idegenek pártját fogja. Ugyan miért???

  10. figyeltek? szerint:

    Jól beszélsz.

  11. felix szerint:

    Még jó, hogy a plakátok útjukat állják 300 milláéért.
    Barmok.

  12. figyeltek? szerint:

    Semjén: A baloldal saját szavazóit látja a menekültekben. (Index)

  13. felix szerint:

    Mitől szavazó egy menekült?

  14. figyeltek? szerint:

    No, a művelt nem tudja, nem akarja értelmezni, a rávalót.

  15. ebihal szerint:

    figyeltek?!
    Miért probléma, ha valaki nem akarja befogadni a hülyeséget?

  16. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Magas műveltségét figyelve örülök, hogy hiba nélkül leírt egy két szóból álló idézetet. Ellenben látom, hogy hat idióta grün műveltsége – mindent összezavar – mivel a költő nem érte meg 1945-öt és 1956-ot, amikor a szovjetek által támogatott kommunista pribékek elöl menekült a magyarság színe-java.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. vazul néni szerint:

    Ebihal ez a baloldali birkanyájnak szól ,ha már kaptál fizut ide küldheted a támogatásodat ,természetesen nem lélegeztetőgépre.:) https://www.facebook.com/14792493292/photos/a.107067403292.95234.14792493292/10153425454293293/?type=1&utm_source=mandiner&utm_medium

  18. ebihal szerint:

    vazul néni!
    Tisztázzunk valamit! Ez a kampány szabad emberek szabad akaratán alapszik, ha
    tetszik, ha nem. Továbbá ez a kampány a hülyeség ellen szól! Egyébként majd ha
    szükséged lenne egy lélegeztetőgépre és nem lesz, gondolj a stadionokra meg a
    táblákra!

  19. ebihal szerint:

    vén barom!
    Aki ismeri a művet az tudja a folytatást. Aki gondolkodik az felfogta, hogy a felsorolás
    3 olyan eseményt takar, amikor nagy számban mentek el magyarok. Azokat a magyarokat
    befogadták, a 3 milliót is és a háromszázezret is. Mellesleg 45-ben és 56-ban egy jelentős
    rész nem politikai okokból ment el. Mennyivel jobban jártunk volna, ha a magához hasonló
    köpönyegforgatók húznak el!

Itt lehet hozzászólni !