„Gyújts egy gyertyát!” (Séta a keresztény üldözöttekért)

Csepel.hu

gyertya(1)(430x286)(1)

2015. június 16. 20 óra

Kálvin tér, Budapest

 Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel. Szükséges tehát, hogy ezt magunkban tudatosítsuk, és tegyünk is ellene. Mi ezt csak békés eszközökkel és a kiengesztelődést szolgálva tehetjük. Ezért határozták el szervezeteink (a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre), hogy gyertyás sétával hívják föl a társadalom figyelmét az ügyre, mely mindenkit érint.

Szeretettel hívjuk az eseményre azokat a jóakaratú embertársainkat, akik csatlakozni kívánnak hozzánk. Június 16-án, kedden este 20 órakor indulunk egy szál fehér gyertyával a kezünkben a Kálvin téri református templom elől, majd érintve a Deák téri evangélikus gyülekezetet a Szent István Bazilikához érkezünk. Mindhárom helyszínen imádság hangzik el Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Snell György római katolikus püspök vezetésével.

Tisztelettel kérjük, hogy a politikamentes rendezvényre semmilyen zászlót, jelvényt vagy táblát ne hozzanak!

Csatlakozási, részvételi szándékukat az mpee@mpee.hu e-mail címen jelezhetik.

 

25 hozzászólás “„Gyújts egy gyertyát!” (Séta a keresztény üldözöttekért)” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Június 16- gyülekező
    Június 17-sajtó, média /téma a gyertyás felvonulás
    JúNiuS 18 – Ramadan kezdete

    Nem jó a datum, a másik oldalnak épp pihenőt fújnak, nem foglalkozhatnak semmivel…nem lehetne szeptemberben? Én nem pedzegetném a témát ramadan előtt…de mindegy

  2. belekotkot szerint:

    Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel.

    Európában vagy Amerikában hol üldözik a keresztényeket? Van erre valami példa vagy csak én nem tudok róla ?

  3. VM szerint:

    Régen a “pogányokat” és más vallásúakat üldözték a keresztények,most meg fordítva-visszanyal a fagyi? (persze mindennemű,más vélemény-világnézet,stb miatti üldözést elítélek,nem azért mondom) De azt én sem hinném,hogy minden kontinensre igaz lenne ez,túlzás ezt így kijelenteni(ott van pl az Antarktisz,az is egy kontinens)

  4. nagyapó szerint:

    belekotkot , VM! Talán, ha felsorolnák, hol üldözték a keresztények a más vallásúakat? Ha úgy lenne, nem lenne a keresztény egyházaknak annyi mártírja.
    Szép ez a liberális elkenés, csak sajnos nem igaz. Érdemes vizsgálni a francia forradalmat, meg a két szocialista párt vallásellenes rémtetteit is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. VM szerint:

    Mondjuk a középkorban?Aki nem értett egyet az egyházzal,lazán kivégezték?Vagy gondoljunk csak Amerika felfedezésére,és benépesítésére,ésatöbbi,ha már ennyire nem rémlik a dolog.

  6. nagyapó szerint:

    VM! Azért kérdeztem, mert rémlenek dolgok. “Mondjuk a középkorban” milyen más vallásúak voltak a kivégzettek között? Kérhetnék példát?
    Észak-Amerika benépesítésekor az angolszász mondásnak, “halott indián a jó indián” mi köze a valláshoz?
    Ellenben Dél-Amerikában az indiánok élnek és keresztények.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. felix szerint:

    Szemétláda!
    A magyarok is élnek és többségében keresztények.
    Igaz jó részüket kiirtották az áttérés folyamán.
    Persze a te csökött agyad szerint ennek semmi köze sincs a valláshoz.
    Nagy ökör vagy édes fiam. Ülj vissza a helyedre.

  8. joságos szerint:

    Nagyapó figyelmébe! 1492. Aragóniai Ferdinánd és Spanyol Izabella előbb a muszlimokat majd ő utánuk a zsidókat üldözték el az ibériai félszigetről. Az árpád korban mi magyarok a kunokat akartuk erőszakkal a keresztény hitre téríteni. Hernán Cortés az inkákat irtotta ki. Franciskó Pizaró az aztékokat.

  9. Tarjányi László szerint:

    Franciaországban egymillió keresztényt fejeztek le! Danton, Robespierre és Marat egymást is lefejeztették, pedig ugyanabba a szajnaparti zsinagógába jártak imádkozni.

  10. Tarjányi László szerint:

    Keresztényüldözés Magyarországon

    Az igazi vezetők, akik a diktatúra véres kerekét forgatták, s akik az erőszakos és véres eszközök alkalmazásának igazi szószólói és vezérei voltak, a következők: Kun Béla, Szamuelly Tibor, Vágó Béla, Lukács György, Pogány József, Szántó Béla, Vántus Károly, Bokányi Dezső, dr. Landler Jenő és Alpári Gyula népbiztosok. Valójában ez a tíz ember kormányozta 130 napon át Magyarországot. A tíz közül nyolc zsidó volt és csak Vántus és Bokányi nem. Az arány tehát 80 százalék a zsidóság javára.

    Devecser községben indult meg az erőteljes szervezkedés. De a túlerőben lévő vörösök azt leverték és Szamuelly Tibor a község egész vezetőségét felakasztatta. Sokan azt hiszik, hogy ez a vállalkozás Szamuelly Tibor egyéni munkája volt, s a kivégzésekről a Tanácsköztársaság orvos, mérnök, ügyvéd és politikus tagjainak nem volt tudomásuk. Ez nem áll. A kivégzések és a terrorcselekedetek főként Kun Béla, Pogány József és Landler Jenő tudtával és utasítására történtek. A Lenin fiúk másik vezetője, az előbb említett Cserny József volt matróz volt, aki részt vett már a cittarói matrózzendülésben is. Ő szállta meg társaival együtt a Teréz-körúti gróf Batthyány palotát, de rövidesen terrorkaszárnyává alakították át a Hunyadi palotát és a Mozdony utcai tanítóképző intézet épületét is. A különítmény tagjai majdnem mind rovott múltú egyének voltak, így többek között Nickl Gusztáv rablógyilkos és Medvegy Vili, a híres kasszafúró. Útjukat borzalom és rettegés kísérte, övükről nem hiányzott a kézigránát, de kedvenc fegyverük volt a hosszú sertésölő kés is. Ezek a vörös pribékek ölték meg Návay Lajost, a képviselőház elnökét, unokaöccsét és Kiss helyettes polgármestert. A Lenin-fiúk Makón fogták el Návayt, hogy Budapestre szállítsák. A kiskunfélegyházi állomás közelében mindhármukat lelökték a vonatról, majd megásatták velük sírjaikat és beléjük lőttek. A lövések azonban nem voltak halálosak, mire a bőrkabátos terroristák késekkel rontottak nekik és addig szurkálták őket, amíg élet volt bennük. Návay Lajos még élt, amikor elföldelték és még kezét is kinyújtotta a föld alól.

    A fent közölt tények egyik nem mellőzhető fontossága, hogy a kivégzés vezetői és elrendelői majdnem mind kivétel nélkül zsidók voltak. A kivégzéseket végrehajtó főhóhér a zsidó Kohn-Kerekes Ármin 23 éves losonci vasesztergályos volt, aki vallomása szerint sajátkezűleg lőtt agyon öt embert, míg 13-at felakasztott. A kommunista pálmát, azonban egy Bergfeld Izidor nevű zsidó kölyök vitte el, aki a kommunizmus alatt 155 embert végzett ki. Ezek a kivégzések az emberi gondolat teljes mellőzésével történtek és nem voltak mentesek a kínzások leggyalázatosabb módszereitől sem. Az például, hogy a tömeges kivégzéseknél a vezető ellenforradalmár egyik szemét kiszúrták, s úgy kellett végignéznie társai kivégzését egészen közönséges dolog volt. Gyakran kihúzták az áldozat nyelvét, de sokszor előfordult, hogy a kínlódó embernek felmetszették a hasát és kihúzták a beleit.

    “A terroristák közül kiemelem: Cserny József parancsnokot, Papp Sándort, helyettesét, Bonyhádi Tibort, Weisz Samut és Kocsándi Bélát, akik annak vezérkarát képezték, Bergfeld Izidort, aki 160 embert gyilkolt le, kik közül hatvanat a Marx laktanya sütőkemencéjében elégetett, Gáspár Józsefet, aki 8 embert gyilkolt meg Kapuváron, Reinheimer Rezsőt, aki 25 embert gyilkolt meg Debrecenben, Kohn-Kerekes Ármint, aki 10 gyilkosságot ismert be és aki ellen az államügyész már vádindítványt is adott be, Vígh Sándort, aki Kalocsán 8, Kovács Lajost, aki 5 embert akasztott fel, Szarvas Istvánt, aki Kun Béla megvesztegetésére Denikin tábornok által küldött nagymennyiségű aranypénzt hozó ukrán tisztet több, még szökésben lévő társával együtt meggyilkolt.”

    Kun Béla anyagi segítségével már a proletárdiktatúra kitörése előtt megszerveztek egy néhánytagú kommunista terrorcsapatot, amelynek vezére Cserni József volt. Ez lett a magja a magyarországi bolsevizmus hírhedt terrorgárdájának. A „Lenin-fiúk” gaztettei és gyilkosságai minden képzeletet felülmúltak. Nagy részük oroszországi zsidó volt, de akadt köztük szökött fegyenc, gyilkos, csaló, zsaroló, zsebmetsző és betörő. Az emberi társadalomnak ez a söpredéke az elfogott „politikai bűnösöket” a legvadabb kegyetlenségek közt igyekezett vallomásra bírni. Tűket szurkáltak áldozataik körme alá, vonalzót dugtak a torkukba, néha kivájták az áldozataik szemét, vagy kihúzott nyelvüket leszorították és úgy itatták őket literszámra vízzel, a kiszenvedettek holttestét pedig megcsonkították.

    A terror Budapesten teljes erővel dühöngött. A magyarságra rászabadult rovottmultú egyének csapatokba verődtek, hogy az ellenforradalmárokat, a tanácsköztársaság ellenségeit hajszolják az egész városban. Éjszakai házkutatásokat tartottak, – mely alkalommal rendszerint ki is fosztották a lakásokat – túszokat szedtek és az elfogottakat a legszörnyűbb kínvallatásnak vetették alá az Országház hírhedt pincéjében.
    A vádlottakat itt egy Iczigovics nevű kievi zsidó és terroristái vallatták. Véresre verték, majd kezüknél fogva felakasztották őket s ha a szerencsétlenek nem vallottak, hullákról levágott ujjakat, füleket, kitépett nyelveket és más testrészket hordtak eléjük azzal a fenyegetéssel, hogy őket is megcsonkítják. A testileg, lelkileg agyonkínzott emberek az ijedtségtől sokszor elvesztették eszméletüket. A terroristák ilyenkor orvost hozattak és amikor áldozatuk féligmeddig magához tért, folytatták megkínzását.
    Akiket pedig vallatásuk közben halálra kínoztak, azoknak holttestét az Országház lépcsőjéről a Dunába vetették. Ezt nevezték a terroristák „gajdeszbe küldésnek”. Ártatlan emberek százait gyilkolták meg itt. Hogy a megkínzottak jajgatásai és halálhörgését illetéktelenek meg ne hallják, az Országház pincéje előtt állandóan autók álltak, amelyeknek motorját adott pillanatban elindították.
    A hírhedt kínvallatásokhoz Moszkvából külön bakók érkeztek, akik segédkeztek a legválogatottabb kegyetlenségek végrehajtása körül. Naponta tucatjával tűntek el különféle társadalmi osztályhoz tartozó emberek. A parlament pincéjében lejátszódott tragédiákban főrésze volt Korvin-Klein Ottónak, egy vérszomjas, púpos kis zsidónak, aki a belügyi népbiztosság nyomozó osztályának állott az élén.
    Ez az alig 25 éves csupaszarcú gnóm egy részvénytársaság jólfizetett hivatalnoki állásából került a gyűlölet vörös harcosainak élére. Ez a betegeshajlamú szörny szadista kéjjel élvezte végig mások fájdalmának kínjait.

    1919 április 27-én valósággal hajtó vadászatot tartottak a fővárosban. Fegyveres teherautók robogtak végig a sötét utcákon. Egy-egy ház előtt terroristák álltak meg, majd sápadt férfiakat, asszonyokat vonszoltak ki lakásaikból, fölrakták őket teherautóikra és a rémülettől reszkető város ártatlan túszait magukkal vitték az Országház pincéjébe. A terroristák a túszszedést a maguk módján és a maguk kedvtelésére űzték. Nemcsak a megadott címekre mentek el, néha vaktában törtek rá egy ártatlan házra és annak lakóit is elhurcolták. A túszul elvitt emberek sorsa a lehető legbizonytalanabb volt. Ha a terrorcsapat vezetője jónak látta, esetleg már útközben agyonlőtte őket.
    Így lelte halálát Hollán Sándor államtitkár és édesapja.
    A budai várban lévő lakásukról vonszolták el őket egy sötét borongós éjszakán. A teherautó megriadt áldozataival lassan kanyargott a vár szerpentinútjain lefelé. A Lánchíd előtt a koromsötét éjszakában megállt az autó. A terroristák leparancsolták áldozataikat a kocsiról és a Dunapartra vitték le őket. Senki se tudta mi történik majd velük. A Duna apró hullámai kísértetiesen csobogtak az éjszakában. A terroristák egy ideig mozdulatlanul álltak, majd visszalökdöstek a két Hollánt, apát és fiút a teherautóra. A gépkocsi most újra megindult Pest felé. A Lánchídra érve, a híd pillérénél ismét megállt. Itt a két áldozatnak ki kellett szállania. Ezután puskatussal agybafőbe verték őket, miközben mögöttük a hídon teljes erővel zúgott a motor. A Duna fölött gomolygó sűrű köd is kedvezett a gyilkosoknak. Hirtelen lövések dördültek gyors egymásutánban. A terroristák a hídpillér kiszögellésére állították áldozataikat és célbalőttek rájuk. Amikor az utolsó lövés is eldördült, tompa loccsanas hallatszott, azután újból csend lett. A gépkocsi teljes sebességgel elrobogott, a Dunába taszított két Hollán holttestét pedig elnyelte az örvénylő víz …

    AHOL A BRONZCIPŐK ÁLLNAK A DUNAPARTON! “Akiket pedig vallatásuk közben halálra kínoztak, azoknak holttestét az Országház lépcsőjéről a Dunába vetették.”

  11. Tarjányi László szerint:

    Israeli Air Force repülőgéppel szaúdi jelzéssel neutronbombát dobott Jemenre. Ha ez valóban megtörtént, akkor világunkkal súlyos problémák vannak, de nézzük, mit szólnak hozzá a szakértők.

    A robbantásról készítettek a videó felvételt, amely 2015. május 20-án történt. A felvételt szakértők kielemezték és úgy gondolják, hogy nagy valószínűséggel neutron bombát dobtak le Jemenre egy izraeli támadás alkalmával.

    http://i1.wp.com/hir.ma/wp-content/uploads/2015/05/bbb.jpg?resize=618%2C349

    Szakértők szerint a támadáskor nem hagyományos 2k lb bombát vetettek, be, hanem egy kisebb neutronbombát. A villanás, szín és a tűzlabda a levegőben mind erre utalnak, amelyet meglehetősen nagy gombafelhő követett. A CCD kamera által készített felvételen a neutronrészecskék sziporkázó fehér pixelként villantak fel. Ha egy videó felvételen ilyen szórt fehér pixel jelenik meg, az azért van, mert a fúziókor a neutronokat nem nyeli el a bomba külső rétege. Tulajdonképpen ezt szándékosan hagyják, hogy a környezetbe szabadon távozhasson.

    Ez a felszabaduló energia egy atombomba esetében 10%, a neutron bomba esetén pedig 50%. A robbanás a CCD kamera áramkörét túlterheli és ezért láthatóak a fehér felvillanások. Ha túl magas a sugárzás, akkor a chip kiég. Így történt ez Fukusimában is, amikor meghibásodtak a kamerák a magas sugárzás miatt.

    Szakértők szerint a bombát nagy valószínűséggel az Israel Defence Force szaúdi felségjelű F-16-os szállította. Ezek használatát ők már nem is tagadják, de nyilvánosan nem ismerik be. Amennyiben a feltételezések helyt állóak, akkor a fegyvert használók súlyos háborús bűnt követtek el!

  12. felix szerint:

    Van pofád azt állítani, hogy ezekkel az emberekkel azért végeztek mert keresztények voltak.
    Egyszerű vagy mint a faék.

  13. felix szerint:

    Május 20 óta ne lenne hír egy felrobbantott neutron bombáról?

  14. Tarjányi László szerint:

    Velük azért végeztek/végeznek, mert síiták! A szaudiak meg szunniták, illetve annak a szélsőségesen konzervatív ágát követők, vahabiták. A jemeni hutik síiták, ahogy a szíriai elnök is síita kisebbséghez (alavita) tartozik.

  15. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Felrobbant az egri Wass Albert-szobor beszélő chipje
    “Tárogatómuzsika, avató beszéd, zászlóanyai felpántlikázás, az író életművének méltatása, óvodások mesejátéka, szobrász vallomása a műről és annak patinájáról, vers, ének, polgármesteri köszöntő, székely himnusz eléneklése után egy rendkívül fontos tény derült ki a szombat délután Egerben átadott beszélő Wass Albert-szoborról.”
    .
    Jól beszél Tarjányi úr!
    A zsidó ármány keze már betette a lábát Egerbe is! 😀
    http://nol.hu/belfold/felrobbant-az-egri-wass-albert-szobor-beszelo-chipje-1538531

  16. felix szerint:

    Grün Izidor
    Ez volt a neutron bombázás titkolt célja.

  17. felix szerint:

    Grün Izidor
    Kapunk a pofánkra, ahogy a vén szaros kikapaszkodik az árokból. 🙂

  18. Grün Izidor szerint:

    felix!
    De képzeld azt a blamát!
    Nyomkodják Albertet és meg se nyikkan!
    pedig milyen szép lehet a “Kő szalad, a víz marad….!” sajátszájúlag előadva!
    Ne feszíccsük a húrt me ténleg megkapjuk.
    Mik is vótunk legutóbb?!
    Horda vagy valami illesmi! 😛 😀

  19. Rázsó szerint:

    Jó érzés egy halott embert kigúnyolni?

  20. figyeltek? szerint:

    Ti csak gúnyolódjatok szokásotokhoz híven, miközben készültök az újabb játékotokra. Jót szórakoztok az embereken.

  21. felix szerint:

    Rázsó!
    Ha neked a csip egy ember, akkor……..

  22. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    Miért égeted magad?

  23. ebihal szerint:

    figyeltek?
    Mi a gondod?

  24. Rázsó szerint:

    felix! Ha neked ebből annyi jön le, hogy egy csipről van szó, akkor…

Itt lehet hozzászólni !