Csepel hamarosan hivatalosan is fogyasztóbarát település lehet

Csepel.hu

egyuttmukodes

Csepel ismét egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy elnyerje a „Fogyasztóbarát Település” címet, mellyel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a települések hozzáállását és a fogyasztók helyzetének javításáért tett intézkedéseit kívánja értékelni.

Április 28-án a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester stratégiai megállapodást írt alá a kormányhivatal képviselőjével dr. György István kormánymegbízottal és a Budapesti Békéltető Testülettel, mely hivatalt dr. Horváth György elnökhelyettes képviselte.

Az eseményen részt vett Morovik Attila alpolgármester, dr. Szeles Gábor jegyző, dr. Vincze Anikó aljegyző, Pintér István, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság korábbi főigazgatója) és dr. Bobál Pál, a Kormányhivatal fogyasztóvédelemért felelős vezetője.

Borbély Lénárd polgármester az aláírást megelőzően kiemelte, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Csepel korábbi polgármesterének érdeme, hogy a kerület most itt tart és csak egy lépés választja el az elnyerhető címtől, melyet büszkén fog viselni. Csepel ugyanis számos intézkedést vezetett be, melyek alkalmassá teszik arra, hogy hivatalosan is fogyasztóbarátnak nevezzék. Az adósmentő program egyedülálló segítség azok számára, akik közüzemi tartozást halmoztak fel és önerőből nem tudják kiegyenlíteni befizetetlen csekkjeiket.

Dr. György István kormánymegbízott elmondta, a kormányhivatalnak eddig is kiváló volt a kapcsolata a csepeli önkormányzattal, ám ennek a stratégiai megállapodásnak köszönhetően még szorosabbá válhat az együttműködés. Ugyanerről biztosította a kerület polgármesterét dr. Horváth György, a Budapesti Békéltető Testület elnökhelyettese, aki kitért arra is, ez az első alkalom, hogy a testület megállapodást köt egy önkormányzattal.

Csepel.hu

6 hozzászólás “Csepel hamarosan hivatalosan is fogyasztóbarát település lehet” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    A polgármester már korábban az lett: alkohol fogyasztóbarát! 🙂

  2. Grün Izidor szerint:

    helyi!
    Kezdem kapiskálni a fogyasztóbarát kifejezést!
    Tehát, Csepel népének egy része már alkoholfogyasztó barát, hiszen Lénárdkára szavazott!
    Itt mindenki fogyaszt valamit (gázt, villanyt, italt, élelmiszert, dohányárut stb.) és ha mind barátunk akkor kiérdemeljük a fogyasztóbarát település (kerület) címet! 😛 😀

  3. H.János szerint:

    Jó hír, gratulálok!

    A komcsik csak röfögjenek!

  4. nagyapó szerint:

    H.János várjon, még jön 1/2eszű1/2x, meg csecsemő béka. Komoly veretes kritikájuk van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. Grün Izidor szerint:

    Fogyasztóbarát kormány?!
    “Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány – derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának egy képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.”
    .
    De ha fröccsként fogyasztom az energiaitalt szenteltvízzel 1:1 arányban keverve akkor a béltisztító hatása miatt bocsánatos bűnnek számít a zélvezete! 😀 😛
    .
    http://propeller.hu/itthon/3096353-kormany-szabalyozna-mennyi-energiaitalt-iszunk?fb_action_ids=1603094996614520&fb_action_types=og.comments

  6. nagyapó szerint:

    Ajvé Charlie. Mit mond erről a Talmud? Lehet bort inni és mikor? Vagy a fröccs nem bor?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !