Megvan Balla Irma gyilkosa?

Mno

balla-irma-d-lajos

Egyszer bevallotta, majd visszavonta: most új bizonyíték lehet ellene

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy debreceni férfit a Balla Irma-gyilkosság ügyében.

Kedden a Blikk a honlapján írt arról, hogy úgy tűnik, megtalálták Balla Irma debreceni képviselőnő gyilkosát: D. Lajost, aki a váci börtönben nyolcéves büntetését tölti egy másik ügy miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: D. Lajost emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Felidézték: 2007. április 7-ére virradó éjszaka egy ismeretlen megölte debreceni otthonában Balla Irmát és az értéktárgyait eltulajdonította.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott nyomozást emberölés bűntett gyanúja miatt. A gyanúsítottat a bíróság felmentette.

Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztálya 2013. november 25-én a nyomozás ismételt elrendeléséről határozott. A korábbi és az időközben beszerzett tárgyi és személyi bizonyítékok alapján 2015. február 10-én nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Lajos 36 éves debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók – írta a rendőrség.

Fiát vádolták

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte, a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. Az ítéletet az ismételten másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta, így az jogerőre emelkedett.

Kártérítésre vár

Visszakérték a Schönstein-ügyben a tárgyalási menetet Debrecenbe, mert az állam elismerte ugyan a kártérítés jogalapját, ám a vagyoni és nem vagyoni kárt külön akarta választani, ez azonban a közel két évet előzetesben töltött férfinak nem felelt meg – tudta meg lapunk.

Forrás: Mno

3 hozzászólás “Megvan Balla Irma gyilkosa?” bejegyzésre

  1. Grün Rikárdó szerint:

    “A sajtóosztály arra is felhívta a Mandiner figyelmét, hogy nem ez az első ítélet, amit hatályon kívül helyeznek. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük, hogy az milyen gyakran fordult eddig elő, hogy a hatályon kívül helyezett ítéletet hozó bírót utóbb előléptetik: erre a sajtóosztály nem tudott válaszolni.”
    .
    Érdemei elismerése mellett előléptették?!
    .
    http://jog.mandiner.hu/cikk/20150304_kollegiumvezetove_neveztek_ki_a_balla_irma_fiat_elitelo_birot

  2. nagyapó szerint:

    Charlie megint talált egy balszemét hírportált, a mandinert, aki hazudik. A bíró csak abból ítélkezhet, amit elé tárnak. Ha rossz a zelőkészítés, rossz a zítélet. Ezért kell ügyész és védő, különben elég lenne Bar Kokhba.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. Grün Rikárdó szerint:

    “A bíró csak abból ítélkezhet, amit elé tárnak. ”
    Ezt nevezik szabad ítélkezési jognak.
    A beterjesztett bizonyítékok elégtelensége esetén dönthet bizonyíték kiegészítés és új eljárás elrendeléséről!
    A bíróra nézve nincs ítélkezési kényszer, mert akkor ez lesz belőle!
    .
    http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2015/03/05/balla-irma-gyilkossag-nyolc-evig-nem-vettek-eszre-a-dns-t/

Itt lehet hozzászólni !