Megfakult múzeum

Origo

 

retrok

Bár voltak későbbi próbálkozások, sőt most is működik autógyár hazánkban, az utolsó magyar autómárka a Csepel volt. Az egykori gyár telephelyén egyetlen teremben zsúfolódnak össze az emléktárgyak.

Műbőrrel párnázott, vaskos irodaajtók mellett haladok el a félhomályos folyosón, útban a néhai Csepel Autógyár fénykorát bemutató terem felé. Már az épületben való séta is múltidéző – az ajtókkal szemközti falon keretbe foglalt, büszke fényképek emlékeztetnek a vállalat dicső napjaira. Miközben záporoznak rám az élmények, egy folyosó átvisz minket egy különálló épülethez. Előttem egy furnérajtó, rajta mattult felirat testes alumíniumbetűkből: Gyártörténeti Múzeum. Helyben vagyunk. Az ajtó kinyílik, bent az eddigieknél is kézzelfoghatóbb a közelmúlt légköre: gyakorlatilag évtizedek óta érintetlen terembe lépek, a mozdulatlanság légköre vesz körül. Olyan érzésem van, mint hat évvel ezelőtt a Moszkvics-múzeumban.

Részletek az Origo-n: Megfakult múzeum

2 hozzászólás “Megfakult múzeum” bejegyzésre

  1. Zsolnai György szerint:

    É még a 352-es csepelen szereztem jogositván tehergépkocsira !

  2. csepelista szerint:

    Vicces, hogy 10 évvel ezelőtti cikkek jelennek meg random módon az ajánlóban… feltételezem, hogy ilyen formájában sem létezik már ez a múzeum. Azért a tisztelt szerkesztőgárda ilyen esetben futhatna egy kört, hogy esetleg egy egysoros update-infot odabiggyesszen.

Itt lehet hozzászólni !