Raffael szúrta mellkason Cozmát

Sztojkát hamarabb engedték ki a börtönből

Független Hírügynökség, Hír TV, Stop.hu

Külön nyomozócsoport keresi Sztojka Ivánt, a veszprémi gyilkossággal összefüggésbe hozható harmadik gyanúsítottat. A bűncselekményről egy biztonsági kamera is felvételt készített, a lakosságtól érkező többtucatnyi bejelentést a nyomozók folyamatosan elemzik. A felvétel alapján Marian Cozma román válogatott kézilabdázót Raffael Sándor szúrta mellkason.

Külön nyomozócsoport alakult, hogy elfogják Sztojka Ivánt, a veszprémi gyilkossággal összefüggésbe hozott férfit. A lakosságtól eddig 35 bejelentés érkezett telefonon, faxon és e-mailben, a nyomozók ezeket folyamatosan dolgozzák fel – számolt be a részletekről Derzsy Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

További videók:

Gyurcsány a társadalom reakcióját tartja aggasztónak

Siófokon is rettegnek a Sztojka lakhelyén élő cigányoktól

Az osztályvezető Raffael Sándor elfogásával kapcsolatban elmondta, hogy éjszaka sikerült beazonosítani az egyik férfit, már ekkor felmerült a gyanú, hogy Ausztria felé menekül. A magyar rendőrök ezért az osztrák kollégáik segítségét kérték, akik a határtól 130 kilométerre, az A2-es autópályán állították meg a gyanús autót. Az igazoltatáskor derült ki, hogy a kocsiban a keresett Raffael Sándor mellett a bűncselekmény másik gyanúsítottja, Németh Győző ül, így egyszerre sikerült elfogni őket. Az autóban egy nő is utazott, de jelen állás szerint neki nincs köze a bűncselekményhez.

A szurkálásról videofelvétel is készült: az már biztos, hogy Marian Cozma román válogatott kézilabdázót Raffael Sándor szúrta mellkason. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a szórakozóhelyre, ahol a sportolók ünnepeltek, egy 25-30 fős társaság érkezett, közülük az említett három férfi külön vált, és több emberbe is belekötött. A rendőrség a társaság többi tagját tanúként hallgatják, illetve hallgatták ki. Derzsy Péter azt is elmondta hogy a gyanúsítottakat korábban több súlyos, erőszakos bűncselekményért is elítélték már.

Mint ismert, Marian Cozma román válogatott kézilabdázót, az MKB Veszprém játékosát egy veszprémi szórakozóhelyen ölték meg vasárnap hajnalban, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig életveszélyes sérüléseket szerzett. Ivan Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum pedig arccsonttörést szenvedett.

A két, Ausztriában elfogott férfit kiadatási eljárás keretében hozzák Magyarországra, várhatóan 30 napon belül. A magyar nyomozók ettől függetlenül kihallgathatják őket.

Forrás: FH, Hír TV

Sztojkát hamarabb engedték ki a börtönből

A STOP neve elhallgatásukat kérő forrásokból úgy értesült, a veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő – köztük Sztojka Iván – nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetésüket ugyanis jó magaviseletük miatt harmadolták. Más források szerint Sztojka jobban jár ha a rendőrök kapják el, ugyanis már a szerbek is a nyomában vannak.

A veszprémi gyilkosság szökésben lévő gyanúsítottja a STOP információi szerint nemrég szabadult a börtönből: büntetését jó magaviselete miatt harmadolták, vagyis csak a kiszabott idő kétharmadát kellett letöltenie, a fennmaradó egyharmadot elengedték.

Az illetékes hatóságok ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták. Váradi Piroska, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője elmondta: az igaz, hogy az elkövetők többszörösen büntetett előéletűek. Azt viszont nem tudja megmondani, hogy mostanában engedték volna őket ki a börtönből.

Hallgatásba burkolózott a témával kapcsolatban a Büntetés-végrehajtási Szervezet sajtóreferense, Kovács Krisztina is. Mint elmondta, ez egy olyan információ, amit nem adhatnak ki. A magyar jog szerint ugyanis a büntetett előéletre vonatkozó adatok “szenzitív” adatok, amik csak akkor kezelhetők – hozhatók nyilvánosságra -, ha az adatkezeléshez az érintett írásban hozzájárul.

Erődemonstrációt tartottak

Informátoraink a büntetések harmadolásának említése mellett elmondták: a sajtóban eddig megjelentekkel ellentétben a kérdéses éjszakán a feltételezett tettesek nem buliztak, hanem erődemonstrációt tartottak. Sztojkáék ugyanis a Balaton déli partján tevékenykedő enyingi bűnözőcsoporthoz tartoznak, akik most terjeszkedésbe kezdtek. A pincérnő megverésével pedig azt akarták megmutatni, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonos nem fizet védelmi pénzt. Ekkor avatkoztak közbe Cozmáék, akik mit sem sejthettek a verekedés hátteréről. Úgy tudjuk, a pincérnő verése közben előbb Cozma lépett oda a randalírozókhoz, majd mikor kezdett elmérgesedni a helyzet – társuk védelmében – Sesum és Pesic is csatlakozott. Információink szerint a szórakozóhely dolgozói közül senki sem hívta a rendőrség számát.

Derzsy Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője az Inforádiónak arról számolt be: a tettesek saját társaságukból kiválva követték el a bűncselekményt. Vagyis a 15 fős banda többi tagja csendben, “ártatlanul” nézte a történteket. Mivel ez elég életszerűtlenül hangzik, megpróbáltuk elérni Derzsy Pétert további magyarázatért, ám titkárságától azt a választ kaptuk, hogy az osztályvezető házon kívül van, így nem tud nyilatkozni. Derzsy ma délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette: videófelvétel bizonyítja, hogy Raffael szúrta mellkason a kézilabdázót.

Jobban jár, ha a rendőrök kapják el?

A rendőrség egyébként nagy erőkkel keresi Sztojkát, aki feltételezésük szerint még mindig Magyarországon tartózkodik. A gyanúsított elfogására külön nyomozócsoport alakult. A magyar rendőrség délelőtt arra kérte a lakosságot, hogy bármit is tudnak a gyanúsított hollétéről, hívják a 107-es vagy 112-es segélyvonalat, vagy a Veszprém megyei főkapitányságot.

Szintén egy neve elhallgatását kérő forrásból a STOP úgy értesült, hogy Sztojka sokkal jobban jár, ha a rendőrök kapják el. A szerbek ugyanis nem fogják annyiban hagyni a dolgot, és már készülnek a bosszúállásra. Amint arról a STOP korábban beszámolt: Zsarko Sesum Szerbiában élő édesapja Arkan parancsnok volt harcosaiból háromszáz embert toborzott, hogy Magyarországon álljon bosszút a fián elkövetett gaztettekért. Az apa egyébként egy testőr cég tulajdonosa. A rendőrök nem erősítették meg ezt az értesülést, viszont más – nevük elhallgatását kérő forrásokból – úgy tudjuk, a fent említett zsoldosok már Magyarországon vannak és mindenképp le akarnak számolni azzal az enyingi bűnözői körrel melynek Raffael és Sztojka is a tagjai. Információink szerint ez a csoport mintegy 100-150 főt számlál.

Nem ez volt az első

A Somogy Megyei Online információi szerint az enyingi bandának nem ez volt az első erődemonstrációja. A lap szerint tavaly júliusban sok százan nézhették, végig a siófoki Petőfi sétányon, ahol mintegy 150-en vonultak végig, állítólag késekkel, kardokkal felszerelkezve. A felvonulás célja pedig, a jól értesültek szerint, nem más volt, minthogy megmutassák erőfölényüket a konkurens biztonsági cégnek, amelyik a sétány őrzéséért felel.

Ketten már megvannak

Mint ismeretes, a gyanúsítottak közül már csak Sztojka van szabadlábon, a másik két feltételezett elkövetőt múlt éjszaka elfogták az osztrák rendőrök Ausztriában az A2-es autópályán, nemzetközi körözés alapján. A stájerországi tartományi rendőrkapitányság ügyeletese elmondta: a magyar rendőrség részéről vasárnap este, fél kilenc tájban kapták meg a nemzetközi elfogatóparancsot. Nem sokkal később, az A2-es déli autópályán, Bad Blumau közelében felfigyeltek arra az Olaszország felé haladó gépkocsira, amelynek a típusa és a rendszáma a magyar rendőrség által megadott információk között szerepelt. A járművet feltartóztatták. A volán mögött egy nő ült, mellette az a férfi, akiről később kiderült, hogy azonos az egyik körözött személlyel (a veszprémi rendőrség éjszakai tájékoztatója szerint a 31 éves Raffael Sándorról van szó). Egy harmadik személy is tartózkodott a járműben, aki ellen szintén elfogatóparancs volt érvényben.

Az őrizetbe vetteket először a hartbergi autópálya-rendőrségre szállították be, ahol megkezdődött a kihallgatásuk. Az ügyeletes megjegyezte, hogy mindkét férfi büntetett előéletű. A nőről úgy tudják, hogy a mellette utazó férfi (Raffael Sándor) barátnője, és a stájerországi illetékes közlése szerint gyanúsítottként ő is őrizetben van. Elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást. Az osztrák rendőrök egyébként vélhetően heteken belül kiadják a gyanúsítottakat. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a feltételezett gyilkosok gyors elfogásáért hétfő reggel mondott köszönetet osztrák kollégájának, Maria Fekternek és az osztrák hatóságoknak.

Horvátország: tragédia!

A gyilkossággal kapcsolatos a fejleményeket horvát sajtó folyamatosan közvetíti. A lapok internetes kiadási általában vezető hírben számolnak be a történtekről, és hangsúlyosan foglalkoznak azzal, hogy megsebesült Ivan Pesic, a veszprémi csapat, illetve a horvát válogatott kapusa. Több horvát sajtóorgánum közzétette a két körözött gyanúsított fényképét, a Vecernji List című lap pedig részletes személyleírást is adott róluk a magyar rendőrségre hivatkozva. A tudósítások szerint a bűneset a horvát sportnak is “tragédia”, hiszen Pesic válogatott kerettag volt a nemrég lezajlott horvátországi világbajnokságon. Megemlítik azt is, hogy Pesicet felkereste a veszprémi kórházban Ivan Bandic, Horvátország budapesti nagykövete, aki beszélt az orvosokkal a megműtött sportoló egészségi állapotáról.

A szerb lapok: magyar huligánok öltek!

Nemcsak a horvát, a szerb lapok is foglalkoznak az esettel. A belgrádi tudósítások bőségesek, de hangjuk visszafogott, tárgyszerű, s visszatérő elemük az, hogy a szerb sportoló nincs életveszélyben, és várhatóan pár hónap alatt felépül.

A Vecernje Novostinak és a Blicnek sikerült megszólaltatnia Marko Vujint, Sesum csapattársát, aki elmondta, hogy Nikola Eklemovic nevű társával a tragikusan végződött szombat esti ünneplésnek csak az első részén voltak jelen. Amikor az étteremből, ahol Ivancsik Gergely kisfiának születését ünnepelték, a többiek tovább mentek a Skorpió nevű bárba, ők haza indultak. Vujint, aki három éve szomszédja és legjobb barátja volt a vasárnap hajnalban megölt Marian Cozmának , Cozma barátnője értesítette a történtekről.

A szerb sajtó arról nem ír, hogy kik voltak a kézilabdázók támadói, a beszámolók név nélkül “magyar huligánokról” tesznek csak említést.

Forrás: Stop.hu

20 hozzászólás “Raffael szúrta mellkason Cozmát” bejegyzésre

  1. Öreg halász szerint:

    Úgy vigyázzunk, hogy egy-két nap múlva a fórumozók rasszista fasiszta fideszes állatok lesznek, mert ez lesz az új Gyurcsány-doktrína. Aki ki meri mondani, hogy cigány, az fasiszta lesz. A cigány önkormányzatok helyett majd roma önkormányzatokat szabad csak mondani, a cigányzenét pedig talán maga Gyurcsány nevezi majd romazenének.

    Zöldfa is hiába MSZP-s, gonosz fideszes lesz. Földet adna a cigányoknak, azaz kirekesztő, akárki megmondja.

    Jön az MSZP új kampánya, a faji kampány. Valamivel el kell feledtetni, hogy nagy a baj. Nézzétek meg a csepeli MSZP honlapját, ott is volt már minden az ellenzék, csak akasztott ember nem.

  2. bolemann lajos szerint:

    Miért szerepel ez a hír a CSEPEL.infón?
    Veszprém kicsit messzebb van.
    Más.
    Nem kéne ennyire pártosnak lenni, mert ugyanolyan hiteltelenné váltok, mint a csepel.hu. Ezt nem szeretném, mert jó ide benézni.

  3. Szilveszter szerint:

    megmondom Lajos, hogy miért van itt ez a cikk: hangulatkeltés, és pánik keltés. Mindenképpen be kell bizonyítani, hogy rettenetesbrutáliselképeszőtűrhetetlenhogymimegyebbenazországban.
    Azért kell ez a cikk, hogy Öreg Halász előre tudja, hogy az MSzP-nél milyen kampány jön. Amúgy honnan tudná, ha nem egy Fideszes fórum cikkéből?
    Kár, hogy a T. Admin nem tesz fel a 60-as évek amerikájából néhány faji megkülönböztetés ellen,és mellett kiálló cikket. Talán látnák az itteniek a különbséget. De nem, mert az elvenné az itthoni dolog drámaiságát. Okok, és érvek hiányában vagyunk ismét a nagy mondókázás közben. Az sem baj, hogy a mondókák egy mondattal cáfolhatók, mert a cáfolatot negálják azzal, hogy az csak mellébeszéd, ködösítés, amúgy meg szoci propaganda.
    Hát ezért van fent ez a cikk! Mert mindegy, hogy mi, hol miért, csak az a lényeg, hogy cirkusz legyen, Fletó meg monnyonle. 😀

  4. LB szerint:

    Az az érzésem, elkezdődött a maszatolás! 🙁

    “A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Marian Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicset pedig vesén. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, minden bizonnyal nem helybéliekről van szó” – mondta Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke. Szemtanúk szerint a Patrióta Lokálhoz hét autó érkezett, ezekből csaknem 30 ember szállt ki, hogy elégtételt vegyen egy társuk megveréséért.

    “”Ez a három ember elkülönülve a többiektől balhézott” a Skorpió bárban – mondta Derzsy Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a gyilkosság három gyaúsítottjáról. A rendelkezésre álló adatok alapján – az előzetes hírekkel ellentétben – nem verték meg a pincérnőt, csak inzultálták, és nem verekedtek, “csak pofont adtak”, s láthatóan várták a megfelelő időpontot és embert és ennek során találták meg a későbbi áldozatokat.”

    http://nol.hu/mozaik/cozma-gyilkossag__tanctol_a_horrorig

    És a többi 27 vajon mit csinált??? Békésen iszogatott és beszélgetett???

    Ezek csak együtt, tömegben nagy legények! Elfogásukkor már kisfiúk voltak, akik behúzták fülüket, farkukat!

  5. LB szerint:

    Szilveszter!

    A te fiadat, testvéredet, rokonodat, barátodat támadták már meg cigány huligánok Csepelen?
    Mert pár éve a fiam osztálytársának volt része benne! Elvették a pénzét és a mobilját. Mikor az szülők feljelentést akartak tenni, azt tanácsolták nekik, hogy örüljenek, hogy a gyereknek nem lett semmi baja és hagyják az egészet a fenébe. Ha meg is találják az elkövetőket, úgy sem tudnak velük semmit csinálni. 🙁

    Tudom, szerinted ez is csak hangulatkeltés.
    Ahogy a Heti Válaszban megjelent cikk is.

    Pedig ma már teljesen nyilvánvaló a cigányokkal kapcsolatban folytatott politika teljes csődje! A cigányság jelentős része csak azt ismeri, hogy neki az jár, de hogy cserébe kötelességei is vannak, azt a leghatározotabban elutasítja!

    “Sem jó fogalmak, sem jó válaszlépések nincsenek, és szinte mindenki szenved ettől” – mondta a kormányfő az újságíróknak, miután tárgyalt a rendészeti miniszterrel, Draskovics Tiborral. “A régi módon nem lehet beszélni, mert sokan úgy érzik, az a probléma szőnyeg alá söprése, új módon pedig még nem tudunk beszélni a kérdésről” – tette hozzá.

    Épp ideje volt ráébrednie, hogy az eddigi maszatolással nem megy semmire! A közönséges bűnöző bandákkal és ne a békés ünneplőkkel szemben lépjen fel teljes harci díszben!

  6. CsepeliXXI szerint:

    LB!
    Hát nem látod,hogy fizetett “rettegős”?Néha elfeledkezik róla,amikor orbánozik,Aztán eszébe jut.hogy neki rettegnie kell.
    Azért röhejes látni ezt a politikai öngyilkosságot,amit itt csinál.

  7. Szilveszter szerint:

    Igen LB, van igazad. Tény, hogy egyre több bűneset elkövetője cigány. Vagy csak egyre inkább kiélezett erre a hírre a média? Eddig is éppen ennyi roma elkövető volt, csak nem voltak ennyire fókuszban?Nem nem! Biztos, hogy cigánybűnözés van! Ugye Kun is cigány? Vagy nem? Hűha! Amikor az Aranykéz utcában felpukkantották a Borost, mindenki meg volt győződve, hogy elérkezett a bárki bárhol bármikor felrobbanhat korszak. Nos nem jött el az a korszak. Azt mondják, a kormány maffia (by Miska) rabló, banda. Egyik sem cigány. De ha Gyurcsán cigány, ám legyen, akkor valóban van cigánybűnözés. Elvégre Cusi is roma. Vagy nem?
    Igen, a Miskolcon megfogott emberek cigányok. Felháborítónak találom. És itt válaszolnék LB-nek, hogy nem a fiam rabolták ki, hanem engem, sok -sok évvel ezelőtt, nem Csepelen, hanem vidéken. Ugyan az a büntetési tétel vonatkozik rájuk, mint bárki másra. Szomorú lenne, ha magyarországon kitalálódna egy roma BTK.
    Szeretném,ha egy kicsit sikerülne, hogy zárójelbe tennétek azt, hogy vállaltan MSzP-s vagyok. Felejtsétek most el ezt egy kicsit, cserébe kínálok egy másik szemléletmódot. Nem kell velem egyetérteni, itt, nyilvánosan meg pláne nem. Ne hozzátok Magatokat kellemetlen helyzetbe miattam. Ha belegondoltok egy kicsit, akkor már elértem a célom.
    A tradicionális társadalmi berendezkedés nekem azért tetszik, mert a közösség egymás előtt élte az életét, nemcsak hogy nem voltak egymás előtt titkaik, de nem is lehetett. Mindenki egy volt a többi között, és mindenki tudta a maga helyét a világban. Mindenki vigyázott is arra, hogy ez a rend ne változzon. Vigyáztak egymásra az emberek, és megnézhette magát, aki kitűnni vágyott a többi közül. Kiközösítették, kipellengérezték, nevetség tárgyává vált. (ugye izgi, hogy szoci létemre egy konzervatív társadalmi rendre hajazok?) A modern társadalmi berendezkedés individualizálódott társadalmi “rend”. Ez annyit jelent, hogy mindenki különbözik a másiktól, és az egymással megbeszéljük a gondjainkat formulák helyett a ne pofázzon bele senki az én dolgomba formulák kerültek előtérbe. Tetézi a bajt, hogy rájöttünk,hogy nem csak mások vagyunk egymáshoz képest, hanem még többek is. Nosza versenyezzünk, ki a jobb, gezdagabb, szebb, merészebb, bátrabb, vagányabb, menőbb, stb. A régi rendben igen vékony volt az a társadalmi norma határát jelző vonal, amit ha valaki átlépett, akkor annak társadalmi retorziói voltak. Most mi ez a határ? Mi a társadalmi norma, amihez mindnyájan alkalmazkodunk? Vagy inkább alkalmazkodnunk kéne? Elmosódtak az erkölcsi normák.Mit szabad, és mit nem? Csalni szabad? Nem! Bliccelni a BKV-n? Hjaaa, az nem ciki. Bolti lopás bűn? Igen! Tíz millót sikkasztani a milliárdokból bűn? Hát bűn,de minden fejes ezt csinálja, úgysem buknak le. Százmilliókat ellopni bűn? Hjaaa az igen! Adót csalni bűn? Hááááát ugye hülye, aki mindent bevall?
    Jó jó, nem sorolom tovább.
    Hogy ne mondjátok, hogy maszatolok, és ne mondjátok, hogy szőnyeg alá söpröm a koszt, mondok valamit. Ez nem a megoldás, mert én sem tudom a megoldást, de a megtalálásra sok kísérletet teszek. “Beszél, aki keres”
    Mi a véleményetek a KÖZÖNY-ről, mint a társadalmi súrlódást, devianciát, bűnözést, halált okozó tényező? Arra a közönyre gondolok, ami a “nem érdekel, nem az én dolgom”
    A veszprémi esetnél elmondták,hogy sokan távoztak, amikor a későbbi elkövetők megérkeztek. Kérdezem, hogy megmenekülhetett-volna a Marian Cozma, ha a távozók bármelyike is kihívja akkor a rendőréget? Azt hiszem, hogy igen. Nem tették, nem szóltak bele, mert nem az ő dolguk volt. Elmentek inkább.
    Elkézelhető szerintetek , hogy a köztörvényes bűnözés egy része, vagy mások bajba jutása, netán halála megakadályozható lenne az egymásra jobban odafigyeléssel? Én biztos vagyok abban, hogy igen. Nem az önbíráskodásra gondolok. Ha az idős szomszédod nem látod két napig, bekopogsz, hogy jól van-e? Ha az utcán a földön fekszik valaki odamész segteni? Ha látod, hogy bejönnek a bárba a keménylegények, és lökdösődni, kötekedni kezdenek, hívod a rendőrséget?
    Nem számonkérni akarok, és nem szemrehányok! Csupán ha mással szemben vannak elvárásaink, akkor talán magunkban is lenni kellene. Tedd fel a kérdést Magadnak, hogy mit vársz el Magadtól?
    Ugyanis a cigányok egyszerűen nem mernének szórakozni velünk, ha legalább fele annyira összetartóak, és összefogók lennénk mint ők valamikor. Már ők sem összetartóak, és nem is tartják vissza egymást a bűnelkövetéstől. Igen, épp azt az attitüdöt vették fel, amit nekünk sem kellett volna. Az inividualizációt. Mert ő a király gyerek, pláne ha “volt bent”, mert akkor már terminátor is. És ha nem szerezheti meg a javakat munkával, akkor “újít”. (Merton társadalmi anómia elmélete)
    Kicsit hadd utaljak vissza pár hónappal korábbi bejegyzéseimre. Arról rtam,hogy a nagypolitika miatt, nekünk csepelieknek nagyon nem kéne elharapni egymás torkát! Mi polgárok tartusnk össze. Egyesek félreértettek, és azt hitték, hogy én a soci keblemre kívánom ölelni itteni Fideszes, Jobbikor, Munkáspárti fóromtársaim, és önfeledt sipizésbe kezdenék! Egy fenét! Arra gondoltam, amit mostanság Munkásököl feszegetett. Kiállni egymás “fajtájáért”. Én nem hagylak Téged bajban, te nem hagysz mást bajban, más nem hagy engem bajban.
    No erről szívesen beszélgetnék.

  8. obama szerint:

    Vita helyett nézzétek meg az alábbi anyagnak a videóját, s sok mindent megértetek!!! Nem semmi!!!
    http:/www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar-/cozma-gyilkosai-kesekkel-kardokkal-vonultak-siofokon-is-210419

  9. Öreg halász szerint:

    Tisztelt Hölgyek és Urak!

    Szinte már jósnak érzem magam. Olvastam Szilveszter beszámolóját az MSZP nagyvezírével való legutóbbi találkozásáról, amelyet olyan kritikátlan imádattal adott közre (csepelen.hu), no meg látok, hallok és értek.

    Úgy látom, hogy az MSZP legújabb kommunikációja a rasszizmus-fasizmus-antiszemitizmus mentén lesz, ami azért olyan nagy újdonságot nem jelent. Én a cigánybűnözés kifejezést mélyen sértőnek tartom a cigányság részéről, a cigány szót viszont teljesen normálisnak, csakúgy mint évszázadok óta, és ahogy egészen ezidáig maguk a cigányok is. (A roma szót azért hozták be, amiért Amerikában a fekete helyett jött az “afroamerikai”: kellett egy új szó).

    Megoldás a problémára a munka és a taníttatás lehet, de a mai helyzetben sajnos nincs, és amíg az MSZP lesz hatalmon, nem is lesz működő rendszer, amely a cigányok a problémákat okozó részének integrálásán segítene. Utána sem biztos, de legalább remény lesz rá. Addig is maradok tisztelője és barátja azon cigány ismerőseimnek és barátaimnak, akik dolgoznak, taníttatják a gyerekeiket, és úgy élnek, mint bármelyik tisztességesen élő “magyar”.

    Azt viszont, hogy az MSZP folyamatosan nemzeti és etnikai ellentéttel próbálja a hatalmát megtartani, és próbálja a vele egyet nem értőket lefasisztázni, nagyon gusztustalannak tartom.

    Mert erről van szó, ugye Szilveszter?

    Több bökkenő is van. Egyrészt, korábban volt egy felmérés, amely szerint az MSZP-n belül a legerősebb a cigányellenesség. Azaz, ez a hallgassuk el az igazságot duma nem fog bejönni. A vak is látja, hogy sólyos, nagyon súlyos a probléma, még ha a Szilveszter van Bolemann-félék nem is akarják észrevenni.

    Másrészt, az ország súlyos válságban van, amit tovább súlyosbított a gazdasági válság. Gyurcsány 2004 óta csak rontott a helyzeten, és egy választásig ez így marad. Semmi nem fogja tudni elvenni a figyelmet a válságtól, még az sem, ha jön a cigányellenesség réme után nem sokkal az antiszemitizmus réme.

    Mert sajnos tapasztalatból tudom, hogy napokon vagy heteken belül lesz valamilyen zsidók elleni atrocitás, ami megint az országos politika élvonalába lesz emelve. Mert kell valami, ami elvonja a figyelmet az ország helyzetéről, és arról, hogy Gyurcsányék impotensek.

  10. Szilveszter szerint:

    Kedves Öreg Halász!
    Ezt kérdezed: “Mert erről van szó, ugye Szilveszter?”
    Nem, Kedves Öreg Halás, nem erről van szó. Már majdnem írtam, hogy olvasd el újra, de az a helyzet, ha előszörre nem értetted, akkor másodszorra sem fogod megérteni. Amit a fent kritizált beszámolómban írtam, az épp úgy az emberek egymásfelé forduéásáról szólt, mint amit itt írtam. Mellesleg azt írtam benne, hogy ne a rasszizmus ELLEN, hanem az összefogás MELLETT legyünk!
    De segítek, hátha egy pár mondat tisztába teszi a dolgot, vagy ha azt nem is, akkor az én álláspomtom.
    A Cigány, mint megnevezés teljesen rendben van, egy kicsi rosszallást, vagy kirekesztést nem jelenthet. Magyar szó, a “roma” pedig cigány nyelvű szó. Asszem ehhez ennyi elég.
    Nem tudom, hogy milyen felmérés készült MSzP-s körökben, ami a “legerősebb” cigányellenességet mérte volna. Ez butaság, ezt Neked is tudnod kellene.
    Semminek, és senkinek sem szabad elvenni a figyelmet a nemzetközi válságról, sem a cigánykérdésnek, sem a nyuszihuszár előrehozott hatalomszerzési görcsének!

  11. admin szerint:

    nekünk ment el az eszünk!

    Moderáltunk.

  12. atata szerint:

    Szilveszter, mikor már majdnem értelmes gondolatok is elhagyják ujjad alól a billentyűket, akkor miért rontod el nagyképűséggel, nyuszihuszározással az egészet. Szociállibsi gyesznóból sosem lesz még kispolgári szalonna sem – hogy egy Fideszes balfék szavait reformáljam.
    Megint csak kérdezek bár azokra nem válaszolsz hiszen neked incsenek válaszaid, csak úgy mint El-Qrónak a cigánykérdésre (se, és másra se), legfeljebb nagyképűen lemaflázod a kérdezőt, mert vitatkozni csak érvekkel lehet -érvelsz, de az érvkészletből csak az arcod van veled.

    Tehát a kérdés: vajon, hogy lett olyanná az átlag magyar amilyet fennteb leírtál hosszú esszédben, ez vajon minek (és itt nem egy személyről van szó ) köszönhető?
    Van- e összefüggés a társadalom politika és a morál között?
    Tudom, a válasszal könyveket lehet megtölteni , de az okot és az irányt ha vázolnád.
    Más, -hogy kerül ez ide? A szűkebb környezetem a családom, a tágabb környezetem a lakóhelyem, és a lakóhelyem abban az országban van ahol élek drága eltévedt szoci barátaim EZÉRT. Nem pedig hangulat keltésért, ahogy Szilveszter mondja egy jó fideszezést zobánozást megelőzően.

  13. atata szerint:

    B’meg már megint külön írtam a társadalompolitikát, micsoda berögződött szoci fogás. -Bocs!*-

  14. már nem csepeli szerint:

    Betelt a pohár!
    Bayer Zsolt cikke.
    Szombaton, amikor megjelent Iszony című írásom ezeken a hasábokon, nem gondoltam volna, hogy 24 óra múlva az iszony fokozódik. De sajnos így lett. Vasárnap reggel hívtak barátok Veszprémből, hallottam-e mi történt. Erdélyben vagyok, nem hallottam semmit. Hát elmesélték.
    Elmesélték, hogy szombat éjjel meggyilkolták a veszprémi kézilabda csapat nagyszerű beállósát, a hatalmas méretű, kedves, mosolygós román mackót, Marian Cosmát. A segítségére siető Zarko Sesun-t, a szerb nemzetiségű fiút úgy fejbe rúgták, hogy koponyaalapi törést szenvedett, míg Ivan Pesic-et, a horvát származású kapust vesén szúrták. Egy román, egy szerb és egy horvát fiú ünnepelt szombat este a veszprémi bárban. Csapattársuk, Iváncsik Gergő kisfiának születését. Egy román, egy szerb és egy horvát fiú ünnepelte egy magyar kisgyerek világra jöttét. Akik jó szívvel és naivan megálmodták az Európai Uniót, akik jószívűen és naivan hittek és hisznek a békés egymás mellett élésben, biztos mindig ilyesmiről álmodtak. Ünnepeltek a fiúk, ünnepelt a csapat. Egy román, egy szerb, egy horvát és a magyarok. És akkor rájuk rontott 15-20 ***, és gyilkolni kezdett.
    Álljon itt mindjárt betűhíven egy részlet a Népszabadság online vasárnapi tudósításából: “A rendőrség kérésére a jelen lévő játékosok nem nyilatkozhatnak arról, hogy mi történt az éjszaka második felében, az egyetlen nevét is vállaló forrás az ügyben egyelőre Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém kézilabda klub elnöke. Hunyadfalvy tájékoztatása szerint hajnalban egy húsz-harminc főből álló társaság jelent meg a bárban, akik nehezményezték, hogy nem mehetnek be, mivel a rendezvény zártkörű. Az idegenek szóváltásba keveredtek több játékossal is, de külön kipécézték maguknak Cozmát, a csapat 211 centiméter magas beállósát, illetve annak barátnőjét. Az összetűzés azzal folytatódott, hogy az ismeretlenek kirángattak magukkal az utcára Cosmát. A csapattársai közül Sesum és Pesics azonnal utánuk mentek, hogy segítsenek neki. Az események annyira gyorsan történtek, hogy mire a csapattagok többsége odabent felfogta volna a helyzetet, odakint már meg is történt a tragédia. A támadók az utcára érve azonnal késsel többször is megszúrták a román kézilabdázót, az egyik döfés Cosma szívét érte, aki azonnal meghalt. A segítségére siető Pesicset vesén szúrták, Sesumot leütötték és fejbe rúgták, majd az elkövetők elmenekültek a helyszínről. A sérült sportolókat a veszprémi kórházba szállították”
    Aki a Népszabadság online idézett tudósításának elolvasása után ***okra tippel, jól teszi. S most nézzünk meg egy beírást a veszprémi online számtalan beírásából is, ezt is betűhíven közlöm, a hibákkal együtt:
    “Na figyeljetek elmondom mi volt. Most derült ki hogy unokatesóm férje is ott volt,(nagyon jóba vannak iváncsikékkal) Na szoval. ivancsik gergő, sesum, pesic cozma és unokatesóm férje elmentek egy helyi discoba ami egyébként egy jóhirű egyáltalán nem putri, megünnepelni gergő kisfiát..Este 11 körül beállitott 15 *** és belekötött cozmaba hogy ha olyan kemény menjen ki az utcára verekedni..cozma nem kart de kirángatták. Akkor előkerültek a KARDOK meg a kések és cozmat agyon szurkálták, sesum pedig kiakart menni neki segiteni, de agyonrugdosták szószerint.Pesic is kiment, őt is összeszurkálták. Balázs(unokatesóm férje) és gergő bent maradtak a szorakozohelyen. És hivták a mentőket. A 15 *** 3 autoval eliszkolt. ‘0 perc mulva kiért 3 mentő és nem vitték korházba mint azt itt irják HANEM ott probáltá ujraéleszten cozmát ám ez nem sikerült. Pesic és sesum az intenziven van, balázs barátomat lelki trauma érte, gergő pedig elsem hiszi a történteket. Remélem nincs több kérdés. mindenki vonja le ebből amit szeretett volna…”
    Ehhez sincs mit hozzáfűzni.
    S nézzük meg azt is, mit írt a romániai média az esetről mindjárt vasárnap délelőtt: “Öt-hat roma származású személy volt a támadó abban az incidensben, melynek során vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozma román kézilabda-játékost – mondta az Agerpres hírügynökségnek Valentin Ghionea, a Pick Szeged kézilabdacsapat ugyancsak román játékosa. Elmondta: Marian Cozmának esélye sem volt a túlélésre, miután szíven szúrták, hiába érkezett azonnal a helyszínre a mentő, és próbálta két órán keresztül újraéleszteni.
    Ghionea szerint a rendőrségnek rövid időn belül sikerül majd azonosítania az elkövetőket, mivel az éjszakai szórakozóhely közelében felvevőkamera van felszerelve. A játékos kijelentette: a támadók öten-hatan voltak, mégpedig roma származásúak. Cristian Gatu, a román kézilabda-szövetség elnöke a Realitatea hírtelevízió által idézett NewsIn hírügynökségnek elmondta: Marian Cozma néhány barátjával egyik csapattársa gyermekének megszületését ünnepelte az említett szórakozóhelyen. Az incidens szemtanúi állítólag elmondták: egy másik asztalnál roma származásúak egy csoportja ült, azokkal keveredtek összeütközésbe.”
    Vasárnap délutánra a román média már sokkal pontosabban számol a tragédiáról. Elmondják, hogy egy 25-30 fős *** banda végzett Cosmával, mert az a ***ok által kiszemelt barátnője védelmére kelt.
    (Érdemes megjegyeznünk, hogy amikor 2006. augusztus 20-án megtörtént a budapesti, négy halálos áldozatot követelő tragédia a vihar miatt, a magyarországi médiában előbb ismeretlen áldozatokról, utóbb “két ismeretlen román állampolgárról” beszéltek. Eközben a román közszolgálati televízió a késő esti híradójában már megszólaltatta a két erdélyi magyar áldozat családját)
    Amúgy mindezeken túl a Kossuth Rádió déli krónikájában az hangzott el vasárnap, hogy a “másik társaság” fizetés nélkül akart távozni a bárból, s amikor a pincérnő rájuk szólt, úgy megütötték, hogy eltört az állkapcsa. Cosmáék ekkor keltek a nő védelmére, s ekkor gyilkolták meg a román fiút, és sebesítették meg két társát. A veszprémi tudósító azt is elmondta, hogy évek óta ismerik ezt a bandát Veszprémben, amely hosszú ideje terrorizálja a várost.
    Ami a romániai médiában magától értetődő természetességű hír, az idehaza suttogás tárgya. Az égvilágon mindenki tudja, hogy ***ok voltak ezek a gyilkos állatok – megint ***ok-, de nálunk leginkább hírzárlat van. Barátaim felháborodástól és fájdalomtól fuldokolva mondják a telefonba, hogy amikor elmentek a tett helyszínére, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze, a kivezényelt rendőrök közül többen a foguk között szűrve, éppoly felháborodottan és fájdalomtól letaglózottan sziszegték: “Igen, ***ok voltak… De nem mondhatunk semmit…”
    Veszprém polgármestere pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetők elsősorban magyar állampolgárok, még akkor is, ha kiderül, melyik kisebbséghez tartoznak.
    Nem. Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek.
    Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló *** honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a *** etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal…)
    Évek óta mondogatjuk, hogy az SZDSZ “jogvédőinek” irracionális és beteg magatartása nem vezet sehová. Hogy az MSZP meghunyászkodó, mindig a bűn pártját fogó gyáva sunyisága botrány és tragédia. Hogy a rendőrség megfélemlítése az ilyen és ehhez hasonló ügyekben anarchiához fog vezetni. Hát tessék: egy román fiú halott, egy szerb és egy horvát fiú élete romokban, és 15-20 vagy akárhány állat meg szabadlábon. És a nép suttog, és befelé nyeli kínját, és sorolja napi tapasztalatait más állatok viselt dolgairól. A vidék Magyarországán megszűnt a közbiztonság, falvainkban öregeket lopnak és gyilkolnak meg naponta, gyermekeinket erőszakolják meg és gyilkolják meg, tanárainkat pedig meglincselik a gyerekeik szeme láttára. Naponta vernek és aláznak meg tanárokat és tanárnőket az iskoláinkban – mind-mind-mind ***ok! A rendőrök meg foguk közt szűrik a szót, félve és dadogva és rettegve és ökölbe szorult kézzel: tudjuk, kik voltak… ***ok voltak…
    Olvasom a híradást, mi is történt azon a szombaton, fényes nappal, Hevesben. Ez történt: “Rendőrökre támadt egy húsz-harminc fős csoport szombaton Heves városban – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A rendőrjárőr azért ment a helyszínre, mert telefonon bejelentés érkezett a helyi kapitányságra, miszerint a Dankó Pista utcában tömegverekedés zajlik. A tömeg akkor állta körbe az autót, amikor az a helyszínre érkezett; az emberek egy néhány nappal korábbi intézkedés miatt vonták kérdőre az autóban ülő rendőröket, amikor a járőrök egy körözött személyt kerestek. A támadók botokkal és kerti szerszámokkal felszerelve körbevették a rendőrautót, életveszélyesen megfenyegették a bent ülő rendőröket, öklükkel verték az autót, illetve lapáttal hadonásztak a jármű körül – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rendőrök segítséget kértek, majd kiérkező kollégáik közreműködésével elfogták a támadásban közvetlenül résztvevőket.”
    S akkor most megkérdezem: ez hogyan történhet meg? Az Egyesült Államokban, ha a rendőr megállítja az autómat, addig nem szállhatok ki, míg ő erre engedélyt nem ad. A kezemet jól látható módon a kormányon kell tartanom, és ha csak egyetlen félreérthető mozdulatot teszek, rám fogja a pisztolyát. Ha pedig megtámadom, gondolkodás nélkül agyonlő. Ha egy vízi pisztollyal támadom meg, akkor is. Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!!
    Itt élünk.
    Itt élünk, ahol ha egy közismert *** bűnöző család házára molotov koktélt dobnak, akkor a rendőrség tíz perc múlva milliókat ajánl fel annak, aki a tettesek nyomára vezeti őket. De ha egy magyar kislányt megerőszakolnak és meggyilkolnak brutálisan, akkor nem ajánlanak fel egy büdös vasat sem. Azt hazudják, azért nem, mert rengeteg nyom maradt az elkövetők után, és mindjárt elkapják őket. S eltelt azóta három hónap… És nincsen tettes.
    Itt élünk, ahol a lincselő állatokat három év alatt sem sikerül elítélni, sőt, az egyiket már haza is engedték, mert letelt az előzetesben tölthető ideje. Ott élünk mi, ahol egy lincselő állat most otthon van, zabálja a jó simbáló pörit, és nagyokat röhög a hülye “magyar parasztokon” a gádzsókon. És ha így megy tovább, akkor szép lassan haza megy az összes állat. És majd elterjed közöttük, hogy magyart lincselni remek szórakozás, és nincsen mitől tartani, az előzetesben jó meleg van, meg napi háromszori meleg étel, aztán úgyis mindenki mehet haza, Isten hírével.
    Itt élünk mi, ahol halálra szurkálnak egy román mackót, aki életében nem ártott a légynek sem. Aki kiváló sportoló volt. Aki nem csinált semmit. És életveszélyesen megsebesítenek egy szerb és egy horvát fiút, akik szintén nem csináltak semmit, és ugyanolyan kiváló sportemberek voltak. Ha életben maradnak, pályafutásuknak akkor is vége. Mindezt Veszprém belvárosában. Egy elegáns szórakozóhelyen. Aztán nézzük a földet, és azt mondják a rádióban, hogy ismeri a várost ezt a bandát, mert évek óta terrorizálják a környéket. Igen? És akkor miért vannak szabadlábon, kérdezem én. Sőt, van egy sokkal jobb és relevánsabb kérdésem is: miért vannak még életben? És miért szűri foga között a rendőr a szót, hogy tudjuk kik voltak, tudjuk, hogy ***ok voltak, csak nem mondhatunk semmit?
    Miért olyan nagyon bátor és nagyon határozott a magyar rendőrség, ha hatvan meg hetven éves öregasszonyokat kell összeverni egy békés tüntetésen, meg fiatalemberek szemét kell kilőni azonosítószám nélkül, és miért tojja össze magát minden rendőr, ha ki kell menjen a ***sorra, gyilkos meg rabló állatok közé?
    Hát most tényleg elég volt!
    Most betelt a pohár! Most a velünk élő tisztességes ***okon a sor legelébb. Most fogják magukat, az összes *** értelmiségi, meg *** szervezet, meg *** önkormányzat, meg az összes nyomorgó de becsületes ***, és azonnal adjon ki egy nyilatkozatot, melyben kijelentik: semmi közük a velük azonos etnikumból származó gyilkos és rabló és lincselő és tanárverő állatokhoz. Semmi közük azokhoz, akik felrúgták az együttélés és emberség minden parancsát. Jelentsék ki, hogy nincsen megélhetési bűnözés, de igenis van egyre brutálisabb ***bűnözés, és ők ezt nem hajlandók eltűrni.
    Jelentsék ki, hogy velünk együtt követelik a zéró tolerancia azonnali bevezetését. Minden faluban, az összes ***soron a becsületes ***ok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre, és adják rendőrkézre a velük élő bűnözőket. Tegyenek feljelentést, vagy vigyék is be mindjárt a közéjük furakodott, közöttük bujkáló és őket veszélyeztető állatokat.
    Az SZDSZ azonnal kérjen bocsánatot a magyar társadalomtól, hogy szemforgató, hazug és farizeus politikájával jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a dolgok idáig fajuljanak. Tegye ezt azonnal az MSZP is. Draskovits mondjon le. Remek értelmiségieink írjanak nyílt levelet, amelyben megkövetnek bennünket, amiért a Zámolyon gyilkoló ***ok pártját fogták és segítettek nekik abban, hogy egészen Franciaországig meneküljenek, megúszva így a jogos büntetést. Térden állva kérjenek bocsánatot, amiért rasszista hírébe keverték a magyar nemzetet aljasságukkal és ostobaságukkal. S tették ráadásul mindezt egészen pitiáner politikai okokból.
    Ezzel párhuzamosan a rendőrök kapjanak tűzparancsot, ha bármilyen támadás éri őket, miközben munkájukat végzik. Rendőrt soha többé ne lehessen meghurcolni azért, mert kimondta az igazat, vagy mert a munkáját végezte. Erősítsék meg a rendőrséget, hozzanak létre azonnal falurendőrséget, nem lehet többé Magyarországon olyan település, ahol nincs állandó rendőrőrs, legalább két rendőrrel.
    A falusi rendőrök kapjanak lakást és plusz járandóságokat. A kormány jelentse ki, hogy nincs többé megélhetési bűnözés, nincs többé értékhatár, meg efféle marhaságok. De van zéró tolerancia. Aki ellop egy tyúkot, kapjon két évet. Ha másodszor is ellopja, kapjon tízet, mint visszaeső. New York-ból így lett a világ egyik legbiztonságosabb városa.
    Akit pedig pusztán bőrszíne vagy származása miatt bántalmaznak, a bántalmazónak éppúgy nincs semmiféle kegyelem és felmentés. A zéró tolerancia visszafelé is érvényes!
    (p.s.: Ha pedig ezt a 15-20 gyilkos állatot nem kerítik kézre nagyon hamar, akkor baj lesz… Nagyon nagy baj. És nem a többségi társadalom lesz a hibás és a vétkes. S ha kézre kerültek ezek az állatok, akkor nincs ám három éves per, meg százezer oldal perirat, meg a *** kenegetése, hogy ki rúgott és ki szúrt. Életfogytigot az összes állatnak, aki szombat este ott volt! Betelt a pohár!)
    (Bayer Zsolt – MH; több száz olvasói hozzászólás van)

  15. Bubus szerint:

    Kedves Szilveszter,

    azt írod: “Mellesleg azt írtam benne, hogy ne a rasszizmus ELLEN, hanem az összefogás MELLETT legyünk!”

    Valóban úgy érzitek, hogy azzal tesztek a legtöbbet az összefogásért, ha gyújtogatással vádoljátok a csepeli ellenzéket, utána gestapó tiszteknek állítjátok be őket, te közlöd, hogy örüljenek, ha nem köpik le őket a temetésen, aztán hullagyalázással vádoljátok a legújabb olvashatatlan nyílt leveletekben?

    Valóban, nektek ez az összefogás? Mert nekem inkább úgy tűnik, hogy mindez arra tünet, amit írtak: megint jön a rasszistázás, fasisztázás, antiszemitázás, diktatúrázás, és mindenkit belevesztek majd, aki nem a ti szekereteket tolja.

  16. nagyapó szerint:

    Öreg halász!
    Igaza van. Viszont felhívnám a figyelmet, Magyarországon két hasonló kisebbség van.
    1. Romák. A baloldali vonulat, akik “vezetők”, legfőbb céljuk a pénzek lenyúlása. Ide tartoznak Kolompár, Daróci, a “romaügyi ombudsman”, ezt sulykolják a szadeszes gusztustalanok, stb.
    2. Cigányok. Ők azok, akik büszkék származásukra, arra nem hoznak szégyent, sőt dicsőséget, mondjuk Cinka Pannától, Mága Zoltánig a művészek, de mondhatnám az EU-ban, a magyarok mellett a cigányok érdekeiért is dolgozó képviselőket, a cigány vajdákat,és még sok becsületes magyart, akik a cigány kisebbséghez tartoznak ( a rácok miért nem tiltakoznak). Nem is vesszük észre, hogy megpróbálnak “agymosni” bennünket. Beszéljünk nyugodtan romabűnözésről, és akkor mindenki tudja, hogy egy kisebbségen belüli bűnöző rétegről van szó

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  17. Gordon szerint:

    Szilveszter!

    Igazad van, a gyilkos Kun valóban nem cigány. Ő történetesen egy a szocik által korábban felkarolt alak, nevezzük “uriembernek”. Szerintem kár volt pont őt felhoznod példaként.

  18. csepeliiszap szerint:

    Szilveszter! Ha hallgatok rátok és leteszem a voksom az általad említett egymásért való kiállás mellett, sajnos prognosztizálható, hogy a jóindulatot, a jóhiszeműséget ti, szocik fogjátok azonnal kihasználni a magatok javára – a magyar nép ellen, ellenünk. A belénkplántált erkölcsi hozzáállást sajnos nem vagytok képesek semmivel sem kompenzálni – egyenlőre. De azért én bízom és hiszek a tündérmesékben.

  19. Papi szerint:

    Csak azt nem értem amikor a megyei cigányvajdák elismerik a cigány bűnőzést, akkor jön egy ilyen kis piti senkiházi Szilveszter és megmagyaráza, hogy az nem úgy van. Az elmúlt években agyon vertek embereket meg vertek több tanárt, sportolókat szurkálnak és akkor jön ez a kis piti senkiházi és majd ő megmagyaráza amit nem lehet. Ugyanakkor azokkal a tiszteséges cigányokkal aki megpróbálnak kitőrni ebből az ördögi kőrből mit csinál ez a mocskos maszop söpredék? nem addja ki azt a támogatást neki ami járnekik és még ők verik a nyálukat a rasszizmusról. Ezek egy gusztustalan tolvaj banda.
    Szebb jővőt!!!!!

  20. Szilveszter szerint:

    Kedves atata!
    Kérlek, hogy ne vedd személyed mellőzésének, ha egy-egy kérdésedre nem válaszolok. Gondolom látod, hogy egyedül vagyok ezen az oldalon. (van ennek is előnyeám!) Ez alatt azt értem,hogy vannak itt páran, akik kérdéseket tesznek fel nekem, ami vagy konkrét, vagy költői, vagy valós érdeklődés, vagy sima rosszindulat. Mindegyikre igyekszem válaszolni, mert van válaszom mindenre. (bár mondtam, hogy az oknélküli rosszindulatot nehezen kezelem kissé) Nem szoktak még hozzá itteni fórumtársaim, hogy vannak ellenérvek a másik oldalról. Ami nagyon érv, azzal nem tudnak mit kezdeni, akkor jön a negálás. Ha az is elfogyott, akkor meg a mocskolódás. Nos ez már csak ilyen.
    Ami késedelmessé teszi egy-egy válaszom az csupán az, hogy a napom csak egy kicsi részét töltöm az infózással, de amikor itt vgayok, akkor igyekszem minden cikket elolvasni, és válaszolni mindenre, amire időmből telik.
    Nos igen a válaszaim. Szeretném Neked elmondani, hogy az írott szöveg, pláne ebben a “környezetben” igen félreérthető, mert nincs hangsúly, és nincs gesztikuláció, ami segítene engem abban, hogy megértsétek amit írok. Nem ismertek, nem tudjátok, hogy valójában milyen vagyok(bár Gordon, és Banikó igen). Így csak az marad, hogy aki elolvassa az írásom, a saját értékkészlete alapján értékeli, és értelmezi az írásom. No ebből meg ez van, amit itt látsz, és nekem címezik. Nem tudok haragudni senkire, hiszen mindenki olyan, amilyen.
    Kérdezted, hogy miért van az, ami van? Valóban nem tudok erre itt válaszolni, hiszen -Magad is írod-, hogy könyvet, könyveket lehet megtölteni ezzel.
    Körvonalazni tudom csak, ami – bármilyen hihetetlen is -nem azonos a maszatolással, a félrebeszéléssel.
    Társadalmunk egy hosszú, fájdalmas változáson megy keresztül. A rendszerváltást követően senki nem tudta, hogy mit is kell csinálni, hogyan is kell csinálni a dolgokat. Van sok olyan dolog, ami manapság azért okoz gondot, mert nem kezelték időben, és elmérgesedett. Mostmár szinte lehetetlen ezt kezelni.
    A helyzet az, hogy a normaváltás kissé elhúzódott, és tovább is, mint kellene. Akik tehették “odafent” (bármelyik kormányt is nézzük) féltek szembenézni a problémákkal, és ha meg is merték tenni, akkor pedig nem merték felvállalni a kezelését, attól tartva, hogy az népszerűtlenséget okoz. (itt jegyzem meg, hogy az meg csak rontott a dolgon, ha olyan politikus nyúlt hozzá, aki nem értett a dolgokhoz, Ilyen is volt eddig minden kormányban, több is)Maradt a “helyi érzéstelenítés”, a tüneti kezelés. Kár volt, mert most a dolog még rosszabb, és a bajok kezelése mellett most már a szövődmények okozta gondokat is kezelni kell. A kormányok nem vállalták, hogy “belenyúljanak”, a nép pedig elhenyélte a dolgot. Ha más nem szól, én sem szólok alapon. Miért pont én? -alapon. A kényelmes konformitás pedig oda vezetett, hogy olyan eltorzulások alakulhattak ki, amit manapság már terápiában is szinte lehetetlen kezelni.
    Ha a “társadalompolitika” alatt a társadalmi érdekérvényesítést, társadalmi konfliktuskezelést érted, és az a kérdésed, hogy a társadalmi érdekérvényesítés és a morál között van-e összefüggés, akkor erre azt mondom, hogy feltétlenül igen.
    Elhangzott az a bizonyos mondat a Parlamentben: “Miniszterelnök úr, ön hazudik!” Azt pedig további hasonló színezetű követte. És már nem csak a Parlamentben, hanem lejött a társadalom minden rétegébe. (a divat mindíg fentről csorog lefelé) Ez azt a fajta normát hágta meg, ami addig valahogy tartotta magát. Azóta nem beszélünk ilyesmiről, hogy politikai kommunikáció etikája, mert gyakorlatilag ez megszűnt. Manapság már egy cseppet sem kapjuk fel a fejünket azon, hogy egyik politikus a másikra olyanokat mond, ami ez előtt 20 évvel egy kis kocsmában vért kívánt. Ez jön át a médiumokon. Mit lát, és mit hall a ma 14-16 éves fiatal? Hogy a politika az egymás anyázása, így lehet előbbre jutni. Mi lesz ebből 5-10 év múlva? Már egy ilyen hangnemen “szocializálódott” polgár. Ez aligha jó.
    Tetézi a bajt, hogy a mindennapok rohanása, és az egyre szélesedő igények kielégítésére megkeresendő pénz hajszolása az utolsó cseppik kiszívja az emberekből a szuszt. Habermas szerint a “rendszer gyarmatosítja az életvilágot” Ez pedig annyira igaz, amennyire káros is. Nagyon! Nincs időnk regenerálódni, erőnk pedig fogytán. Ettől pedig a türelmünk is elfogyóban van. Hiába a B6 vitamin, meg a magnézium! Egy kiadós alvás, a feleséged mosolya, a gyermeked ölelése bármilyen vitaminnál többet épít Rajtad!
    Nem térem el az eredeti témától, csak egy kicsit kibóvítettem, mint egy jelent a jövőbe vetítve, ha kell egy kínos tendenciára rámutatva.
    Nos az elmúlt érában megszokottaktól eltérő gazdasági berendezkedés szintén azt hozta, hogy nem tudta senki, hogy mit kell csinálni, és mit kell jól csinálni ahhoz, hogy valóban jó legyen. Amit addig nem volt szabad, az onnantól már szabad lett. Lovas nemzet vagyunk, mindíg átesünk a ló másik oldalára. A társadalmi érdekérvényesítés pedig úgy van összefüggésben, hogy a magyar azt mondja, hogy “Ha neki szabad, akkor nekem is!” “Ha neki szabad, akkor nekem miért ne lenne szabad?” Megy ez kicsiben, és ha megy kicsiben, akkor nem lehet már tudni egy idő után, hogy mennyi a kicsi. És ha egy üzlet bejött egy millával, akkor bejön öttel, és bejön tízzel is. Ha “lenyúlódott” öt milla, és azt nem keresi senki, akkor tíz millát sem vesz észre senki. Olyan ez, mint amikor a takarítónő (csak példa, és szeretjük a takarítónéniket) az igazgató irodájában takarít, és a bárszekrényben finom konyak van. Minden éjjel csak egy kortyot nyel belőle, mert az napról napra nem feltűnő hiány. Igen ám, de az igazgató csak minden pénteken iszik belőle, tehát egy hétig rá sem néz az üvegre. No amikor pénteken kinyitja a szekrényt akkor tűnik fel, hogy nincs meg a konyak fele. (mondom mégegyszer, hogy ez csak szemléltetés) Hát így van ez sokmindennel az élteben is. Amikor észrevesszük, hogy baj van, akkor már késő.
    Visszatérnék mégegyszer arra, hogy a “miért ilyen a magyar?” kérédésre adott válasszal egy egész könyvet tele lehetne írni. Arról nem is beszélve, hogy nézőpontok sokasága van, amit szintén érdemes lenne kivesézni. Én igazat mondok, de nem az én igazságom az egyetlen igazság, pláne,ha beleveszem, hogy én is tévedhetek, vagy én is közelíthetek rossz nézőpontból.
    A politikáról még pár szót. Vissza kell állítani a népképviseletet, annak becsületét, és tisztességét. A népképviselet arról szól, hogy a megválasztott képviselő legjobb tudása szerint annak szenteli az életét, hogy a választókörzetében, a megyéjében, a régiójában azok az érdekek legyenek képviselve jellemzően, ami az adott területen élők előnyére, boldogulására szolgál. Ez nem sikerülhet minden esetben, de az elfogadhatatlan, hogy egyre inkább ne sikerüljön, és a végén pedig már régen szó nincs arról, hogy sikerülni akarna. A választói érdekérvényesítésnek az egyik velejárója, hogy a választópolgár élénken érdeklődik a lakóhelye sorsa, és képviseleti minősége ügyében. Egy kicsit tesséksziveslenni a lakókörnyezetben aktívnak lenni. Ez jót tesz a megválasztott népképviselő aktivitásának is, lévén, azért lett odaküldve, hogy tegye a dolgát. Fentebb már utaltam a társadalmi közönyre, ami az eldeformálódás melegágya. Hát le kellene szokni a közönyösségről. (de itt jelzem, hogy a közönyösségről leszokás nem a hőbörgést jelenti) Amennyiben a társadalmi aktivitás eléri egészséges szinvonalát, akkor alakul ki a társadalmi konszenzus, ami annyit jelent ebben a megközelítésben, hogy a lakóközösség jelentős része tényekkel, és érvekkel (de nem politikai nyereségvágyból kiforgatott ál rémségekkel!!) megegyezik abban, hogy az a bizonyos személy nem alkalmas a népképviseletre, és akkor jöhet az, hogy szokásjoggá válik az előrehozott választás. De amíg ez kialakul, addig nagyon sokmindennek meg kell valósulnia. Például egy új társadalmi norma kialakulásának, ami megszűntetné végre ezt a fránya anómiás állapotot. (a mertonit, mert szerencsére a dürcheimivel nem találkozunk olyan mértékben, ami már kritikus lenne)
    Kedves Csepeliiszap!
    Remélem Neked is válaszoltam a felvetésedre! A Gordonéra nem tudok, mert nem az “úriember bűnözés ” a téma.

Itt lehet hozzászólni !