Befejeződtek a járdaépítési munkálatok

Csepel.info, Bercsik Károly

11018798_1419889764971340_3760484169665292664_n

13100_1419889638304686_3756050244000261848_n

Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotói

Ahogy korábban beszámoltunk, járdaépítési munkálatokat végeztek Csepelen a Szent István úton a Szárcsa utcánál, valamint a Szárcsa utca és a Szent István út kereszteződésében.

A munkálatok a napokban befejeződtek.

 

9 hozzászólás “Befejeződtek a járdaépítési munkálatok” bejegyzésre

  1. TenkA szerint:

    És hány darab fát lehet majdan ültetni ilyen környezetbe?

    Továbbá a közkút ilyen módon történő körbeaszfaltozása igazi mérnöki remekmű!

  2. Grün Rikárdó szerint:

    Tenk A.!
    A kérdéseddel fordulj a nagy közterület-rehabilitátor és fagyógyász szakemberhez, Ábel Attilához! 😛
    Pedig már nagy szükség lenne a zingyenesen, saját területünkön kitermelt cociálisan kiosztható néhány száz köbméter tűzifára! Morovik A. (Mtv Híradó)
    http://csepel.info/?p=39785
    .
    Vésztartaléknak ugyan ott a kiserdő, de akkor az erdő nélküli erdei tornapályáinkon röhögnek a félművelt újságírók! 😛 😀

  3. TenkA szerint:

    Én nem erről beszéltem. Arról, hogy kellet volna helyet hagyni az esetlegesen telepítendő fáknak.

  4. Grün Rikárdó szerint:

    Tenk A.!
    Erről beszéltél:
    “És hány darab fát lehet majdan ültetni ilyen környezetbe?”

    Egy fa ültetéskor kb. 1 cm. átmérőjű, a többi csak számolás kérdése! 😀 😛

  5. Bercsik Károly szerint:

    Kedves András!

    A közkút eddig is körbe volt aszfaltozva a Szárcsa utca elején. Ha jártál volna arra, akkor tudnád.

    A Szent István úton és a Szárcsa utcában új járdaszakaszok épültek (fakivágás nélkül). A javítás miatt a Szent István út érintett szakaszán a buszmegálló felé gyalogolva kevesebb esély lesz arra, hogy az emberek a járda állapota miatt balesetet szenvedjenek. Korábban nagyobb baj is volt ezen a részen, melyet az előző ciklusban – az érintett fa meghagyása mellett – szintén kiküszöböltünk.

    Ha műszaki észrevételeid vannak, akkor meg tudom adni a Városgazda elérhetőségét. Járdaépítési tapasztalataidat megoszthatod velük (kérlek nekem is küld majd el őket a bercsik.karoly@fidesz.hu címemre).

    Faültetés: A kerületi fatelepítéseket talán te is megszavaztad.

    De szerintem van amikor érdemes csendben maradnia az ellenzéknek, mert ezek a járdaszakaszok sem az elmúlt pár évben mentek tönkre… ez is a nem kívánt szomorú örökség része volt. Az anyagi lehetőségeket és a kapacitást is figyelembe véve javítgatjuk, haladunk előre, de a szomorú örökség miatt lesz még teendő bőven.

  6. TenkA szerint:

    Kedves Károly!

    Ez mind örvendetes és valóban nem mostanában mentek tönkre ezek az utak. Ezt senki nem vitatta, de nem maradnék csendben. 🙂

    Ha már ennyi pénzt+időt+energiát teszünk bele, hogy megfelelően fel legyenek Csepel útjai újítva, akkor az ilyen apróságokra is figyelni kéne. A járda közepébe belerakni a közkutat? Ha már ott volt, akkor odébb kellett volna rakni. Mellesleg hova folyik majd el a víz, ami a kútból kijön? Mi gyűjti össze a kifolyó vizet? Csak úgy kérdezem…

    Továbbá. Egyre több a fátlan, faltól-falig aszfaltozott utca Csepelen, főleg a kertvárosi övezetben. Akkor mitől is kertváros? Az ilyen jellegű felújított utcaszakaszokon hely sincs fát ülteti. Max. bonsait. De helyenként még azt sem.

    Amint lehetőségem lesz küldök képeket.

    Ne értsd félre. Nem a Te munkáddal van a baj, hanem a kivitelezés hagy némi kívánnivalót maga után-szerintem.

  7. Bercsik Károly szerint:

    Kedves András!

    Annak örülök, hogy egyre több az aszfaltozott utca Csepelen. Az útépítésekről a facebook oldalamon is beszámoltam. Kérlek küld a fotókat, fenntartható fejlődésért felelős tanácsnokként, te is javaslatot tehetsz.

    Jelzem, hogy minden utcának vannak adottságai (pl: szélesség). Értelmezésem szerint zöldterületet az út vagy a járda rovására lehet nyerni. Az érintett lakossággal és szakemberekkel egyeztetve kell mérlegelni a lehetőségeket, de csak akkor ha ez az igény komolyan felmerül.

    Tapasztalat: nem minden lakos örül neki, ha az ingatlana elé fát vagy bokrot ültetnek és fontos lehet mérlegelni a kiültetett növény fajtáját is (valamint a közlekedésbiztonsági szempontokat). Értem, hogy divatos “az ültessünk fát mindenhova” álláspont, de mint azt tudjuk, nem mindenhova érdemes (vagy nem mindenhol támogatja az érintett lakosság – mi politikusok “nem magunkért vagyunk”, hanem Csepelért, az itt élő lakosságért).

    “Mellesleg hova folyik majd el a víz, ami a kútból kijön? Mi gyűjti össze a kifolyó vizet? Csak úgy kérdezem…” – veted fel.

    Andris! Amikor iskolából hazafelé menet nyomkodtuk (nem veled) ezt a kutat, akkor se nagyon gyűjtötte össze semmi. Csak javasolni tudom, hogy ne keressetek a kákán is csomót.

  8. Tárnoki Csaba szerint:

    Csak annyit fűznék hozzá hogy a foltozgatásnak infrastruktura nélkül annyi a haszna hogy míg egy utca fel lesz újítva addig kezdhetik elölről. Természetesen ne legyünk telhetetlenek minden apró aszfaltnak örüljünk 😉 Fásítás nem divat, hanem komoly szerepe van a hőmérséklet alakulásában a betonrengetegben. Ahol nem lehet ott nem, ahol viszont lehet ott meg miért ne?! Az sem jó felfogás ha eddig jó volt akkor most miért nem.

  9. nagyapó szerint:

    Azért a Városgazda faültetési programján kívül van lehetősége a tulajdonosoknak is fát ültetni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !