Ausztriában fogták el az egyik gyanúsítottat

Index

A komával – katt az iwiw-es oldalhoz!

Osztrák rendőrök tartóztatták fel a Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított egyik férfit, Raffael Sándort. A rendőrség két férfit gyanúsít azzal, hogy vasárnap hajnalban egy veszprémi bár előtt leszúrták az MKB-Veszprém román kézilabdázóját.

A Cozma segítségére siető szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, a szintén szerb Ivan Pesicset pedig hátulról szúrták meg. Veszprémben és az ország több városában már vasárnap este megemlékezéseket tartottak, s több helyen cigányellenes bekiabálásokat lehetett hallani.

Az osztrák rendőrök elfogták Raffael Sándort, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottját – közölte Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az osztrák rendőrség a magyar határtól nem messze, az ausztriai A2-es autópályán tartóztatta fel, majd azonosította a férfit.

A másik gyanúsított ellen a rendőrség nem adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert Sztojka Iván esetében nem merült fel annak gyanúja, hogy külföldre próbál szökni. Sztojka ellen elfogatóparancs van érvényben, őt még keresik. Az éjszaka a rendőrök arról próbálnak információkat gyűjteni, hogy hányan vettek részt a veszprémi bárban vasárnapra virradóra kitört verekedésben, illetve a két gyanúsítotton kívül még hányan vettek részt a bűncselekmény elkövetésében. Sztojka Iván enyingi, Raffael Sándor sárbogárdi lakos.

A helyi kézilabdacsapat a Skorpió bár, más néven Patrióta lokál nevű népszerű szórakozóhely pincéjében Iváncsik Gergő kisfiának megszületését és a szerb légiós, Nikola Eklemovics születésnapját ünnepelte. Éjjel kettő körül egy többtucatnyi emberből álló társaság érkezett a szórakozóhelyre.

Egy szemtanú szerint az érkező csoport kb. tizenöt főből állt. A társaság tagjai egy ideig fent várakoztak, majd lementek a pincébe. Az emeleti teremben tartózkodók közül hárman-négyen „inzultusba kerültek” a földszinti és alagsori részben szórakozó veszprémi kézilabdásokkal, mondta a történtekről Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya.

A konfliktus előzményeiről nincsenek pontos információk, de az összetűzés pillanatok alatt verekedésbe torkollott. Odalent az ütésváltások után székekkel is hadakoztak.

Marian Cozmát, az MKB-Veszprém 211 centi magas játékosát a bár előtt szúrták mellkason. Csapattársai, a szerb Ivan Pesics és a szintén szerb Zarko Sesum próbáltak a segítségére sietni, de mire kiértek, a sportoló már a földön feküdt. A Veszprémben vasárnap este tartott megemlékezésen az hangzott el, hogy a két szerb Cozma fölött guggolt, amikor Pesicset hátulról szúrták meg, Sesumot pedig fejbe rúgták.

A 26 éves válogatott beállós, Marian Cozma a kórházba szállítás után életét vesztette. A 23 éves Zarko Sesumot arccsonttöréssel műtötték meg vasárnap. Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója elmondta: Sesum nem szenvedett sem szemsérülést, sem pedig koponyatörést, az arccsontja viszont eltörött. Az állapotától függően hétfőn vagy kedden újabb, rekonstrukciós műtétre kerül sor. A szerb játékosnak vélhetően az erős fejberúgás miatt volt kettős látása, ám maradandó sérülése nem lesz. A 19 éves, szerb Ivan Pesicset életveszélyes állapotban szállították a veszprémi kórházba, ahol el kellett távolítani az egyik veséjét.

A halálos kimenetelű verekedésről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bár biztonsági kamerái felvételeket készítettek. Az eset Veszprémben komoly indulatokat váltott ki, miután kiderült, hogy egy cigányokból álló társaság követte el a támadást.

Vasárnap este Veszprémben több ezer ember részvételével megemlékezést tartottak a meggyilkolt Marian Cozma emlékére. Bár a szervezők nyugalomra intették az egybegyűlteket, többen bosszút követeltek és cigányellenes bekiabálások hangzottak el.

Az ország más városaiban is tartottak megemlékezéseket. Szegeden például több százan gyászolták a meggyilkolt veszprémi kézilabdázót a városi sportcsarnok előtt. Székesfehérváron mintegy ötven-hatvan sportoló, sportbarát és helyi emlékezett Marian Cozmára.

Egy román hírportál azt állította, hogy a verekedésben megsebesült Zarko Sesum apja, Szerbia egyik nagy örző-védő cégének a vezetője háromszáz volt katonával indult Magyarországra, hogy bosszút álljanak fia támadóin. A Fejér megyei Enyingen emiatt attól tartanak, hogy háborús állapotok alakulnak ki a településen, úgy tartják ugyanis, hogy a kézilabdázókat az a csoport támadta meg, amely a település lakóit hosszú ideje rettegésben tartja.

Forrás: Index

Rettegnek az enyingiek

Az Indexveszprém riportere megtudta, hogy a kézilabdázókat megtámadók településén a helyiek évek óta csak lesütött szemmel mernek közlekedni, de most már az utcára sem mernek kimenni: attól félnek, hogy lövöldözés lesz, ha megjönnek a szerbek, hogy bosszút álljanak Zarko Sesumért.

Az Indexveszprém riportere ellátogatott Enyingre, arra a Fejér megyei településre, ahol sokak szerint az MKB-Veszprém kézilabdázóit megkéselő csoport tagjai élnek. A lap szerzőjét azzal fogadták a helyi kocsmában, hogy ne sokat kérdezősködjön, mert úgy járhat, mint a román sportoló, Marian Cozma, aki belehalt sérüléseibe.

Az Indexveszprém szerint a településen vasárnap este a szokásosnál több rendőrautót lehetett látni, de a járőrök azt állították, hogy csak fokozott közúti ellenőrzést tartanak. Járókelőket viszont nem lehetett látni, az emberek állítólag félnek kimenni az utcákra.

Ez a jelenség nem szokatlan Enyingen: mint azt a lap riportere megtudta, egy helyi, 100-150 fős társaság tartja rettegésben a helyieket, akikkel még a fehérvári maffiaper egyik vádlottja, Abu Mohamed sem mert kikezdeni. A településen élők szerint a rendőrök félnek eljárni ellenük: fegyverük van, és pillanatok alatt csapatokban is tudnak támadni.

Az enyingiek azonban most nemcsak a helyi bandától félnek, hanem az egyik megtámadt sportoló, a szerb Zarko Sesum apjától is, aki a hírek szerint Arkan harcosaiból verbuvált háromszáz fős seregével indult Magyarországra bosszút állni. “Igazi háborús állapotok is kialakulhatnak”, mondták el a riporternek, mert a településen lakók biztosak abban, hogy a bűnöző csoportok géppisztolyokkal várják a szerbeket.

Forrás: Index

35 hozzászólás “Ausztriában fogták el az egyik gyanúsítottat” bejegyzésre

  1. már nem csepeli szerint:

    Hát ezt is megértük!HAJRÁ SZERBEK!!!!

  2. atata szerint:

    Még sosem gondoltam, hogy ilyet mondani fogok: Hajrá Arkan-gárda, hajrá Sesum Papa!
    Vajon miért a szerbek fenyegetésétől kell az érinthetetlenek kasztjának besz@rnia és menekülnie az országból, és miért nem a magyar hatóságoktól rettegnek? Miért van az hogy bármit elkövethetnek és nem gondolják meg előre, hogy mi lehet a következmény? Majd a Negyvenek megint megköszönik a fracia hatóságoknak, hogy szegény még menekülésben lévő enyingi figurát befogadják? Az izraeli állampolgár Katika tanító néni vajon megint bérel panoráma buszt a meneküléshez? Most hol vannak a libsi jogvédők? Vajon a két már elfogott börtöntölteléket majd Ruttner úr védi, vagy előveszi a módszerváltás előkészítésénél sertepertélő Ruttner-papát is, és reaktivizálják majd?

    Már csak egy kérdésem maradt a Szilveszter féle úrak részére vajon nem kormányzati, politikai felelősöket kellene keresni, tán csak nem az elQrt társadalom politika kérdése csontosodot ki végképpen?

  3. atata szerint:

    Bocs, a társadalompolitika egybe írandó.

  4. renáta szerint:

    Cozma nyugodj békében!!!

  5. admin szerint:

    Renáta, moderáltunk.

  6. Bubus szerint:

    Ránéz az ember ezekre, talán életükben nem dolgoztak, de megöltek valakit, aki az egész életét végigküzdötte, és kimagasló eredményeket tudott elérni. Mennyit ér egy küzdelmes élet, amikor ezek a férgek megjelennek, és úgy ölnek, mintha csak szotyit ennének?

    Tettek-e ezek bármit is az élősködő életvitelen, károkozáson, bűnözésen kívül?

  7. Kovács Ernő szerint:

    Marian Cozma RIP (1982-2009) Cikkben a http://www.kommentator.eoldal.hu/
    a végén van egy pát rövid hajú ember, akik szeretnének megismerkedni az elvtársakkal! Jobban jártok, ha a rendőrségre mentek, mert ők nem kérdeznek, és jogot sem adnak!

  8. csepeliiszap szerint:

    GYÚJTSUNK GYERTYÁT MA 19 ÓRAKOR A CSEPELI SPORTTELEP BEJÁRATÁNÁL A VESZPRÉMI SPORTOLÓKAL VALÓ EGYÜTTÉRZÉSÜNK KIFEJEZÉSÉRE!!!

  9. miska72 szerint:

    Már keresi a szerb MAFFIA!
    A MAGYARgárda is mozgolódhatna!

  10. miska72 szerint:

    Én ott voltam! NEM VOLT OTT SENKI!
    De 1 gyertya ég.

  11. miska72 szerint:

    Megtörtént eset, egy
    rendör leirásában!

    Itt áll Magyarország!

    KÜLDD TOVÁBB!!!

    Barátnőmmel és két
    barátommal a Nyugati mellett, a Patkó sörözőben beszélgettünk, majd éjfél körül
    indultunk bulizni a Bahnhof-ba, ami a pályaudvar másik oldalán van. Időközben
    barátnőm valami csajtól kapott, félreérthető SMS-en megsértődött, bevágta a néma
    durcát, amire útközben valahol a Nyugati aluljáróban ráuntam, és közöltem, hogy
    akkor én elmegyek haza. Elköszöntem tőle és a két havertól, majd elindultam
    fölfelé a lépcsőn. Mire fölértem, már csöngött is a mobilom, haverom hívott,
    hogy ne legyek már ilyen, beszéljük inkább meg, és menjek bulizni, stb. Végül is
    elindultam visszafelé. Leértem a lépcsőn, indultam keresztül az aluljárón. Ők
    valahol a legvégén, a lépcsők aljánál jártak már, míg én az aluljáró közepén
    elhaladtam egy kb. 15 fős cigánybanda mellett. Azok elkezdtek méregetni, majd
    kötekedni kezdtek. Először a szokásos; mit nézel köcsög, gyere, ide szétbaszlak;
    kategóriájú beszólongatások mentek, aztán elkezdtek keménykedni. Én hátranéztem,
    mire hárman-négyen utánam eredtek. Egyikük ledobta a dzsekijét és kést vett elő.
    Haverjaim látták, hogy balhé van, egyből indultak vissza, hogy mellém álljanak,
    mégse legyek teljesen egyedül 15 cigánnyal szemben. Amelyik először megindult,
    újból fenyegetőzött valamit, de ekkor már az egész banda jött felém. Éreztem,
    hogy itt most kurva nagy balhé lesz, elkerülni már nem tudom, úgyhogy gondoltam,
    ideje kicsit kiegyenlíteni az erőviszonyokat. Engedéllyel tartott fegyver elő,
    csőre húztam, és közöltem, hogy nem akarok balhét, úgyhogy ne jöjjenek közelebb.
    Hátra arc, és felejtsük el egymást. Először megijedtek talán, vagy legalábbis
    megtorpantak, gondolom, nincsenek hozzászokva, hogy akibe belekötnek, fegyvert
    fogjon rájuk. Valóban nem akartam balhét, így elkezdtem hátrálni, közben rájuk
    tartva a fegyvert. Barátaim látták, hogy ez már nem egy hétköznapi balhé, amikor
    meglátták a pisztolyt a kezemben, érezték, hogy itt ők már nem sokat nyomnak a
    latban, vagy vissza tudom tartani őket és lelépünk, vagy nem, de akkor végünk.
    Barátnőmnek közben sikerült elmenekülnie, így hárman maradtunk. Hirtelen megint
    felbátorodtak a cigányok, látván, hogy tényleg nem akarok lőni, újra megindultak
    felénk. Azt hitték nem merek lőni, a legnagyobb hangú – mint később megtudtam, a
    neve Puporka Richárd folyamatosan óbégatott:

    – Na, mi van, geci, há’;
    ilyen kemény csávó vagy, há’ lőjé’; le, gyere, lőjé’ le, te köcsög, szétbasszuk
    a fejedet is, te buzi, ide, ide lőjé’ bazmeg’! – és hasonlók. Ekkor már tudtam,
    hogy puszta fenyegetéssel nem tudom megállítani őket. Már vagy harminc métert
    hátráltam, ők meg követtek, próbáltak cigány módra körbevenni. Utoljára szóltam,
    hogy álljanak meg, mire az egyik, aki a legközelebb volt, hirtelen felém
    rontott. Abban a pillanatban lőttem. A csávó kb. két métert repült, összeesett.
    Ebben a pillanatban az egész banda egyszerre rontott nekem. Kettőt még sikerült
    leszednem, de kiürült a tár. Eldobtam a pisztolyt, és próbáltam még védeni
    magam. Az egyiket még sikerült alaposan megrúgni, de többre már nem volt
    lehetőségem, csak azt éreztem, hogy nincs már alattam a lábam. A földre
    kerültem, tudtam, hogy esélytelen már a küzdelem. A fejemet próbáltam védeni,
    mint a képeken is látszik, nem túl sok sikerrel. A földön fekve kb. nyolcan
    rugdostak össze, többször fejbe illetve bordán rúgtak, vascsővel ütöttek,
    lényegében ahol értek. Ez szerencsére nem tartott sokáig, csak amíg barátaim oda
    nem értek, ők szedték le rólam a cigányokat. A rugdosás közben kicsúszott a
    farzsebemből a szolgálati igazolványom, és a fényképes felülettel, jelvénnyel
    fölfelé nyitva esett a földre. Ekkor hirtelen meghátráltak a romák, elkezdtek
    óbégatni, hogy Rendőr vagy te geci? Há’ mocskos zsaru vagy te köcsög? Míg a
    saját sérültjeikre figyeltek, én föltápászkodtam, közben ketten újra nekem
    támadtak, de két barátom közénk állt, és elkezdtek rángatni, hogy addig tűnjünk
    el innen, amíg lehet. A pillanatnyi esélyt kihasználva megléptünk az
    aluljáróból. A pályaudvar mögé érve próbáltuk felfogni, hogy mi is történt, de
    tudtuk, hogy ezek pillanatokon belül itt lesznek fönt, és akkor nekünk végünk
    van. Épp akkor fordult be a sarkon egy rendőrautó, azt hittük, hozzánk jön. De
    nem. Elmentek mellettünk. Mondtam a srácoknak, nem tudom mi lesz, de bármi
    legyen is, én szólok a rendőröknek, mielőtt még ezek fölérnek. El is indultam a
    járőr kocsi felé, ami közben alaposan eltávolodott tőlünk. De már nem voltidőm
    elérni, jöttek fölfelé a cigányok. Kurva sokan! Na, mondom, itt most végünk van,
    itt döglünk meg mindhárman. Odaálltam haverjaim mellé, most már jöjjön, aminek
    jönnie kell. 10-15 cigánnyal szemben nem sok esélyünk van, de legalább
    felvesszük a kesztyűt. Vártuk, hogy nekünk jönnek. És nem! Megálltak. Nem
    értettük mi van, amikor egyszerre kilépett közülük és elindult felénk három
    férfi. Az lepett meg, hogy ezeket még lent nem láttam, nem is cigányok voltak.
    Kiderült, hogy civil ruhás rendőrök, akik épp erre jártak. Hallották a
    lövéseket, és azért rohantak oda. Megkezdődött az intézkedés, előkerült a
    járőrautó, megjöttek az akciósok is, a banda és közénk álltak, a civil ruhások
    pedig elkezdték kérdezgetni, hogy mi is történt tulajdonképpen. Mi próbáltuk
    elmondani a történteket. Amikor megkérdezték, hogy hol a fegyverem, mondtam,
    hogy nem tudom, amikor kiürült, a földre dobtam, azóta nem láttam, nem tudom
    hová lett. Ezt csak az hallotta, akivel beszélgettem, akik a bandára figyeltek,
    nem. Egyszer csak rohant föl az aluljáróból két cigány, akik addig még lent
    voltak, és az egyiknek ott a kezében a pisztolyom! A rendőrök nem tudták, hogy
    milyen fegyver az, kié, töltve van-e, stb., egyszerre kaptak mind a fegyvereik
    után, csőre rántották, és üvöltöttek a cigányra, hogy azonnal dobja el. Na, az
    persze megijedt, hogy ezek menten lelövik, el is dobta a pisztolyt nagy
    méltatlankodva. Rohantak oda a rendőrök, hogy elfogják őket, mire az egyik, már
    lefogott haverjuk egyszerre a köztünk álló rendőröknek rontott, alig tudták
    lefogni. Ekkor mondták a zsaruk, hogy így nem igazán tudjuk tisztázni a
    helyzetet, úgyhogy majd bent, az örsön folytatjuk. Minket az egyik irányba, a
    bandát a másik irányba vezették el, majd a Nyugati rendőrőrsön lettünk
    előállítva. Mi hárman, a 15 cigányból pedig érdekes módon csak ketten… A
    nyomozók megkérdezték a Westend biztonsági őreit is, akik alig ötven méterre
    voltak, hogy mit láttak, mire azok elmondták, hogy semmit, csak valami durrogást
    hallottak, de nem is figyeltek rá. Bent kikérdeztek minket, hogy mi is történt
    az aluljáróban. Felvették az adatokat, majd közölték, hogy hívnak hozzám egy
    mentőt, mert meg kell nézetni a fejemet, elég szarul nézek ki. Hamarosan meg is
    jött. Engem bilincsbe verve, vezetőszíjon, rendőri kísérettel vittek be a
    Balesetibe, ahol megcsinálták a vizsgálatokat, leápolták az arcomat,
    megröntgenezték a fejemet, aztán megállapították, hogy élek. Az orvosok
    elmondták, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert már több fiatalt hoztak be
    hozzájuk, akiket ez a banda megtámadott, egyikük például hetekig lebegett élet
    és halál között az intenzív osztályon, úgy összeszurkálták. Végül
    megállapították, hogy nagyon súlyos bajom nincsen, de a jobb szemem látóidege
    megsérült, és ez valószínűleg örök életemre így marad. Ha még egyszer megütik
    ezt a szemem, meg is vakulhatok. Barátaimat már hajnalban kiengedték, őket
    tanúként hallgatták ki, engem pedig gyanúsítottként, rabszállítóval,
    megbilincselve vittek be a VI. kerületi kapitányságra, ahol csoportosan
    elkövetett garázdaság, testi sértés és fegyverrel való visszaélés megalapozott
    gyanújával vettek előzetes letartóztatásba. A cigányok ellen pusztán garázdaság
    gyanúja miatt indul eljárás, még könnyű testi sértés miatt sem, ugyanis a
    szétrúgott arcomra, bevérzett szememre közölték, hogy 8 napon belül gyógyuló
    sérülés. Csoportosan elkövetett gyilkossági kísérlet? Ugyanmá…
    Az éjszaka további részét az előállítóban
    töltöttem, egy széken ülve, bár a rendőrök mind baromi rendesek voltak, miután
    megtudták mi történt, egy emberként álltak ki mellettem. Sajnos ők nem sokat
    tehettek az érdekemben, de jó volt tudni, hogy legalább hisznek nekünk. Másnap
    10 óra körül került sor a kihallgatásra. Vallomástételemet követően rabosításra
    vittek, tenyér- és ujjlenyomatot vettek, majd fényképes nyilvántartásba kerültem
    rabszámmal a nyakamban, mint valami köztörvényes bűnöző. Ezt követően aláíratták
    velem a jegyzőkönyvet és a lefoglalási határozatot, miszerint tudomásul veszem,
    hogy a vizsgálati időszakra a fegyveremet és a helyszínelés során az aluljáróban
    talált töltényhüvelyeket bizonyítékként lefoglalják, és szinte mellékesen
    jegyezték meg, hogy mivel gyanúsított vagyok, az ügyben, az adataimat sajnos nem
    tudják zártan kezelni. Így a nevemtől kezdve a címemen át az összes adatomhoz
    hozzáférhetnek az ügy többi szereplői, és azok ügyvédjei. Vagyis magyarán menjek
    haza nyugodtan fegyver nélkül, és bízzak benne, hogy álmomban nem vágják át a
    torkomat, de, csak azért mert az ritkán fordul ő. Végül, miután mindenen túl
    voltunk, 24 órás előzetes letartóztatás után kiengedtek, érdekes módon egyszerre
    a két letartóztatott cigánnyal, akiket már a kapitányság előtt várt a fél banda,
    akiket azóta sem tudom, miért nem állítottak elő velünk együtt. Még időben
    jeleztem a rendőröknek, hogy egyáltalán semmi garanciát nem látok rá, hogy ha
    egyszerre engednek ki minket a két kapun, nem fog megismétlődni az egész a
    rendőrség előtt is, úgyhogy végül kaptam magam mellé egy rendőrt, aki kikísért
    az épületből, hátha így nem lesz balhé. Ennyit tudtak tenni a béke érdekében,
    köszönjük. A 15 fős banda, amely ránk támadt, azóta is szabadlábon van, ott
    dekkolnak a Nyugati aluljáróban, és nyilván továbbra sem fogják vissza magukat,
    pedig a rendőrök elmondása alapján lopástól a testi sértésen át a rablásig
    minden miatt voltak már előállítva. De hát ez Magyarország, ahol nem ők a
    bűnözők, hanem én és a barátaim, akiknek volt pofájuk megvédeni magukat 15
    cigánnyal szemben. Az ügy érdekessége, hogy a cigányok kihallgatásuk során
    említettek azt hazudták, hogy ők a sértettek, akikre én ok nélkül fegyverrel
    rájuk támadtam, miközben azt kiabáltam, hogy; meghaltok büdös cigányok. Így az
    ügyet a továbbiakban rasszista indokkal elkövetett fegyveres támadásként
    kezelik. A konzekvenciát szerintem mindenki vonja le maga: ez Budapest, ez
    Magyarország, ez a jogrendszerünk, ebben élünk.

    Mivel az ügy
    sajtónyilvánosság elé kerülésére gyakorlatilag semmi esély, kérem a kedves
    Olvasókat, terjesszék ezt a cikket e-mailben és online fórumokon. A Nyugati
    aluljáróban pedig csak páncélautóval közlekedjetek sötétedés után, mert a jelek
    szerint már a fegyver, a küzdősportos múlt és a polgárőr-igazolvány sem nyújt
    elég védelmet, ha néhány szegény, kirekesztett cigányember nekikeseredik a
    sorsnak.
    Szebb jövőt!

  12. nagyapó szerint:

    Raffael és Sztojka. Csak nem romák?
    Mit mond Draskovics, mit mond a romaügyi ombudsman, mit mond Kolompár, mit mond Szilveszter és Kovács Ernő?
    Nézték szegény “kisebbségi” kulipintyóját?
    Ezeket a szemeteket el kell takarítani! Legfontosabb, hogy a cigányok szabaduljanak mag tőlük.
    Azért jó lenne, ha “hős” kommandósaink nem csak a békés tüntetőket vernék, hanem be mernének menni néhány romák által terrorizált faluba is.
    Van falu, mondjuk Cegléd mellett, ahová nem megy be a rendőrautó, mert a kisebbség azonnal telefonál, hogy a rendőrök rasszista kijelentéseket tettek. Erre a kapitány kihallgatás…… stb. Kinek kell ez? Nem mennek oda.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  13. LB szerint:

    Miska! Ez nagyon szép történet volt, de mi bizonyítja, hogy igaz, nem csak egy kitaláció?

  14. miska72 szerint:

    LB és mmi bizonyítja hogy NEM IGAZ?
    Kérdésre kérdés.

  15. miska72 szerint:

    Mert akkor nagy ANDERSEN a kitaláló.

  16. LB szerint:

    Miért nem telefonált a kollégáinak az a rendőr? Ideje volt, telefonja volt? Mire várt?

    Ettől függetlenül, akár még igaz is lehet a sztori.

  17. miska72 szerint:

    LB nem volt szolgálatban.
    Azt se tudom volt-e nála telefon.

  18. LB szerint:

    Te elolvasod amit belinkelsz, vagy bemásolsz?

    “Elköszöntem tőle és a két havertól, majd elindultam fölfelé a lépcsőn. Mire fölértem, már csöngött is a mobilom, haverom hívott,…”

    Tehát telrfonja volt!

    “Mondtam a srácoknak, nem tudom mi lesz, de bármi legyen is, én szólok a rendőröknek, mielőtt még ezek fölérnek. El is indultam a járőr kocsi felé, ami közben alaposan eltávolodott tőlünk.”

    Tehát ideje is volt!

    Akkor meg miért nem telefonált?? De a barátja, aki telefonon visszahívta őt, vagy a barátnője, aki az SMS miatt megsértődött, is hívhatta volna a rendőröket, mégse tették meg! Miért???

  19. miska72 szerint:

    Lb nem most kaptam most csak bemásoltam. Bocsi hogy nem olvastam el újból a cikket. Én kérek elnézést.

  20. miska72 szerint:

    De egyébként pont a kollégái hurcolták meg.

  21. LB szerint:

    Miska!
    Nem tudom, hogy mi igaz abból, amit bemásoltál. Ebben a történetben több logikai hiba is van. Ettől függetlenül akár igaz is lehet. Sajnos!
    De azt már megtanultam, hogy nem hiszek el mindent az első szóra.
    Különösen akkor, ha nincs forrásmegjelölés.

    Egyébként időnként én is szoktam hasonló leveleket kapni, de kidobom őket, mert szinte soha sincs bizonyíték arra, hogy igaz, amit leírtak.
    A HOAX-ok csoportjába tartoznak, amik csak arra jók, hogy az internetes forgalmat és a postaláda méretét növeljék.

  22. obama szerint:

    Mindenkinek ajánlom megtekintésre az alábbi címen lévő videó anyagot, nem semmi!!!!
    http:/www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/cozma-gyilkosai-késekkel-kardokkal-vonultak-siofokon-is-210419

  23. atata szerint:

    Amit Miska 72 bemásolt több sebből is vérzik, de az eset megtörtént, nagy- jából így és ott, csak nem rendőr volt az alany, hanem a “nagyhírű” blogger Tomcat, vagy valamelyik haverja, de a szöveg erdetiben ott lelhető fel az archivumában, biztos megtaláljátok úgy két-három éves a történet.
    A baj azonban az, hogy híres balos megmondóink valahogy nem aktivízálták magukat tegnapi kérdéseim megválaszolásánál. Azonban a “világhírű” főnökük El-Qró bevallotta, hogy a kormánynak nincsenek válaszai a cigánykérdéssel kapcsolatban. ( “a régi válaszok nem jól, újak pedig nincsenek”). Igaz ez csak este derült ki, előtte pedig nem volt eligazítás valszeg.
    …. hogy is mondta anno: nehogy azt gondoljátok hogy előre tudom a lépéseket, dehogy, jó ha kettőt hármat….. a valóság pedig az hogy csak lohol az események után csak sántán mint minden hazudós.

  24. Szilveszter szerint:

    Drága Miska!
    Miért? Tényleg, komolyan, és őszintén kérdezem, hogy miért?
    Ha talán előbb elolvasnád azt amit bemásolsz, akkor sokkal előbbre lennél. Az van a cikkben, hogy esélye nincs a sajtónyilvánosságnak, ezért küldd tovább. Hol hallottál Te arról, hogy a legkisebb f.ingásra is, ne lenne ott a tv, rádió?
    Ez egy több éves cikk, Tomcat archívumában is megtalálhatod, más szereplőkkel.
    Siralmas buta hangulatkeltés, esztelenek bemásolgatják, továbbküldözgetik, és kollektíve szörnyülködnek, hogy mi van ebben az országban?

  25. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Örülök, hogy te megint felvilágosultabb vagy. 🙂

  26. miska72 szerint:

    Mondjuk nem is vártam tőled mást. 🙂

  27. asdf szerint:

    Szilveszter: ne maszatolj.
    Miska bemásolt levelétől függetlenül gond van ebben az országban. Nem is kicsi.

  28. arigato szerint:

    Ha esetleg valaki visszajönne…
    Szerintem egyikőtök sem olvasta el a szöveget rendesen, mert olyan dologról vitatkoztok, ami le van írva:

    “A Nyugati aluljáróban pedig csak páncélautóval közlekedjetek sötétedés után, mert a jelek szerint már a fegyver, a küzdősportos múlt és a polgárőr-igazolvány sem nyújt elég védelmet, ha néhány szegény, kirekesztett cigányember nekikeseredik a sorsnak.”

    Ez a gyerek a szöveg szerint polgárőr, nem rendőr (habár ez az eredeti történetben nincs benne, ezt valaki később biggyesztette hozzá), Paróczai Dánielnek hívják és a kétkedőknek itt van az eredeti, dokumentációval együtt 2005-ből. http://www.loydi.atw.hu/

    Ja, és van kit ütni, ne egymásnak essetek.
    Szebb jövőt!

  29. admin szerint:

    Sallypapaa most egy kis pihenőre megy.

  30. donquijote szerint:

    Szíven szúrt ország, látom hatásos volt a film.

  31. Jenny szerint:

    Na hát gondolhattuk volna h ki ölte meg Cozmát hát a romák

  32. Orsy szerint:

    Ahogy meghallotam a hírt…..a családom és én is rettentő gyázban vagyunk!Hiányzik Cozma!!!!!Hiányzik az ölelése!A hangja!De már sajnos nem lehet itt melletem melletünk!Már csak fentről figyel minket és én érzem h aki megőlte megfog lakolni!!!
    Üdv.:Cozma ismerőse!

  33. Orsy szerint:

    COZMA!!!!Gyere vissza kérlek!Kérlek szépen!

  34. Orsy szerint:

    Vérzik a szív!vérzik a lélek!Hinyzol Cozma,már nem vagy itt velem!Az ország rendületlenül halagatja e történetet!De én hiszem és nyíltan állítom h SZERETLEK!!!!!!

  35. P.Dániel szerint:

    Így 8 év elteltével véletlen ráakadni ilyen vitafórumokra felbecsülhetetlen. Minden másra ott a MasterCard.

    Az ominózus nyugati téri eset velem történt meg 2005-ben. Polgárőr voltam, nem rendőr, és bár az esetet számtalan különféle módon tálalta a bal és a jobb oldali média, a tényeken ez sokat nem változtatott.

    Az engem megtámadó 15 fős társaságból 3 főt ítélt el a Pesti Központi Kerületi Bíróság felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

    Ugyanez a bíróság testi sértésért engem is megkínált 1 év elfüggesztettel elsőfokon.
    Másodfokra nem vittük.

    Mint az a szövegkörnyezetből kiderül, telefonom volt, időm azonban nem.
    Amikor rájöttem, hogy kurva nagy a baj, akkor már késő volt.
    Amikor meg rendőri segítségért indultam, mint a szövegből is kiderült, azok megjelentek maguktól.

    Remélem minden kérdést eloszlattam.

    Szebb Jövőt. 🙂

Itt lehet hozzászólni !