„Ez katasztrófa”

Mno.hu

Ez katasztrófa, ez ép ésszel felfoghatatlan – mondta Debreczenyi János, Veszprém polgármestere a vasárnap hajnalban elkövetett bűncselekmény helyszínén, ahol égő gyertyák körül nagy tömeg gyűlt már össze. Az MKB Veszprém KC román beállósát, Marian Cozmát egy veszprémi szórakozóhely előtt gyilkolták meg. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett.

A klub játékosának Iváncsik Gergelynek a kisfia születését ünnepelte szinte az egész csapat a Patrióta Bárban, amikor minden indok nélkül rátámadt a játékosokra egy ott szórakozó nagy társaság – mondta a polgármester. Debreczenyi hangsúlyozta: igyekeznek megnyugtatni a lakosságot, ugyanis rendkívüli a felháborodás, s nagy tömeg gyülekezik a belvárosban. „A gyászunkat, a tiszteletünket kell most kifejezni, nem szabadulhatnak el az indulatok, még akkor sem, ha az emberekben jogos felháborodás gerjed” – fogalmazott a polgármester.

A Hír TV tudósítása 1.

A Hír TV tudósítása 2.

Debreczenyi közölte: a városházára és a Veszprém Arénára kitűzték a gyászlobogót. A polgármester – szavai szerint – „elkeseredett”, mert Veszprém a „béke szigeteként” volt mindig ismert, ebben a városban a közvéleményt megrázó, különösen súlyos bűncselekmény rég nem fordult elő. Debreczenyi elmondta: a bűnesetről vannak belső kamerás felvételek. Információi szerint egy nagy túlerőben lévő társaság Marian Cozmát – aki békésen táncolt egy lánnyal – minden előzetes szóváltás nélkül kirángatta a bárból, majd az utcán mellbe szúrták. A segítségére siető Ivan Pesic kapust hátulról vesén szúrták, Zarko Sesumnak, a klub irányító játékosának pedig súlyos fej- és szemsérüléseket okoztak. A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat mindhárom sportoló családjának anyagi segítséget nyújt. Közlése szerint Marian Cozma, Zarko Sesum és Ivan Pesics szülei, testvérei, rokonai útban vannak már Veszprém felé.

A helyszínen tartózkodik Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is, aki az MTI-nek elmondta: megrendült a szörnyű bűntett miatt, rettenetes, hogy Veszprém belvárosában ilyen megtörténhetett. Pótolhatatlan veszteség érte az európai hírű veszprémi kézilabda klubot – tette hozzá. Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy mély részvétét fejezi ki az elhunyt Marian Cozma és a két súlyosan sérült játékos szüleinek, hozzátartozóinak, továbbá a kézilabda klubnak és a város sportszerető közönségének. Navracsics Tibor is békességre és a gyászuk méltóságteljes kifejezésére intette a belvárosban gyülekezőket.

Ghionea: Romák támadtak Cozmára

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva Valentin Ghionea, a Pick Szeged kézilabdacsapat ugyancsak román játékosa azt mondta: öt-hat roma származású személy volt a támadó az incidensben – idézi a távirati iroda a játékost. Mint elmondta: Marian Cozmának esélye sem volt a túlélésre, miután szíven szúrták, hiába érkezett azonnal a helyszínre a mentő, és hiába próbálták két órán keresztül újraéleszteni. Ghionea szerint a rendőrségnek rövid időn belül sikerül majd azonosítania az elkövetőket, mivel az éjszakai szórakozóhely közelében felvevőkamera van felszerelve.

MSZP: Cozma halála súlyos csapás a veszprémieknek

Az MSZP mélyen együtt érez az elhunyt családjával, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kíván – közölte Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese, valamint Pál Béla és Katanics Sándor, Veszprém megye két szocialista országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-vel. Mint írták, mély felháborodással értesültek a veszprémi kézilabdásokkal történt tragédiáról. Marian Cozma halála és csapattársainak sérülése súlyos csapás a veszprémieknek, a sportot szeretőknek és az egész országnak – hangsúlyozták. „Meggyőződésünk, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz annak érdekében, hogy ezen aljas cselekedet elkövetőit a lehető legrövidebb időn belül kézre kerítsék” – olvasható közleményükben.

Draskovics is Veszprémbe megy

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is elindult Veszprémbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a vasárnap hajnalban történtekről – értesült az MTI kormányzati forrásból. Az MTI információi szerint a miniszter délután a helyi rendőri vezetőkkel egyeztet. Gyenesei István, a sportot is felügyelő miniszter vasárnap kora délután óta már Veszprémben van.

A magyar szurkolótáborok megrendüléssel fogadták a szörnyű támadást

Az országos szurkolói szervezet megalakításán fáradozó magyar szurkolótáborok mély megrendüléssel fogadták a veszprémi játékosokat ért szörnyű támadás hírét – olvasható Boros Bánk Levente közleményében. A történtek miatt részvétünket fejezzük ki Marian Cozma családjának, hozzátartozóinak, a Veszprém csapatának és szurkolóinak, valamint minden sportbarátnak – teszi hozzá. A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk, elvárjuk az események pontos kivizsgálását, az elkövetők gyors kézre kerítését és szigorú megbüntetését! – zárul a nyilatkozat.

Forrás: MTI, Mno.hu

73 hozzászólás “„Ez katasztrófa”” bejegyzésre

  1. csepeliiszap szerint:

    Szégyenteljes és szívszaggató ami ebben az országban történik. Kedves Draskovics úr, mintha még nem nyilatkozott volna. Nem kéne?

  2. büki szerint:

    Azok jutnak eszembe, akik évekkel ezelőtt egy új Magyarországot ígértek.
    Sikerült. Ilyen valóban nem volt az elmúlt évtizedekben. Gazdasági és morális értelemben sem. Ha csak erre futotta, “köszönjük”.

  3. hollósi szerint:

    Csepeliiszap! Minek? A nyilatkozat előre borítékolható.

  4. Cápa szerint:

    enyingi nomádok voltak az elkövetők… még szerencse, hogy nincs nomádbűnözés

  5. ...párt semleges szerint:

    Munkás ököl vas ököl, NEM oda csap ahova köll-!!!!!!!!! Nagyon meg vagyok döbbenve, hogy ilyen megtörténhetett.

  6. Cápa szerint:

    Itt már bármi megtörténhet. Anarchia, szabadrablás van az országban.

  7. infósferi szerint:

    1998-ban , a Fenyő gyilkosság után Horn Gyula azt mondta, ez minden, csak nem közbiztonság. Akkor ez most mi?

  8. én szerint:

    Iszonyat! De ki ne mondjuk kik voltak, mert akkor jajjjj nekünk!

  9. én szerint:

    Őszinte részvétem a családnak és mielőbbi gyógyulást a sebesülteknek.

  10. baniko21 szerint:

    Megint elkapkodjátok! Egyáltalán nem biztos, hogy azok az elkövetők
    akiket emlegettek.
    Gondoljatok bele, hogy a csodás rendszerváltással bejött minden olyan,
    aminek jobb lett volna kinnt maradni. Gondolok itt a narkóra, hülye
    népbutitó tv sorozatokra, gyilkolászászos filmekre, na meg az öltö-
    nyös, és nem öltönyös bűnözőkre.
    Kedves Pártsemleges!
    Milyen munkásökölről beszélsz? Hol vannak a munkások? Eladták a
    munkahelyeiket, páriákként élünk a saját országunkban. De csak addig
    ameddig tűrjük. Jó lenne tudni, mikor jön meg az emberek józan esze.

  11. büki szerint:

    T. baniko21! Te eddig hol éltél? Ki jár késekkel és szamurájkarddal disco-ba?

  12. miska72 szerint:

    Kezd elszabadulni a pokol. És az a szomorú, hogy ez csak egyre rosszabb lesz.

  13. emilió szerint:

    Olvastam az esettel kapcsolatos hírügynökségi jelentéseket. Álszent módon, szinte valamennyi a véleményéhez hozzá teszi, hogy az elkövetők kilétéről a megállapítást valamely román hírügynökség közölte.
    Odaát úgy látszik, nem szokás össze-vissza hazudozni és a valóságot elkenni. Szomszédaink fejlődése dicséretes.

  14. LB szerint:

    Azért nálunk se hallgat mindenki:

    “Az általunk megkérdezett szemtanúk szerint az eset előzményei szombat délutánra nyúlnak vissza, amikor egy ismert helyi nehézfiú, B. F. eddig ismeretlen okból összetűzésbe keveredett Veszprémben egy roma származású fiatalemberrel, aki szombat estére az ismerősei és rokonai köréből – a Fejér megyei Enyingről és Dégről – 15-20 fős csapatot szervezett, és B. F keresésére indult a veszprémi éjszakában.”

    http://nol.hu/belfold/leszamolasba_keveredtek_a_veszpremi_kezilabdasok

  15. LB szerint:

    Ha valóban igaz, hogy az elkövetők cigányok voltak, akkor az egyetlen elfogadható eljárás az lenne, ha az országos cigányvezetők (Horváth-Kolompár-Farkas) az elkövetőket nyilvánosan kiközösítenék maguk közül és átadnák az igazságszolgáltatásnak!

  16. Kovács Ernő szerint:

    http://www.kommentator.eoldal.hu/ Jöjjön a jobbik!
    Tőlünk pár napja 12.000-el léptek le fizetés nélkül! Ha kell menni a magyarokat megvédeni én menni fogok!

  17. Bubus szerint:

    Túl sok rendes cigány embert ismerek ahhoz, hogy a most divatossá váló cigánybűnözésről beszéljek vagy szidjam a cigányokat egy az egyben.

    Aki minden cigányra általánosít, az a legrosszabbat teszi. Mellesleg Romániában a magyarok ellen hergelnek az esettel, mert nekik ez meg magyarbűnözés. Tessék.

  18. CsepeliXXI szerint:

    a roman Antena3 teveben nyilatkoznak es kimondjak az igazsagot:
    “igen,ma romak,ciganyok,mindegy hogy nevezzuk oket ,mindegy,hogy 5-en vagy 30-an megoltek egy embert.Ne hallgassuk el a tenyeket,hogy ezt csinaljak egesz Europaban”
    Na kivancsi vagyok nalunk ki mer ilyent kimondani

  19. LB szerint:

    Bubus!
    Ifjú zsenge koromban, még jóval az ún. rendszerváltás előtt, ha “Józsi a rendőr” végig ment az utcán, az összes cigány előre köszönt neki.
    Most meg megtámadják a rendőrjárőrt, terrorizálják a környezetükben élőket, megfenyegetik a rendőröket és mikor egy rendőri vezető ezt szóvá meri tenni, akkor még őt hurcolják meg!
    Sajnos teljesen törvényszerú volt, hogy előbb vagy utóbb, de tragédia fog történni! Ha egyes társadalmi csoportok úgy érzik, hogy ők a törvények felett állnak, bármit megtehetnek, akkor azt meg is fogják tenni!

  20. bonifác szerint:

    Valami olyasmi is elhangzott, hogy ez az “úriemberekből” álló banda
    egy éve tartja rettegésben a város szórakozóhelyeit. Mint máskor is,
    most is fizetés nélkül akartak távozni, a tiltakozó pultoslány fejét
    a pulthoz verték, és eltörött az állkapcsa. A segítségére siető játékost
    mészárolták le, a többit akik segíteni akartak, hátulról intézték el.
    Mennyi a valószínüsége, hogy akár a rendőrségi takarítónéni ne tudná elsorolni a tettesek nevét?

  21. LB szerint:

    “Szeretném részletesen összefoglalni az egész helyzetet. Több éve járok szórakozni erre a szórakozóhelyre és kijelenthetem, hogy egy teljesen normális, kulturáltan szórakozni tudó réteg kedvel szórakozó helye volt ez klub. Az elmúlt 5 évbe mióta idejárok soha egy verekedést nem láttam, max 1szer egy pofon elcsattant, de ennyi. Tegnap este is egy szokásos bulinak indult, ugyan azok az arcok, ismerősök, barátok. Fél 1 fele megjelentek a veszprémi kézilabdázik is, de ez egy természetes jelenség volt, mivel ez egy általuk is gyakran látogatott hely volt. Mindig jól el tudtak vegyülni discoban, tehát soha nem voltak nagyra magukra, hogy ismert sportolok, soha nem nagyképűsködtük. Sőt nagyon közvetlenek voltak (ha ez ember leállt velük beszélgetni akkor gyakran meghívták 1-1 italra), szóval egy szimpatikus társaság benyomását keltették mindig.

    Fél2-2 tájékán mikor kiment az illemhelyre, akkor a beléptetőnél ott ált kb 15 db nagydarab, kigyúrt, kockafejő, barátságtalan kinézetű cigány. Ekkor meg is jegyeztem magamnak, hogy ha ezen az estén nem lesz verekedés, akkor soha (de eszembe sem jutott az, hogy itt majd a kés kerül elő). Lementek a zsúfolt szórakozóhelyre, aminek az lett a vége, hogy többen inkább elhagyták a helyet. Ismerőseim megrökönyödve kérdezték tőlem, hogy honnan került elő ez a társaság, mert soha senki sem látott még ilyet Veszprémben (ezt nem mellé beszélés, mivel évek óta a szombat estéim nagy részét Veszprém vmelyik szórakozóhelyén töltöm, és én sem láttam őket sohasem).

    A cigány társaság látva a szűkös helyet felmentek az emeletre, ahol egy koktél bár van, majd 3 óra magasságában ismét lejötték a picében található disco részre, ahol szinte egyből belekötöttek a pult környékén állókban és így a MKB Veszprém kézilabdázóiba is. A filmekbe illő verekedés egyből kialakult: ordibálás, székdobálás. Ütöttek mindenkit aki épp ott volt. Ekkor a villanyt felkapcsolták, zene leállt majd megpróbálták szétszedni őket. Ezek után kimentek az utcára és kint folytatódott a verekedés. Majd jött a barátom és mondta hogy a Kozmát kint az utcán a bejárat előtt a CIGÁNYOK SZÍVENSZÚRTÁK és ott fekszik az útesten. Mikor kimentünk már ott voltak a mentők, akik több perce élesztették újból, és a rendőrök kérdezgették ki az embereket.

    A konkrét esetet nem láttam, amikor leszúrták, de az előzmények alapján egyértelműen kijelenthető hogy a 15 fős CIGÁNY társaság a tettes. Szerencse a szerencsétlenségben hogy a szórakozó hely meg az utca ahol leszúrták Kozmát az is be van kamerázva.

    Most már csak remélni tudom, hogy tetteseket elkapják és elég nagy lesz a társadalmi felháborodás és a nyomás ahhoz, hogy a rendőrség, politikusok és mindenki őszintén és határozattan kimondja, hogy itt igen is cigányok voltak, és itt az országban komoly baj van a cigánysággal és ez így nem mehet tovább. Nagyon csalódott lennék akkor, ha minden ***os kisebbségi szervezet nyomására ezt az ügyet elbagatelizálnák és egy átlagos szórakozóhelyi késelésként állítanák be, mert ez nem az volt. Itt konkrétan lejött egy cigány társaság, oda ahol korábban soha nem volt balhé, és egyből verekedést provokáltak, és MEGÖLTEK egy és súlyosan megsebesítettek két köztiszteletnek örvendő élsportolót.”

    http://www.kisalfold.hu/sport/cosma-gyilkossag_tudjak_rendorok_ki_keselt/2086988/

  22. Bubus szerint:

    Nem a helyzet súlyosságát kérdőjelezem meg. Én is itt élek, és amikor először olvastam a hírt, gyakorlatilag tudtam is, hogy cigányok lehettek a tettesek. Mint más is.

    Máshol is volt vita ebből: lehet kiközösíteni minden cigányt, de akkor garantáltan még rosszabb lesz. Nem a kiközösítés a megoldás, hanem az, ha a munkaképesek tudnak és kénytelenek is dolgozni a megélhetéshez, a gyerekeket iskolába járatják, akár muszájból is, aki meg tisztességesen él és dolgozik, nem bűnözőzik le.

  23. LB szerint:

    Hogy árnyaljuk a képet:

    “Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Szombat este szóváltás után egy 12 és egy 18 éves fiú megkéselt meg egy 31 éves dorogi férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A fiatalokat a rendőrök elfogták, ellenük életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást.”

    http://www.origo.hu/itthon/20090208-ket-tizeneves-keselt-meg-egy-ferfit-a-fovarosban.html

    Itt vajon milyen származásúak lehetnek az elkövetők?

  24. GAM szerint:

    “Létbiztonság”, “Közbiztonság”, “Jogbiztonság” volt az ígéret!

    Melyik valósult meg? Ki érezheti magát biztonságban itthon?

  25. Szilveszter szerint:

    Úgy látszik, a bűnözés nincs tekintettel arra, hogy milyen pártállású a polgármester.

  26. Kovács Ernő szerint:

    Sesum édesapja bosszút állna fia megverőin
    2009. február 8. 18:13

    MNO
    A veszprémi csapat koponyaalapi törést szenvedő szerb légiósának, Zarko Sesumnak az édesapja bosszút forral a gyilkosság elkövetői ellen.

    A férfi – aki a legnagyobb szerbiai őrző-védő vállalat tulajdonosa – a román ProSportnak úgy nyilatkozott: a jugoszláv polgárháborúból ismert Arkan egykori félkatonai szervezetéből, a „Tigrisekből” verbuvál egy 300 fős csapatot, amellyel elmondása szerint Magyarországra utazik, hogy felkutassa a tetteseket. Végre!

  27. büki szerint:

    Professzor Szilveszter! A bűnözésnek nem egy polgármester, hanem egy kormányzati politika ( annak csődje) teremt táptalajt. De ne mondd el senkinek!

  28. büki szerint:

    U.i! Így jár egy ország, ahol az állampolgárok egy részének csak jogaik, míg másoknak csak kötelességeik vannak.

  29. nem csepeli szerint:

    Én szégyenlem magam,hogy magyar vagyok!!!Mi az isten történik még itt?!Ez már tényleg tarthatatlan állapot!

  30. Gabike szerint:

    Borzasztó, hogy ebben az országban sorozatosan megtörténhetnek az ártatlan emberekkel szembeni késelések, és természetesen nem a nem nevén nevezhető népcsoportból kerülnek ki az elkövetők. Ha a tisztességes cigányok nem közösítik ki maguk közűl a bünöző réteget, előbb-utobb csúnya világ következik rájuk. De sajnos itt is inkább az ártatlanok fognak fizetni a rohadt bűnőzők helyett. Valószinű, hogy a milliárdos réteg már nagyon össze van fonodva a nem cigány bünőzői réteggel. ( persze ezek mind nyakkendőt viselnek, és luxus kocsikkal járnak, ja és persze a KRESZ rájuk nem vonatkozik)

  31. obama szerint:

    Még szerencse, hogy nem cigányok voltak az elkövetők, csak Raffael Sándor és Szojka Iván!!!
    Őszinte részvétem az elhunyt családjának és jobbulást a sérülteknek!!

  32. LB szerint:

    “Draskovics Tibor rendészeti miniszter vasárnap késő délután Veszprémbe ment, de csak a gyilkosság helyszínén tett látogatást, az esti megemlékezésen nem volt jelen.”

    http://index.hu/bulvar/2009/02/08/feszult_tobb_ezres_megemlekezes_veszpremben/

    Úgy látszik Drazsénak egyéb fontos halaszthatatlan tennivalója volt! 🙁 🙁 🙁

  33. obama szerint:

    LB!
    Igen, ők azok!!!

  34. Szilveszter szerint:

    Kedves Büki!
    Bizonyára olvastad itt a fórumon a gyujtogatással, és a deme üggyel kapcsolatos bejegyzéseket? No nekem abból úgy jött le, mintha a csepeli közbiztonság romlásának elsőszámu oka, és okozója a helyi vezetés lenne, élen a polgármesterrel. Veszprém esetében látom csak úgy hogy mintha az úristemivanebbenazországban mondókák mögül nem kandikálna ki a veszprémi polgármester felelőssége a történtekkel kapcsolatban, lévén, hogy a veszprémi polgármester Fideszes. A másik cikk bejegyzéseiből, a mondókákból az derült ki, hogy nem csoda, hogy Csepelen rossz a közbiztonság, mert hát a polgármester, meg a vezetés ilyen, lévén, hogy MzP-s. No akkor hogy van ez? Akkor Veszprémben nem?

  35. LB szerint:

    Szilveszter!

    Jó szoci szokás szerint most is csúsztatsz és ferdítesz!

    A Takács-gyilkossággal kapcsolatban ti kezdtétek a harci harsonát fújni, hogy meggyilkoltak egy szoci képviselőt! A kerületi rendőrfőnök AZONNAL vérdíjat tűzött ki. Majd mikor kiderült, hogy ki és mi áll az ügy hátterében, mély csönd következett és már nem is volt MSZP-s szegény megboldogult Takács József! A vérdíjat pedig csenben visszavonták, ahelyett, hogy a tényleges nyomravezető – Papp László – örököseinek kifizették volna!
    És akár tetszik nektek, akár nem, nekem most is az a véleményem, hogy Takács József és Papp László halála miatt a kerület és a kerületi MSZP tejes vezetését felelősség terheli.
    Ha nem akartátok volna Deme sikkasztását elsumákolni, hanem azonnal feljelentést tettetek volna ellene, akkor a két áldozat még ma is élne és ti is verhetnétek a melleteket, hogy milyen erkölcsösek és törvénytisztelők vagytok!

    Ha te szándékosan egybe mosod a két gyilkosságot – a csepelit és a veszprémit -, azt csak azt bizonyítja, hogy teljesen elvakult vagy, és bármre képes vagy, hogy a koszos alsóneműtöket megpróbáld tisztára mosni! 🙁
    l

  36. csepeliiszap szerint:

    Szilveszter!
    Bocs, de megint hozod önmagad, félig tájékozottan hülyeségeket beszélsz.
    Az elkövetők Fejér megyéből rándultak át, egy el- vagy leszámolás miatt kerestek valakit. Érdeklődésük közepette verték a pultba a pultoslány fejét, ebből fajultak tragikussá az események.
    Világosíts már fel, hogy mi köze van a fentieknek a csepeli mszp-s sikassztásból következő kettős gyilkossághoz??? Vagy úgy gondolod, hogy a veszprémi események felmentik a csepeli vezetőket?
    Ha akarod, Te mentsd őket, szíved joga, lelked rajta!

  37. LB szerint:

    Bocs iszap, de tévedsz!
    Szilveszter nagyon is tájékozott! Viszont szándékosan csúsztat és félre tájékoztat! 🙁

  38. obama szerint:

    Elfogták a veszprémi elkövetőket!!!

  39. csepeliiszap szerint:

    A hírek szerint 300 szerb őrző-védő hústorony készül Magyarországra, te jó ég mi lesz itt?
    Már olvasni vélem Szilvesztert, miszerint ezt is a Fidesz szervezi.

  40. matyi szerint:

    Csepeliek a Zöld Kis-Danapartért civil egyesület
    Tíztelettel meghivja önt
    az Önkormányzati vezetés szerepe a térség fejlődsében cimű
    Február10-én 18-órakor kezdödő lakossági Fórumára.
    meghívott előadó:
    Nográdi Zoltán orzággyűlési képviselő
    Mórahalom polgármestere
    Helyszin:Gyermek és ifjúsági Sport Centrum ebédlője.
    Budapest: XXI k Hollandi út 8-10 .

  41. Szilveszter szerint:

    Szó nincs arról, hogy összemosnám az eseteket. Nincs egymáshoz semmi közük. A Ti reagálásaitokat hasonlítottam össze egy szoci vezetésű helyen-, és egy Fideszes helyen történt dolgokkal kapcsolatban. Míg a szoci vezetőségű helyen úristenmitörténikazországbanezbrutálismivancsepelközbiztonságával-mondóka sor volt, a veszprémi esettel kapcsolatban csak úristenmitörténikazországbanezbrutális. Érzitek a különbséget?
    Nem baj ha nem, nehogy igazat adjatok!!! 😀
    Kedves LB!
    Nem, nincs közöm az Általad belinkelt Hirlevél Németh Szilárdhoz 2 című íráshoz. Egyrészt én jobban írok, másrészt pedig miníg Szilveszter néven.

  42. Szilveszter szerint:

    A nagy okosságot hadd idézzem!
    “Nem azért vagy felelős, ami körülötted történik, mert arról nem tehetsz, hanem azért vagy felelős, ahogy arra reagálsz!”

  43. büki szerint:

    Szilveszter! A csepeli ügyet a veszprémivel összevetni hazug mellémagyarázás. Az előbbi egy helyi gazdasági ügyből következett, amiről a kerületi vezetők is tudtak. A helyzet ilyen módon megoldása ( feljelentés helyett) két ember életébe került.
    A veszprémi egy súlyos, napról napra mélyebb megoldatlan társadalmi problémának az egyik szelete. Fletóék ezt a gondot örökölték. Megoldást nem találtak rá,sőt nyilatkozataikkal, össze-vissza döntéseikkel felbátorították az elkövetőket.
    Külön pechjük (vagy törvényszerűség?), hogy olyankor éleződik ki, amikor a gazdasági helyzet is a szakadék szélére került.

  44. Bubus szerint:

    Szilveszter, kiknek gurult el a gyógyszere a pártvezetésnél? A Csepelen.hu-n először az autógyújtogatással vádoltátok meg az ellenzéket, aztán legestapóztátok őket, utána egy “nyílt levélben” a kettős gyilkossággal viccelődtetek, most meg halottgyalázással vádaskodtok: hogyan sikerült ezt az emberi mélységet elérni?

    Most az lesz a párt kampánystratégiája, hogy mindenki halottgyalázó lesz, aki merészel elindulni a választáson vagy kritizálja az MSZP-t?

  45. ...párt semleges szerint:

    Emberek meg öltek egy embert és ti beleviszitek a politikát,ez is szégyen. Ez olyan mint amikor a cigányok veszekednek.

  46. én szerint:

    Felőlem a Marsról is jöhet bárki, csak tegyen rendet, mert ami ebben az országban megy, az katasztrófa. A Gárdát még sétálgatni sem engedik, a kormány tehetetlen, a szájtépő jogvédők csak olaj a tűzre.

    Hát kitől várhatunk segítséget? Ki segít túlélni, hogy ide születtünk?

  47. ...párt semleges szerint:

    A mai Magyarország 19-évvel az úgynevezett rendszerváltás után sem mondhatja el magáról,hogy az európai civilizáció részévé vált. El lehet menni innen! Csak hát ez a mi hazánk itt kellene élnünk biztonságban,békességben,bizakodva.De csak a tehetetlen dűh érzése jut nekünk.

  48. büki szerint:

    Legfeljebb neked…párt semleges! Mert nem értesz magad körül semmit. Nem mi visszük bele a politikát, a politika viszi bele az ártatlan embereket a tragédiába. Legalább is jelen korunk politikája, egy pár éve.

  49. csepeliiszap szerint:

    Meg kéne lepődni, hogy a Csepel.hu-n egy sor, egy együttérző gondolat sincs a veszprémi tragédiáról??? Vajon miből fakad ez a “lelketlenség” akkor, amikor az egész országot lesújtják az események, az emberek mindenhol gyertyát gyújtanak és mélyen elítélik az elkövetőket.
    A csepeli emberek nevében nem kéne kifejezni a honlapon a döbbenetünket, együttérzésünket?
    GYÚJTSUNK GYERTYÁT A VESZPRÉMI SPORTOLÓKÉRT MA 19 ÓRAKOR A CSEPELI SPORTTELEP BEJÁRATÁNÁL!!!

  50. Kati szerint:

    Őszinte részvétem a tragédia hozzátartozóinak, a kórházban lévő sportolóknak mielőbbi teljes gyógyulást kívánok! Testileg és lelkileg is!

  51. miska72 szerint:

    Már keresi a szerb MAFFIA!!

  52. LB szerint:

    Szilveszter!

    Ma végig gondoltam, hogy van-e valami közös a csepeli és a veszprémoi tragédiában. És rá kellett jönnöm, hogy igazad volt, VAN! Véleményem szerint mindkét esetben olyanok követték el a gyilkosságokat, akik azt hitték, hogy a törvények felett állnak, bármit megtehetnek, soha nem fogják őket felelősségre vonni! És hogy így gondolhatták, az egyenes következménye a kialakult társadalmi helyzetnek. Ebben pedig döntő szerepe van a jelenlegi kormánynak és mindenek előtt kedvenceteknek, Gyurcsány Pinokkió Ferencnek és talpnyalóinak!

    Pénteken Ferikétek még azt nyilatkozta, hogy nincs több pénz a rendőrség számára! Aki több pénzt akar adni, azt is mondja meg, hogy honnan vegyék el. Vasárnap délutánra mégis elővarázsolt a cilinderéből 2 milliárd forintot! Ugyanakkor tegnap hallottam azt is, hogy 2000 óta tobb mint 100 milliárd forintot dobtak ki a cigányság felzárkóztatására. Szándékosan írtam, hogy kidobták, mivel gyakorlatilag semmi eredménye nincs!
    Ezt egyébként Kállai ombudsman úr is elismerte.

  53. én szerint:

    Csepeliiszap! Nézd meg mikor írtam a részvétről!

  54. csepeliiszap szerint:

    én: nem neked szólt, a Csepel.hu honlapjáról szóltam!

  55. én szerint:

    OK! Bocs.

  56. obama szerint:

    Javaslom, nézzétek meg az alábbi anyagban lévő videófelvételt, nem semmi!!! Át fogtok értékelni dolgokat!!!
    http:/www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/cozma-gyilkosai-kesekkel-kardokkal-vonultak-siofokon-is-210419

  57. Szilveszter szerint:

    Szeretnétek, ha összemosnám a veszprémi, és a csepeli esetet? Nem mosom össze, mert a két dolognak nincs egymáshoz köze. A Ti reakcióitok az, ami sokmindenben azonos. Az úristendebrutálisretteneteselképpesztő.
    Amit írtam fentebb, azt tartom. Nem a körülötted történt dolgokért vagy felelős, mert arról nem tehetsz, hanem azért vagy felelős, ahogy reagálsz a körülötted történt dolgokra. Hátha így érthetőbb! 😉

  58. Szilveszter szerint:

    A videót megnéztem. Semmi nem értékelődött át bennem. Épp azt a szánalmat éreztem, mint a gárdisták masírozásáról szóló videó nézésekor éreztem. Ebből a szempontból nem különb egyik sem. A cigányok is tudnak masírozni.
    De persze “érdemes” őket hergelni, mert ha gárda gyaloglás van, akkor cigány gyaloglás is van. Ha csoportos cigány pogrom lesz, akkor csoportos magyar pogrom is lesz. És ha kialakul egy jó kis polgárháborús mindennapi élet, akkor lehet szörnyűlködni, hogy hova viszi ez a gyúrcsány az országot.

  59. Öreg halász szerint:

    Odaadó pártember vagy Szilveszter, azt meg kell hagyni. Mert hogy kevés ember van, akit a történtek nem borítottak ki, az biztos.

    Egy küzdelmes, kimagasló sportpályafutást végeztek ki egyetlen szúrással olyanok, akik ennek az országnak az eddigi információk alapján csak élősködői, bűnözői voltak. Ilyen szempontból tök mindegy, hogy cigányok vagy sem.

    Ez rettenetes, és a pártvakságod olyan erős, hogy észre sem veszed.

  60. Szilveszter szerint:

    Egy kis visszhang?

    “Ilyen szempontból tök mindegy, hogy cigányok vagy sem.”
    “Ilyen szempontból tök mindegy, hogy cigányok vagy sem.”
    “Ilyen szempontból tök mindegy, hogy cigányok vagy sem.”

    Tecikérteni? Öreg Halász írta!

    “Ilyen szempontból tök mindegy, hogy cigányok vagy sem.”

    Köszönöm!

  61. infósferi szerint:

    Ennek majd akkor lesz jelentősége, amikor az ügy bíróság elé kerül.
    Az olaszliszkai történetben senki nem hajlandó elmondani, miért és kik húzzák szándékosan az időt, hogy 3 év múltán az elkövetők szabadon távozhassanak? A perek elmaradásának indokai bohózatba illenek.

  62. én szerint:

    Talán nem lehet azt csinálni, amit az olaszliszkai üggyel.

    Olaszliszkán “csak” egy magyar tanárt vertek agyon a gyermekei szeme láttára.

    Veszprémben nem magyar állampolgárságú, ismert embert öltek meg. Talán ezt nem tudják elkenni. Talán itt több lesz, mint ejnye. Talán itt hozzá fogja tenni a bíró, hogy bejnye.

  63. atata szerint:

    Szilveszter! csússzál má’ egy kicsit feljebb, van ott néhány kérdés még tegnapról a számodra. Teccik értenem amit Nagytiszteletű Öreg Halász írt igen teccik, csak hogy Neked nem igazán teccet megérteni.
    Vezéred pedig üzeni: politikájában nincs válasz a cigánykérdéssel szemben,- csakúgy mint a gazdasággal csakúgy mint bármely más társadalompolitikai kérdéssel szemben teszem hozzá én.
    Most jöhet a jól bevált szoci szöveg , “de a Fidesznek nincs is programja” De el kell szomorítsalak nem a Fidesz híve vagyok, de más jelenleg bejegyzet párt sem a választottam- ajánlom figyelj oda a tavasz első napján.

  64. csepeliiszap szerint:

    A legszomorúbb a történetben, hogy a bűnöző, lakásmaffiózó, védelmi pénzt szedő, kábítószerkereskedő, lányokat futtató – azaz “tisztességes” munkából zsírgazdag izomcigányok csak akkor kerülnek rács mögé, ha ölnek is.
    Egyébként meg azt és úgy csinálnak, amit és ahogy akarnak. Se Isten, se törvény nem létezik számukra. Vajon ki biztosítja számukra az érinthetetlenséget? Ezek a csávók naponta milliókat vágnak zsebre, prémiumkategóriás verdával járnak és az APEH-nál természetesen egy kurva fillér tartozásuk sincs. A magyar rendőrség meg be van szarva tőlük… hát, nagyjából így néz ki ma a mi kis országunk.

  65. Öreg halász szerint:

    Kedves Szilveszter, nehéz olyan emberekkel beszélgetni, akik szándékosan félreértenek, és egyetlen kiemelt mondatot lobogtatnak a szövegkörnyezet nagyvonalú elhagyásával.

  66. Szilveszter szerint:

    Kedves Bubus!
    Azok kapcsán kérdezz, amik mellett ott van a nevem. Amit nem én írtam, azt ne rajtam kérd számon. A leköpést én írtam, de ott meg is mondtam, hogy miért gondolom úgy, ezért annak indoklása nem lehet rejtély. nem tárgyalnám újra a Tisztelt helyi Fideszesek erkölcsi felelősségét az ügyben.
    Kint volt Szilárd a temetésen, senki nem köpte le. Azt hiszem, ezt a témát le is zárhatjuk.
    Remélem Kedves atata erre a Bubusos kérdésre gondoltál.
    Nem baj, hogy nem értettétek Fletót a cigányprobléma kommunikációjával kapcsolatban. Ti sem érthettek meg mindent, amit Fletó mond! 😀
    Én értem.

  67. Bubus szerint:

    Nem az MSZP alelnöke kezdte el a gyújtogatózást? Nem siettél azonnal a segítségére? Nem gestapósokhoz hasonlították a Fidesz helyi vezetői? Most nem halottgyalázással vádolták meg a legújabb nyílt levélben az ellenzéket?

    Milyen alapon akarsz leköpködni bárkit, aki nem osztja az MSZP véleményét? Ez is az MSZP összefogást erősító politikája?

    Sajnos, éppen te nem érted Fletót. Pedig az ország java részének már kinyílt a szeme.

  68. Szilveszter szerint:

    Nem Bubus, nem. Nem az MSzP alelnöke kezdte el a gyujtogatózást. Utalt arra, hogy az Infón megjelenő cikk után égett le az a bizonyos presszó. Annyi van az Általad kifogásolt cikkben, hogy ha valóban fontos a Helyi Fidesznek Csepel sorsa, akkor talán óvatosabban kellene a híreket gyártani, és közreadni, mert vannak olyanok, kik komolyan veszik, és meg is csinálják. Én sem mondom, hogy Fideszesek csinálják meg, mert azért attól többre tartom őket.
    Az általad kifogásolt cikben ahhoz a véleményhez csatlakoztam, ami arra vonatkozott, hogy a minden mindegy, úgysincs mit vesztenünk alapú politizálás során nincs válolgatás az eszközök terén, ugyanis az látszik, hogy jöhet bármi, ami a Fidesz malmásra hajtja a vizet. Ez nem más, mint a pánikkeltés, a hangulatkeltés. Manapság az a mondóka, hogy összeomlott a közbiztonság. És ezt kürtölik szanaszét az országban, hadd ívódjon a Fideszes búrákba rendesen. Gondolm, azért mindannyian megegyezhetünk abban, hogy egyikünk sem úgy indul el otthonról, hogy reális veszélye van annak, hogy a célját nem éri el valamilyen támadás miatt. Igaz ez az ország bármelyik szegletére. Ez buta félelemkeltés.
    Látom, még mindíg fontos ez a leköpéses dolog. Nem az MSzP-vel kell nem egyetérteni ahhoz, hogy leköpjenek valakit. Az itt folyó bejegyzések Takácsot érintő pocskondiázásától lett volna illő a helyi Fidesz vezetőinek elhatárolódnia. Mégpedig elég lett volna annyi, hogy beírtak volna egy pár szót arról, ami az elhunyt méltósága mellett szólt volna. Nem tették meg, ezért úgy gondolom, hogy erkölcsi felelősséggel tartoznak. De nem is ezen szakadt el nálam a cérna. Hanem azon, hogy az itteni pocskondiázással hallgatólagosan egyetértő, és ezzel beleegyező helyi Fideszes vezetés azon volt felháborodva, hogy nem jelenhetett meg a részvétnyilvánításunk. Ugyan már, hát egy ilyen erkölcsi baki után ki kíváncsi az ő “őszinte(?) részvétükre”?
    Kedves Bubus! A gestapós cikket nem tudom, hogy ki írta. Lehet kezdeni a meglepődést, de nagyon nem értek egyet a gestapós cikkel! Az a véleményem, hogy felesleges eltúlzás, és torzítás volt. A téma alapját játszótéri huncutságot játszó helyi Fideszes vezetők sunyisága adta, ami bedőlt még idő előtt. Az üggyel kapcsolatban a “fotóművész” sietett írásos bizonyítékkal is szolgálni, hogy valóban ők követték el a dolgot. Számomra csak egy nevetséges melléfogás volt ez a dolog, amit részemről betettem a Fidesz óriási baklövései című brutálisan vastag dossziéba. 😀

  69. peti szerint:

    ez ugyan pár hete történt a szomszédban.
    ez elkövetőket nemrég fogták el, persze a módszer alapján egyértelmű, hogy nem finnek voltak a tettesek.

    http://szinesbulvarlap.hu/news.php?op&hid=17911

Itt lehet hozzászólni !