Milliós PR-cikkekben fényezi magát a kormány

Index

Mintegy 20 millió forintot költöttek a minisztériumok arra, hogy PR-cikkeket helyezzenek el különböző újságokban. A Magyar Nemzet bekérte az ötmillió forint alatti kormányzati szerződéseket, a listából az derül ki, hogy a Blikkben, a Népszabadságban, a Metropolban, a Vasárnapi hírekben egyaránt megjelentek PR-anyagok.

Futószalagon rendel PR-cikkeket saját tevékenységének fényezésére a Gyurcsány-kormány, írja a az ötmillió forint alatti, minisztériumi szerződéseket átnéző Magyar Nemzet. A Vasárnapi Híreknek e célra mintegy nyolcmillió forintot fizettek ki, az összeg nagy része a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumtól származik.

A tárca tavaly júliustól december végéig összesen ötmillióért, az év első öt hónapjában pedig két és fél millió forintért rendelt meg oktatási témájú cikkeket a 41 ezer példányszámban értékesített hetilaptól. Emellett az egészségügyi tárcától közel félmillió forintot kapott az újság tavaly február és június között.

Az ingyenesen terjesztett Metropol kiadója négy különböző megbízással mintegy 4,5 millió forinthoz jutott, a Népszabadság 3,4, míg a Blikk körülbelül 2,4 millió forintot vehetett fel az oktatási minisztériumtól PR-cikkekért. Hiller István tárcája emellett több mint tízmillió forintot költött arra, hogy nagyobb vidéki lapokban jelentessen meg PR-cikkeket.

Forrás: MTI, Index

3 hozzászólás “Milliós PR-cikkekben fényezi magát a kormány” bejegyzésre

  1. büki szerint:

    Pénz van bőven, ezt tudjuk, de a hatékonyság kissé megkérdőjelezhető: ki olvassa a Hócipőt és a Vasárnapi Híreket? Aki a tábor tagja. Szavazatok szerzésére a támogatás aligha alkalmas.

  2. Menyhért Péter szerint:

    Kedves büki
    Szerintem a történet nem a hatékonyságról, de még csak nem is az emberek pártorientált tájékoztatásáról szól!
    A történet nagyon egyszerű: nyuszi barátait és üzletfeleit így lehet a rendelkezésükre álló szűkös határidőn (2010 választás) belül minél nagyobb pénzügyi vagyonhoz juttatni.
    Gondolj csak bele: mit fognak ezek az emberek csinálni, ha kibuknak a politikai hatalomból?
    Az mszmp vezetők is így csinálták 87-88-tól: politikai hatalmukat gazdasági hatalommá konvertálták.
    Üdv menyus

  3. matyi szerint:

    Csepeliek a Zöld Kis-Danapartért civil egyesület
    Tíztelettel meghivja önt
    az Önkormányzati vezetés szerepe a térség fejlődsében cimű
    Február10-én 18-órakor kezdödő lakossági Fórumára.
    meghívott előadó:
    Nográdi Zoltán orzággyűlési képviselő
    Mórahalom polgármestere
    Helyszin:Gyermek és ifjúsági Sport Centrum ebédlője.
    Budapest: XXI k Hollandi út 8-10 .

Itt lehet hozzászólni !