Nyitvatartás, közlekedés – tudnivalók az ünnepre

Hirado.hu

Nyitva tartás, közlekedés - tudnivalók az ünnepre

Szinte minden zárva lesz és változik a közösségi közlekedés menetrendje is.

Ügyeleti rend szerint működnek az egészségügyi szolgáltatók és a gyógyszertárak karácsonykor. A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban ünnepnapnak megfelelően fogadják a sürgősségi ellátásra szorulókat. A patikákban ma szombati nyitvatartás van, de többnyire rövidített munkarendben. Karácsony mindkét napján az ügyeletes gyógyszertárakban lehet orvosságot kiváltani.
Az üzletek is rövidített nyitvatartással várják ma a vásárlókat, de Karácsony mindkét napján, valamint január 1-jén is zárva tartanak. Kivételt jelentenek a benzinkutak, a virág- és édességboltok, valamint a non-stop üzletek.


Változik a tömegközlekedés menetrendje az ünnepek miatt. A vonatok MA a szombati, 25-étől 27-éig pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatai ma a szabadnapra, december 25-én és 26-án pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint viszik az utasokat. A közlekedési társaságok azt tanácsolják, hogy az utasok még elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális menetrendekről.

Délután 4 óráig közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nappali járatai ma, a Volánbusz és a MÁV-Start is a megszokottól eltérő menetrendet alkalmaz.

Délután 4 óra után Budapesten az éjszakai buszok közlekednek, a MÁV-Start egész nap a szombati, a Volánbusz pedig a szabadnapi menetrend szerint közlekedteti járatait.

Fotó: tumblr.com

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !