Gigadugók lesznek hétfőn – itt lesznek útlezárások

Mno

MNO_online

Hétfőn 7 órától 17 óráig forgalomlassító demonstrációt tartanak az M3-as és az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszain, a III. kerületi 11-es főúton, a XI. kerületi Egér úton, az Andrássy úton, a budai alsó rakparton és a rakpartról a Margit hídon át a Kossuth Lajos térre vezető útvonalon. Torlódások várhatók, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kötött pályás közösségi közlekedést ajánlja.

A BKK szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tüntetés miatt a legnagyobb torlódások a Krisztina körúton, az Attila úton és a Margit körúton várhatók, de forgalmi dugóra kell számítani a fővárosi bevezető útvonalakon, valamint a közép- és észak-budai utakon is, ezért azt kérik, hogy aki teheti, autó helyett HÉV-vel vagy vonattal utazzon a fővárosba, Budapesten pedig használja a kötött pályás közlekedési járatokat, a metrót, a HÉV-et és a villamosokat. Hozzátették: aki mégis autóba ül, közép- vagy észak-budai úti célját Dél-Buda felől az M0-s autóúton vagy a pesti rakpartokon keresztül közelítheti meg.

A közlemény szerint 7 és 16 óra között lezárnak egy sávot az M3-as autópályán (a Szilas pihenő és a Szentmihályi út között), a III. kerületben, a 11-es főúton és az Andrássy úton.

Reggel 7 és 8 óra között lezárnak egy-egy sávot az M3-as és az M5-öt autópálya bevezető szakaszán, valamint a XI. kerületi Egér úton.

Utóbbi három helyszínről reggel 8 órakor a budai alsó rakpart Lánchíd és Margit híd közötti részére autóznak a demonstrálók, ezért a rendőrség eltereli a budai alsó rakpart északi irányú forgalmát a Döbrentei térnél a Krisztina körút és az Attila út felé – írták. Nagyobb torlódás esetén a Műegyetem rakparti, illetve a Rákóczi hídi lehajtókat is lezárják. A tüntetők gépkocsijukat az alsó rakparton hagyva, gyalogosan a Parlamenthez vonulnak körülbelül 11 órakor az Angelo Rotta rakpart–Margit híd–Balassi Bálint utca útvonalon, majd petíciót adnak át, ezután ugyanezen az útvonalon visszatérnek a budai alsó rakpartra. A demonstráció 17 órakor ér véget.

Amiért az autók állnak

A szakszervezetek hétfőn országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a cafeteria többletadóterhei ellen – ezt Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke jelentette be szerdán.

Ahová nem lesz érdemes kocsival merészkedni:

Ahová nem lesz érdemes kocsival merészkedni

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint amennyiben a hétfői demonstráció sem segít a problémák megoldásában, követelések teljesítésében, a jövő év elején további demonstrációkra és sztrájkokra lehet számítani. Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Gaskó elmondta, hogy a korkedvezményes nyugdíjazásban szinte teljes egészében érintett munkavállalói csoport, a mozdonyvezetők már a sztrájkon gondolkodnak, és bár nagyon kockázatos, ha érdemben nem sikerül megállapodni, bevetik sztrájk eszközét. A Liga elnöke a hétfői demonstrációval kapcsolatban ismertette, hogy az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsi lassítja majd a közúti forgalmat reggel 7 és délután 4 óra között, mellyel a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakoznak. Gaskó István újságírói kérdésre hangsúlyozta: az autós demonstráció semmilyen formában nem kötődik a vasárnapi tüntetésekhez, valamint politikai háttérindíttatása sincs.

Forrás: Mno

4 hozzászólás “Gigadugók lesznek hétfőn – itt lesznek útlezárások” bejegyzésre

  1. ildi szerint:

    Senki nem dolgozik? Legalább azokat ne tartanák fel akiknek dolgozni kell menni. Sok ràérő ember …pfff

  2. grün szerint:

    Ezért is lesznek a tüntetések!
    Nem mindenki veszi be a zOrbáni mézesmadzagot a csökkenő leszakadásról, a növekvő munkahelyekről és bérekről! 😛
    .
    http://www.napi.hu/print/590862.html

  3. kerdezo szerint:

    Ez miért nincs kiszögelve legfelülre?
    Akik útonállók voltak, azok miből élnek?
    A szakszervezeti vezetők miből élnek?
    Miért nem gyűjtenek aláírást új választások kiírása érdekében? Gyűjtsenek aláírásokat, aztán, ha megvan a kellő számú aláírás, akkor nosza, lehet újra voksolni. Az, hogy kire, még fingom sincs…

  4. nagyapó szerint:

    “A nagy dohánygyártó cégek furgonjai foglalták el a rakpartot a mai szakszervezeti demonstráción. A British American Tobacco szerint ők nem csatlakoztak a tüntetéshez, de együtt éreznek a dolgozóikkal.”
    Csodálatos “együtt érzés”. Egyszerűbb lenne, ha a British American Tobacco megemelné dolgozói fizetését!!!!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !