Vitézy távozik, Dabóczi Kálmán vezeti a BKK-t januártól

Szenteczky vigyáz majd a közpénzekre az MSZP részéről

Mno, Csepel.info

Ülésezik a Fővárosi Közgyűlés a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, a jövő év első napjától Dabóczi Kálmán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese váltja Vitézy Dávidot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) élén.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP elnökét és frakcióvezetőjét delegálta a párt fővárosi szervezete a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. valamint az Enviroduna Beruházáselőkészítő Kft. felügyelőbizottságába. Szenteczky János ellen eddig három büntetőügyben emeltek vádat, és egy ügyben áll a nyomozás a vádemelési javaslat szintjén.

Az önkormányzati testület döntéséről Horváth Csaba (MSZP) és Karácsony Gergely (PM) számolt be az újságíróknak. A szocialista fővárosi képviselő tájékoztatása szerint a BKK új vezetőjét a közgyűlés 90 százaléka támogatta.

Horváth Csaba elismerően szólt Dabóczi Kálmánról, akit jó szakembernek nevezett. Karácsony Gergely ezzel szemben azt közölte, tartózkodott a szavazáson, mert bár nem kérdőjelezi meg Dabóczi Kálmán felkészültségét, úgy gondolja, Vitézy Dávid jól végezte a feladatát.

A Magyar Nemzet korábban megírta, Tarlós István (Fidesz– KDNP) főpolgármester az utolsó pillanatban nyújtotta be javaslatát az új városüzemeltetési modell személyi kérdéseinek eldöntésére, közöttük a BKK éléről távozni nem kívánó Vitézy Dávid leváltására.

A Budapesti Közlekedési Központ új vezetője a KTI Közlekedéstudományi Intézet közlekedéstudományi üzletág-vezetői posztjáról érkezik. Emellett az ügyvezető általános helyettese volt, vezette továbbá a Stratégiai Projekt Igazgatóságot. Angolul, németül és alapszinten oroszul is beszél. Teljes életrajzát olvassa el korábbi cikkünkben.

Forrás: Mno

Itt lehet hozzászólni !