Itt a hétvége, ilyen időre kell számítani

Mno

csepeliosz2014

Néhol lehetnek tartósan felhős területek, de a hét utolsó munkanapján a napsütésé a főszerep, a hétvége időjárása azonban máshogy fest.

A Dunántúlon többnyire kevés felhő várható, több órára kisüt a nap, inkább csak a nyugati, délnyugati tájakon lehetnek tartósan felhős körzetek. Keletebbre viszont várhatóan az erősen felhős területek lesznek túlsúlyban, kevés helyen süt ki hosszabb időre a nap, ezzel együtt csapadék ott sem valószínű. Az északi, északnyugati szél északkeleten többfelé megélénkül, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A ködfoltok délelőtt feloszlanak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között várható. Késő estére általában 1 és 6 fok közé hűl le a levegő. Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Időjárási front ugyan nincs a közelünkben, de a magasban pár fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk, ez hidegfronthoz hasonló tüneteket válthat ki. Ilyen esetben gyakrabban jelentkezik a fejfájás, a migrén, de a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőkre is negatív hatással lehet a magasban érkező hidegebb levegő. A reumatikus panaszok is erősödhetnek, alvászavarok is felléphetnek, részben emiatt is ingerlékenyebbek lehetünk a megszokottnál.

A hétvégén nagyrészt borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csupán kisebb körzetekben süthet ki a nap. A ködös területeken szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Itt lehet hozzászólni !