Szexuális erőszak a sétányokon: elfogták az elkövetőt

Ma.hu, Csepel.info

A Merkúr segítségével fogták el a csepeli erőszakolót

Járőrök találtak rá még augusztus 20-án hajnalban egy összevert lányra Csepelen – írja a Ma.hu. A Csepel.info egy olvasónktól úgy tudja, hogy a Csikó sétányon lévő cukrászdánál támadták meg az áldozatot. Bár kerületünk budapesti összehasonlításban jól áll a bűncselekmények viszonylag alacsony számával, komoly vita van a jövőt illetően. A jelenlegi vezetés a közbiztonság erősítését, a balliberális pártok pedig a rendvédelem leépítését ígérik győzelmük esetére.

Az utcán megtalált lány azt mondta, hogy egy férfi megtámadta, megverte és megerőszakolta. A nyomozóknak sikerült azonosítaniuk a súlyos bűncselekmény elkövetőjét, a gyanúsítottat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Merkúr speciális bevetési egységének segítségével fogták el csütörtökön hajnalban. A 22 éves H. Bélát őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban számos alkalommal merült fel a közbiztonság erőssége illetve a közbiztonságra költött közpénz mennyisége. A kormány jelentősen növelte a rendőri állomány létszámát, ami jótékonyan hatott Csepelen is. A jelenlegi kerületi vezetés többszörösére növelte a közterület-felügyelet létszámát és a térfigyelő kamerák számát, ami mellett egy rendszám-felismerő kamerarendszert is kiépítettek Csepel ki- és bevezető útjaira. Míg Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje tovább erősítené a közbiztonságot, Horváth Gyula, a balliberális pártok csepeli polgármester-jelöltje sokallja a rendvédelemre költött forrásokat. “Csökkentjük a kerületi rendvédelem eszköz és emberállományát” – ígérte programjában.

Forrás: Ma.hu, Csepel.info

A témához kapcsolódó friss hír:

Vizsgálják, hogy a csepeli erőszaktevő ölt-e Soroksáron

11 hozzászólás “Szexuális erőszak a sétányokon: elfogták az elkövetőt” bejegyzésre

  1. Jojo szerint:

    Éreztem, hogy nem fehér bőrű az elkövető.

  2. Pákozdi József szerint:

    Kedves Admin!

    Az elkövetés helyszíne nem a sétányokon a cukrászdánál volt, ott csak kiszemelte az áldozatot, hanem az Arany János és a Szt.László sarkán.
    Az elkövetőt a DNS minta alapján fogták el, ami azt valószínűsíti, hogy volt már hasonló bűncselekménye!

  3. Pákozdi József szerint:

    Még annyit, hogy az Arany János utcában augusztusban három bűncselekmény is történt, amiről szintén nem tájékoztatták a lakosságot. A nyaklánckitépős elkövetőre is hasonlít ez a cigány gyerek!
    http://csepel.info/wp-content/uploads/nyaklanc_tepo_tolvaj_002.jpg
    Nyaklánc kitépés is történt ezen a környéken, aminek a sértettje egy nyugdíjas pedagógus volt

  4. zollie szerint:

    Ilyenkor a vajdáknak/cigány érdekképviseleteknek meg kellene szólalniuk a tisztességes cigányok érdekében.
    És nem azt mondani, hogy csak bűnös van meg nem bűnös blabla bőrszíntől függetlenül, hanem hogy hogyan álljanak ehhez helyzethez a nem cigányok és az ebből eredő érthető negatív előítélettől szenvedő tisztsséges cigányok.

  5. kerdezo szerint:

    Nem lehetne a Ptk-ban rögzíteni, hogy akit jogerősen, és DNS mintával bizonyítottan elítélnek nemi erőszak miatt, azt ivartalanítsák?

  6. Jojo szerint:

    Azért az sokat mond, hogy csak akkor jelent meg a médiában ez a bűncselekmény, amikor elfogták a gyanúsítottat. Augusztus 20-án történt, én azóta nem hallottam erről az esetről.

  7. grün szerint:

    Jojo!
    Egyet már elfogtak 08.21.kén, de annak csak a DNS mintája egyezett, így elengedték, hogy majd 09. 11-kén újra elfoghassák látványos körülmények között!
    http://csepel.info/?p=36759#comments

Itt lehet hozzászólni !