Harmadik lett a magyar csapat Berlinben

Telesport.hu

Harmadik lett a magyar csapat Berlinben

A magyar csapat összesen 16 érmet gyűjtött, 5 arany, 6 ezüst, 5 bronz megoszlásban, s az országok rangsorában a harmadik helyen végzett.

Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen Európa-bajnoki címet szerzett az úszók berlini kontinensviadalának vasárnapi befejező napján, amelyen még két magyar bronzérem is született. A magyar úszócsapat az egyik legeredményesebb Eb-jén van túl, összesen 16 érmet gyűjtött, 5 arany, 6 ezüst, 5 bronz megoszlásban, s az országok rangsorában a harmadik helyen végzett.

Verrasztó, a Jövő SC kiválósága, aki ötvenes medencében még nem nyert Eb-t, ezüstöt viszont kétszer is, csak az elején, pillangón hagyott kétséget a felől, hogy nyer-e a német fővárosban. Háton és különösen mellen aztán maga mögött hagyta a mezőnyt, s gyorson magabiztosan őrizte meg a célig a vezető pozíciót. A 4:11.89 perc alatt elért sikerével a 80. magyar Eb-arany tulajdonosa lett a normálmedencés kontinensviadalok 1926 óta íródó történetében.

A sportoló azt mondta: véleménye szerint Magyarországon nincs akkora értéke az Eb-győzelemnek, de azért elégedett, és örül, hogy nyert.

“Arra nincsen recept, hogy mikor lesz valaki első, egyszer sikerül, egyszer nem. Én remélem, két év alatt, a riói olimpia előtt megtanulom, hogy egyenletesen jól teljesítsek. A 200 vegyes után, ahol nem jutottam döntőbe, nem kívánhattam többet, s azzal is elégedett vagyok, hogy majdnem megúsztam az eddigi legjobb időmet.” – fogalmazott.

Az arany mellett két bronz is született, az első – 2:07.28 perccel – Hosszú Katinka jóvoltából, aki a 200 méter pillangó címvédőjeként érkezett Berlinbe, itt viszont a 2010-es és 2012-es Eb-diadala után lecsúszott az első helyről, a döntőben ketten is frissebbnek bizonyultak nála.

“Nehezemre esik bevallani, de az Eb végére tényleg elfáradtam, ez mégiscsak a hetedik nap délutánja… – mondta Hosszú, aki egyéniben három aranyat és egy ezüstöt, továbbá egy váltóbronzot érdemelt ki a vasárnapi záróversenye előtt. – Az időmnek nem, annak azonban örülök, hogy a dobogóra felállhattam ebben a számban is. Hat érmet nyertem Berlinben, annyit, amennyit korábban még egyetlen Európa-bajnokságon sem. Vagyis elégedett lehetek az összképpel.”

A vasárnap másik harmadik helyét a 4×100-as férfi vegyesváltó hozta össze Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Domonik összetételben, az országos csúcsot “súroló”, vagyis annál csupán kilenc századdal gyengébb 3:33.11 perces eredménnyel, főképpen a befejező gyorson elképesztő iramban végigszáguldó Kozmának köszönhetően.

“Hatalmasat úsztunk mind a négyen! – vállalt szóvivői szerepet Kozma. – Cseh Laci csak annyit mondott nekem, hogy ezen az Eb-n most először sprinteltem végig a száz métert úgy, hogy mindent kiadtam magamból. Szó se róla, a 47.08 másodperces időm egészen óriási…”

A döntők további két magyar szereplője közül Jakabos Zsuzsanna (2:08.03) közvetlenül Hosszú Katinka mögött végzett 200 méter pillangón.”Nagyon örülök a negyedik helynek és az időnek is, előre kiegyeztem volna mind a kettővel – értékelt az októberben vállműtéten átesett, s az újrakezdés nehézségein érdemben most áteső Jakabos. “Azt hiszem, ennél több ma nem volt bennem. Jó döntés volt, amit az edzőmmel hoztunk, hogy bár három hete még nem nagyon láttam értelmét a részvételnek, végül mégis az Eb-indulást választottuk” – mondta.

Kapás Boglárkának az ötödik hely (4:06.61) jutott 400 méter gyorson.”Ebben most ennyi volt – adott helyzetjelentést az 1500 méter gyorson második, 800 méter gyorson harmadik, a 4×200-as gyorsváltóval pedig szintén bronzérmesként végzett Kapás.” Ezt már csak amolyan ráadásnak tekintettem. Szerintem a helyezés és az idő is reális, örülök, hogy így sikerült ez az Európa-bajnokság” – tette hozzá.

A magyar úszócsapat is az egyik legeredményesebb Eb-jén van túl Berlinben, ahol – a nyíltvíziek, Risztov Éva és Olasz Anna egy-egy ezüstérmével együtt – összesen 16 medált gyűjtött, 5 arany, 6 ezüst, 5 bronz megoszlásban, minek köszönhetően az országok rangsorában a harmadik helyen végzett.

Forrás: Telesport.hu

Egy hozzászólás “Harmadik lett a magyar csapat Berlinben” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Köszönjük azt a sok-sok örömperceket, amit nekünk szereztek. Csodálatosak voltak, ismét ékes bizonyítékát kaphattuk, hogy MO. egyre szélesebb palettán lesz eredményesebb.
    A befektetett munka, mindig megtérül.
    (sajnos vannak olyanok, akiknek ez nagyon tud fájni!)

Itt lehet hozzászólni !