Botránykeltés volt a T-72-es harckocsik ügye

Fidesz.hu

Botránykeltés volt a T-72-es harckocsik ügye

Németh Szilárd, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerint a testület és a külügyi bizottság csütörtöki együttes ülésén is bebizonyosodott, hogy botránykeltő álhír volt a T-72-es harckocsik ügye.

A két bizottság az ukrán válságról tájékozódott, és részben zárt ülés keretében szóba került az a múlt heti sajtóhír is, miszerint Magyarország haditechnikai eszközöket szállítana Ukrajnába.

“AKIK KÉRTÉK A LAJSTROMSZÁMOK ALAPJÁN MEGBIZONYOSODHATTAK ARRÓL, HOGY A MAGYAR HARCKOCSIK NEM KERÜLTEK KI AZ ORSZÁGHATÁRON KÍVÜLRE.”

Németh Szilárd szerint az egész T-72-es ügy nem más, mint “az októberi választás környékén egy felfokozott választási küzdelem mellékterméke”. Hogy kinek állt érdekében ebből ügyet csinálni, az egy más kérdés, nem kellett volna egy politikai pártnak erre rácsatlakoznia – fogalmazott.

Jelezte, aki kérte – az orosz katonai attasé – a lajstromszámok alapján megbizonyosodhattak arról, hogy a magyar harckocsik nem kerültek ki az országhatáron kívülre.

A politikus idézte Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökét, aki az ülésen elmondta: a kárpátaljai magyarok túszok minden, Ukrajnát érintő kérdésben, ezért “nyugodt, óvatos politizálásra” kér minden politikai szereplőt, a botránykeltő, hangzatos ügyek helyett. Németh Szilárd hozzátette, az ügy “vihar egy lavór vízben”, semmi más, mint a kárpátaljai magyarokkal szembeni felelőtlen politizálás.

Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke az ülés után elmondta: a jelenlegi ukrajnai helyzettel kapcsolatban a magyar diplomáciának három fő szempontot kell szem előtt tartania. Kifejtette: minden lépést arra kell összpontosítani, hogy egy szomszédos országban zajló háború véget érjen. Ebből a szempontból fontos lesz augusztus végén az európai uniós kormányfők tanácskozása és a szeptember eleji NATO-csúcstalálkozó – tette hozzá.

A másik szempont, amit Németh Zsolt kiemelt, a független, erős ukrán jogállam megteremtése; a harmadik pedig a nemzeti felelősség azért, hogy a 150 ezer kárpátaljai magyar fizikai biztonsága megmaradjon.
Minden olyan megnyilvánulást háttérbe kell szorítani, amely felelőtlen a kárpátaljai magyarok szempontjából – mondta a fideszes politikus.

A múlt héten a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) is cáfolta, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába. A tárca közleményében kiemelte: “az az ismeretlen internetes portál, amelyen ez az álhír megjelent, már többször közölt a honvédséggel kapcsolatos, minden valós alapot nélkülöző tartalmakat”.

Forrás: Fidesz.hu

5 hozzászólás “Botránykeltés volt a T-72-es harckocsik ügye” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Ez is kacsa ugye Főnök?! 😛 😀
    Lőszert ad Magyarország az iraki kormánynak
    “Nagy segítség lesz ez a iszlamisták ellen: a magyarok többek között adnak az iraki hadseregnek 9 (kilenc!) darab ágyúlőszert is, némelyiket gyújtóval, némelyiket anélkül”
    .
    Felajánlok egy elfekvő, de jó állapotú T-34-es lánctagot! Azon szoktam kaszát kalapálni, de már nem látok jól, így feleslegessé vált!
    A gyújtó nélküli ágyúlőszerhez egy ötlet!
    Alakítsák át gyertyagyújtásúra vagy piezósra! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140821_Sokmillio_loszert_ad_ajandekba_a_kormany

  2. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. megint zagyvál. A magyar kormány a kurdoknak ad lőszert, nem az iraki kormánynak. “Elfekvő készleteiből küld lőszereket és más hadfelszerelést a kurdok támogatására a Magyar Honvédség Irakba – jelentette ki a honvédelmi miniszter újságírói kérdésre válaszolva pénteken Szombathelyen.
    A szocik megint árnyékra vetődtekT-72-es ügyében. Minek az ukránoknak olyan tank amit ők is gyártanak?
    Idióta Dr. grün t.t. megint nem bontja ki a teljes igazságot. Nem kaszát kalapál, hanem sarlót, hogy jól illeszkedjenek egymáshoz a kalapáccsal.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. grün szerint:

    Öreg Komcsi!
    Remélem elég meggyőző! Kiknek, miket és hogyan! 😛
    Keresd meg a Magyar Közlöny Vezírünk által szignált rendeletét! 😛 😀
    .
    A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat “egyes állami tulajdonú ingóságok Iraki Köztársaság Demokratikus Kormányának történő térítésmentes átadásáról”. Az Orbán Viktor szignálta határozat szerint a NATO tagságból eredő segítségnyújtásról van szó. A határozat Hende Csabát, a honvédelmi minisztert kötelezi ara, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot az átvevővel, és gondoskodjon az átadás-átvétel megvalósításáról.
    .
    http://index.hu/belfold/2014/08/21/ingyen_loszert_adunk_az_iraki_kormanynak/

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Iraknak már egyszer odadtuk, ezt kellene újra megírni. 😉

  5. grün szerint:

    Öreg pöcs!
    Elfelejtettél reagálni!
    Tehát mégse a kurdoknak? A kérdés még mindig áll! 😛 😀
    Ceterum censeo… Egy volt komcsi, ha kinyitja a száját hazudik!

Itt lehet hozzászólni !