Megérkezett az ősz

MNO

Megérkezett az ősz

Riasztás és figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén csütörtök éjfélig: hidegfront és masszív csapadékzónája vonul ma át az országon, melynek során területi átlagban is jelentős, 10-20 mm eső hullhat le.

A Tiszántúlon is megnövekszik, majd késő délelőtt a Dunántúlon csökken a felhőzet. Késő délután már az Alföldön is lehetnek hosszabb napos időszakok. Délelőtt még sokfelé, a déli órákban a Dunától keletre, délután már csupán északkeleten fordulhat elő csapadék: eső, záporeső, zivatar, az Alföldön néhol akár felhőszakadás is lehet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, olykor megerősödik, csupán zivatarok környezetében fordulhat elő viharos széllökés. A hőmérséklet napközben 20 és 25, késő este 12 és 17 fok között várható.

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén csütörtök éjfélig: hidegfront és masszív csapadékzónája vonul ma át az országon, melynek során területi átlagban is jelentős, 10-20 mm eső hullhat le. Reggel és kora délelőtt az ország középső és délnyugati részén, késő délelőtt és délután már inkább a keleti országrészben kapcsolódhat a csapadékhoz zivatartevékenység. A zivatarok által érintett területeken rövid idő alatt és lokálisan nagy mennyiségű (20-50 mm) eső lehullhat. A Tisza völgyében és attól keletre heves zivatar is előfordulhat (nagyobb méretű jég, 70-80 km/h-t meghaladó szél kíséretében). Estére valószínűleg mindenütt megszűnik a zivatartevékenység.

Forrás: MNO

Itt lehet hozzászólni !