Visszatérnének Hunvald emberei

MNO

Visszatérnének Hunvald emberei

A korrupciós ügyekbe keveredett Hunvald György és köre igyekszik visszaszivárogni az önkormányzati választásokon a VII. kerület vezetésébe – derül ki a lapunk birtokába került dokumentumokból.

Információink szerint a háttéregyeztetések már javában zajlanak az egykori MSZP-s és SZDSZ-es helyi vezetők között.

Fővárosi szinten ugyan nincs hivatalos egyeztetés a baloldali pártok között az őszi önkormányzati választásokon való indulásról, a kerületekben azonban már egy ideje folynak a tárgyalások. A Magyar Nemzet információi szerint Erzsébetvárosban ennek apropóján igyekeznek ismét a helyi hatalom közelébe kerülni a 2002 és 2010 közötti, korrupciós ügyek sorával megvádolt MSZP–SZDSZ-vezetés alatt – Hunvald György polgármestersége idején – különféle tisztséget betöltők. A lapunk birtokába került dokumentumok szerint az egyik fő tárgyaló Molnár István, aki akkoriban a kerületi SZDSZ-t vezette, többen a nem jogerősen nyolc és fél évre ítélt Gál György szintén SZDSZ-es volt gazdasági bizottsági elnök bizalmasának tartják. Molnár most az Együtt–PM meghatalmazottja, Szigetvári Viktor és Juhász Péter társelnök is hozzájárult, hogy a pártszervezet nevében egyeztessen.

Egy másik dokumentum arról árulkodik, hogy Molnár a kerületben Devosa Gábort javasolta polgármesterjelöltnek. Devosa neve sem ismeretlen, Hunvald MSZP-s helyettese volt korábban. – A magam részéről minden megoldásra nyitott vagyok, hogy október 5. után közösen és ismételten mi vezessük a kerületet – írta az MSZP helyi elnökének, Kiss Pál Tibornak. Forrásaink szerint azonban az Együtt–PM vezetése – Molnár javaslatával szemben – valójában Pápa Leventét, a pártszövetség gazdaságpolitikusát látná szívesen polgármesteri indulóként.
Úgy tudjuk, mindeközben a több bűncselekménnyel is megvádolt egykori polgármester, Hunvald György is igyekszik visszatérni a kerületi életbe. Információink szerint már az országgyűlési választások előtt is besegített a baloldali pártok közös jelöltjeként induló DK-s Oláh Lajos kampányába. Hunvald jelenleg a Kúria heteken belül esedékes döntésére vár, miután az első- és másodfokú bíróság is másfél év börtönbüntetésre ítélte más mellett hivatali visszaélés miatt. Szocialista forrásaink szerint kedvező ítélet esetén az MSZP csak akkor állna be mögé, ha a többi párt is elfogadja személyét.

Forrás: MNO

7 hozzászólás “Visszatérnének Hunvald emberei” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    A MN. nem az a lap amelyik, több pert veszített el eddig mint az összes többi, a nagy “igazmondási” miatt?

  2. grün szerint:

    ” A Magyar Nemzet segíti a tisztánlátást és bővíti a látókört!
    Pucoljon vele ablakot!” 😛 😀

  3. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Hú mekkorákat mondanak az előttem írók, nagyon felvilágosultak, jól értesültek !
    Elfogyoltt biztosan az elsikkasztott sok pénz, azért igyekeznek egyes politikusok megint a húsos fazék közeléhez !

  4. nagyapó szerint:

    Anikó (Krizantém utcából)! Az előtte írók reggeltől estig (ill. hazugnak reggel, este és éjjel) ülnek a gép előtt és írnak mindenféle marhaságot. Nem a témához szolnak, hanem, mint igazi maffiabaloldali, arra figyelnek, minél ütősebbet írjanak.
    Ezért fizetik őket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Nagyapó igaza van, én is csak mosolygok, nevetek a két jólértesült, felvilágosult hozzászólón, egymással versenyeznek.
    Bár megjegyzem, hogy a grün intelligensebb, értelmesebb hozzászóló, mégha nem is értek vele egyet más oldalon állunk.

  6. grün szerint:

    Öreg Részeges!
    “(ill. hazugnak reggel, este és éjjel)”
    Feltételezem, “hazudnak” akartad írni, csak a cefre félre vitte a zujjadat!
    .
    Tévedésben vagy, hogy fizetnek érte!
    Mint önkéntes moderátor működök közre bizonyos oldalakon, hogy a hozzád hasonlók értelmetlen, csapkodó és zagyva szövegeit valahogy, némi fésülgetéssel emberi fogyasztásra alkalmassá tegyem, esetleg töröljem!
    Mert a hatalom nagyon finnyás lett az utóbbi időben! 😛 😀

  7. grün szerint:

    Anikó (Krizantém utcából)!
    .
    Köszönöm kedves Anikó!
    Egy “mert”-et azért beszúrhatnál oda, hogy:
    “még ha (különírandó) nem is értek vele egyet, “mert” más oldalon állunk! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !