Bajnokavatás Csepelen

Csepel.hu

Bajnokavatás Csepelen

Bizonyára kevesen tudják, hogy Budapesten egy csepeli csapat lett a legkorábban bajnok.

A Csep-Gól FC labdarúgói már öt mérkőzéssel a bajnokság vége előtt megnyerték a BLSZ III. 1. csoportját. A csapat ezzel jövőre a másodosztályban folytathatja szereplését.

Ennél jobban nem is sikerülhetett volna a Csep-Gól FC utánpótlás nevelő egyesület és az AFC Soroksár felnőtt csapatának fúziója. A két klub tavaly nyáron egyesült, és a felnőttek a Siketek-pályáról a Csepeli Papír pályára költöztek. Valószínűleg nem csupán a környezetváltásnak köszönhető a siker, de tény, eredményes lett, mert Csepelen – még ha nem is a legmagasabb osztályban, de – ismét bajnokcsapatot ünnepeltek. A győzelemhez vezető út elején még tavaly nyáron közösen újjáépítették a sporttelepet, rendbe rakták a pályát, a kispadokat, a lelátót, majd pedig megfiatalították és megerősítették a keretet. A csapat az első 12 mérkőzését megnyerte, majd következett egy 2-1-es vereség a Közgáz DSE labdarúgóitól. Mint később kiderült, ez volt a bajnokságban az egyetlen, és még becsúszott egy döntetlen is. A Csep-Gól FC végül már öt fordulóval a vége előtt megnyerte a csoportját a BLSZ III-ban. A fiúk a mostani idényben 122 gólt is rúgtak, a záró fordulóban 10-0-ra győztek, s vágtak vissza az egyetlen vereségért a Közgáznak. A remek szereplésének köszönhetően egyébként a csepeli együttes volt Budapest első bajnokcsapata.

„A fiúk remek munkát végeztek, minden elismerésem az övék – mondta Hajdu Imre, a Csep-Gól FC társelnöke és a csapat játékos-pályaedzője. – A sikert a fiatalok és az idősebb játékosok remek elegyében látom, de mindenekelőtt csapatként funkcionáltunk kiválóan. Ugyanakkor nagyon sok segítséget kaptam a háttérből Ambruzs Józseftől, aki az egyesület elnöke és szakmai vezetője. Amikor tavaly egyesültünk, a célunk az volt, hogy három éven belül a BLSZ I-be jussunk. Most egy év alatt léptünk egy osztályt, és nagyon bízom benne, hogy már jövő nyáron elérhetjük az álmunkat. Persze ehhez tovább kell majd erősíteni a keretet.”

A bajnokcsapat június 7-én, az utolsó forduló után kapta meg az aranyérmeket a BLSZ vezetőitől. A Csep-Gól FC a nagy napon a gyerekcsapati legjobbjait is díjazta, köztük az 1999-es korosztály gólkirályát, Borza Bencét.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Bajnokavatás Csepelen” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Ki ez a figura, aki írta a cikket???

Itt lehet hozzászólni !