Közösségi közlekedés a fővárosban a május 1-jei hosszú hétvégén

bkk.hu

Közösségi közlekedés a fővárosban a május 1-jei hosszú hétvégén

A május 1-je és 4-e közötti hosszú hétvégén (csütörtöktől-vasárnapig) az ilyenkor jellemző utazási szokásokhoz igazítják a közösségi közlekedést Budapesten.

Május 1-jén az ünnepnapi, 2-án és 3-án a szombati, 4-én pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényes. A hosszú hétvégét követően május 10-én, szombaton a pihenőnappá nyilvánított május 2-ai pénteki munkanapot kell ledolgozni, ezért ezen a napon az iskolaszünetben érvényes pénteki menetrend szerint lehet utazni.
Közlekedés május 1-jén

Május 1-jén, csütörtökön, a munka ünnepén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a máskor azokat érintő buszok közül a 22-es helyett a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, míg a 162-es helyett a 262-es busz közlekedik, míg nem tér be az áruházakhoz a 38-as, a 92-es, a 135-ös, a 138-as, a 204-es és a 218-as járat. A 140B busz Törökbálint, bevásárlóközpont végállomás helyett csak a Határ utcai megállóig jár.

A május 1-jéről 2-ára, (csütörtökről-péntekre) virradó éjjel éjszakai járatok a hétvégi (péntekről- szombatra, illetve szombatról-vasárnapra virradó éjszaka érvényes) menetrend szerint járnak.

Közlekedés május 2-án és 3-án

Május 2-án és 3-án, pénteken és szombaton a BKK járatai a szombaton érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 2-áról 3-ára (péntekről-szombatra), illetve a 3-áról 4-ére (szombatról-vasárnapra) virradó éjjel az éjszakai járatok a hétvégi menetrend szerint járnak.

Közlekedés május 4-én

Május 4-én, vasárnap a BKK járatai a vasárnap érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 4-éről 5-ére (vasárnapról-hétfőre) virradó éjjel éjszakai járatok a péntek éjszakától vasárnap hajnalig érvényes menetrend szerint közlekednek.

Közlekedés május 10-én

Május 10-e, szombat áthelyezett munkanap, amikor a pihenőnappá nyilvánított május 2-ai, pénteki napot kell ledolgozni. Ezért ezen a napon a BKK járatai is az iskolaszünetben érvényes pénteki munkanapi menetrend szerint indulnak.

Budapesti Közlekedési Központ

Forrás: bkk.hu

Egy hozzászólás “Közösségi közlekedés a fővárosban a május 1-jei hosszú hétvégén” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Böjte Csaba kedves tanítása:

    Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet…
    Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni:
    Gyerek koromban nagytatámmal ültettünk tíz diófát, locsoltuk a közeli patakból, de egy még abban az évben ki is száradt, a többi gyökeret eresztet. Teltek az évek, aztán engem az élet elsodort hazulról. Nagytatám egy szomorú nyári napon halt meg, hazajöttem a temetésre, a szépen felcseperedett diófák árnyékában ravatalozták fel. Az egész szertartás alatt én némán álltam a nyurga nagy fák árnyékában…
    Teltek az évek! Nyugdíjas lettem! Egyedül maradtam és hazaköltöztem a szülő falvamba. Nyugdíjam oly kevéske, így ősszel összeszedem a diót és télen megtöröm. Kilós, fél kilós csomagokba nagyon hamar eltudom adni, két óránál tovább még sohasem álltam kint a piacon. Ha hiszi, ha nem ez a kilenc diófa engem átsegített a télen! Az idén is, nemcsak tűzifát tudtam venni a dióbélből, hanem még egy kis malackát is. És most ha ezt a maradékot sikerül eladnom, szeretnék venni tíz kis facsemetét. Tudja van egy aranyos unokám, nemsokára haza jön, elfogjuk ültetni a kis fákat és ha majd ő is megöregszik, diótörés közben biztos majd el fog mondani érettem egy-egy imádságot….

    Az autó halad a tavaszi verőfényben… A néni elhallgatott, én is hallgatok, némán vezetek. Nemsokára a piacnál fékeztem, megálltam és utasom a reszkető kezével egy félkiló zacskó dióbelet csúsztatott az ülésre.

    Tiltakoztam, de ő szelíd mosollyal csak annyit mondott: vegye csak el, nekem is a jó Isten adta a drága nagyapámat ki a diófákat ültette….
    Szó nélkül sebességbe teszem az autót, vezetek, de fél szemmel a dióbelet nézem: az egyszerű székely asszony válaszát a gazdasági krízisre. Kezembe vettem a szépen bekötött kis csomagot, kibontottam és elkezdtem ropogtatni a finom dióbelet, a becsületes, évtizedeken áthajló munka gyümölcsét, a finom, egészséges választ egy nagymama anyagi gondjaira.
    Járható út… Megyek és én is veszek tíz facsemetét!
    Szeretettel: Csaba testvér
    😛

Itt lehet hozzászólni !